Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Rivotril, xanax és más benzodiazepinek-van remény a leszokásra! fórum

Rivotril, xanax és más benzodiazepinek-van remény a leszokásra! (beszélgetés)

❮❮ ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... ❯❯
4134. fbb53e1d99 (válaszként erre: 4133. - Kriszu05)
2010. febr. 23. 15:38
A pia nem igazán jó választás, de Te tudod:)
4133. kriszu05 (válaszként erre: 4132. - Fbb53e1d99)
2010. febr. 23. 15:34
Örülök hogy neked sikerült felnőni,mondjuk nem tudom hány éves vagy,de majd talán felnövök én is egyszer !!Ha nem akkor elmegyek elvonóra majd ha megnő a lányom.Addig kipróbálom a terápiát,hátha bejön.Ha nem akkor meg rászokok a piára,mondjuk nem szeretem de hátha jó lessz!XD
4132. fbb53e1d99 (válaszként erre: 4130. - Kriszu05)
2010. febr. 23. 15:29

Egyébként teljesen megértelek. Ugyanebben a cipőben jártam. Mindig elutasítottam az antidepit...ehhez fel kellett nőjek, hogy nincs más kiút.Nyilván mindenki másképp reagál, nekem szerencsém volt,ám nem elsőre:)

Ugyanolyan hatóanyagú tabit szedtem, mint a rexetin, de csak 4 napig bírtam,aztán váltani kellett

4131. 16d1dd6891 (válaszként erre: 4111. - Moonika80)
2010. febr. 23. 15:27
engem is a valdoxannal próbált leszoktatni a dokim a xanaxról, de két hónap után úgy döntöttem, abbahagyom. persze lehet, h valakinek segít, nekem nem jött be.
4130. kriszu05 (válaszként erre: 4129. - Fbb53e1d99)
2010. febr. 23. 15:25
Engem se,nincs mit titkolni!
4129. fbb53e1d99 (válaszként erre: 4127. - Kriszu05)
2010. febr. 23. 15:24

Egyáltalán nem gondolom, hogy ezt a mennyiséget kórházzal kéne kezelni...ez hülyeség!

A terápiáról külön nem tudok nyilatkozni ,mert az én dokim egybe csinálja a kettőt...1 órahosszat vagyok nála minden alkalommal.

Megmondom őszintén, amit neki elmondok, azt a férjemnek is, s nála jobb pszichológus nem kell..tehát ez a beszélgetős része engem nem igazán érdekel..

2010. febr. 23. 15:21

Jövőhéten pedig megyünk egy 50 fős buliba:)

S a múlt hétvégén rengeteg vendégünk volt, ami már régen történt meg.Jól éreztem magam..el sem hittem, hogy újra a régi vagyok..

4127. kriszu05
2010. febr. 23. 15:20
Engem is aggaszt a xanax,jobb lenne leszokni,de a TB-s pszihiáterem korházba akart küldeni,ahhoz hogy leszokjak,amit én nem igazán tehetek meg négy éves kislány mellett.Most egy másikhoz járok aki terápiára akar küldeni!
4126. fbb53e1d99 (válaszként erre: 4125. - Kriszu05)
2010. febr. 23. 15:18

Nem..egyáltalán nem...sőt próba képpen még buszoztam is,s nem volt semmi tünet.

Persze, ennek nagyon örülök, mert már igazán aggasztott a rivotril.

4125. kriszu05 (válaszként erre: 4124. - Fbb53e1d99)
2010. febr. 23. 15:16
És az mellett hogy leszoksz,mikor elmész valahova nem vagy rosszul?
4124. fbb53e1d99 (válaszként erre: 4122. - Kriszu05)
2010. febr. 23. 15:15
Persze, mindenkinek a maga döntése. Tiszteletben kell tartani. Pontosan így reagáltam én is anno.
4123. fbb53e1d99 (válaszként erre: 4121. - Benk)
2010. febr. 23. 15:13

Kedves Benk!

Én nem felejtem el, hiszen ebben dolgozom:) Tudom, miről beszélsz:)

4122. kriszu05
2010. febr. 23. 15:11
Mert nekem az segít,a rexetin mellet is voltam rosszul.Nem hiszem hogy kell rexetin,el vagyok igy a xanaxal.El tudok menni bárhova,úgy hogy ne essek össze!Amikor a rexetint még szedtem a xanaxot pedig már nem:akkor is rosszul voltam!Nekem a Rexetin nem vált be.Lehet hogy másnak jó de nekem nem!A xanaxot négy éve szedem és nem érzem magam még depressziósnak!Nekem ez segít,de lehet hogy csak bebeszélem magamnak.
4121. Benk
2010. febr. 23. 15:08

Szia Lio78!

A pánikrohamok esetében rövid ideig, tűzoltás jelleggel én is Xanaxot szedtem, de csak addig amíg nem volt lehetőségem dokihoz menni. Ez jellemzően nyaraláson volt, ahol nem lehet mit tenni, vinni kell xanaxot, ha minden kötél szakad. Az SR nyújtottabb hatást biztosít szerintem, ezért bizonyos esetekben célszerűbb, mint a sima. A sima gyorsan hat, de előbb is múlik el a hatása. Én jellemzően estére szedtem végszükség esetén 1 mg SR-t, amikor szorongásos, pánikos állapotban voltam és nem az volt a cél, hogy rohamot szüntessek, hanem lehetőleg hajnal 5kor ne jöjjön rám a frász. De a hosszabban tartó pánik esetén vannak olyan gyógyszerek, amik kevés benzóval kombinálva tartósan képesek megelőzni a rohamokat, nekem ilyen volt az Aurorix, ami főszabályként MAO gátló antidep, de a doki szerint pánikbetegségre is jó, szorongást is old. Ráadásul tartósan szedhető.

Viszont ennek is van egy felfutási ideje, ami valóban 4-5 hét, addig indokolt lehet nagyobb mennyiségű benzó kiegyensúlyozott adagolása (nem összevissza).

Amit írtál: Magánakció keretében szerintem sem a benzó szedés, sem a leszokás nem működik. Ha más nincs, egy háziorvosnak kell megmondania hogy a panaszok alapján miből mennyit és azt nem szabad túllépni, (amúgy csökkenteni sem érdemes, mert van egy mennyiségi hatásküszöb ami alatt a gyógyszer nem hat, max csak a mellékhatás érezhető). Hozzátenném, hogy szerintem nem szabad megijedni ha Rivo-t ír xanax helyett, mert nyújtottabb a hatása, kiegyensúlyozottabb környezetet teremt.

OFF:

Valdoxan: Igen, MO-n valóban "kísérletként" is adják, de ne felejtsük el hogy a megfelelő pszichotrop gyógyszer megtalálása az elején mindig egy kis kísérletezéssel jár. A Valdoxanról MO-n keveset tudnak, a dokim nemzetközi viszonylatban is tájékozott és rendkívül hatékony, modern gyógyszernek tartják. Én is kétkedve fogadtam a dolgot (főleg mert az alapja melatonin, nem igazi "szintetikus szer"), de bíztam az orvosban, rajtam kívül 18 beteget próbált kezelni Győrben Valdoxannal, abból 16-nak bevált, ketten kérték vissza a régi gyógyszereiket. Ráadásul az illető orvos komoly tekintélyű szakember, nem olyan pszichiáter aki összevissza kísérletezget, biztos vagyok benne hogy szakmai meggyőződésből javasolta ezt, kb 1 hónapja szedem, egyre inkább úgy tűnik, hogy beválik.

4120. fbb53e1d99 (válaszként erre: 4119. - Kriszu05)
2010. febr. 23. 15:04
de mért a xanaxot szeded?Mért nem a Rexetint..nem értem...
4119. kriszu05
2010. febr. 23. 15:02
Én is végigcsináltam ezt a leszokást,rexetinnel,először a xanaxról szoktam le,utána a rexetinről.Pár hónap mulva a boltba nem tudtam elmenni mert elájultam az uton!Azóta szedem megint.
4118. fbb53e1d99 (válaszként erre: 4117. - Kriszu05)
2010. febr. 23. 14:58

Még nem néztem a BNO kódomat:)

Na, viccet félretéve...azt vettem észre magamon tavaly, hogy begubózok, éppen, hogy csak dolgozni járok. Barátokat leszoktattam,én sem mentem,egyszerűen nem tudtam,nem volt kedvem. Szilveszterkor 10kor hazajöttem egy társaságból..úgy éreztem, ha most nem hagyom ott őket, meghalok:)

Csak kocsival tudtam közlekedni, és még sorolhatnám..tehát a benzótól úgy beszűkültem évek folyamán, hogy nem volt visszaút. Ha jól megnézed a tájékoztatót, rá van írva,hogy hosszan tartó szedése depressziót okozHAT!

Szóval el voltam néhány évig tőle, de a mostani eszemmel nem így csinálnám.

4117. kriszu05
2010. febr. 23. 14:52
És te pánikbeteg vagy?
4116. fbb53e1d99 (válaszként erre: 4115. - Kriszu05)
2010. febr. 23. 14:52
Igen...1 millit szedtem a rivóból 5-6évig.Jelenleg 0,25-öt szedek,de azt is már csak 2 hétig. Egy jól megválasztott antidepresszáns csodát művel:)
4115. kriszu05 (válaszként erre: 4096. - Fbb53e1d99)
2010. febr. 23. 14:50
Szia Ha jól értem te most szoksz le?Hogy csinálod?
2010. febr. 23. 14:47

Tisztelt Doktor Úr!

Sok antidepresszánst szedtem már eredménytelenül. Most javasolták az új

agomelatonin készítményt a Servier Valdoxan-ját. Kérem néhány dolgot írjon róla.

Nagyon reménykedem.

Köszönöm.

tovább Dr. Eszik János adatlapjára

Tisztelt Kérdező!

Sajnos nem ismerem és a gyógyszerkönyvben sem találom. (?) De emellett azt gondolom, hogy ha sok gyógyszer volt eredménytelen, akkor egy újdonságtól nem lehet csodát várni, a sikertelenség okát kellene megtalálni.

Üdvözlettel: Dr.E.J

Hát valahogy ilyen ..:)

4113. seképsehang (válaszként erre: 4112. - Fbb53e1d99)
2010. febr. 23. 14:43

képzeljétek,milyen jó lenne,ha kitalálnának egy olyan újy bogyit,amelyik végleg elmulasztaná ezt a sok szorongásos tünetet..

álmodok...majd felébredek és kiveszem a biliből a kezemet! :)))

2010. febr. 23. 14:31
A Valdoxan nagyon új gyógyszer...sok helyen még csak "kísérletként" adják a gyógyszer ismertetők "ajándékaként".
4111. moonika80
2010. febr. 23. 14:12
A Valdoxan-t felnőtt betegek súlyos depressziójának kezelésére alkalmazzák.
4110. seképsehang (válaszként erre: 4108. - Benk)
2010. febr. 23. 14:06

Én most olvasom tőle az "Agyunk fogságában" c. könyvet.

Teljesen igazad van,szerintem is a cigaretta és sok más egyéb élvezeti cikk messze meghaladja ártalmasság szempontjából a gyógyszerekét!

4109. Lio78
2010. febr. 23. 13:49

Félreértés ne essék van pszichológus, de amíg a kálváriát és a kivizsgálást nem járod végig és nem zártak ki minden más betegséget addig felelős orvos nem küld gyagyadokihoz. A probléma itt van, mert ez a kivizsgálás tart 8 hónapja az átkozott sorbanállás miatt.

A gyógyszerekről annyit tudok mondani, hogy a Xanax eltüntette a rohamaimat, amíg szedem. Most próbálkoztam csökkenteni de már délben rosszul voltam. Szóval a gond maradt. De továbbra se tudom hogy akkor most az SR-t erőtessem tovább vagy a simát szedjem ugyanabban az adagban.....

4108. Benk
2010. febr. 23. 13:28

Sziasztok!

Visszaolvastam a fórumban és láttam, hogy sokan pánikbetegségre szednek benzodiazepint, ehhez hasonló témában szeretnék hozzászólni, az eddigi tapasztalataim (generalizált szorongás, pánikbetegség) és egy KIVÁLÓ orvos tanácsai és terápiája alapján.

Kíváncsi lennék, hogy kinek milyen tapasztalata van, bármilyen válasz érdekel, negatív is. Szóval aki valóban JÓ orvos által megállapított szorongásban vagy pánikban szenved, azoknak valószínű elkerülhetetlen rövidebb-hosszabb ideig a benzo szedés, ha elfogadható állapotot szeretne. Azonban itt jön be a képbe, hogyha az illető beképzel, elhisz laikusoktól olyan dolgokat, melyek az értintett szer iránt félelmet váltanak ki. Tele van minden azzal, hogy a benzók roncsolják az agyat, abbahagyhatatlan függőséget okoznak, stb. Ez így nem igaz, pontosabban NEM ÍGY igaz. Hogy hogyan, azt egy orvosnak kell megmondania (én nem vagyok az), de ajánlom mindenki figyelmébe Dr. Bánki M. Csaba - Agyunk gyógyszerei c. könyvét. Nagyon tanulságos dolgokat ír a jelenleg társadalmilag (tévesen) üldözött pszichotrop gyógyszerektől. Az említett könyvben például van egy nagyon figyelemre méltó közlés: aki szerektől tart a szervezetre gyakorolt káros hatásai miatt, annak elsősorban a dohányzást, utána közvetlenül az alkoholt kell kerülnie, és utána a „káros hatás” szempontjából hatalmas nagy „űr” következik, majd jönnek a régebben használt ma már nem is nagyon alkalmazott barbiturátok, egyéb nyugtatók. A ma írt nagy potenciálú benzók (xanax, rivo) valahol még messze ezek után vannak. A szerekről ha orvos által kontrollált a dolog, le lehet szokni, vannak egyéb, nem rászokás veszélyes gyógyszerek amik ehhez hozzásegítenek (+ természetesen pszichoterápia ha szükséges). Ezek közül az orvosom tapasztala szerint a mai legkorszerűbb készítmény a Valdoxan, ami egy melatonin alapú antidepresszáns, Nyugat-Európában hatalmas sikere van és sok beteget segített a gyógyszerei végleges elhagyásában. Természetesen a Valdoxan esetében is patikában kapható, orvos által felírható gyógyszerről van szó, semmi köze a neten kapható (egyébként a dokim szerint káros) melatonin tartalmú készítményekhez és az egyéb vény nélkül kapható cuccokhoz sem. Akit érdekel az illető orvos (aki egyébként térítésmentesen, heti normál rendelés keretében fogad betegeket), megírom priviben, nem hiszem hogy ő szeretné ha itt reklámoznám. Az illető egyébként Győrben található.

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy ezzel a hozzászólással SENKIT SEM SZERETNÉK GYÓGYSZERSZEDÉSRE BÍZTATNI, a benzók, ha nem is olyan boszorkánykészítmények mint egyesek gondolják, akkor is orvosi felügyelet alá tartozó eszközök, semmiképpen sem a házipatika része. Bocs hogy hosszú voltam.

Üdv: Benk

4107. fbb53e1d99 (válaszként erre: 4106. - 064209f635)
2010. febr. 23. 13:04
értem...
2010. febr. 23. 13:03

Ha ideges vagyok....néha előfordul... pl. ha felhúzom magam a párom miatt, vagy ha veszekszem valakivel.

Xanax 0,25...de azonkívül h álmos leszek tőle..nem sok hatása van...ennyi, de nem vagyok tőle függő...

A háziorvosom írta fel, mert elmondtam neki h így szülés után 3 hónappal kicsit dolgoznak bennem a hormonok és kiakadok hamar dolgokon....

Erre felírta h este tudjak aludni....

Persze én este tudnék aludni:D:D:D

Csak inkább netezek meg ilyesmi....

Miért egyébként? Ezt az állapotot én nem tekintem betegségnek...

2010. febr. 23. 12:43

Szia!

Ha már itt vagy..elmagyaráznád ezt a mondatod?:)

Sajnos van h bekapok egy két ilyen szert. . de nem betegségre szedem, hanem valódi"nyugalom miatt"

❮❮ ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook