Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Rosacea-Couperosa avagy rózsás bőr, borvirágos orr fórum

Rosacea-Couperosa avagy rózsás bőr, borvirágos orr (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Rosacea-Couperosa avagy rózsás bőr, borvirágos orr

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2330. syria (válaszként erre: 2325. - Okoskolbász)
jan. 25. 20:02
Nagyon igazad van: egyszerű az élet. Csak egyes orvosok szeretik túlbonyolítani.
2329. alinka01 (válaszként erre: 2328. - Alinka01)
jan. 25. 19:58
Elnézést tévedésből tettem ide a kérdést! Új topicot akartam nyitni!
2328. alinka01
jan. 25. 19:56
Mit tudtok a Cegléden működő Dr.Szem Bt.-ről?
2327. kori54
jan. 24. 21:33
Kedves Kolbi! A teljesen sima arcbőrön egyik oldalon kevés pirosas erezet is rosacea lehet ? Soha nem volt rajta semmilyen göb, de több év óta megvan, eddig szinte nem változott semmit.
2326. Kohanoor
jan. 24. 21:17
Sziasztok! Használja itt valaki a Paula's chioce márkát? Vannak kifejezetten rosaceára hazsnálahtó termékei. Én még csak a mintákat mertem bevállalni, mivel elég drágák, de úgy érzem nekem jót tesz. Valamint soolantrát használok. Nekem a pirosodás kevésbé jellemző, az is inkább az orromon, azonban az államon csúnya göbösödés van, ami most javulni látszik.
2325. okoskolbász (válaszként erre: 2324. - Abri)
jan. 23. 12:28

Olyan egyszerű az élet. Az orvosod azt mondta Tetrán. Akkor Tetrán por. De tényleg, minek túlbonyolítani? Ha seb keletkezett, bármivel kenheted, nem lesz gyorsabb a gyógyulása. Csak lehetnek érdekes dolgok utána.

Nekm is volt esetem, amikor a kauteres sebeket a szomszédasszony tanácsára körömvirágkrémmel kezelték és túlburjánzott, tehát a seb egy kis csomóval gyógyult. A körömvirág hámosít. Tetrán és idő. Nyugi. Csak gondolj bele. Ha csomók maradnak és Contractubex-szel kezelnéd és visszamennél az orvosodhoz, hogy miért lettek a csomók, mit mondana? Ha nem tartod be az utasítást, elesel a reklamáció lehetőségétől!


Kolbi

Kolbi

2324. abri
jan. 23. 11:53

Kedves Okoskolbász!


Nem akartam én megkerülni az orvosomat. Más miatt voltam nála, és a második alkalommal mutattam az arcomon a dudort és az ereket. Azt mondta, hogy legközelebb amikor megyek elsüti.

Ez meg is történt. Amikor befejezte csak rózsaszín foltos volt az arcom, nem tudtam, hogy később ilyen csúnya lesz. Ő csak annyit mondott, hogy Tetrános hintőporral kezeljem, mást nem.


Mindig tágpólusú, pattanásos bőröm volt. Félek, hogy ez a sok seb nehogy rontson az amúgy se szép bőrömön.


Egyszer a háziorvos javasolta a Contactubex gélt, mert egy műtéti hegem csúnyán gyógyult. Ezért jutott az eszembe, de magamtól nem akartam használni.


Egyébként amikor a gyógyszertárban vettem a Tetrános hintőport mondta a gyógyszerész, hogy van korszerűbb termék is. Mondtam neki, hogy az orvosom ezt javasolta, ezt veszem meg. Persze beleültette a bogarat a fülembe, hátha az jobb lett volna.

Ennyi történt, már száradnak a pörkök.

2323. okoskolbász (válaszként erre: 2322. - Abri)
jan. 22. 19:49

Egy nagyon fontos dolgot értsél meg. Senki sem szereti, ha más belekotyog a megkezdett munkájába. Ez meg fokozottan érvényes az orvosi munkára. Kérdezd meg az orvosodat!


Volt ma egy páciensem. Fél éve jár hozzám kemény és drága lézerkezelésekre. Az erekre lézerkezelést kapott, míg a csomókra egy gyógyszert. Az arcán egyfajta csoda történt, megszépült, az átlagosnál jobban, szebben reagált a kezelésekre. Megkapta a szokásos információkat az életvitelre. Február 5-re volt a következő időpontja, elmondta, hívta a feleségemet (asszisztensemet) és áttetette mára az időpontot. Én erről nem tudtam, és a feleségem sem, félretéve a következő beteget, lekezeltem. Elmondta, fájt az ízülete és a reumatológus leállította a gyógyszert. Miért nem tudok én erről, hogy jön ide más orvos, hogy belenyúljon az én kezelésembe? Életveszély volt? Nem. Aztán elmondta, hogy volt a körzeti orvosnál is, aki propoliszt javasolt neki immunerősítésre. Bumm!


Hozzám azért jött vissza, hogy nem herpes öntötte el az arcát? Csak néztem ki a fejemből, hol vagyok, ki vagyok! Neki ez a legtermészetesebb dolog, ha baja van, akkor fűhöz-fához rohanjunk. A páciens meg azt kérdezte, doktor úr, miért van megsértve, én meg válaszoltam, ha orvosi utasítást kapok, akkor én nem mertem volna mástól tanácsot kérni. Nézzen a tükörbe, aztán szűrje le a tanulságot!


Kolbi

2322. abri (válaszként erre: 2321. - Okoskolbász)
jan. 22. 17:46

Nem tudom, azt hittem lézer. Az erek eltűntek, úgy néz ki a szemölcsszerű képződmények is.

Már száradnak, amikor írtam kétségbeejtően sebes volt az arcom.

Akkor szerinted nem kell valami krém pl. Contractubex hogy biztosan heg nélkül gyógyuljon?

2321. okoskolbász (válaszként erre: 2320. - Abri)
jan. 22. 17:10

Biztos, hogy lézer volt? Nem egy sima kauterezésen (rádiófrekvenciás pálcika) vettél részt?


10 nap alatt általában eltűnik.


Kolbi

2320. abri
jan. 18. 11:29

Ha valaki tudna nekem segíteni, mennyi ideig tart amíg leszáradnak a pörkök a lézerkezelés után?

A doktornő azt mondta, hogy vegyek Tetrános hintőport, azzal kezeljem. Elég az, vagy mást is lehetne alkalmazni? Iszonyú az arcom.

2319. Heida (válaszként erre: 2263. - Okoskolbász)
jan. 18. 00:50

Szia Kolbi!

Fogkrémet váltottam fluorid mentesre. Kicsit talán javult a helyzet, de nagyon kicsit.

Viszont a sminktől is jönnek elő a rozaceás tünetek. Gyeden vagyok, kb. sehova sem járok, itthon nem festem magam, minek... Szilveszterkor és 10 nappal később fotózásra (1 éves lett a kisfiam) lettem kisminkelve. Másnapra mind a kétszer lila lett az arcom, göbökkel, erős hámlással. 😫

2318. abri
jan. 17. 15:57
Végül találtam egy bőrgyógyászt a közelben akinek van lézere. Elsütötte a megvastagodott ereket az arcomon, valamint egypár dudort ami olyan volt mint egy szemölcs. Most tele vagyok barna pöttyökkel. Remélem heg nélkül gyógyul, nem marad nyoma. :)
2317. syria (válaszként erre: 2315. - Okoskolbász)
dec. 26. 16:58
A kozmetikusom jelesre vizsgázott, nálam legalábbis. Amióta 5 heti rendszerességgel járok hozzá, az arcbőröm egyre jobb állapotban van, nyilván azért, mert el tudja dönteni, hogy mi micsoda. Csak az eredmény érdekel, a részletek nem, mert nagyon nagyol távol áll a szakmámtól.
2316. okoskolbász (válaszként erre: 2313. - Alinka01)
dec. 26. 13:59

Sajnos az erek nem nagyon reagálnak az "érfalerősítésre". Az életmóddal lehet késlelteni a kialakulásukat, rosszabbodásukat, de a vége valamilyen "kiégetés" lesz.


Kolbi

2315. okoskolbász (válaszként erre: 2312. - Syria)
dec. 26. 13:57

Hogy szalad az idő! Vagy 20 éve Hajdú-Bihar megyében én voltam a kozmetikus szakvizsgánál a vizsgabiztos elnök 5 éven keresztül. Akkor úgy tanítottuk, hogy a rozácea kezelése tilos a kozmetikusok részére. De te biztos jobban tudod. Nem válaszoltál arra a kérdésre, hogy ha ránézünk egy csomóra (papula), akkor hogyan tudjuk eldönteni, hogy az aknés csomó vagy rozáceás? A kozmetikusod jelesre vizsgázott talán?


Kolbi

2314. okoskolbász (válaszként erre: 2311. - Frida3)
dec. 26. 13:53

A "göbösödés", a papula vagy csomó kialakulása hasonlatos az aknéhoz (pattanás). A faggyúmirigy kivezető nyílása beszűkül az elszarusodástól, mely miatt pangás alakul ki és ebben a pangó masszában felszaporodnak baktériumok. És persze az atka is felszaporodik. Régebben a nagyfokú atka kolonizáció miatt úgy gondolták, hogy az atkának a fiatalkori pattanások kialakulásában is kóroki szerepe van. Erre jó bizonyíták volt, hogy aknés páciensnek Kliont adtak bőrgyógyászok és a páciens állapota javult. Egy ideig.


Rozáceában a kitágult, pangó erek miatti szöveti ellenállás csökkenése miatt szaporodnak fel kórokozók. De itt is bejöhetnek a pattanás jelei is. Elegánsan így mondjuk: örökletes érfallabilitás. Még egyszerűbben, először az érfal károsodik, aztán szaporodnak fel a kórokozók és nem fordítva.


Az összes rozáceás betegnél található valami jel már fiatal korban az érfallabilitásra. A legszebb az erythema pudore, amikor a nyakon izgalom (felelés, randi, stb.) hatására átmenetileg térkép rajzolatú kivörösödés jelenik meg a mellkason. Van, akinek ez itt megáll, valakinél már fiatalabb korban megjelennek az erek, majd a csomók. Ezt a kifejlődést leginkább a lábon lévő visszerekhez hasonlítanám. Van, akinek egész életében megmaradnak az ártalmatlan seprűvénák, míg másnak rohamosan rosszabbodva akár törzsvarikoziás (köteges, begyulladásra hajlamos, vaskos visszerek) is jelentkezik.


Kolbi

2313. alinka01 (válaszként erre: 2273. - Okoskolbász)
dec. 22. 12:18
Nekem arra jól bevált a Rozex gél, hogy a pattanásszerű gennyes göböket elég gyorsan megszüntesse. Viszont a kitágult erek problémája megmaradt! Igaz, ez nálam egyelőre csak olyan szintű a két orcámon, hogy inkább csak én veszem észre, nem igazán feltűnő, de megvan! Van olyan krém/krémek, amelyek ezt az enyhe tünetet meg tudnák szüntetni? Az eltüntetésnek is örülnék, de az is fontos, hogy ne erősödjön a pirosság! Előre is köszönettel várom a választ!
2312. syria (válaszként erre: 2302. - Okoskolbász)
dec. 21. 00:45
Abban igazad van, hogy a rosacea gyógyítása orvosi feladat, nekem is ebben volt részem. Abban viszont tévedsz, hogy kozmetikus nem kezelhet rosaceás bőrt.
2311. Frida3 (válaszként erre: 2298. - Okoskolbász)
dec. 13. 18:34
Nagyon sok mindent megtudtam itt a fórumon a rosaceáról elsősorban tőled. Köszönöm. Úgy gondolom ezekkel az ismeretekkel könnyebben tudom kezelni ezt a csúnya bőrbetegséget. Azt viszont még mindig nem értem mitől alakul ki a göbösödés ( én eddig úgy tudtam a demodex atkától)Van, akinek sosem jön elő „csak” vörösödik. Azt hittem, ha az ereket lézerrel összezsugorítják, akkor megszűnik az erekben a lappangás és nem jönnek elő a göbök, mert az atkák ennek a rosszul működő érfalaknak a következményei. Akkor most ez két különböző dolog?
2310. csibe32 (válaszként erre: 2306. - Okoskolbász)
dec. 9. 19:13
Köszönöm. Végülid az uriage érzékeny bőrre valòjàt vettem meg thermàlsprayvel együtt, és nagyon sokat segitett, bàr enyhén hùzòdik meg a bőrőm, de nem vörös és nem ég.
2309. syria (válaszként erre: 2308. - Evaeva)
dec. 9. 19:04
Nem innék rá hypót.
2308. Evaeva (válaszként erre: 2301. - Syria)
dec. 8. 19:29
Szerintem akinek a hozzászólását olvastam , az választ is adot neked rá.
2307. Evaeva (válaszként erre: 2304. - Csibcsub)
dec. 8. 19:28
Nem vettem senkit védelmembe, és pontosan tudom, hogy nincs szüksége rá pláne az enyémre nincs!
2306. okoskolbász (válaszként erre: 2305. - Csibe32)
dec. 8. 18:55

Az összes nagyobb kozmetikai gyártó ajánl érzékeny bőrűeknek, akár így kiírva is, hogy rozáceásoknak ápoló krémet. A nagyobb patikák kapnak mintákat, kérjél tőlük indításnak.


Kolbi

2305. csibe32
dec. 8. 09:43
Sziasztok, nem tudom,hogy rosacea-e a bajom vagy nem, de àllandòan feszül, ég az arcböröm és amikor kipirul akkor elöbbi tüneteken kivül még fàjdalom is jelentkezik, olyankor még a fülem is ég. Tudnàtok ajánlani valami krémet, ami enyhiti a tüneteket addig mig orvoshoz nem jutok?
2304. Csibcsub (válaszként erre: 2300. - Evaeva)
dec. 6. 17:27
Hűha, nem semmi a hozzászólásod. Szerintem Okoskolbásznak nincs szüksége arra, hogy védelmedbe vedd. A Roaccutant pattanásos és rosaceas betegeknek írja fel az orvos. A rosacea II. stádiumában az arcon piros, gyulladt, tömött csomók keletkeznek ( a faggyúmirigyek begyulladnak) Na, ezért írják fel a Roaccutant rosaceasoknak is.
2303. bandi777
dec. 6. 14:20
Köszönöm,Kolbi!
2302. okoskolbász (válaszként erre: 2301. - Syria)
dec. 6. 14:14

Úgy állítjuk, hogy a kozmetikusi vizsga része, hogy "kozmetikus a rozácea semmilyen formáját nem kezelheti! A rozáces betegség, kezelése orvosi feladat.


Kolbi

2301. syria (válaszként erre: 2300. - Evaeva)
dec. 6. 13:12
Melyik "hozzászólásba" olvastad, hogy kozmetikus nem nyúlhat rozaceás bőrhöz? Ki és milyen alapon állítja?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook