Reszelt fejes káposzta meddig áll el? (tudásbázis kérdés)
Az enyém Krups, Anyuék kint vették Németországban talán 67-ben, és utánaküldte a mostohaaapám.
Én kaptam meg végül, és remekül működött, de egy festés előtt lekerült a falról (az eredeti tartóján volt!), utána átrendeztük a konyhát, és a rakosgatással részben elkallódott.
De tudom, hogy sok része itt-ott megvan, maga a gép egyszer leesett és eltört, de eltettem, és az új szuperragasztóval meg is tudom ragasztani.
Itt egy változata, lehet, újabb, de az alapok ugyanazok.
Szerintem reszeltem én ezzel káposztát is.
Szerintem nem függ a zsiradék mennyiségétől.
Most nem arra gondolok, mikor nagyanyáink nagy véndőkben színültig teli zsírban tartották hónapokig a sült húst.
Hanem ha kedden pirítok káposztát, párolok húst vagy karfiolt, akkor azok pénteken is bátran ehetők, nyersen hagyva már kétséges a minőségük.
Enyhén szólva is van szaga.
Ha párolt káposztának akarok eltenni,azt is felszeletelve a fagyasztóba teszem,csak elsö kell venni.
Én is így vagyok vele, szeretem a káposztás ételeket, de mindig úgy érzem, amellől megyek nyugdíjba.
Egy régi konyhagépem szépen lereszelte, azt hiszem, előszedem azt a kisöreget megint. Legalább a kézi reszelés maradjon el...
Főztél te már káposztás tésztát életedben?
Miért kellene ahhoz a pirított káposztának levének lenni?
Pont a lében kezd el erjedni, tehát romlani.
Másrészt pedig minden étel tovább marad tartós, ha már hőkezelve van.
Zöldség, hús, bármi.
Van még mit tanulnod.
Én is szoktam.
Meg pirított prézli is van a fagyasztóban.csak ki kell venni.
Angyalom ,beteszi a hűtőbe lefedés nélkül, másnapra olyan büdös lesz öröm lesz szagolni.
A másik, a káposztát lehet fagyasztani.
Milyen jó hogy vagy nekünk! Már a választott neved is irritáló. Te majd utat mutatsz itt bárkinek.
Egyáltalán tudsz te főzni, vagy csak azt is fejben "futtatod le"?
Kicsit több alázatot kéne előbányásznod, ha egyáltalán tudod mi az, mielőtt minősítenéd itt
bárki hozzászólását egy hónapos újonc létedre. 😒
Szerintem is egy kevés olajon megpirítva kell a hűtőbe tenni, ha kihűlt.
A lábasra tegyél tetőt és semmi baja nem lesz hétvégéig.
Lereszeltem a fejes káposztát, de csak pénteken pirítanám meg a tésztához.
Ha addig hűtőben tárolom, nem lesz baja? Vagy pirítsam meg és inkább fagyasszam le?
További ajánlott fórumok:
- Paprika, paradicsom, uborka, reszelt káposzta (fehér és lila). Milyen öntetet tudnátok rá ajánlani, amitől jó íze lesz, és nem is hízlal.
- Meddig kell a töltött káposztát főzni?
- Ehető az a fejes káposzta, melynek apró, fekete pontok vannak a belső levelei közt?
- Fejes káposztából rakott káposzta?
- Az év mely időszakában jó a fejes káposzta káposztás tésztához?
- A paradicsomos káposztát le lehet fagyasztani? Ha igen, meddig érdemes? Utána nem lesz rossz ízű?