Rosacea-Couperosa avagy rózsás bőr, borvirágos orr (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Rosacea-Couperosa avagy rózsás bőr, borvirágos orr
Köszi még egyszer! :)
Megnézegettem ezeket,amiket itt ajánlanak ,külön-külön még nem vészes az áruk ,csak így egyben ,és úgy,hogy a kúra időtartalma 3-4 hónap,-és ugyan a krém nem tudom kitart-e addig -,de a sókat venni kell havonta ...:/
Nem tudod véletlenül,hogy mind3 fajta sót muszáj megvenni ? vagy ,hogy esetleg nem lehet-e vmi mással pótolni ezeket? Most nem akarok hülyeséget mondani ,de akkor ez a só mikben is fordul elő?
bocsi a sok kérdésért!
Esteleg használt már vki konkrétan erre a problémára Schüssler sókat ? és használt?
köszi előre is! :)
Szia!
Biztos hogy nem fog ártani,én még csak csupa jót hallottam róla! :)
Gyógyulást kívánok mindannyiótoknak!
Szia!
Nincs mit,ha tudok szívesen segítek. :)
Az oldalon amit belinkeltem ezt írják:
A Rosacea alapszere a Natrium sulfuricum, melyet minden esetben alkalmazzunk. Az ún. borvirágos orr megjelenése a Natrium sulfuricum-hiány egyik fő arcdiagnosztikai jele is. Ha a folyamat nem csak az orron jelentkezik, hanem inkább az arcra való terjedés dominál, akkor a Natrium sulfuricum mellett Kalium chloratumot érdemes alkalmazni. Ha a gyulladásos komponens dominál, abban az esetben Ferrum phosphoricumot adjunk kiegészítésképpen. Előrehaladott esetben a következő protokollt követhetjük: az egyik nap 3 x 1 tabletta Natrium sulfuricum D6, es 3 x 1 tabletta Kalium chloratum D6, a másik nap 3 x 1 tabletta Ferrum phosphoricum D12. A Natrium sulfuricum, Ferrum phosphoricumot és Kalium chloratum tartalmazó krémkombinációt folyamatosan érdemes alkalmazni, a tablettakúra befejezését követően is. A krémeket naponta két-három alkalommal érdemes használni.
Sziasztok!
Aranyosak vagytok,köszönöm szépen a válaszokat!:)
Akkor lehet,hogy megpróbálkozom ezzel a Schüssler-sóval...
van,vki ,akinek ez hatott egyébként?
Hamil: kösözönöm a krémet,megnéztem ,ezt csak doki írhatja fel ,ugye? Hát,az IPL...igen,az jó lenne,csak jelenleg sajnos nem állok úgy.:/
ja,még azt elfelejtettem írni,hogy vmi galiba volt a pajzsmirigyemmel is ,csak az orvosom legyintett rá egyet...:S szóval azt sem ártana megnézetnem,gondolom.
Szia
Nekem göbökre,csak a Finacea krém segit.Igy is jön elö 1-2 ,de el is múlik töle szóval tényleg nem vészes.Kis alapozóval teljesen láthatatlan .
Gyulladásra,pirosságra pedig az IPL segitett nekem.
Szia!
Köszönöm,hogy írtál!:)
Nem ezt még nem próbáltam...talán valaki még ajánlotta is.
Szeirnted ez jó lehet?
és akkor ebből melyik fajtát,amelyik hajszálértágulatokra van? mert nekem nem igazán van hajszálértágulatom,inkább göbök ,meg kétoldalt az arcom elég csúnyácska ,olyan egyenletlen a bőrfelszín...
Ja!
köszönöm ,ha valaki válaszol!
Szisztok!
Nem írtam már ide egy jó ideje.Most megint csúnya a bőröm...:/
Marhára unom már ,és nagyon elvagyok keseredve,hogy ebből soha az életben nem lehet kigyógyulni...? :(
Bocsássatok meg,de próbáltam olvasgatni a hozzászólásokat ,ennek ellenére mégis megkérdezem-bár gondolom már nem én vagyok az első,és elég fárasztó lehet-de mi az,ami segíthet?
Táplálkozás? vagy mi ennek az egésznek az oka? Öröklés? Vannak emésztési problémáim szóval ez is lehet,de hiába próbálkoztam a táplálkozással az sem segített igazán...
Az aranyérbetegség, mint a rosacea is érfal labilitáson alapuló betegség. Nincs ok okozati összefüggés köztük, csak rokonság.
Kolbi
bosánat+folytatás az előzőhöz.
Ma az orvos / bőr/ a Rozex 7.5mg/g krémet írta fel. Ebben segédanyagként benzil-alkohol található.Te mondod, hogy kerülendőek az ilyen készítmények.Mos használjam vagy ne?.Kösszönöm.
Köszöntelek. Sajnos már nem vagyok olyan bizakodó mint hajdan másfél éve. Állandósúlt a vörrösség az arcomom, éjjel nappal egyfolytában fáj, Eddig csak elvoltam, a kenőccsel melyben szeroid volt 0.1%, ezt használva jutottam el oda ahol most vagyok.
Szeretném megkérdezni, mivel írtad valahol,hogy előzményei vannak a Rosaceának Pld. az aranyér.Kérlek írd meg hogyan függ össze a kettő? Talán ennek is köze van a mai állapotokhoz?
Köszönöm a válaszod. 1Kata2.
Sajnos mindenkinél más a lefolyása.
Nekem a finacea nagyon bejön,és én járok mellé IPL-re ez nekem sokat segitett.
Helicobakter szürés nem árt,azon voltam én is.
Nekem az negativ lett.
Szia
Steroidos kenöcsöt még véletlenül se használd!!!
Helló Mindenki!
Úgy tűnik csatlakozom a társasághoz,mivel tegnap rosacea-t igazoltak nálam :( Tavaly februárban kerestem fel először egy bőrgyógyászt, mert sok esetben kipirult az arcom és reggelente apró pici kis paattanás szerű képződmények jelentek meg az arcomon (de csak 1-2) Csinált egy epicutan tesztet, mely eredménye szerint kobalt,thiomersal,propylenglycoll érzékenység lett megfigyelhető. Kaptam szteroidos kérmet, meg valami kutyult lemosót és viszont látásra. Amíg el nem fogytak a készítmények egész jól elvoltam, majd megint előjött a probléma, hiába nem használtam olyan dolgokat,amelyekben ezek az összetevők jelen vannak. Tegnap egy másik bőrgyógyászhoz mentem, ő egyből azt mondta,hogy rosacea. Felírt egy finacea nevezetű krémet és azt mondta,hogy ha 2 hét múlva sem látszik javulás akkor, a tetracyclin wolf antibiotikumot váltsam ki.Ezen kívül még elköltöttem pár ezer ft-ot bioderma lemosóra és la roche krémre.....hát kiváncsi leszek :/ Egyszerűen nem akarom elhinni,hogy ez a probléma:( Egybként ez a pirosodás rám sosem volt jellemző, teljesen mind1 volt mivel kenem és mosom az arcom, mindig nagyon szép volt. Aztán egyszer csak előjött, sajnos ha zavarban vagyok is egyből elvörösödöm. Azt nem értem,hogy napközben mindig lenyugszik,nem piros és semmi kis patti nem jön elő. Aztán lefekszem és reggelre szokott látszani. Mindenesetre most használom ezeket a cuccokat,aztán 2 hét múlva megltjuk mi lesz. Üdv, Dia
A cikk nagyon hasznos, de inkább orvosoknak szól. Persze van benne a laikusok részére is feldolgozható rész is:
" A rosaceás betegnek kerülnie kell a napfény-expozíciót; szabad ég alatt széles karimájú kalapot kell viselnie, és legalább 15-ös faktorú, széles spektrumú naptejet kell használnia. Mivel a napvédô krémek irritáló hatásúak lehetnek, a rosaceás betegek olykor jobban tolerálják a szimetikon vagy dimetikon alapú, titán-dioxidot vagy cinkoxidot tartalmazó készítményeket.9,10 Az
adsztringensek és az alkoholt, mentolt, eukaliptuszolajat, szegfűszegolajat, borsmentát, varázsmogyorót vagy nátrium-laurilszulfátot tartalmazó bôrápolási termékek kerülendôk. Ajánlatos semleges vagy nem lúgos kémhatású,lágyító hatású, comedo-képzôdést nem
okozó hidratálókat és kímélô hatású, illatanyag- és szappanmentes bôrtisztító szereket alkalmazni.10,11"
Kolbi, az ollózó
Szia!
Remélem sikerül megnyitni, mert nagyon hasznos, képekkel, javaslatokkal, ajánlásokkal. Ha valami gond lenne, akkor írj, mert letöltöttem az anyagot és átküldöm.
Belinkelnéd ezt a cikket?
A google nem dobja ki.Elöre is köszi.
További ajánlott fórumok:
- Járt már úgy valaki, hogy tesztet csinált és nagyon halványan épp hogy látszódott, de rózsaszín lett a teszt csík?
- Kis rózsaszín (pár mm-es) hernyók (vagy lárvák? ) jelentek meg a lakásomban. Szerintetek mi lehet?
- Mensi elött van olyan, aki már napokkal elötte görcsöl és van rózsaszines stb. folyás?
- Képesek egyáltalán a pasik annyira szerelmesnek lenni egy nőbe, mint fordítva? Ők is tudnak olyan idiótán rózsaszínül szerelmesnek lenni?
- Ohhh, az a rózsaszín köd!
- H&M-es fehér trikót mivel lehetne kifehéríteni, ha áztatás után rózsaszín lett?