Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Reszelt fejes káposzta meddig áll el? fórum

Reszelt fejes káposzta meddig áll el? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
27. Guruljka (válaszként erre: 26. - Guruljka)
2019. ápr. 23. 18:22
Az egyik ilyen tárcsa szeletelő, a másik kettő reszelő, nagyobb és finomabb lyukú.
26. Guruljka (válaszként erre: 21. - Globus)
2019. ápr. 23. 18:19

Az enyém Krups, Anyuék kint vették Németországban talán 67-ben, és utánaküldte a mostohaaapám.

Én kaptam meg végül, és remekül működött, de egy festés előtt lekerült a falról (az eredeti tartóján volt!), utána átrendeztük a konyhát, és a rakosgatással részben elkallódott.

De tudom, hogy sok része itt-ott megvan, maga a gép egyszer leesett és eltört, de eltettem, és az új szuperragasztóval meg is tudom ragasztani.


Itt egy változata, lehet, újabb, de az alapok ugyanazok.


[link]


Szerintem reszeltem én ezzel káposztát is.

25. Lávli (válaszként erre: 23. - Guruljka)
2019. ápr. 23. 18:10
Hát ha megpirítjuk, akkor nagy valószínűséggel :)
24. Piroska52 (válaszként erre: 21. - Globus)
2019. ápr. 23. 18:10
Holnap káposztás tésztát főzök.
23. Guruljka (válaszként erre: 22. - Lávli)
2019. ápr. 23. 18:08
Én arra gondoltam, teljesen befedi-e a zsírréteg (film) a zöldséget vagy húst. Elzárja-e egészen.
22. Lávli (válaszként erre: 20. - Guruljka)
2019. ápr. 23. 18:02

Szerintem nem függ a zsiradék mennyiségétől.

Most nem arra gondolok, mikor nagyanyáink nagy véndőkben színültig teli zsírban tartották hónapokig a sült húst.

Hanem ha kedden pirítok káposztát, párolok húst vagy karfiolt, akkor azok pénteken is bátran ehetők, nyersen hagyva már kétséges a minőségük.

21. globus (válaszként erre: 18. - Guruljka)
2019. ápr. 23. 18:02
Nekem Moulinex Fresh Express zöldségaprítóm van, úgy örültem neki, végre ehetünk annyi káposztás cvekedlit, amennyi belénk fér. Hát pont a káposztát nem akarja reszelni az egeknek sem, mert a levele beszorul az aprítóhenger és adagolócső közé, ezért nem lehet tömni, elakad. Minden másra tökéletes. Szeletelni és reszelni sem szereti.
20. Guruljka (válaszként erre: 16. - Lávli)
2019. ápr. 23. 17:56
Hőkezelve, és a zsiradék bevonja, azaz elzárja a levegőtől. Nyilván ez a zsiradék mennyiségétől függ, de azért működik.
19. Piroska52 (válaszként erre: 17. - Mezei Virág)
2019. ápr. 23. 17:55

Enyhén szólva is van szaga.

Ha párolt káposztának akarok eltenni,azt is felszeletelve a fagyasztóba teszem,csak elsö kell venni.

18. Guruljka (válaszként erre: 14. - Globus)
2019. ápr. 23. 17:51

Én is így vagyok vele, szeretem a káposztás ételeket, de mindig úgy érzem, amellől megyek nyugdíjba.

Egy régi konyhagépem szépen lereszelte, azt hiszem, előszedem azt a kisöreget megint. Legalább a kézi reszelés maradjon el...

17. Mezei Virág (válaszként erre: 13. - Piroska52)
2019. ápr. 23. 17:50
Én sem hagyom teljesen szabadon csak, hogy kicsit kapjon levegőt. A káposztának szaga van... :DDD
16. Lávli (válaszként erre: 11. - 0adc8842b1)
2019. ápr. 23. 17:47

Főztél te már káposztás tésztát életedben?

Miért kellene ahhoz a pirított káposztának levének lenni?

Pont a lében kezd el erjedni, tehát romlani.

Másrészt pedig minden étel tovább marad tartós, ha már hőkezelve van.

Zöldség, hús, bármi.

Van még mit tanulnod.

15. Piroska52 (válaszként erre: 14. - Globus)
2019. ápr. 23. 17:42

Én is szoktam.

Meg pirított prézli is van a fagyasztóban.csak ki kell venni.

14. globus (válaszként erre: 13. - Piroska52)
2019. ápr. 23. 17:40
Meg sütve is lehet fagyasztani, anyu gyakran sütött előre, ha tudta, hogy tésztafőzés napján nem lesz rá ideje. Mert a káposztasütés eléggé időigényes dolog.
13. Piroska52 (válaszként erre: 11. - 0adc8842b1)
2019. ápr. 23. 17:30

Angyalom ,beteszi a hűtőbe lefedés nélkül, másnapra olyan büdös lesz öröm lesz szagolni.

A másik, a káposztát lehet fagyasztani.

12. Alessandro (válaszként erre: 11. - 0adc8842b1)
2019. ápr. 23. 17:18

Milyen jó hogy vagy nekünk! Már a választott neved is irritáló. Te majd utat mutatsz itt bárkinek.

Egyáltalán tudsz te főzni, vagy csak azt is fejben "futtatod le"?

Kicsit több alázatot kéne előbányásznod, ha egyáltalán tudod mi az, mielőtt minősítenéd itt

bárki hozzászólását egy hónapos újonc létedre. 😒

11. 0adc8842b1 (válaszként erre: 1. - 05c930015c)
2019. ápr. 23. 16:20
Itt sok hülyeséget írnak.Ha pirítod, szárad, nem lesz leve, de hamarabb fog romlani. Csak simán reszelve tedd hűtőbe nyitott dobozban, alulra a leghűvösebb helyre. Fagyasztó tilos! Tilos mosni és bezacsizni, azonnal megindul az erjedése.Hiszen édes káposzta, így készítik a savanyitását is, csak sok sóval.Hallgass "8. Mezei Virág" ra.
10. Mezei Virág (válaszként erre: 9. - 05c930015c)
2019. ápr. 23. 16:11
Sok szerencsét, hogy jó is maradjon! Szerintem semmi baja sem lesz! :)
2019. ápr. 23. 16:08
Köszönöm szépen a tanácsokat. :-)
2019. ápr. 23. 15:19
Szerintem sehogy sem lesz pár nap alatt baja. Én is tettem már reszelve a hűtőbe, csak hagytam egy kicsit szellőzni.
7. bozsu55 (válaszként erre: 1. - 05c930015c)
2019. ápr. 23. 15:15
Én lepirítanám, péntekig még három nap, minek reszelted le?
6. 12d083b51b (válaszként erre: 5. - 12d083b51b)
2019. ápr. 23. 14:53
...pár napot biztosan kibír. Mármint a hűtőben! :))
2019. ápr. 23. 14:52
Ha megmosod, alaposan lecsurgatod, és bezacsizod, ami víz maradt rajta, az frissen tartja a zacskóban, pár napot biztosan kibír.
2019. ápr. 23. 14:20

Szerintem is egy kevés olajon megpirítva kell a hűtőbe tenni, ha kihűlt.

A lábasra tegyél tetőt és semmi baja nem lesz hétvégéig.

3. Piroska52 (válaszként erre: 1. - 05c930015c)
2019. ápr. 23. 14:06
megpiritod és hütőbe teszed nem lesz baja,csak jól zárd be a dobozt amibe teszed,
2. d5a9e16c2e (válaszként erre: 1. - 05c930015c)
2019. ápr. 23. 13:56
Mostmár eső után köpönyeg, de jobban elállt volna, ha nem reszeled le. Kicsit megfonnyad, de lehet egyéb baja nem lesz.
2019. ápr. 23. 13:53

Lereszeltem a fejes káposztát, de csak pénteken pirítanám meg a tésztához.

Ha addig hűtőben tárolom, nem lesz baja? Vagy pirítsam meg és inkább fagyasszam le?

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook