Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Rosacea-Couperosa avagy rózsás bőr, borvirágos orr fórum

Rosacea-Couperosa avagy rózsás bőr, borvirágos orr (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Rosacea-Couperosa avagy rózsás bőr, borvirágos orr

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2387. anitkad (válaszként erre: 2386. - Frida3)
máj. 19. 21:49

Az én esetemben úgy volt, hogy elsőnek már a Soolantra-val kezdtem, ami szépen levitte a göböket, az arcbőröm sima felületű lett.

Most nemrég Finacea-val gondolt beujjitani a bőrgyógyász akinél voltam, a Soolantra-t egyenlőre félretéve (ha majd újra megjelennének a göbök)

Igazából nem is tudom, van-e értelme a krémváltásnak, úgy értem a Finacea miben tudhatna nekem még segíteni ezen felül a rosaceas arcomon?? Múltkor mintha hámlani kezdett volna tőle a bőröm...

Igazság szerint ha a látható ertegulatokkal és az ez okozta vörösség eltűntetésére nem hat, akkor miben tudna még a Soolantran túl "segíteni"?

Hmmm....

2386. Frida3 (válaszként erre: 2385. - Anitkad)
máj. 18. 22:57
A csipő érzés nálam folyamatosan enyhült. Csak kezdetben éreztem, ahogy hozzászokott a bőröm egyre kevésbé. Már csak nagyon ritkán érzem. Én csak a göböknél tapasztaltam hálást, ily módon tüntette el göböket. Egy kicsit „érdesebb” lett a bőröm tőle és ezért hidratálót kezdtem el használni. Az én bőröm mindenképpen igényli a Finacea mellé a hidratálást.
2385. anitkad (válaszként erre: 2383. - Frida3)
máj. 16. 22:36

Frida3, értem. Igen sajnos a göbök "lekezelésén" túl én is érzem eddig, hogy a vörösségre, a kitagult hajszálerekre nincs különösebb hatással (a Soolantra sem).

A Finaceat egyébként 3-4 napja használom, felkenes utan csipő érzést érzek, ami rövidesen enyhül. Most hámlani kezdett az orcáimon a bekent terület... Nem tudom, ez most jó, kell ez a hatás, a hámlás?

2384. anitkad (válaszként erre: 2382. - Szamóca)
máj. 16. 22:31

Köszi a véleményt, Szamóca!


Én, most hogy a Soolantrat félretettem (ami a göböket szépen levitte), és ahogy a bőrgyógyász javallotta, a Fineceat kezdtem el, mintha hámlasztani kezdett volna... Egyébként én nem az egész arcomra, csak a két orcámra, a problémás területekre kentem... És lehet kicsit túlszaladtam az adaggal.

2383. Frida3 (válaszként erre: 2380. - Anitkad)
máj. 15. 18:23
Szia Anitkad!Én a Finaceat használom jó ideje. Szépen levitte a göböket és kitisztult az arcom, de néha előjön egy vagy két göb, de kisebbek és könnyebben visszahúzódnak a gél hatására, viszont a hajszálerekre nincs hatással.Kezdetben reggel és este is használtam, később mikor már javult a bőröm állapota naponta csak egyszer, lefekvés előtt.
2382. Szamóca (válaszként erre: 2381. - Anitkad)
máj. 15. 18:12
A Soolantra tulajdonképpen az atkát írtja, ami feltehetően a göbök kialakulásáért felelős lehet. Nekem csak akkor sima a bőröm, ha ezt használom. Korábban használtam a Finaciat is, de olykor-olykor előjöttek a göbök.
2381. anitkad
máj. 14. 12:59

még ez lemaradt:


A bőrgyógyász javaslatára most a Soolantrát félretettem, és a Finacet kezdtem el alkalmazni pár napja.

Most mintha egy pici göb kijött volna az orcámon, nem tudom mennyiben köthetőe a krémcseréhez, a Finaceéhoz.

2380. anitkad
máj. 14. 12:51

Sziasztok!!


A következő kérdésem lenne: A Finacea gélt, aki használja közületek a rosaceájára, reggel és este is alkalmazza? Vagy csak este?


((Én Soolantra-val kezdtem, ami szépen levitte a göböket és a pattanásszerű képződményeket, és sima textúrájú, egyenletes lett ismét az arcom. De a vörösség és maga a rosacea okozta értágulatok maradtak. Tehát szépen látszik a két orcámon, csak a bőrfelület sima lett))

2379. Szamóca (válaszként erre: 2375. - Zefex)
máj. 5. 11:04

Szia, én hiszek a kollektív tudatban. A szerzett tapasztalatok továbbadásának hatékonyságában.

Nekem két krém vált be a Finacea és a Soolantra. Egyiket sem Okoskolbász „hozta be” a fórumba.

2378. syria (válaszként erre: 2377. - Zefex)
ápr. 26. 07:10
Azóta van totál rendben a bőröm (sok évvel ezelőtti Roaccutan kúra után), amióta 5 hetente rendszeresen járok kozmetikushoz, aki rosaceásoknak való cuccokkal kezel, minőségi termékekkel, mint pl. a Gigi.
2377. zefex (válaszként erre: 2376. - Syria)
ápr. 25. 16:35
NEM! De rengeteget javult, ezt az állapotot boldogan tartom! Egyébként nem ő kezelt, más ügyben voltam nála. A kezelő orvosomra azt mondta, korrekt, jól felkészült orvos, nem érdemes váltani.
2376. syria (válaszként erre: 2375. - Zefex)
ápr. 25. 14:33
S kigyógyított a roseceából?
2375. zefex (válaszként erre: 2370. - Syria)
ápr. 24. 22:14

Nagyon sajnálom, hogy már nincs itt. Sok jó szakmai hozzászólása volt, azt a kevés fricskát igazán el lehetett volna nézni neki.

Következik a "vak vezet világtalant"...

Tényleg szakértője, tényleg orvos, voltam a rendelőjében.

2374. anitkad
ápr. 24. 22:04

Sziasztok! :)


Pár hete fedeztem fel ezt a roseceával foglalkozó fórumot, és át is böngésztem a tartalom nagy részét visszamenőleg.


Nekem megközelítőleg egy éve kezdődtek a tüneteim az arcomon, mára mindkét orcámon, szép nagy területet foglal el a rosacea. (Még nem 100%, hogy az, de nagyon arra hajaz). Akne-rosacea, ugyanis pattanásra hasonlító, gennyes köbök, kifakadások is voltak.


Részben az itteni jó vélemények, tapasztalatok alapján irattam ki magamnak a körzeti bőrgyógyásszal az elég borsos árú Soolantra krémet - amihez igen nagy várakozásokat fűztem/fűzök.


Bő két hete minden nap este alkalmazom (csak) a két orcámra felkenve a Soolantra krémet. Eddig annyit segített, hogy levitte a göböket, a kifakadt gyulladt csomókat, vagyis simává, egyenletessé tette a bőröm. Mondhatni most a megelőző állapothoz hasonlító, puha az arcbőröm, sima. Viszont látványra számottevően nem változott, azaz a két orcámon továbbra is ott van, viszonylag nagy felületen az egybefüggő piros "réteg", a vörös kis foltok.


Etekintetben szerintetek mit várhatok ettől a krémtől, amire nagy reménye kíséretében ruháztam be?


További szép estét! :)

Anitkad

2373. Csibcsub (válaszként erre: 2370. - Syria)
ápr. 24. 19:00
Én már április elején észrevettem. Magyarázkodott, hogy nem leendő páciensekre vadászott a fórumon.(Biztosan többen is olvastátok, de ezt a beírást törölték) Az is lehet viszont, hogy valami kellemetlen helyzetbe került, és úgy ahogy írtad nem véletlenül tűnt el.
2372. Frida3 (válaszként erre: 2369. - Napsugár..)
ápr. 24. 16:44
Nekem nagyon bevált :)
2371. Frida3 (válaszként erre: 2370. - Syria)
ápr. 24. 16:01
Nincsennek véletlenek.
2370. syria
ápr. 24. 14:25
Eltűnt (biztosan nem véletlenül) Okoskolbász=Kolbi, aki állítása szerint nagy szakértője a problémának, így csak magunkra hagyatkozhatunk.
ápr. 24. 14:02
Sziasztok. Finacea krémmel kapcsolatban tudtok mondani információt? Kinek hogy vált be? Köszönöm a válaszokat.:)
2368. SSszonja (válaszként erre: 2367. - Csibcsub)
ápr. 18. 20:41
dehogynem szoktak.. gagyi gyenge géppel. Onnan megismerhető hogy olcsó. Csupán azt akartam hangsúlyozni,hogy a hely,gép elvileg rendben volt. Nem értem miért vetted ekkora támadásnak hogy leírtam az én tapasztalataimat.. nem volt szándékom bántani vele senkit es asszem nem is volt bántó,csupán tárgyilagos.
2367. Csibcsub (válaszként erre: 2366. - SSszonja)
ápr. 18. 14:42
Szia! Huuuu, elég furcsán kezdted. „Gagyi sarki kozmetikákban” nem szoktak IPL kezeléseket adni. Tudom, hogy ez a kezelésmód elsősorban szépészeti (rostképződést indít el a bőrben, kisimítja a ráncokat, tulajdonképpen fiatalítja a bőrt) ,de ajánlott rosacea kezelésre is. Nekem nem pirosodik az arcom csak néhány hajszálér látható az orromon, viszont ha nem figyelek kellően hamar kialakul 1-2 göb, ami nyílván zavar. Azért vettem igénybe az IPL kezelés sorozatot, mert bíztam benne, hogy használni fog a rosaceamnak. Nekem nem használt, de úgy olvasom, hogy a te rosaceadnak sem igazán. Feszesíti a bőrt? Igen. Én a rosaceamra kerestem megoldást, s erre nem volt alkalmas. Ezért számomra csalódás okozott. Örülök hogy neked megfelelt.
2366. SSszonja
ápr. 17. 10:21

En is túl vagyok 4 ipl en.En 3 eve minden télen elvegeztetem nem gagyi sarki kozmetikában.Összefoglalva annyi a velemenyem hogy a bőröm állagára jó hatása van ( en mar inkább csak emiatt járok) picit tömörít.az első kezelessorozat meg elvitt pár erecskét,a 2. Illetve most a 3. Sorozat semmit...pedig direkt erősebbel célzottan lőtték.A 3. es 4. alk. utan be is lobbant ami sajnos eltartott hetekig. Végül ami lenyugtatta a bőrömet az egy patikai LRP krém volt,ezt bátran ajánlom ( priviben megírom a pontos nevét ha vkit erdekel).

Összességénen a pirossag picit rosszabb lett de a bőröm állaga jobb.meg nem tudom jövő télen is belevágok e.Ez az en tapasztalatom.

ápr. 16. 12:23
Volt már valaki veinwave lézeres kezelésen? Nekem az egyik arcomon kb 2 -3 pici hajszaler er! Az 5. Kezeles utan már az egész arcom tiszta piros foltos lett, ami eredetileg nem is volt! Hatalmas csalódás volt számomra!
2364. Csibcsub (válaszként erre: 2359. - Frida3)
ápr. 12. 11:19
Szia, én meg IPL-en voltam. Nekem ez okozott csalódás. Mondjuk nem sok hatással volt a hajszálerekre, a göbökre meg egyáltalán nem hatott. :( Nagy reményeim voltak,lehet, hogy ez volt a baj.
2363. Hamil (válaszként erre: 2361. - Anitkad)
ápr. 12. 09:57
Szia,sztem csak a problemas teruletre kend esténként
2362. Frida3 (válaszként erre: 2360. - Hamil)
ápr. 11. 20:55
Köszi, kipróbálom.
2361. anitkad
ápr. 11. 16:41

Sziasztok! :)

Még új vagyok itt a fórumon. Igyekeztem áttekinteni az előzményeket itt a fórumon.


Nálam tavaly nyáron kezdődtek a rosacea tünetei, mára pedig már elég kiterjedt a két orcámon. Az orrom, homlokom, és az állam hála Istennek tiszta, oda nem terjedt ki ez a kórság.

Miután pozítiv tapasztalatot olvastam róla, kiirattam most a héten a bőrgyógyásszal a Soolantra krémet, amivel kapcsolatban nagyon várakozásteli vagyok. ((Antibiotikumkúrát is kaptam mellé.)

Az lenne a kérédésem, hogy a Soolantra krémet feltétlenül muszály az arc mind az 5 területén használni (mint ahogy a tájékoztatója írja), nem elég a problémás területekre koncentrálódni? Esetemben a két orcámra, mert nálam az arc többi része nem érintett. Főleg a krémmel való spórolás miatt.

2360. Hamil (válaszként erre: 2359. - Frida3)
ápr. 10. 11:12
Szia,en Finaceat hasznalok a gobokre,ha van. Amugy meg Soolantraval kenem az arcom minden 2ik este vekonyan.Nekem ez nagyon bevalt🙂
2359. Frida3
ápr. 9. 18:14
Sziasztok! Sajnos én most elég borúlátó hangulatban vagyok. Még sosem volt ilyen csúnya a bőröm. Elmentem lézeres kezelésekre. Végig csináltam a javasolt sorozatot. (5 alkalom) Az orvos persze megint gyógyszert írt fel, amit én nem tudok szedni. ( magas a koleszterinem ) A háziorvos elájult, hogy minden előzetes vizsgálat nélkül felírta a bőrgyógyász ezt e gyógyszert, amit állítólag már több országban nem ajánlatosnak tekintenek.(Rengeteg veszélyes mellékhatása van) Persze a bőrdoki csak szajkózta, hogy szedjem, szedjem, ez csak „ vitamin” Ilyenkor nem kell az egész embert tekinteni? Én elhiszem, hogy van, akinek használ, de aki nem tudja szedni, mert van valamilyen egyéb problémája is, mint a rosaceaja? Az csak adja ki a rengeteg pénzt, mert a lézeres kezelés önmagában nem használ semmit. Több százezer forint egy ilyen kezelés. Túl drága ahhoz, hogy az orvos széttárja a karját mondván ilyen is van, mármint, hogy nem használ. Ezt csak azért írtam, hogy ne bánkódjon, aki nem engedheti meg magának, hogy ilyen kezelésre menjen. Az erősebb hajszálereim ugyan úgy megmaradtak. A göböket pedig csak a gyógyszer tudná vissza szorítani.
2358. SSszonja (válaszként erre: 2352. - Szabeva)
ápr. 7. 20:28
Szabeva írtam privit nézd majd meg. Ugyanígy IPL tapasztalat.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook