Rosacea-Couperosa avagy rózsás bőr, borvirágos orr (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Rosacea-Couperosa avagy rózsás bőr, borvirágos orr
Sziasztok.
Én is rosaceavaal küzdök 7-8 éve. Már a diagnózis felállítása is komoly fejtörést okozott néhány bőrgyógyásznak, sajnos sok közööttük a dilettáns, valamelyik ótvarnak nézte, és volt olyan is aki egyszerűen elzavart a tb-s szakrendelőből, ahova mellesleg 1 hónapot vártam időpontért, hogy mit akarok én ezzel, törődjek bele és kész. Nekem a 2-es típusúm van, tehát sokkis göb, gennyes csomók főleg orr és a szám két sarkában. Mivela pirosság is zavar, ezért IPL-lel próbálkoztam, de nem használt semmit, szép lett tőle a bőröm, de az ereket nem tüntette el. Most lézeren voltam 1 hónapja, és ez úgy tűnik beválik, mert sok ér eltűnt, nem mind, de sokkal jobb, így megyek a következőre is. Fájdalomban szerintem olyan, mint IPL, árban Kb. 30ezer. Találtam egy angol oldalt,ahol a Finacea krémet ajánlják. Elballagtam a körzeti orvosomhoz és kiírattam, most azt használom a göbökre, mert ez sajnos mindig visszajön. Sokan vitatkoztak a fényvédelemről, nekem is az a véleményem, hogy nem biztos, hogy jó...vettem drága pénzen arckrémet 30-as fényvédővel. Reggel még jó, amikor felkenem, de délutánra csicsog az arcom tőle. Inkább a meleg, ami kihozza őket, nem is a nap...de vettem egy szalmakalapot..
K.Erzsike. megmondanád mit is jelent az a Weinwave kezelés? Csak azért, hogy én is tudjam, hogy neked mitől múlt el a pirosság az arcodról.Ja.., és hogy lehet hozzájutni ehhez a kezeléshez?
Köszönöm a válaszodat.
Kedves Fórumozók!
Rosaceával küszködtem én is, de a weinwave kezelés megoldotta a problémát. A pirosség eltűnt teljesen, és az erek is. Néha viszont, főleg ilyen melegbe kijön az arcomon 3-4 kis göb. Mi lenne rá a legjobb? Finacea? Rozex? Kozmetikumokban nem nagyon bízok. Nem vészes, mert ha nem kenek rá semmit, akkor is elmúlik pár nap alatt. Köszönettel: Erzsike
Hello!
Külsőleg Rozex krém, gél, emulzió, belsőleg Klion tabletta 10 napig 2x1 vagy ahányszor 10 kg a testsúly, annyi tbl. egyszerre. Tehát egy 60 kg-os hölgy 6 tbl. egyben bevéve. Ehhez lehet Mo-on hozzájutni.
Kolbi
Olvasd el az 500-as hozzászólásomat vagy üsd be a keresőbe " Demodex atka vagy demodex folliculorum" és már megint megtaláljuk a rosacea okát
Kolbi, a segítő jobb
Halihó Rosaceások, senki nincs a közelben?Talán mindenki megyógyúlt?,vagy nincs mit átadni egymásnak?Bár úgy lenne, hogy mindenki meggyógyúlt volna!
Szép napot mindenkinek.
Sziasztok.
Szeretném ha valaki elmondaná mi az a dermodex atka a Rosaceával kapcsolatban.Most olvasom, hogy létezik ilyen.
Köszönöm, ha válaszol valaki.
Pacific-nak valószínű nem rozáceája van, az ereket már eltüntették. Te meg kéretlenül, állandóan bejelentkezel, és reklámozol. Megértettük, az onkológus egy tűt vezet az érbe, kiégeti, eltettük az információt. Nálad csoda történt, tudja meg az egész világ.Köszönjük, de miért kell mindig elővenni? Mi az érdeked?
És miért lennék beteg? Már leírtam, hogy időnként bejelentkezel. Nyáron amúgy sem érdemes reklámozni, ha valaki egy kicsit is ért a témához, az ősszel nyomul.
Okoskolbi, aki nem beteg
Megkaptam a privát üzenetedet.
A Svajda dr-nőt azért ajánlottam, mert a teszteket le tudja futtatni Szváron.
Magyarországon az első számú bőrgyógyász, aki allergológus (külön szakvizsga) is, Temesvári Erzsébet Budapesten. Kicsit lekezelő, pökhendi a stílusa. Jó tanár. Úgy is el fog küldeni tesztekre, ezért jobb, ha otthon végezteted el, majd nála jelentkezel egy átnézésre.
Okoskolbász
Tényleg Székesfehérvárt írod? Egyik bőrgyógyászokkal legjobban ellátott város. Azt hittem Mátészalkát írsz, vagy Csornát.
1. lépés háziorvos- vérvétel mennyiségi és minőségi vérkép kérése
2. lépés Prick-allergiateszt: 7000 Ft, epicutan allergiateszt: 12000 Ft elvégzése dr. Svajda Bernadett Szfehérvár többet a reklám miatt nem írhatok
3. ne fogadd meg Hamil tanácsát, ő a látható erek kiégetésében „jártas” onkológus doktornőt reklámoz.
Okoskolbász
Szia.
Más nagyvárosba nem tudsz elutazni vizsgálatra?
pl,Tatabánya,Budapest ezek nincsenek messze és itt biztos találsz maszek rendelést.
