Rosacea-Couperosa avagy rózsás bőr, borvirágos orr (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Rosacea-Couperosa avagy rózsás bőr, borvirágos orr
Hosszútávon többet árt az ichtiolsalic mint használ. Nekem nem vált be.
Elkezdtem egy 10x2-es klion-kúrát, és mellé tervezek venni metroruboril-t. Abban is van ugyanannyi metronidazol mint a vényköteles rozex-ben. Próbálta már valaki?
Kedves Okoskolbász!
Mi a véleményed a MultiXel frakcionált CO2 lézerről?
Ahol én élek, ez elérhető. Az IPL-ben nem hiszek.
Egy idosebb ferfi azt mondta:
Inkabb legyen az orrom borviragos, mint a fogam vizkoves!
Szia Vébarbi!
A neten olvastam erről hogy nyugtatja a bőrt: ung. ichtiolsalic. Van benne 2 % szalicil sav, ami csak a pórusokból tisztítja ki a betokosodott faggyút meg ilyesmit, illetve nézz utána a neten a keresőbe hogy az ichtiol milyen hatást gyakorol a bőrre, abból 10 % van benne. Fekete büdös gépolajszagú kenőcs, de kit érdekel ha nekem javított valamit.:-) Szerencsére a gyógyszertár vény nélkül is kiadja ezt a kenőcsöt. Az még fontos hogy leginkább a korpás seborreás bőrre hatásos. Nekem kissé enyhítette a gyulladást, pedig csak négy napja kenem fel egy órára aztán lemosom. Illetve összébb mentek a pólusok, nincs hámlás még a szemöldököm körül se, pedig ott 10-15 éve mindig hámlott rendesen. Sok sikert a gyógyuláshoz! Ja ha neked is vagy bárkinek van valami tippje akkor írja meg légyszi!!!! :-)
Okoskolbász tőled szeretnék tanácsot kérni! Ha olvasod és válaszolnál megköszönném. :-)
K.b. egy éve közölte a doki hogy nem gombás fertőzés hanem rozacea van az arcomon. Én sajnos otthon előtte jól meggyötörtem a bőröm mivel azt hittem valami fertőzés, és összevissza félrekezeltem mire orvoshoz mentem vele. Volt otthon mindenféle próba: arcszesz, fogkrém, ecet, naponta bőrradir. :-)
A dokinak csak az arcszeszt mertem elmondani, azt mondta hagyjam abba, majd felírt egy aloe gélt, meg egy méregdrága bioderma krémet. Ezután amikor leálltam mindennel, nem megnyugodott hanem még rosszabb lett a bőröm, kitágult óriási pólusok lettek, nagyon apró csak közelről látható ilyen miteszerszerű hólyagok mindenfelé, és érdes, pikkelyesen hámló lett a bőröm. Az alapprobléma továbbra is megmaradt, vagyis hogy csodálatosan vörös és viszket is. :-) Az orca részen nem épp a felhám, cafatosnak tűnik. Tükörbe főleg a napon jól látható, hogy leginkább a faggyúmirigyekből indul ki a gyulladás. Egy éve ilyen fantasztikus a kinézetem, de a doki nem írta fel a rozexet pedig látta mert 3 hete égetett ki egy kis faggyúbetokosodást a szemem alatt, ami már szépen begyógyult. Klion-t csak vényre lehet úgy tudom kiváltani. Legalább hogy a hólyagok eltűnjenek, rá szabad kenni ilyen bőrre akneroxid 10-est? Vagy irassak fel klion-t inkább? A másik hogy olvastam hogy az ichtiol nyugtatja az ilyen bőrt. Vettem rá az ung. ichtiolsalic kenőcsöt. Ezt vény nélkül lehet kapni, de nincs info itt a neten hogy miképp kell felkenni, mennyi időre, stb. Egyenlőre 4 napja használom, egy órára felkentem, majd lemostam és hidratáltam. A pikkelyes hámlás teljesen elmúlt, és nem olyan érdes a bőröm! Talán úgy látom hogy egy picit a gyulladás is lohadt, de ahhoz lehet hogy több idő kell hogy látványos legyen. Nem tudom. A neten írta egy kozmetikus hölgy, hogy neki teljesen elmúlt a kezdődő rozacea ettől a kenőcstől, egy-két hónapig kenegette magát, és 13-14 éve tünetmentes.
Nekem az IPL sokat segitett,igaz ha nagyon piros ill. gyulladt akkor eleinte többször kell járni.
Ha érdekel én hova jártam akkor privátba leirhatom.
Kérlek benneteket áruljátok el mivel lehet a gyulladást megszüntetni, mert ég és viszket az arcom, a bőrgyógyász meg annyit mondott, jöjjek vissza ha már gennyes gyulladás van, akkor ír fel krémet.
KÉREK TIPPEKET: kenőcs, bármi... SOS
Jelenleg aloe géllel kenem, de nem javul.
Azzal kezdtem, hogy megnéztem...szerintem mindenki megnézi. Bár azt olvastam, hogy azt a stádiumot nem mindenki éri el... Én nem fogom. Eldöntöttem. Ha mégis, kinyírom magam.
Nekem per pillanat úgy néz ki a fejem, mintha szarrá (bocs) égtem volna a napon... úgy is érzem magam...
Ősszel nekiesek lézeres kezeléssel. Az IPL-ről olyan doki mondta, hogy nem ér semmit rosaceara, aki maga csinálta itt debrecenben. Ő mondta, hogy lézerrel próbálkozzak.
Valaki próbálta a lézert? (nem IPL-t!)
Basszus...lehetetlen elkerülni a napot! A meleget meg pláne...Majd a föld alatt...
Hát nem tudom elképzelni, hogy kalapban indulok dolgozni. Nyaralás alatt még elmegy.
Gyűlölöm ezt a tetves betegséget!!!!
Főleg, hogy imádtam a nyarat :(
A legtöbb életet megkeserítő betegség velünk születik vagy lassan fejlődik ki. Ez meg... egyszercsak az arcbőröm beadja a kulcsot... :(((((
Tapasztalatbol mondom sajnos nem sokat érnek ezek a fényvédök,söt nekem inkább iritálták.
A legfontosabb ,hogy kerüld a napot,a fülledt meleget amennyire csak lehet.
Ha mégis a napra kell menned,akkor sapka,kalap mindenképp!!
Lenne még kérdésem :)
Ha 50 faktoros fényvédőt kenek a fejemre, az azt jelenti, hogy az arcom fehér marad?
Sosem használtam ilyen magas faktorszámú fényvédőt, ezért a kérdés.
Szükségem lesz rá, mert ma a néhány órás szabadtéri program alatt sütötte a nap az arcom, és hát szépen fellángolt a rosaceam....
De ha a testem barna lesz, a fejem meg fehér az sem lesz valami guszta...
Kezdő rosaceas vagyok... március óta.. :(
Még jó, hogy nem használ, ha egyszer összehúzó hatása van :D
Próbálkozz az értágítókkal!
Én impotenciára használom, nem sok eredménnyel...
Kolbi
Sziasztok!
Otthoni IPL szőrtelenítő géppel próbálkozott már valaki? Érdekelne a hatás, merthogy elvileg az IPL jó rosaceára.
Sziasztok!
Azt szeretném tudni, mi a baj a varázsmogyóróval, amikor mindenhol azt olvasom érösszehúzó, tonizáló hatása van??????
Miért mondja, aki mondja, hogy értágító hatása van?
Ti tudjátok?
A rosacea érbetegség, így minden érfalkárosodásra adott szer (Rutascorbin, Venoruton, Detralex) jó hatású. Nincs tudomásom róla, hogy ezeket az orvosok a gyakorlatban napi rutinban adnák.
Kolbi, a tapasztalatlan
Értem...köszi ,hogy írtál.:)
Akkor gondolod,hogy lelki okok is hathatnak rá?
csak ,mert akkor én sajnos soha nem voltam az a túlzottan kiegyensúlyozott ember...:/
de próbálok ezen változtatni persze.
ha esetleg eszedbe jutna vmikor az a kezelés,amit csináltattál ,szívesen venném:)
köszönöm még egyszer!
Nem vagyok szakértő, nem tudok nagy okosságokat mondani, csak a saját tapasztalatomat.
Bőrorvos kezelt kb. 8 hónapig, majd vagy 2 évre rá volt egy lézeres beavatkozás (nem tudom a pontos nevét) ami nagyban csökkentette a vörös érrajzolatokat, ez azt hiszem, 2008/2009 telén volt.
Nekem nincsenek egyébként eü-i problémáim, sem túlsúlyom. Néha adódik egy-egy kis kellemetlenség, de kinek nem? Nincs világfájdalmam, elégedett vagyok a sorsommal (kiváltságos ajándéknak tekintem, amiért végtelenül hálás vagyok). Ha mégis adódik valami búbánatok, igyekszem minél hamarabb „letenni”. Naponta beiktatok némi mérsékelt testedzést. Szélsőség-mentesen, rendszeresen étkezem. Alig használok vegyi dolgokat, kozmetikumokat (kivéve a saját kutyulmányú arckrémet).
Azt hiszem, a Rutascorbin is jó ötlet, vénynélküli az is, de tájékozódni kell előtte, ha mást is szed az ember. Kolbi, mi a véleményed?
Értem,köszönm! :)
még egy utolsó kérdés ,ha nem baj: hogy akkor végül is mivel tartod ilyen jól kordában? (Bocsi az értetlenkedésemért)
Nekem vannak gondok a pajzsmirigyemmel is...:/ Szerinted ehhez lehet köze? Valahogy most erre kezdtem el gyanakodni...
Nekem úgy van,hogy van idő ,amikor semmi bajom sincs,-nem pirulok ki ,és akkor egész szép is a bőröm,mert nekem az viseli meg igazán,ha kipirulok ,utána csúny a bőr:/- nem tudom ilyenkor mi van ,nyugalmi állapotban lehet(?) ,de aztán vannak időszakok és olyankor szinte miden este van kipirulásom.:(
ja ,és a fogaim sincsenek teljesen 100%-osan rendben,talán ez is baj lehet.
Meg egyébként ,sokat gondolkodtam ezen a betegségen,hogy akkor most végül is ez genetikai öröklődés lehet? Érfal gyengeség?Mert nekem a nagymamámank volt rosaceája.
és akkor mindenféle dolog (mármint úgy értem,hogy meleg-hideg,ennivalók ,betegségek) kihozhatják? Mert próbálom megfejteni ,csak nem nagyon jövök rá...
Ne haragudj,hogy ennyit kérdezek!
Köszönöm ,ha válaszolsz! :)
A 4. és a 10. használtam kúraszerűen 2011. nyarán. Rontani nem rontottak, de szemmel látható javulást sem eredményeztek, de mint írtam, tűrhetően néz ki bőröm, ezzel simán együtt lehet élni, és pici változást nem veszek észre. 2004-2007 között voltak a nagyon ronda és göbös fellángolások.
A Detralexet lehet, hogy használt, már azért is, mert sokat ülök, és van némi visszeres tágulatom, de ez sem vészes :D
Értem,köszönöm ,hogy írtál! :)
Megkérdezhetem,hogy ez a Detralex segített neked,hogy az erek ellenállóbbak legyenek? és a Schüssler dolgokat mindet próbáltad kúraszerűen? Mármint úgy értem,hogy mind a 3 féle sót és két féle krémet?
Bocsi a sok kérdésért! :D
köszi előre is!
További ajánlott fórumok:
- Járt már úgy valaki, hogy tesztet csinált és nagyon halványan épp hogy látszódott, de rózsaszín lett a teszt csík?
- Kis rózsaszín (pár mm-es) hernyók (vagy lárvák? ) jelentek meg a lakásomban. Szerintetek mi lehet?
- Mensi elött van olyan, aki már napokkal elötte görcsöl és van rózsaszines stb. folyás?
- Képesek egyáltalán a pasik annyira szerelmesnek lenni egy nőbe, mint fordítva? Ők is tudnak olyan idiótán rózsaszínül szerelmesnek lenni?
- Ohhh, az a rózsaszín köd!
- H&M-es fehér trikót mivel lehetne kifehéríteni, ha áztatás után rózsaszín lett?