Rosacea-Couperosa avagy rózsás bőr, borvirágos orr (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Rosacea-Couperosa avagy rózsás bőr, borvirágos orr
Nekem állandóan piros az arcom, és ahol piros, ott sok apró göböcske van rajta. És viszket, ÉG!
Ez biztosan a második stádium. Bár nálam első nem volt, mert én nem voltam kipirulós.
Neked milyen stádiumban van/ milyen tünetekkel?
Nekem "csak" belobban", kipirosodik időnként, de ezt is annyira utálom. :(
Azt olvastam, de nem biztos hogy jó információ, hogy a göb attól van, hogy az immunrendszer termel valamit az atka "hülyeségei" ellen.XD
De ezt nem rosacea-s oldalon, hanem rühatkával foglalkozó oldalon olvastam.
Immár három bőrgyógyásznál jártam, és egy nagy nulla volt, amit nyújtottak... még gyógyszer vagy krémet sem kaptam egyiktől sem, nemhogy megnézték volna vannak-e atkáim. Ennyit róluk. Ezért inkább kísigérletezek a fejemen :)
Az IPL-ről én is olvastam, hogy az ősz és a tél a legalkalmasabb időszak...ennek ellenére simán csinálják nyáron is. Bőrgyógyász is! Nemcsak kozmetikus. Jó lenne ha ki tudnám húzni őszig. Na ezért is keresem magam a gyógymódot... felháborító, hogy ha nem magánrendelésre megyek, úgy lesz***nak a bőrgyógyászok, hogy csak pislogok...
Atkaellenes a teafaolaj. A dm-ben 900 ft.
Most vettem. Jó erős illata van, nem merem töményen felkenni, hanem majd teszek a mosakodókrémhez. Kérd meg a bőrgyógyászod hogy csináljon demodex-szűrést rajtad, és csak akkor küzdj az atkákkal ha nálad is elszaporodtak. Én nem csináltattam ilyet mert egyrészt tudom hogy ettől gyulladnak a faggyúmirigyek, és nem biztos hogy a dokim hajlandó foglalkozni ezzel. Nagyon túlterheltek.
Olvasom, hogy vannak itt olyanok, akik csak a pirosságig jutottak. Írígykedem rájuk :)
Nekem tele van a képem ici-pici göbökkel. Amellett, hogy piros és nagyon viszket... már utálok az arcomhoz nyúlni...
Pedig kreol bőrű vagyok és minden előjel nélkül alakult ki ez a vacak betegség. Csak az alkoholtól pirultam ki...attól meg ki nem?
Amiért viszont most beléptem ide:
Van Debrecenben egy szalon, ahol IPL kezelést végeznek rosaceara. 5000 Ft/alkalaom a kezelés ára. Ez igen kedvező.
Mit gondoltok? Rá merjem magam bízni egy kozmetikusra?
És nem tudja valaki véletlenük, hogy mi a neve az atka ellenes oldatnak?
Köszi!
Barbi
A benzoilperoxid szerintem nem pusztítja el az atkát.:-(
Hát igen az akneroxidnak (5 %-os Benzoilperoxid) valóban az a gyengéje hogy szárítja a bőrt és fényérzékenyít, illetve a kezelés első pár napjában még bőrpírt is okoz, de inkább húzódjon egy picit a bőröm mint 20 évvel öregebbnek nézzen ki a mosdószivacson lévő lyuknagyságú pórusoktól, meg a rücsköktől és bőrvastagodástól és gyulladástól amit ez az atka csinált. Most vannak olyan pórusok az orcámon, amik teljesen színtelenek. Nekem ez is boldogság hogy nem vörös gyulladt a halántékom az orrom meg az orcám, hanem csak enyhén rózsaszín, néha teljesen színtelen. És eddig kb 90%-ban lesimultak a rücskök a bőrömről, meg összementek a pórusok. Még az atkát kell kiírtani teljesen valahogy hogy ne gyulladjon be többé, mert nem szeretnék egész nyáron benzoilperoxidozni.
Holnap veszek teafaolajat, aztán majd írok.
"TEAFA ILLÓOLAJ (Melaleuca alternifolia) Egy 2004-es NCCAM (National Center for Complementary and Alternative Medicine) szintén igazolták A teafa illóolaj eredményességét a láb-és körömgomba, korpa, pattanások kezelésére.
Egy klinikai vizsgálatban összehasonlították az 5 százalékos teafaolaj és az 5 százalékos benzoil-peroxid hatását a pattanások kezelésében. Kicsiny különbséggel utóbbi hatásosabbnak bizonyult, viszont a teafaolajnak sokkal kevesebb mellékhatása volt. Az 5 százalékos teafaolaj a rühatkát is elpusztítja."
Próbálta valaki?
Egy részlet a hatásáról:
"A teafaolajat Ausztráliában, főleg a bőrgyógyászat, a nőgyógyászat és a fogászat területén, a háztartásban a fehérnemü higéniában, a vizes helyiségekben előforduló penész eltávolitására, rovarok, élősködők elűzésére, a háziállatok ápolására és parazitáik eltávolítására használják. A teafaolaj nemcsak gomba-, baktérium- és vírusölő tulajdonsága miatt kedvelt, hanem azt is igen nagyra becsülik, hogy a teafaolaj nem károsítja sem a szöveteket, sem a nyálkahártyát.
A teafaolaj a hajparaziták és élősködőik ellen is sikeresen használható. Bedörzsölés után 5 perc múlva alaposan ki kell a hajból öblíteni."
Nekem teljesen lement a gyulladás.
Az a gyanúm hogy nem a kliontól, mert azt csak öt napja szedem, hanem az akneroxid húzta le ilyen hamar. Naponta kétszer kenem vékonyan akneroxiddal. Ezt bakteriális fertőzés okozza az tuti!!!
Kedves Sanyi 34.
Köszönöm, hogy válaszúl újra itt vagy,és elmondtad a te sikeres történetedet.Biztosan lesznek akik ezt-azt,valamit,tudnak hsznosítani abból amit elmondtál.A magam részéről eddig jóformán mindent úgy csinálok ahogy elmondtad,kivéve a kénes szappant,ill. a kenőcsöt,ezt még nem használtam.
Az én bőröm is csak a pirosságig jutott el hála a jóistennek,de sokszor ez is kibírhatatlanúl tud fájni és viszketni.Az életmód váltásodhoz gratulálok,egyébbként én már a kezdetektől így élek ahogy te leírtad. Biztosan ezért nem hatalmasodott el jobban.Göbök egyáltalán nincsenek,de szakadt erek igen, mai is jobban lehetett látni,mivel melegebb volt. és főleg az autóban kellett vigyázni a szellőztetésre. Mindezek ellenére ami most van az elviselhető,inkább éjjel kell figyelni arra, hogy a fej szabadon maradjon,ne érjen sehol sem takaró az archoz a meleg miatt.Ezeket én leírtam itt az oldalon is,hátha tudtam segíteni valakinek, ugyanis mindenkinek másképpen zajlik ez a betegség.Kérlek,ha további javulást érsz el tudasd velünk,Jó lenne ha nem lenne ez a sokszor fájdalams pirosság sem.Köszönöm a segítségedet. Üdvözlettel kata.
Az igen gratulálok,ezt a kénes szappant lehet kiprobálom,bár kicsit félek nehogy belobbanjon töle.
Göbök is voltak neked vagy csak pirosság?
Szia
Csak az ajkaidon vannak?Mert akkor az sztem biztos nem rosacea, nézesed meg másik börgyógyásszal
Sziasztok,
a tanácsotokat szeretném kérni. 5-6 évvel ezelőtt jelentkeztek nálam a tünetek (kb. 20 kilót fogytam előtte, aztán némileg visszatértem normális étkezéshez), a mai napig ugyanazok a tüneteim, a ajakamon vannak kis piros pöttyök, mintha vízzel lennének tele, és mikor megnyomom ki is jönnek.És a nyoma nagyon sokáig látható, Először azt mondták allergia, azán hogy rosacea. Kaptam Rozexet, diétázom, de nem látom hatását. Pirosság, eresség nekem nincs. Szerintetek is az?
További ajánlott fórumok:
- Járt már úgy valaki, hogy tesztet csinált és nagyon halványan épp hogy látszódott, de rózsaszín lett a teszt csík?
- Kis rózsaszín (pár mm-es) hernyók (vagy lárvák? ) jelentek meg a lakásomban. Szerintetek mi lehet?
- Mensi elött van olyan, aki már napokkal elötte görcsöl és van rózsaszines stb. folyás?
- Képesek egyáltalán a pasik annyira szerelmesnek lenni egy nőbe, mint fordítva? Ők is tudnak olyan idiótán rózsaszínül szerelmesnek lenni?
- Ohhh, az a rózsaszín köd!
- H&M-es fehér trikót mivel lehetne kifehéríteni, ha áztatás után rózsaszín lett?