Rivotril tapasztalatok (beszélgetés)
Szerintem az agressziót arra értette,ha nem vette be,a feszültség fokozódott,annyira hogy már nem bírta.Csak nem fogalmazott pontosan.
Ezért még nem kell nekiesni...
És ez sajna egyik tipikus jele a hozzászokásnak,hiányzik a szervezetnek...
Őszintén megmondom hogy a dokihoz leginkább csak feliratni járok. Az a pár perc amit egy pácienssel tud foglalkozni az semmi. Én már egyébként letudtam róla szokni egyszer fél évre. Nem is hiányzott. De történt egy magánéleti esemény ami eléggé sokkolt, és akkor kezdtem újra. Valószínűleg nagy lelkierővel újra abba tudnám hagyni, ha mondjuk gondtalan életem lenne. De sajnos nem az.
Szóval a kérdésedre válaszolva, nem nagyon szoktuk megbeszélni hogy hogyan lehetne ezen változtatni.
nem érzek ilyeneket.
Igen,ezt több helyen olvastam,hogy kábultnak érzik magukat,nem tudnak koncentrálni,szédülés,lelassulás,stb
Agresszió???hú,akkor szerencse,hogy sikerült letenned...
Sok-sok évvel ezelőtt felírták nekem egy másik gyógyszer mellé. Nemrég orvost váltottam, ő gyógyszert váltatott, és azt mondta: hagyjuk el a Rivotrilt. Megijedtem, mert annyira biztonságot adott! Tudtam, ha ezt beveszem, a másik szinte mellékes - a Rivotril mellett biztonságban vagyok. 2x2 mg-ról állítottak le teljesen néhány hét alatt. Féltem nagyon, de rendben ment minden. én mellékhatást egyáltalán nem tapasztaltam, pedig 18 évig szedtem.(A doktornőm azt mondta: ez alkati szer - valószínűleg csak 1-2 hónapig volt indokolt szednem. Nem figyelt a régi doki.)
A lényeg: nálam semmi mellékhatása nem volt! A leállásnál olyan gondjaim voltak, hogy fél éjszaka nem tudtam aludni, vagy csak félálomban szundikálam szinte egész éjjel. Oké, ez úgy 2-3 hétig előfordult - nem volt folyamatos -, de ennyi!
Amúgy nekem azt mondták kívülállók - nem orvosok, csak utánanéztek a Rivotrilnak -, hogy 1 mg 1 elefántnak 1 napra sok lenne belőle. Én 4 mg-ot ettem naponta. No comment.
Kitartás, menni fog a leállás Nektek is! :)
Az durva:(
Doki erre mit mondott,nem tudák ezt nálad vmivel helyettesíteni,és lassanként csökkenteni,vagy ilyesmi?
Lassan 1 éve szedem,kipróbáltam már,hogy nem veszek be 1-et 1 -et,de azonnal visszatér az az állapot ami volt,nem kívánom senkinek....
Napi 3x1az adagom pillanatnyilag...
Akkor lehet,hogy egész hátralévő életemben szednem kell majd??:(
Sajnos tényleg olyan mint a drog. Nekem már kialakult a függőségem. De már keresek helyette valamilyen gyógyhatású készítményt, tehát ami nem szintetikus. Még nem találtam.
Egyébként rövid távon nagyon jó a hatása, ahogy te is írod. Nálam lehet hogy a rossz álmokat is ez okozza, de ebben nem vagyok biztos.
Sziasztok.
Tavaly szeptemberben kezdtem el szedni ezt a szorongáscsökkentő gyógyszert,orvosi javaslatra.
Már néhány nap múlva sokkal jobban lettem,megkönnyebbültem,és azóta is szedem,természetesen orvos felügyelete alatt.
Viszont böngészgetve a netet,ijesztő dolgokat olvastam erről a gyógyszerről:hozzászokás,"olyan mint a drog,ha sokáig szeded,nem tudsz leállni róla",és hasonlókat.
Nem tudom elhinni,hogy egy olyan gyógyszer,ami ennyit képes segíteni valakin,ennyire ártalmas lehet??
Vagy minden szervezet másképp reagál rá??-"lelassít,napokra kiüt",stb-ilyeneket is olvastam róla,én még csak hasonlót sem tapasztaltam.Sőt,csak pozitív hatásait érzem.
Kíváncsi lennék olyanok véleményére,tapasztalataira,akik szedték,vagy szedte vki családban,közvetlen környezetetekben,stb....
Előre is köszönöm.