Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Rivotril, xanax és más benzodiazepinek-van remény a leszokásra! fórum

Rivotril, xanax és más benzodiazepinek-van remény a leszokásra! (beszélgetés)

❮❮ ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... ❯❯
4314. homokóra
2011. máj. 15. 17:40
Mért vagy ilyen türelmetlen? Hetente kell csökkenteni egy fél tablettával..ennyi az egész...de ha azt akarod, hogy teletömjenek a kórházban minden mással, akkor csak feküdj..majd úgy jársz, mint ennek a fórumnak az indítója..
2011. máj. 15. 17:36
aztszem legjobb lessz ha befekszem elvonóra, ott legalább orvosom szeme előtt leszek, már két hónapja beszéljük a leszokást, de valamiért nem megy,én nem akarok egy egy éves elvonást , szerintem két hónap elég vagy kevesebb is ....az az igazság ,hogy emelni nem akarok, nem gyógyultam meg, pedig minden rendben van körülöttem, akkor inkább gyógyszer nélkül ...ssri-t nem akarok szedni, remeront szedek és az se jó semmire ...
4312. homokóra (válaszként erre: 4311. - 3f05c3134b)
2011. máj. 15. 17:17
Ne olvass annyit:) Ez a nagy baj, hogy össze-vissza beszélnek, Te meg megzavarodsz....
2011. máj. 15. 17:12
szerintetek két hónap alatt le lehet jönni 2mg frontinról? az t is olvastam ,hogy lerakódik mindenhová, mégis a vérből pikk-pakk felszívódik, nekem egy 0,25-ös hatása max két óra ..egyszer már lejöttem 0,65-re 2mg-ről és utánna elmentem egy akupunktúrás pszihiáterhez, bekerűltek a tűk a fülembe és éreztem hogy vissza kell vennem ,nem tudtam miért . előtte egy hét vagy két hét alatt tettem le 1,25 mg-t
4310. homokóra (válaszként erre: 4308. - 099c0bed40)
2011. máj. 15. 17:01
Szia, drága Őzikém:)
4309. homokóra (válaszként erre: 4306. - 3f05c3134b)
2011. máj. 15. 17:00
Igen..Szendi oldalán sok marhaság olvasható:)
4308. 099c0bed40 (válaszként erre: 4306. - 3f05c3134b)
2011. máj. 15. 17:00

Szia, a Seduxen egy elavult anxiolitikumnak számít, sokkal komolyabb mellékhatásokkal és magasabb hozzászokási rátával mint az alprazolam. Ez a teória tehát ( hogy átválts arra) szerény véleményem szerint nem állja meg a helyét.

Homokórának igaza van, csak a nagyon lassú és vasakarattal végrehajtott csökkentés az egyetlen olyan módszer, ami célra vezethet.

2011. máj. 15. 15:45
nem igaz ,hogy nincs olyan gyógyszer ami kiválthatná és nincs hozzászokás...a , ha tudtam volna hogy igy sem leszek jobban akkor nem szedtem volna be egyett sem, inkább döglöttem volna meg az arczsibbadásommal és homlokzsibbadásommal együtt..egyébként most is zsibbada ugyanugy , tehát a problémát nem oldotta meg , sőt tetözött a dolgokon, mert ha depis is lettem akkor a frontintól lettem depis, meg reggel nagyon furán a fejem és tuti a frontintól van... szivódjon fel az összes pht..
2011. máj. 15. 15:37
Szia. így is szarul vagyok relative ettől a kevéstől, akkor hogyan csökkentsem ...szendi honlapján olvastam egyébként erről a dologrol, mert a seduxen kispotenciálú szer és tovább tart a felezési ideje,,,, szal akkor cseberből vödörbe ?
4305. homokóra
2011. máj. 15. 14:46
Felejtsd el, babos..az egyetlen megoldás a lassú csökkentés..
2011. máj. 15. 14:03
sziasztok..frontin elvonáshoz ,kinek milyen volt a leszokás? van egy dr asthon brit pszihiáter ,aki a seduxenes átállást javasolja...volt aki igy szokott le? köszi a válaszokat...
4303. Sly001 (válaszként erre: 4301. - Lio78)
2011. ápr. 12. 15:28

Köszönöm!Kemény volt az elmúlt 7 év,pedig akkor még nem is voltam pánikos,amikor a fiam született.

Szerintem a terhesség alatt enyhülni fognak a tünetek,a hormonok segítenek majd neked.

4302. Lio78 (válaszként erre: 4300. - Farah)
2011. ápr. 12. 15:10

Köszönöm :)

mondjuk néha azért kicsit nehéz de ki mondta hogy az élet csak szép lehet :D

4301. Lio78 (válaszként erre: 4298. - Sly001)
2011. ápr. 12. 15:09

:D gratulálok hozzá, nálunk még 1,5 hónap múlva indul be a project. Mondjuk lehet hogy ez is erőt adott a leálláshoz. Akkor amúgy sem szedhetném :)

Bár a terhességtől azért tartok, de remélem bírom azt is bogyó nélkül ... egészen pontosan muszáj lesz :D

4300. farah (válaszként erre: 4293. - Lio78)
2011. ápr. 12. 14:54
Gratulálok, a leszokáshoz ! Nagyon kemény dolog.
4299. farah (válaszként erre: 4294. - Sly001)
2011. ápr. 12. 14:52
Szia Sly ! Ebből is látszik, hogy minden orvos mást mond. Minél rövidebb a felezési idő, annál nehezebb lerakni. Én xanaxot szedek, annak a legrövidebb. A rivotrilnak pl. hosszabb. Biztos ezért mondta a doki, hogy maradj a nyújtott hatásúnál. Azt is szokták, hogy átváltják a leghosszabb felezési idejű seduxenre. A májkárosodástól én rettegek !
4298. Sly001 (válaszként erre: 4297. - Lio78)
2011. ápr. 12. 14:28

Az enyém is.Az előző nyugdíjba ment,az új átvett,kb 5 percet voltam bent nála,nem kérdezett szinte semmit,kaptam a receptet,és húzhattam haza.

Még felül sem vizsgálta a két évvel ezelőtti diagnózisomat,amit az elődje állított fel.

De az SZTK-ban akár kihez mennék,mindegyik ezt csinálja.

Magán dokira pedig nem költök,azt a pénzt inkább a fiamra költöm.Ősszel lesz elsős,7 éves.

4297. Lio78
2011. ápr. 12. 14:23

hát a gyógyszergyárnak is élni kell valamiből

szóval nem tudom, igaz ő látja az állapotodat de én azért felülbíráltam a dolgokat mert szinte rutinból írják ezeket a vackokat, azt meg te tudod mit érzel nem ő. Szerintem ha úgy szedek egy gyógyszert hogy nem bízok benne, főleg ha lelki bajokra .. az eleve halott ügy.

Másik dokit próbáltál? mert pl akinél én voltam először az kb 2 percet vizsgált. Biztos parafenomén XD.

4296. Sly001 (válaszként erre: 4295. - Lio78)
2011. ápr. 12. 13:47

Igen,én is erre gondoltam,de nem javasolták.

Most az új doki antidepit akar velem szedetni,és szerinte ha egy ideig szedem együtt őket,akkor utána elkezdhetem csökkeneteni a Helex-et.

De nem hiszem el,hogy antidepi nélkül nem lehetne elhagyni!!!

4295. Lio78
2011. ápr. 12. 13:28
hát sajna így én sem tudom igazán mert én a simára álltam át a nyújtottról, azt meg ugye egyszerűbb darabolni
4294. Sly001 (válaszként erre: 4293. - Lio78)
2011. ápr. 12. 13:19

Én napi 2-szer 0.5 mg-ot szedek,több mint két éve,én sem emeltem soha,pedig szinte minden nap szédülök.Nálam az a furcsa,hogy én a gyógyszer szedése előtt sohasem szédültem,és a szedés első egy évében sem!!!Nekem ez a gyógyszer szedés közben jött elő.Azt nem tudom eldönteni,hogy a pánik miatt van a szédülés,vagy a gyógyszer mellékhatása miatt.Nem merem csökkenteni,mert nagyon félek az elvonási tünetektől,vagy attól,hogy még rosszabbul leszek a gyógyszer nélkül...

A májértékek szerencsére még jók a vérképemben,mondjuk UH-n nem voltam.

Azt sem tudom,hogy ezt a Helex sr-t hogyan kezdjem el csökkenteni,mivel ha elvágom,akkor már nem lesz nyújtott hatású...

Viszont egyik orvos sem javasolta,hogy a csökkentés miatt álljak át a Frontinra,mert szerintük ez a Helex sr könnyebben elhagyható,mivel lassú felszívódású.Tanácstalan vagyok...

4293. Lio78
2011. ápr. 12. 12:33

Szerencsére én nem hagytam elszaladni az adagot, nem mintha az orvosok nem adták volna. Így 4×0,5-ről jöttem le. Olvastam, hogy van aki ennél sokkal többet is szed de én nem voltam hajlandó többet bevenni akármennyire ajánlotta az orvos.

A tüneteim a Xanaxtól elég izgik voltak. Eleinte a betegségtől magától szédültem, majd ez állandó lett és észrevétlenül a gyógyszertől kezdtem el szédülni, persze ez csak akkor derült ki amikor abbahagytam. Ami engem jobban megijesztett az az volt hogy már 1/2 év után az ultrahangon tisztességes májmegnagyobbodásom volt. Közölték, hogy ez természetes én meg gondoltam magamban hogy a 2 m föld is de azért halasztanám még ha lehet.

A Helexet nem ismerem, de a Xanax SR nekem 1 hét alatt szétszedte a gyomrom, akkor visszaáltam még a simára.

Én annyit tudok ajánlani hogy próbálj valamit ahol kibeszélheted és panaszkodhatod magad. A terápia ahová én járok persze ad virágesszenciákat is de kb egy óra beszélgetés és még így hónapok távlatából is derülnek ki olyan dolgok amikre én nem is gondoltam.

Az antidepivel úgy vagyok, hogy amíg bennem van az alapvető vidámság és küzdeni akarás addig ne tömjenek ilyesmivel. Kibuktam ez igaz, de nálam ez a minden összejött dolog volt és nem az élet kilátástalan érzés. :D (remélem nem voltam túl szétszórt)

És azt azért újra megemlítem hogy teljesen olyan nem vagyok mint régen, már csak azért sem mert frontérzékeny lettem ami sose voltam, és ez elég kellemetlen fejfájásokkal és szédelgős napokkal jár, de ha van időm ejtőzök egy kicsit és jobb.

4292. Sly001 (válaszként erre: 4291. - Lio78)
2011. ápr. 6. 21:41

Mekkora adagot tettél le,vagyis napi hány mg-ot???

Neked volt szédüléses tüneted a gyógyszertől?Vagy milyen tüneteket okozott a xanax nálad?

Én Helex sr-t szedek,ami szintén alprazolam,már két éve,és gyakran vagyok rosszul mellette.Antidepit akarnak nekem is tömni,de nem veszem be.

4291. Lio78
2011. márc. 31. 11:31

Én nem olvastam mindent vissza csak annyit tudok hogy fél éve tettem le a xanaxot. Addig ha gyengén is, de rosszul voltam aztán kiderült hogy a tünetek nagy részét már maga a xanax okozta. Szóval amikor eldöntöttem hogy abbahagyom én úgy csináltam, hogy mindig csak 1 1/4-et loptam le belőle akkor 2 hétig szedtem azt az adagot aztán újabb 1/4 és így tovább ... igazából közel fél év alatt lett 0, de így is a 2-3. héten amikor elméletben az utolja is távozik volt 3-4 nehéz napom, de kibírható volt. Úgy ütemeztem hogy épp otthon voltam szabin. Szóval utána jól vagyok. Nem tökéletes csak kezelhető + én bach terápiára járok (persze ki miben hisz, egy lelki betegséget lelki oldalról kell megközelíteni :D)

Így most remekül megvagyok, egy mumus maradt az pedig a fogorvos. Sajna ezt nem tudom legyőzni, vagyis ott tartom magam, de mikor haza érek az elég durva. De gyógyihoz nem nyúltam azóta.

Szóval remélem sikerül másnak is :)

Az antidepiről én annyit tudok, hogy esetemben tiszta szorongásról van szó (depi egy szál se), kipróbálták az antidepit, de majdnem kórház lett a vége mert úgy kiakadt a szervezetem tőle.

4290. seképsehang (válaszként erre: 4283. - 4b6a2525df)
2011. márc. 2. 09:15

én le tudtam tenni a rivotrilt,pedig 3-4 éven át folyamatosan szedtem napi 3x0,5 mg-ot.

Volt,hogy többet is. Az a véleményem így a 21 év pánikos,szorongásos év távlatából és még mindig gyógyszeren élve,hogy az antidepresszáns ki tudja váltani a szorongáscsökkentő gyógyszereket. csak szükség esetén veszek be a rivo-ból,ami több,mint másfél éve volt.Szerintem az antidepresszáns gyógyszerekre nem lehet rászokni. egyik ismerősöm 10 éve szedi ugyanazt és ugyanolyan dózisban.ez persze jelentheti azt is,hogy nincs is rá szüksége már. Mindenkinél más és máshogyan..:))

4289. farah (válaszként erre: 4288. - Ihatebenzo)
2011. márc. 2. 08:14
Szia ! Ez nagyon jó hír. Ha vannak jobb napok szerintem vissza ne szedd, és ne is pótold semmivel, legfeljebb gyógynövénnyel vagy sedativ pc-vel. Én is szedem az omega 3-at meg a magne b6-ot. És tornázok is, a futáshoz nekem még hideg van, de ahogy jön a jobb idő azt is fogok. Ezekkel a módszerekkel értem el tavaly, hogy szinte teljesen tünetmentes lettem. De nekem nem sikerült lerakni.
2011. márc. 1. 19:19

Köszi a válaszokat!

Ellentétben a tegnappal, ma virágos jókedvemben vagyok, nem tudom mi van, ez tőlem teljesen létidegen :) Már 11. napja nem szedem AZT. Remélem ez így is marad! Amit viszont szedek: magnézium, omega-3 (ebből sokat) és lecitin. Ja, és minden nap futok, anélkül tuti nem menne.

4287. Sly001 (válaszként erre: 4286. - Farah)
2011. márc. 1. 13:14

Igen,én is elolvastam már minden ezzel kapcsolatos fórumot,tanácsot...

Minél több gyógyszert szedsz,annál nehezebb a kiút!

Majd lesz valahogy,én maradok a sima csökkentésnél...

4286. farah (válaszként erre: 4285. - Sly001)
2011. márc. 1. 12:49
Tudom, tudom..Egyébként az addiktológia oldalon semmilyen szert nem írnak, ami csökkentené a benzo elvonási tüneteit. Az antidepresszánst sem ! Tehát csak ezért elkezdeni szedni elég nagy kockázat. Valaki írta, hogy le akarta tenni, kapott mellé másikat, annak a mellékhatására megint másikat, nem tudott aludni, így altatót, végül a xanax maradt, de már 3 másikfajtát szed mellé !
4285. Sly001 (válaszként erre: 4284. - Farah)
2011. márc. 1. 12:27

Antidepivel is ugyan ez lenne a helyzet...

Először amire megszoknád,szenvedés,mellékhatások...

Utána egy darabig hatna jobb esetben,aztán próbálnád letenni,akkor megint szenvedés lenne,mert nem igaz,hogy nem okoz függőséget!!!

❮❮ ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook