Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Rivotril tapasztalatok fórum

Rivotril tapasztalatok (beszélgetés)

17. Miss Angel (válaszként erre: 12. - Petka)
2009. aug. 9. 17:47

Szerintem az agressziót arra értette,ha nem vette be,a feszültség fokozódott,annyira hogy már nem bírta.Csak nem fogalmazott pontosan.

Ezért még nem kell nekiesni...

És ez sajna egyik tipikus jele a hozzászokásnak,hiányzik a szervezetnek...

16. petka (válaszként erre: 11. - Miss Angel)
2009. aug. 9. 17:46

Őszintén megmondom hogy a dokihoz leginkább csak feliratni járok. Az a pár perc amit egy pácienssel tud foglalkozni az semmi. Én már egyébként letudtam róla szokni egyszer fél évre. Nem is hiányzott. De történt egy magánéleti esemény ami eléggé sokkolt, és akkor kezdtem újra. Valószínűleg nagy lelkierővel újra abba tudnám hagyni, ha mondjuk gondtalan életem lenne. De sajnos nem az.

Szóval a kérdésedre válaszolva, nem nagyon szoktuk megbeszélni hogy hogyan lehetne ezen változtatni.

15. Miss Angel (válaszként erre: 10. - Kmeli)
2009. aug. 9. 17:43

nem érzek ilyeneket.

Igen,ezt több helyen olvastam,hogy kábultnak érzik magukat,nem tudnak koncentrálni,szédülés,lelassulás,stb

Agresszió???hú,akkor szerencse,hogy sikerült letenned...

14. Kmeli (válaszként erre: 12. - Petka)
2009. aug. 9. 17:43
:) Hát nem tudom,de erre azt mondom ez még mindig jobb,mint amiket nálam produkált.
13. Sirga
2009. aug. 9. 17:42

Sok-sok évvel ezelőtt felírták nekem egy másik gyógyszer mellé. Nemrég orvost váltottam, ő gyógyszert váltatott, és azt mondta: hagyjuk el a Rivotrilt. Megijedtem, mert annyira biztonságot adott! Tudtam, ha ezt beveszem, a másik szinte mellékes - a Rivotril mellett biztonságban vagyok. 2x2 mg-ról állítottak le teljesen néhány hét alatt. Féltem nagyon, de rendben ment minden. én mellékhatást egyáltalán nem tapasztaltam, pedig 18 évig szedtem.(A doktornőm azt mondta: ez alkati szer - valószínűleg csak 1-2 hónapig volt indokolt szednem. Nem figyelt a régi doki.)

A lényeg: nálam semmi mellékhatása nem volt! A leállásnál olyan gondjaim voltak, hogy fél éjszaka nem tudtam aludni, vagy csak félálomban szundikálam szinte egész éjjel. Oké, ez úgy 2-3 hétig előfordult - nem volt folyamatos -, de ennyi!

Amúgy nekem azt mondták kívülállók - nem orvosok, csak utánanéztek a Rivotrilnak -, hogy 1 mg 1 elefántnak 1 napra sok lenne belőle. Én 4 mg-ot ettem naponta. No comment.

Kitartás, menni fog a leállás Nektek is! :)

12. petka (válaszként erre: 10. - Kmeli)
2009. aug. 9. 17:41
Szia, ne haragudj de az agressziónál nagyon elkezdtem nevetni, mert mostanában sokszor érzem úgy (a naplómban is szoktam dühöngeni) hogy amikor valahol nem azt a választ kapom amire számítottam, hangosan káromkodok és elküldöm az illetőt melegebb éghajlatra. Lehet hogy ezt is a gyógyszer okozza? Erre eddig nem is gondoltam.
11. Miss Angel (válaszként erre: 8. - Petka)
2009. aug. 9. 17:39

Az durva:(

Doki erre mit mondott,nem tudák ezt nálad vmivel helyettesíteni,és lassanként csökkenteni,vagy ilyesmi?

10. Kmeli
2009. aug. 9. 17:38
Nekem tavalyelött irta ki a dokim.Egy darabig szedtem,egy jó ideje viszont már nem.Ennek két oka van:elsösorban azért mert kismama vagyok,másodsorban viszont amugy is le kellett állnom vele,ugyanis rám is úgy hatott,mint a drog.Nyugtatni nyugtatott,persze.De sokszor túlságosan is!Nem egyszer úgy érezetm magam tőle,mint ha be lennék rúgva,szédölögtem,stb,söt:egyik mellékhatása,az agresszió nálam igen erősen jelentkezett!!Valamint ahogy egy kicsit feszültebb voltam,már nyúltam érte,tehát a rászokás is igaz rá.ettől függetlenül nem biztos hogyy ez nálad is jelentkezne,mert valóban,minden szervezet másképp reagál.
2009. aug. 9. 17:35
Én napközben csak szükség esetén veszek be. Ha normális az életem, akkor csak este 2-őt, és az segít aludni. Az orvos javasolta hogy ne szedjek altatót, inkább ebből kettőt.
8. petka (válaszként erre: 7. - Miss Angel)
2009. aug. 9. 17:33
Feszítést érzek a gyomromban, és ki tudnék ugrani az ablakon, vagy bármit csak szűnjön meg az a borzasztó érzés.
7. Miss Angel (válaszként erre: 2. - Petka)
2009. aug. 9. 17:30
A függőség alatt mit értesz,tehát mit érzel,ha nem veszed be ??
6. Miss Angel (válaszként erre: 4. - Rozália)
2009. aug. 9. 17:26
Ez tényleg durva.Én semmilyen mellékhatást nem érzek-kopp-kopp,remélem így is marad,nem szeretnék több bajt a már meglévők mellé....
5. Miss Angel (válaszként erre: 3. - Rozália)
2009. aug. 9. 17:24

Lassan 1 éve szedem,kipróbáltam már,hogy nem veszek be 1-et 1 -et,de azonnal visszatér az az állapot ami volt,nem kívánom senkinek....

Napi 3x1az adagom pillanatnyilag...

Akkor lehet,hogy egész hátralévő életemben szednem kell majd??:(

4. Rozália (válaszként erre: 3. - Rozália)
2009. aug. 9. 17:23
A 2. hsz-ról jutott eszembe: én is próbáltam már más gyógyszer helyette, nem volt szerencsém. A gyógyszer jó lett volna, de rettenetesen hullott tőle a hajam - mellékhatás - és abba kellett hagynom.
3. Rozália (válaszként erre: 1. - Miss Angel)
2009. aug. 9. 17:20
Én magam is szedem, hosszú évek óta. Megbeszéltem az orvosommal, kitapasztalom, mennyi az a minimális adag, amitől még jól érzem magamat. És a 3x1 adagról manapság a reggeli fél szemnél tartok. Ez is elég, úgy érzem. Abbahagyni viszont nem tudnám. Megpróbáltam, akkor szörnyen feszült és ideges voltam. A puszta gondolat, hogy nem vettem be - még ha csak a fél szemet is - teljesen kiborít pl. Amúgy tök jó gyógyszer szerintem.
2009. aug. 9. 17:18

Sajnos tényleg olyan mint a drog. Nekem már kialakult a függőségem. De már keresek helyette valamilyen gyógyhatású készítményt, tehát ami nem szintetikus. Még nem találtam.

Egyébként rövid távon nagyon jó a hatása, ahogy te is írod. Nálam lehet hogy a rossz álmokat is ez okozza, de ebben nem vagyok biztos.

2009. aug. 9. 17:15

Sziasztok.

Tavaly szeptemberben kezdtem el szedni ezt a szorongáscsökkentő gyógyszert,orvosi javaslatra.

Már néhány nap múlva sokkal jobban lettem,megkönnyebbültem,és azóta is szedem,természetesen orvos felügyelete alatt.

Viszont böngészgetve a netet,ijesztő dolgokat olvastam erről a gyógyszerről:hozzászokás,"olyan mint a drog,ha sokáig szeded,nem tudsz leállni róla",és hasonlókat.

Nem tudom elhinni,hogy egy olyan gyógyszer,ami ennyit képes segíteni valakin,ennyire ártalmas lehet??

Vagy minden szervezet másképp reagál rá??-"lelassít,napokra kiüt",stb-ilyeneket is olvastam róla,én még csak hasonlót sem tapasztaltam.Sőt,csak pozitív hatásait érzem.

Kíváncsi lennék olyanok véleményére,tapasztalataira,akik szedték,vagy szedte vki családban,közvetlen környezetetekben,stb....

Előre is köszönöm.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook