Reszelt fejes káposzta meddig áll el? (tudásbázis)
Én csak diósat, mákosat eszek cukorral.
Gyerek mondta, hogy Amerikában simán öntenek juharszirupot a sült szalonnára. Alap. Ez volt számára a legfurcsább étkezési anomália kint tartózkodása ideje alatt.
Emlegetem, bár ritkábban mint régen, csak 10 ből 9x törli a modi.
Köszönöm, jól van :) Kapkodja a fejét csendben :D
Valamikor az Oktogon egyik sarkán árultak töltött croissant-okat. Sose tudom, melyik sarok melyik, néha kétszer is körbementem. Volt ilyen is, olyan is, na de volt káposztás is, és ha mázlim volt, még melegen kaptam, mert mindig pár darabot sütöttek egyszerre. Valami terasz egyik sarkát kerítették el, kis ablakon át adták.
Meglehet, veszek majd leveles tésztát és sütök ilyet magamnak.
végül is mindenki úgy eszi,ahogy szereti,
vannak ezeknél furább kaják is,
Miért, a zsömlét is megkenjük Nutellával.
A fiam a koliban, ha valami tészta volt, általában csak cukrot kért rá. Egyszer a szakács azt találta mondani, no ha ezt az adagot a fiam megeszi, akkor ő személyesen megfőzi a fiamnak a kedvenc kajáját, mi az? - A bableves.
A fiam nyert. :D
Na figyu, a férjem a káposztás tésztát borssal ette, a túrógombócot sósan és szalonnapörccel, ha volt. A túrós tésztát (csuszát) csakis sósan, szalonnapörccel.
É a gombócot cukorral és tejföllel. A tésztát sós változatban. A káposztás tésztát meg, ahogy mondom, hol így, hol úgy.
Rájöttem, hogy én meg hol így, hol úgy eszem.
Hol borssal, hol cukorral. A sok káposzta a lényeg benne.
ne viccelj már cukorral?????
csak is a bors jöhet szóba,
Vannak IonAir hűtők MultiFlow ventillációs rendszerrel :D
De reszelt káposzta esetén nem hinnék benne magam sem :D
az tuti,
ha ebéd után nem mosod el rögtön az edényeket,szagolhatod rendesen,
én ma káposztástésztát főztem,csak azért hogy irigykedjetek,hi hi,
de gonosz vagyok,
Én azért nem szoktam aggódni attól, hogy nem olyan egyenletesre szelem a káposztát, mert utána úgyis megsütöm és
akkor összesül a káposzta. Főzelékbe vagy a levesbe meg kimondottan jó mutat, ha vannak benne vékonyabb és kicsit
vastagabb káposztaszeletek is. Engem legalábbis nem zavar. Persze az én módszerem azért alakult ki, mert így
nem kell a robotgépet beindítani és utána külön elmosogatni. A reszelés számomra elég macerás és valljuk be, hogy
közben néha még mellé is "reszelődik" a tálnak, amibe reszelem. Hát, ezért is szeletelem én inkább a káposztát.
Persze nem vagyunk egyformák, ki erre, ki arra a módszerre esküszik. Úgyis a végeredmény a lényeg.
Hosszabb távra valóban jó módszer, ha lesütjük a káposztát és adagonként lefagyasztjuk. De pár napig a hűtőben is
eláll a sült káposzta. Egy biztos, hogy a hűtőben semmit sem szabad fedetlenül hagyni, mert "hűtőgép" szaga lesz.
Ráadásul a káposztának elég jellegzetes az illata. :)
Kedves Alessandro,
én is hamarabb meglennék ezzel a módszerrel, mert ha sokára is, de úgy tűnik, van megfelelően éles nagy késem. Inkább az a problémám, hogy kicsi a kezem, nem tudom megfelelően rögzíteni a vágni való "munkadarabot", és egyenetlen lesz a végeredmény.
(Vagy nem a kéz mérete határoz ebben, hanem az ügyetlenség, nem tudom. Gyakorolni sincs mód, hacsak nem adsz tanácsot, mit tudok csinálni a begyakorlásként felvágott rengeteg káposztával amellett, hogy a káposztára nálunk csak én egyedül vagyok vevő...)
Ezzel visszatértünk az eredeti kérdéshez, én hajlok arra, hogy a ménkü nagy fazekamban megpirítom és adagonként lefagyasztom...és a következő 100 év alatt majd elfogy.
Ehhez a laskáshoz akkor már én pirítanék kis bacont is :D
A tradicionális káposztás tésztához pedig továbbra is reszelném :)
Szoktam nézni a receptjeidet, volt is, amit már elkészítettem.
Tisztelt Hölgyeim!
Elnézést kérek, hogy főzni tudó férfi létemre hozzászólok a hölgyek beszélgetéséhez, de én a magam részéről nem
szoktam a fejes káposztát sem reszelni, sem robotgéppel aprítani. Az én módszerem talán a legegyszerűbb:
előveszek egy vágódeszkát és egy kb. 25 cm-es éles kést. A káposztafejet 4 felé vágva a negyedeket a hasukra
fektetve szépen vékonyan felszeletelgetem a késsel egy irányban, majd azt követően még rá merőlegesen is
elvagdosom néhány helyen. Igaz, hogy így egy kicsit rusztikus (nem egyenletes) lesz a felvágott káposzta,
de a célnak megfelel. Több káposztás étel is található a feltett receptjeim között, mivel én is nagyon szeretem
a káposztát.
További ajánlott fórumok:
- Paprika, paradicsom, uborka, reszelt káposzta (fehér és lila). Milyen öntetet tudnátok rá ajánlani, amitől jó íze lesz, és nem is hízlal.
- Meddig kell a töltött káposztát főzni?
- Ehető az a fejes káposzta, melynek apró, fekete pontok vannak a belső levelei közt?
- Fejes káposztából rakott káposzta?
- Az év mely időszakában jó a fejes káposzta káposztás tésztához?
- A paradicsomos káposztát le lehet fagyasztani? Ha igen, meddig érdemes? Utána nem lesz rossz ízű?