Én Tatabányán voltam 6000ft volt,és azonnali eredmény.
Szia
Köszönöm a válaszodat.
Sajnos itt képtelenség megcsináltatni az allergia tesztet. 2 hete elmentem, közölték, nincs anyag. Utána mondták, ha lesz akkor meg azért nem lehet, mert nyár jön és akkor nem lehet. Akkor majd jön az ősz, és érdekes mód az anyag elfogyott, de hová lett??? Aztán előről minden, hogy nincs semmmi.
Hogyan kezdjem és kinél. A körzeti doki adott beutalót, de így jártam. Nem is kisvárosban lakom, és ez van. Mit tegyek.
Most a hétvégén volt fagyizás, és mára az állam nagyon piros, de főleg a nyakam. Hihetetlen.
Én is szereztem rosex krémet, ma bekentem, hátha....
Van még 1 bőrgyógyász akiről hallottam , felkeresem jövő héten. maszek alapon, de nincsenek illúzióim.
Ezek szerint Te az egészségügyben dolgozol? Jók a tanácsok, de hova forduljak. A járóbeteg rendelésnél csinálnák (ha lene mivel ) a teszteket. A kórházi főorvosnál is voltam maszekban, de a kórházba nem mehetek, mert szerinte ez piti ügy, és ezzel nem foglalkoznak. Persze nem neki lángol hetente kétszer az arca és ég a nyaka. Megint kérjek a kórházi bőrosztályra beutalót. Voltam nála 4 alkalommal maszekban, de a stílusa szőrnyű. meglát, és el akar zavarni. (a kórházból)De hát akkor kihez forduljak. Mit javasolsz erre.
A körzeti orvos (nem bőrgyógyász) szerint nem rosacea, mert van a körzetben rosaceas beteg, de ez nem lehet....
Felírtam mindent amiket írtál, de kinél, hol kezdjem. Létezik, hogy egy ekkora városban, ahol sok tej, liszt, stb allergiás lehet nem végeznek semmilyen allergia tesztet? Kétlem. Hát hiába fizet az ember a maszek rendelésen, ha így kezelik. Esetleg Te is bőrgyógyász vagy? Hol rendelsz?
Csináltam képeket, elküldhetném valamilyen címre, mit szólnál hozzá. Lehet, hogy ideg alapon van az egész, de ilyen tünetek????
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de kíváncsi lennék a véleményedre, hol kezdjem az egészet. Szeretném végigcsinálni amit leírtál, de hogyan?
Köszi előre is
Pacific
A lézereket a gerjesztett anyagról nevezik el. Széndioxid lézernél e gázt gerjesztik, míg a dióda lézernél ezt a félvezetőt. A festék lézernél egy speciális festékanyagot gerjesztenek.
A lézer kifejezés általánossá vált, míg igazából sokan az alapot, nagyon laikus módon sem ismerik. Mi a különbség egy zseblámpa és egy lézerfény között?
Mindkettő az energiát fotonokban, kis csomagokban bocsájtja ki. A zseblámpánál a fotonok összevissza, míg a lézernél egyszerre, egy irányban kerülnek kibocsátásra. Képzeljünk el egy nagyfeszültségű vezetéket, melyre madarak szállnak le pihenni. Egy-egy madár rászáll, majd egy-egy leszáll a drótról. Igazából ezt alig lehet észrevenni, semmi zajjal nem jár (zseblámpa). A lézernél jön a gerjesztés, a madarak szépen sorban leszállnak és várakoznak, és amikor már rengetegen vannak, mintha egy pisztolyt elsütöttek volna, egyszerre, egy irányban nagyon nagy zajjal felröppennek.
A rozáceánál alkalmazott fényterápia alkalmanként 20-50 ezer Ft-ba kerül és 2-6 alkalom szükséges az eredményhez.
Bocsánat, félreértettél, én dicsérni akartalak. Valószínű tényleg baj lehet a kommunikációmmal.
Kolbi, aki nehezen fejezi ki magát
Kolbi, Kolbi, ne túlozz!
Szerintem itt már nagyon sokan, és ismételten megköszöntük a segítséged!
Ennyire nem sajnálhatja magát az ember egy kis buszos intermezzo miatt. Az autósok világa sem maga a tökély. Mindenkor és mindenhol lehetnek olyan helyzetek, amik elrontják a kedvünket.
Miről lehet felismerni téged, hogy ha évek múlva megint buszra szállnál, és összefutnánk, javítsam a hazai közösségi közlekedők megítélését?
Gyógyulást az anyósodnak!
További ajánlott fórumok:
- Járt már úgy valaki, hogy tesztet csinált és nagyon halványan épp hogy látszódott, de rózsaszín lett a teszt csík?
- Kis rózsaszín (pár mm-es) hernyók (vagy lárvák? ) jelentek meg a lakásomban. Szerintetek mi lehet?
- Mensi elött van olyan, aki már napokkal elötte görcsöl és van rózsaszines stb. folyás?
- Képesek egyáltalán a pasik annyira szerelmesnek lenni egy nőbe, mint fordítva? Ők is tudnak olyan idiótán rózsaszínül szerelmesnek lenni?
- Ohhh, az a rózsaszín köd!
- H&M-es fehér trikót mivel lehetne kifehéríteni, ha áztatás után rózsaszín lett?