Rivotril, xanax és más benzodiazepinek-van remény a leszokásra! (beszélgetés)
Nem vagyunk egyformák, örülök, hogy te ilyen szerencsés voltál, jó neked. De nagyon sokan vannak, akik vagy nem tudják elhagyni a benzót, mert olyan hatalmas szenvedéseik vannak az elvonási tünetek miatt, és vannak olyanok, akik nagy kínok árán elhagyják (nem heti 1/2 tablettánként, ahogy te, hanem 2 hetente, havonta csökkentenek 0,125 mg-ot és szenvednek attól is), de utána a tünetek hónapokig, sőt évekig előjönnek, kínozzák őket.
Nem kell, hogy elhidd nekem ezt, ezen a fórumon senki nem hiszi el, hogy egy csomó ember ennyit szenved a BZD-k elhagyásával. Nem is akarlak erről meggyőzni téged, h ez így van, de én tudom, h ez így van és hogy sokan a kínok kínját viselik el a leállás alatt/után.
hogy érted,hogy a frontintól agórásodtál be?
Előbb "szokott" lenni az agóra,utána a frontin. Nem?
igen,rendkívül kellemetlen,hogy gyógyszereket kell szedni,akik szorongásos vagy egyéb pszichiátriai gondokkal küzdenek.
Nézd,nekem sikerült leszoknom a benzóról. Rivotrilt szedtem,a legnagyobb adagom 3x1.5 volt a 0,5-ből.
Szerencsére semmiféle megvonásos tünetem nem volt,amikor le kellett állni róla. Heti 1/2 tablettánként. Sajnos jött a helyébe más bogyó,de nem benzó. Ha szorongok,már hamarabb túlteszem magamat rajta,20 év távlatából már "illik" tudni kezelni.Váltig állítom,hogy nagyon nehéz! Én úgy döntöttem több hónapnyi folyamatos szorongás alatt és után,hogy lesz...rom az egészet,ha gyógyszer,akkor legyen gyógyszer. Ennyi.
Jobbulást!
Próbáltam iratni, de az a buta doki azt mondta, hogy elavult, szedjem csak a rivot. Meg minden hónapban felírja a 90 db Coaxilt, amit 2009 októbere óta ki se váltok. :))
Had higgye, hogy szedem, természetesen nem mondtam neki, hogy a recept minden hónapban a kukában landol. :DD
Igen szedek rivot 2mg/nap mennyiséget, de 4mg/napról indultam. És ha választhatnék (amit itt sajnos nem tehetek), én is a diazepamos módszert választanám. De mivel itt élek, marad a lassú, kellemetlen/kegyetlen tünetekkel járó lassú elhagyása a rivónak. E van..
Én nem szólok le senkit, hanem felvilágosítok, nagy különbség ! :DD
És nem tudom mit értesz azalatt, hogy "mindenkit meg akarsz győzni az elméletedről." (???)
Nekem NINCS elméletem, tehát ebből kifolyólag SENKIT nem akarok/tudok meggyőzni, de ezt már többször elmondtam, csak nem figyelsz arra amit írok.
Itt ahogy észrevettem inkább ti győzitek meg egymást a gyógyszerszedésről, annak hasznosságáról. Senki nem tart vissza senkit attól, hogy szedje ezeket a tudatmódosító/károsító bogyókat. Most mondhatod, hogy persze én is szedem, de a különbség az, hogy én le akarom tenni, csak irtó nehéz. Meg akarok ettől a méregtől szabadulni.
Amikor ezt a topicot találtam a nevében benne van, hogy "benzodiazepinek-van remeny a leszokasra!", de látom már, hogy itt nem a leszokók tömegére találtam. :P
Azért ahhoz képest,hogy gyógyszert kell szedned és szeretnél leszokni róla,eléggé kritikán aluli megnyilvánulásaid vannak.Segítségkérés,vagy normális beszélgetés helyett idejössz,leszólod a hozzászólásokat ,majd mindenkit meg akarsz győzni az elméletedről.
Mindenkinek más és más módszer vált be.Nem kell osztanod az észt.
Miből gondolod, hogy Ausztriában élek, nem tudom ki mondta neked??? Én NEM Sonja vagyok !!! Ja és nem nő. És itt élek Magyarországon ! És milyen Andaxinról beszélsz? Én napi 2mg rivót szedek, már bocs. :))
Nagyon el vagy tévedve, fogalmi zavarban vagy amikor azokat írtad a 4362.-4363. hozzászólásaidban :)))
Váliumot/Seduxent nem szedek, mert nincs rá pénzem, de támogatom ezt a módszert, ami (félreértés ne essék) NEM Sonja módszere, hanem Professor C H Ashton által alkalmazott és Nyugat Európában elterjedt, hatásos kezelési mód !!
Na erról ennyit Homokóra... :DD
Már megint Ausztria:) Igen..tudjuk, hogy ott élsz! De ha annyira jó az az ország, és olyan profi orvosok vannak, akkor mért Magyarországról kértél annyi Andaxint, hogy sikeresen túladagoltad, és ismét osztályon kötöttél ki? Mert olyan hihetetlenül jól kezeltek? Nem gondolnám!
Nézd..Te szedtél napi 1,5 mg rivót...ez nem volt akkora mennyiség, hogy ne tudtad volna saját magad lerakni! Ennek ellenére Te, váliummal, és még sok-sok mindennél gyógyítgattad magad a szuper orvosokkal.Mondd..mért nem mondta egyik sem, hogy a szarból szarral nem lehet kijönni?
Mindegy..Te tudod, mit csinálsz..de úgy gondolom,hogy elég nagy kakiba nyúltál, és sajnos benne vagy most is. Ennek ellenére nagyon sok szerencsét, és sikert kívánok az orvosodnak..és persze Neked is!
Örülök, hogy jó átered van, ritka az ilyen :))
A nagy többség alig foglalkozik a páciensével, hanem felírnak egy rakás gyógyszert, sok hozzá nem értő 2 fajta antidepit vagy benzót is felír (biztos ami biztos XDDDD), aztán "csókkkolom" (itt nem a maszek rendelésre gondolok, hanem az ingyenes államilag támogatottra).
Pszichoterápia? ha-ha-ha :)))
Arra nincs idejük és érdekükben se áll, ahogy az se áll érdekükben, amit te írsz: "minél előbb gyógyítsák meg a pácienseiket."
Épp ellenkezőleg, azt mondják, hogy ezeket a drogokat 1 életen át szedni kell, mert akkor leszel csak jól, mert ugye szegény gyógyszergyáraknak is hízni kell vmiből. :DDDD
Jól van, ha a te meggyőződésed ez,akkor tégy úgy!
Olvasgasd őket és gyógyulj meg mielőbb!
Nekem nincs problémám a pszichiáteremmel. A magyar áterek is azon vannak,hogy minél kevesebb gyógyszerrel + pszichoterápiával minél előbb gyógyítsák meg a pácienseiket.
Sajnos egyre több és egyre fiatalabb korosztályt érintenek ezek a problémák.
Most az van, hogy elolvastam a topicot és én a Sonja módszerét részesítem előnyben. Nem vagyok doki.
Illetve nem csak Sonja nézetét, hanem Professor C H Ashton nézetét/módszerét, amit nyugaton sok országban és sok-sok klinikán alkalmaznak sikerrel (nemcsak Ausztriában).
Csak sajnos Magyaro.-ra még nem jutott el a módszer a rugalmatlan, változtatni nem akaró pszichiátriai ellenállás miatt.
Sajnos még nem, de remélem majd lassan változnak itt is a dolgok, legalábbis remélem.
Szendi párti áter nincs, mert Gábor keményen bírálta őket, megjegyzem jogosan tette. :DD
De vége van, hallgass csak a magyar áterek véleményére, remélem hasznos dolgokkal/tanácsokkal látnak el Téged. :))
(Tisztelet a néhány /nem nagy számú/ felvilágosult, külföldi irodalmat olvasó áternek, akikből egyelőre sajna elég kevés van, a nagy többség még a régi felfogást követi).
Mellesleg az SSNRI-ből a első 2 S a szelektív szerotonint jelenti, de ha Neked jobban tetszik a SNRI vagy a NaSSA, én Rád hagyom, ehhez a kérdéshez nem szólok többet hozzá. :)
Szép napot neked is. :)
Miért? :O
Ha a neten olvasod az írásait, fórumait, az 1 forintodba se kerül, nem értem mire írtad a ".főleg pénzt!"-et (???)
Az természetes, hogy az áterek utálják a Szendit, mert ellent mert mondani az áterek megrögzött, betokosodott gyógyszerírási szokásainak.
De a Szendi Gábor igenis nagy tudású és sokat veszít az, aki nem olvassa az írásait és nem hallgat rá, hanem a kókler pszichiáterekre hallgat. :DDD
Noradrenerg és specifikus
szerotonerg antidepresszánsok (NaSSA)
mirtazapin
Bocsi:)
Ilyen rövidítés nincs is, hogy: SSNRI:)
Szerotonin-norepinefrin-visszavétel-gátlók (SNRI)
desvenlafaxin · duloxetin · milnacipran · nefazodon · venlafaxin
Látod? Ez az "SNRI"
Szép napot!
Nagyon tévedsz! :))
Selectiv serotonin noradrenalin reuptake gátlók (SSNRI) vagy “kettős hatású” antidepressivumok (pl. mirtazapin, nefazodon, venlafaxin). A mirtazapin a Remeron, már bocs :)