Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Rosacea-Couperosa avagy rózsás bőr, borvirágos orr fórum

Rosacea-Couperosa avagy rózsás bőr, borvirágos orr (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Rosacea-Couperosa avagy rózsás bőr, borvirágos orr

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2311. Frida3 (válaszként erre: 2298. - Okoskolbász)
tegnapelőtt 18:34
Nagyon sok mindent megtudtam itt a fórumon a rosaceáról elsősorban tőled. Köszönöm. Úgy gondolom ezekkel az ismeretekkel könnyebben tudom kezelni ezt a csúnya bőrbetegséget. Azt viszont még mindig nem értem mitől alakul ki a göbösödés ( én eddig úgy tudtam a demodex atkától)Van, akinek sosem jön elő „csak” vörösödik. Azt hittem, ha az ereket lézerrel összezsugorítják, akkor megszűnik az erekben a lappangás és nem jönnek elő a göbök, mert az atkák ennek a rosszul működő érfalaknak a következményei. Akkor most ez két különböző dolog?
2310. csibe32 (válaszként erre: 2306. - Okoskolbász)
dec. 9. 19:13
Köszönöm. Végülid az uriage érzékeny bőrre valòjàt vettem meg thermàlsprayvel együtt, és nagyon sokat segitett, bàr enyhén hùzòdik meg a bőrőm, de nem vörös és nem ég.
2309. syria (válaszként erre: 2308. - Evaeva)
dec. 9. 19:04
Nem innék rá hypót.
2308. Evaeva (válaszként erre: 2301. - Syria)
dec. 8. 19:29
Szerintem akinek a hozzászólását olvastam , az választ is adot neked rá.
2307. Evaeva (válaszként erre: 2304. - Csibcsub)
dec. 8. 19:28
Nem vettem senkit védelmembe, és pontosan tudom, hogy nincs szüksége rá pláne az enyémre nincs!
2306. okoskolbász (válaszként erre: 2305. - Csibe32)
dec. 8. 18:55

Az összes nagyobb kozmetikai gyártó ajánl érzékeny bőrűeknek, akár így kiírva is, hogy rozáceásoknak ápoló krémet. A nagyobb patikák kapnak mintákat, kérjél tőlük indításnak.


Kolbi

2305. csibe32
dec. 8. 09:43
Sziasztok, nem tudom,hogy rosacea-e a bajom vagy nem, de àllandòan feszül, ég az arcböröm és amikor kipirul akkor elöbbi tüneteken kivül még fàjdalom is jelentkezik, olyankor még a fülem is ég. Tudnàtok ajánlani valami krémet, ami enyhiti a tüneteket addig mig orvoshoz nem jutok?
2304. Csibcsub (válaszként erre: 2300. - Evaeva)
dec. 6. 17:27
Hűha, nem semmi a hozzászólásod. Szerintem Okoskolbásznak nincs szüksége arra, hogy védelmedbe vedd. A Roaccutant pattanásos és rosaceas betegeknek írja fel az orvos. A rosacea II. stádiumában az arcon piros, gyulladt, tömött csomók keletkeznek ( a faggyúmirigyek begyulladnak) Na, ezért írják fel a Roaccutant rosaceasoknak is.
2303. bandi777
dec. 6. 14:20
Köszönöm,Kolbi!
2302. okoskolbász (válaszként erre: 2301. - Syria)
dec. 6. 14:14

Úgy állítjuk, hogy a kozmetikusi vizsga része, hogy "kozmetikus a rozácea semmilyen formáját nem kezelheti! A rozáces betegség, kezelése orvosi feladat.


Kolbi

2301. syria (válaszként erre: 2300. - Evaeva)
dec. 6. 13:12
Melyik "hozzászólásba" olvastad, hogy kozmetikus nem nyúlhat rozaceás bőrhöz? Ki és milyen alapon állítja?
2300. Evaeva
dec. 5. 18:57

Hűha csak kapkodom a fejem, pontosan nem tudom mikor voltam itt uloljára kb egy hete vagy több,leg többször azért jövök ide , mert szó szerit lesem okos kolbász írásait! Nem szoktam minden hozzá szólást el olvasni, konkrétan csak az övét.

1. A roaccutánt bőrgyógyászom írta fel pattanás kezelézre és nem rozáceára.

2. A rozaceamot bőrgyógyász álapîtotta meg a bőrpír panaszaim miatt.

3. Egy hozzászólásba olvastam ,hogy kozmetikus nem nyulhat rozeceás bőrhöz! Az enyémhez nem is nyult.

2299. syria (válaszként erre: 2298. - Okoskolbász)
dec. 4. 19:26

Nem is két hónap, hanem 2-3 év volt, mire nagyjából tünetmentes lettem. A privát bőrgyógyász megerősítette a kozmetikus véleményét, tehát nem én találtam ki.

Tini koromban voltak aknéim, amikből mitesszerek is lettek, tehát van összehasonlítási alapom.

Tapasztalom a pozitív változást, amióta a kozmetikusom rendszeresen kezel rosaceás bőrre való szerekkel.

2298. okoskolbász (válaszként erre: 2293. - Csibcsub)
dec. 4. 15:43

Mint már írtam, a lézer, ipl az erekre jó, míg a csomókra a Roaccutan.

Ide nagyon sok aknés beteg ír, akinek semmi köze a rozáceához, csak ő a bőrgyógyászt felülbírálva sokszor az okos kozmetikus tanácsára kijelenti, rozáceás vagyok. A rozácea nem gyógyul meg 2 hónap alatt a Roaccutantól, mert az az erekre nem hat, de meggyógyulhat az akne.


Syria-tól kérdezem: mi a különbség az aknés csomó (papula) és a rozáceás csomó között? Vajon a tanult kozmetikusa tudja-e?


Kolbi

2297. syria (válaszként erre: 2296. - Thermál3)
dec. 3. 21:30
Khm...
2296. thermál3 (válaszként erre: 2295. - Syria)
dec. 3. 21:23

Most néztem vissza pár oldalt, ide tényleg csak egyszer írtam az utóbbi időben :)

Arcplasztikán és szemhéjplasztikán vagyok többször, oda is írtam. Nekem az maradt meg, hogy már sokszor írtam :D

2295. syria (válaszként erre: 2294. - Thermál3)
dec. 3. 21:19
Legalább annyi támpontot adj neki, hogy milyen dátumtól visszafele keressen a 672 hsz.-ed között. Köszi.
2294. thermál3 (válaszként erre: 2293. - Csibcsub)
dec. 3. 20:45

Kire gondolsz, hogy csöndben van a lézer után?

Nézd már meg a hozzászólásaim között, hányszor írtam le!

Nem szedtem roat.

2293. Csibcsub (válaszként erre: 2292. - Syria)
dec. 3. 20:38
Szia, igazán nem tudom még eldönteni. Az is a baj hogy itt a fórumon, akik írták, hogy voltak lézeren valahogy most „csöndbe vannak” Lehet, hogy sikeres volt a kezelés és már nem látogatják a fórumot. Minden estre az feltűnt, hogy mindenki , akinek javult az állapota Roacutant szedett. Lehet, hogy ez az igazi megoldás, ettől jött rendbe az arcotok, hiszen ezt a gyógyszert te is szedted, de nem voltál sem IPL-en, sem lézeren mégis azt írtad rendbe jött a bőröd állapota. Szóval még hezitálok.
2292. syria (válaszként erre: 2289. - Csibcsub)
dec. 3. 15:25

Hát még én! :)

Gondoltam, hogy nem olvastál vissza, ezért írtam. Milyen megoldást választasz?

2291. syria (válaszként erre: 2290. - Okoskolbász)
dec. 3. 09:56

Tudod, kicsit meredek összekeverni az alanyok által önként vállalt, fizetős szépészeti beavatkozási praxist a valódi betegségekkel foglalkozó térítésmentes orvosi munkával. (Tudom, egy nem tetsző orr, mell, fül, stb. okozhat mentális betegségeket, ezért mindenkit megértek, aki ilyen korrekciós műtétekért hajlandó áldozni; ez mindenkinek a magánügye.)


Ha fizetnének érte, akkor se állítanám pellengérre azt a doktornőt. Attól, hogy velem többször melléfogott, a többségnek valószínűleg tud segíteni; mint ahogy xy orvos sem mindenki elálló fülét rontja el. Egyrészt. Másrészt nem történt végzetes hiba; s ha venném is a fáradságot, hogy foglalkozzak a kudarcaival, előbb állnék vele szemtől-szembe s beszélném meg az ügyeket (lehet, nem volna marhaság, talán tanulna belőle), mint bárhová kiírjam a nevét. Harmadrészt nem sokan vannak olyan anyagi helyzetben, hogy privát orvoshoz tudjanak menni, miért vegyem el tőlük a reményt, hogy meggyógyítja őket az, akihez területileg tartoznak.

Fura kijelentés, hogy attól hiteles valaki, ha megadja az orvos nevét. Nem hiszem, hogy ilyen módon kellene bizonygatnia bárkinek is a szavahihetőségét. Más kérdés, hogy fizetős területen adott esetben nem árt a páciensek közti konzultáció.

Az utolsó mondatoddal azt feltételezed, hogy az emberek ész nélkül, gondolkodás, utánajárás mellőzésével használnak bármit, amiről azt hallják, hogy valakinek jó.

Nem szeretném többször leírni:

„Nem adtam tanácsot, csak leírtam, hogy velem mi történt.”

Tudjuk: „amelyik szer használ Mari néninek, az árthat a hasonló problémával küzdő szomszédasszonynak”.

2290. okoskolbász (válaszként erre: 2285. - Syria)
dec. 2. 17:02

Tudod, elegáns úgy lenne, ha kiírnád a bőrgyógyász nevét, hogy ő is meg tudja magát védeni.


Írok ide a Hoxa-ra egy másik fórumra is (Arcplasztika, arcfiatalítás), ahol a csajok keményen kiírják, hogy pl. x.y. orvos elrontotta az elálló fülem műtétjét, ne menjetek hozzá. Aztán az orvos elgondolkozhat, hogy hitelrontásért bepereli a beírót vagy hagyja, mert tényleg hibázott.

Az, hogy az ember hiteles legyen, ki kell írnia a nevét az orvosnak, mert addig úgysem hiszünk neki. Persze sokan hisznek majd az írásod alapján a sószappanban, be is fognak belőle vásárolni és több rozáceás betegnek szépen be fog lobbanni az arca.


Kolbi

2289. Csibcsub (válaszként erre: 2288. - Syria)
dec. 2. 13:40

Nekem ezt írtad szó szerint "Nekem a sószappan segít, meg a kozmetikusom speciális kezelése; lézer, IPL nincs közte." Bocsi, de eszembe sem jutott, hogy elolvassam a bejegyzéseidet visszamenőleg :)

Örülök, hogy tünetmenres vagy :)

2288. syria (válaszként erre: 2287. - Csibcsub)
dec. 2. 11:27

Írtam mást?

Nem gyógyultam meg (ahogy sok más betegségből sem lehet kigyógyulni), csupán ezen praktikáknak köszönhetően tünetmentes vagyok. Nem kellett aggódnom, hogy lesznek-e hegek a képemen (amit a még méregdrágább beavatkozások okozhatnak), „csak” el kellett viselnem a gyógyszer mellékhatásait, és rendszeresen laborvizsgálatnak kellett alávetnem magamat.

Plusz ld.: 2254. syria (válaszként erre: 2241. - Evaeva) aug. 6. 20:34

Itt még nem említettem a kozmetikust, mert sok év kihagyás után csak a hozzászólás időpontjánál később kezdtem rendszeresen igénybe venni a kezeléseit.

2287. Csibcsub (válaszként erre: 2285. - Syria)
dec. 1. 16:06
Szerintem neked az a méregdrága bőrgyógyász hozta rendbe a bőrödet és nem a kozmetikusod :)
2286. Csibcsub (válaszként erre: 2272. - Thermál3)
dec. 1. 15:56
Köszönöm szépen az infót, nem is gondoltam, hogy ilyen hamar választ kapok. Örülök, hogy számodra bevált a lézer. Remélem nekem is beválna, csak még hezitálok. Félek, hogy a kezelés után egy ideig csúnyább lesz az arcom. Nem szeretnék ünnepek előtt belevágni. Volt ismerősöm már lézeres kezelésen és szerinte elég kellemetlen és neki sajnos nem is igazán javított az állapotán. Persze ez nem azt jelenti, hogy másnak ne lenne hatásos a kezelés.
2285. syria (válaszként erre: 2282. - Okoskolbász)
dec. 1. 15:48

Szép véleményed van az ide írókról. Nem adtam tanácsot, csak leírtam, hogy velem mi történt. Amit (bárhová) írok, azért vállalom a felelősséget.


- Nem gyalázkodás, hanem tárgyilagos megállapítás azzal a bőrgyógyásszal kapcsolatban, aki HÓNAPOKIG kísérletezgetett rajtam, mialatt az állapotom egyre romlott. Véded a mundér becsületét. Akkor is ezt tennéd, ha ismernéd a kolléganő munkásságát? Azét, aki nem ismerte fel azt sem, hogy rühös lettem, pedig biztos voltam benne, hogy az vagyok. Ld.:

[link]

270. bejegyzés, és ugyanott 278. bejegyzés 3. bekezdés; 291. bejegyzés

- Így, így! Egy szakértő kozmetikus (aki megjegyezte, hogy valószínűleg rosacea, amiről addig nem is hallottam) sokszor többet ér, mint az a bőrgyógyász, akihez körzetileg tartozom. Mellesleg volt vele egy 3. ügyem is, ott sem állt a helyzet magaslatán. 3 esetből 3 hibázás. Az hány százalék?

- Méregdrága, privát bőrgyógyász (Pest egyik, ha nem a legjobb szakorvosa) írta fel, s állította be mindkét alkalommal a dózist; tehát szakember kezelte a problémát.

- A tapasztalataimat írtam le. Minden eset más - ezt neked tudod kell(ene) -; amelyik szer használ Mari néninek, az árthat a hasonló problémával küzdő szomszédasszonynak.

2284. Csibcsub (válaszként erre: 2274. - Okoskolbász)
dec. 1. 15:47

Kedves Kolbi!

Köszönöm szépen az infót, nem is gondoltam, hogy ilyen hamar válasz érkezik. Még gondolkodom, ünnepek előtt nem szeretnék belevágni.

2283. bandi777
dec. 1. 10:47
Köszi,Kolbi!Aki rosaceás vehetné a fáradtságot és utánaolvashatna ennek a betegségnek,de nagyon sokan olyan oltári baromságokat írnak ide és a sok tudatlan megy utána,ahelyett,hogy az orvost keresné/ha egy csepp esze van a'megfelelőt'/és nem a kozmetikust,aki rosaceát nem kezelhet.
2282. okoskolbász (válaszként erre: 2281. - Syria)
dec. 1. 07:33

Sok ide írogatónak ez a fórum az egyetlen kapaszkodója. Vagy lusták vagy csalódottak már, de a lényeg, aki tanácsot ad, az viselje a következmlényeket is. Nagy a felelőssége annak, aki beír!

Te meg adtál pár mondatban mindent:


-a körzeti bőrgyógyász nem ismerte fel... egy kis gyalázkodás a bőrgyógyászok felé.

-a kozmetikusom speciális kezelése... tehát a kozmetikus jól kezeli, azt, amit a bőrgyógyász fel sem ismer.

-Roaccutan kúráim voltak... ezt a gyógyszert nem írhatja fel sem háziorvos, sem szakorvos, csak bőrgyógyász szakorvos. Akkor ki kezel kit?

-ha sószappannal egy valódi rozáceás megmossa az arcát, az úgy belobban, hogy az átkokkal nem tudsz mit kezdeni.


Kolbi

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook