Rivotril, xanax és más benzodiazepinek-van remény a leszokásra! (beszélgetés)
Hehh...lol... nekem olyan volt az előző doki, hogy 3/4 órát késett rendszeresen a rendelésről, a betegek kint ácsorogtak a ház előtt, nagynehezen sikerült +1,5 óra után bejutni hozzá, utána meg akkorákat ásítozott hogy majdnem leesett a székről, viszonylag kevesen jártak hozzá de 1,5 év után is állandóan eltévesztette a nevemet....hol Gábornak, hol Istvánnak szólított, mikor hogy... kinyögte hogy szedjem ugyanazt az SSRI-t meg altatót ami van azt kész, ha meg nem érzem magam betegnek, hagyjam abba.
Na ilyenkor érik meg a dolog egy orvosváltásra...
::)
Én meg stikában mindig néztem a sajátomat,h mikor lesz már vége!:)
Szia, napi 1,5 mg az nem sok, amennyiben nem kell emelni.
Maszek áterhez nem tudsz elmenni?
Nem mindegyik olyan hogy az órát nézi a falon, az enyémnél pl. nincs is óra, és sokszor nekem kell szólni, hogy mennék már. :)
Én a napi 1,5 mg-tól is szabadulnék.
Voltam neurológián, de még mindig a tüneteimre irkálják a gyógyszert és nem küldenek el a pszihogyogyihoz... röhej
mellesleg a fejfájásra írt gyógyszer 1. szemétől rosszul lettem, amit szédülésre írt azt tudtam szedni majdnem egy hétig mire rosszul lettem.
Akkor most mégis hova menjek mi a fenét csináljak?
Közbe meg egész idő alatt az órát lesi a doki a hátam mögött a falon.. hát kösz ebből az orvostársadalomból.
Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy mennyire nem kevés...
Csak azért írtam meg a történetemet, mert láttam hogy van közöttünk olyan is, aki a napi 0,125 mg meg 0,25 mg bzd-t is túlzásnak érzi és attól fél, hogy hozzászokott a szervezete.
Már nincsen, és őszintén megvallva amíg voltak se tűntek kibírhatatlannak, pedig óva intett mindenki hogy elájulok, begörcsölök, megáll a szívem, bedillózok, stb-stb ha radikálisan csinálom.
Az első 2 hét volt necces, de ki lehetett bírni.
Szia Benk, lehet hogy igazad van és nem mindenkinek fájdalmas, csak magamból indultam ki.
Az igazság az, hogy 7 évnyi folyamatos szedés után napi 6-8-10 mg-ra(!) sikerült feltornázni a bzd adagomat, azt is egyszerre vettem be este, hogy aludni bírjak.
Egy éves komplex gyógyszeres + kognitív terápia sikertelensége után végül úgy döntöttem, hogy magam csinálom végig az elvonást itthon, saját szakállamra, nem fokozatosan, hanem radikálisan, mert én csak így tudom.
Most már pár nap múlva kereken egy hónapja lesz hogy "tiszta" vagyok, azaz semmit nem szedek, antidepresszánst, nyugtatót és altatót sem.
Hozzáteszem azonnal: EZ ÍGY NEM KÖVETENDŐ, mert rengeteg mellékhatása lehet, és nem is biztos hogy tartós lesz az elért eredmény---az idő mindenesetre nekem dolgozik.... :)
Szia, egyetértek Bank-kel, szinte 100 % hogy nem ekkora mennyiségű xanaxtól vannak a tüneteid, hanem a haláleset kapcsán alakulhatott ki Nálad szorongásos zavar, illetve poszt traumás stressz szindróma.
Ennek a kezelése kognitív terápia és speciálisan megválasztott antidepresszánsok, azaz mihamarabb pszichiáter és hosszú, fájdalmas terápia.
A javulás--ha minden optimálisan el is lett találva--csak hónapok után, fokozatosan érezhető.
Szia!
Szerintem a családi tragédiák miatt mindenképpen pszichológus lenne szükséges, azt semmilyen gyógyszer nem fogja kiváltani. A testi tünetekhez nem biztos hogy a xanaxnak köze volt, 0,125-0-0,25 mg SEMMI! Az 0,125-nek szerintem az ég világon semmi értelme. A leszokás meg a függőség dózis kérdése és ilyen mini adagban nem hiszem hogy az elhagyás problémát jelent. Még a standard, 3x0,25 mg-ot is el lehet hagyni. Ha esetleg az "elhagyás" problémát jelent, ki kell faggatni a dokit hogy milyen módon lehetséges és esetleg az elhagyás idejére milyen alternatív szorongásoldó megoldások lehetségesek. Üdv
:( tegnap próbáltam csökkenteni de nem akar menni a dolog...
Este már 5-6 óra körül minden bajom volt.
Egyébként ez az orvos dolog igaz, mert most én is csalódtam a házidokiban és nem is igen óhajtok ebben a témában a továbbiakban vele tárgyalni. Egyébként se szakorvos.
három hónap múlva kontroll???
eldobom a maradék agyamat...
én is tb-s dokihoz járok, de az első időkben, gyógyszerbeállításkor hetente kellett menni. tényleg próbálj másik dokit keresni, a tb-sek között is vannak jók, csak ki kell fogni.
Szia Sly!
Nekem az a véleményem, hogyha a bizalmad az orvosban nincs meg, máshoz kell menni, mert így a felírt szerekben sem fogsz bízni. A Cipralex SSRI, hasonló készítményből még sokféle van forgalomban, biztosan meg lehet találni a megfelelőt. Szerintem semmiképpen nem jó hogyha "valami azt súgja ne vedd be", ekkor mindenképpen új doki kell, és ha szükségesnek érzed, magyaráztasd el vele, hogy mit művel majd a szervezetedben. A jó dokinak ez is a dolga, nem csak a receptírás. Ha a szer iránt bizalmatlanság van, meg kell mondani, a dokinak meg kutya kötelessége megindokolni hogy miért azt ír amit és annyi "pszichés ráhatást" el kell érnie, hogy a beteg nyugodt lélekkel vegye be a felírt cuccot és legyen türelme kivárni amíg hat.
Amúgy szerintem nem mindig jó a neten utánanézni hogy egy gyógyszer kinél mit művel, mert abszolút egyén függő, ráadásul a nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb az ember belefut egy olyan hozzászólásba hogy ez a cucc maga a pokol, eszetekbe ne jusson... stb. Innentől kezdve lőttek a bizalomnak... Jobbulást és mielőbb egy tapasztalt, jó orvost kívánok!
húha! oda nem merészkednék semmi pénzért!!! :))
koporsó érzetem lenne benne..habár van álló is :)
ugye? NA mindegy,kihagyom,de örülök,hogy jól vagy! :)
Hát jó hír:) Gratulálok!!:) Ügyes vagy:)
Én tök jól vagyok..még szoliban is voltam:)
igen,ma elkezdtem tapogatózva elindulni a fal mellett,mint egy vakhangya..:)))
Voltam pszichónál. Próbálja nyitogatni a szememet. .:)
Te hogy érzed magadat?
ne is mondd Jókedv!!! :)))
Rohadt nehéz!!!!!