Rendszeresen kiderül, hogy nem számíthatok a páromra (beszélgetés)
Ez bizony hatalmas gond ! mert vannak ilyen párok , ahol sajnos így megy / bármelyik részről ! / nem beszélték meg előre , h az anyagiakat hogyan rendezik . Egyik kolleganőmnél ez fordítva működött , ő hordta magánál az összes pénzt , a férje + a fia jöttek kuncsorálni hozzá a munkahelyre . Egy ismerősnél meg, a pasi egy büdös vasat nem adott haza ! gyűjtötte , az asszony meg oldja meg , hát én nagyon csúnyán tudtam volna csak megoldani !
Egy másik párnál meg , mindketten beletették a fizut a dobozba , aztán mindketten addig szedegették belőle , amíg volt mit , csak megbeszélni nem beszélték meg soha . Vannak , akik képesek ezt jól kezelni , irigylem őket !
"esetleg egy szakértő is tudna talán segiteni hogy hogyan tudnád a párodat kicsit más belátásra birni."
(lolita74 hsz.)
Pszichológust is ajánlgattak, aki tudtommal szintén szakértő.
Olvasni kéne, figyelmesen...:)
Én úgy érzem,hogy te csak panaszkodni jöttél ide,mint annyian mások.Tény,hogy rohadt nehéz a mai világban,de ezzel meg kell tanulni együtt élni.Sokunknak vannak problémái,napi megoldási nehézségei,de valahogy megoldjuk,mint ahogy te is megoldottad eddig valahogy.Ha problémád van a pároddal,akkor talán ezeket vele kéne megbeszélned és nem velünk.Tanácsot ismeretlenül nem adhatunk,hiszen csak az egyik felet hallhattuk.Én azért kiváncsi lennék,arra,hogy a párod hogyan látja ezt az egészet!
A mai férfiak sajnos sok esetben selejtek.Kb.3 funkción kívül semmi hasznuk.Úgyhogy lépj át önmagadon és hajrá előre!Jobbulást a lurkónak!Neked meg kitartást!
Hát, ez a tanács icipicit már megkésett, nem gondolod?
Hogy mit kellett volna tenni, azt a hülye is tudja utólag.
Sajnos nagyon sok férfi gondolkozik így, egyrészt szülői minta, másrészt mert így kényelmesebb nekik. Ezt általában akkor szokták átgondolni amikor anyuka mondjuk bekerül a kórházba 1-2 hétre és rájuk marad a gyerek, háztartás és még segítség sincs. Ebből írtam a diplomadolgozatomat, mármint a nők munkába való visszatéréséről és annak nehézségeiről.
Sajnos 3 gyerek mellett már nem nagyon tudsz mit csinálni amíg kicsik, ha kisebb lenne a kisfiad ajánlanám a hordozókendőt, főleg többgyermekes anyukáknak kincset ér, mert magadra kötöd a kicsit és mégis szabad a két kezed és viheted magaddal mindenhová. Amúgy én vittem a kisfiam fogorvoshoz többször is, mondtam, hogy ez van, addig az aszisztensnő vigyázott rá amíg a doki kezelt, sosem volt belőle gond, szerintem a legtöbben megértik ha nem tudod kire hagyni. Viszont ajánlom neked, ha visszamész dolgozni nehogy belemenj abba a játszmába, hogy a munka mellett neked kell ugyanúgy rendben tartanod a háztartást és a gyerekeket...mert abba megszakadsz. Onnastól már nem a "kedves" párod az egyedüli kenyérkereső ezért jobban be kell segítenie. Munka után ő is főzhet, vagy ha neki a mosás nem mosás, akkor ő is meg tudja csinálni, vagy sokszor elég ha minőségi időt tölt el a gyerekekkel amíg te főzöl vagy takarítasz. Mert a legtöbb apa azért hajlamos arra, hogy ha hazamegy akkor leül a tévé vagy a számítógép elé és se kép se hang. Biztos nem akar önként belemenni, de ha szeret egy kicsit is akkor magától is be kellene látnia hogy segítenie kell, ha nem megy, akkor ne főzz, legyen szendvics 1 hétig, vagy ne vasalj rá, vegye észre. Nem a cselédje hanem a társa vagy! Addig meg kitartás!!!!
:D :D
ki ajánlgatott itt szakértőt? olvasni kéne,figyelmesen.
Az ikerbabakocsi jó ötlet.
De hát azt írod mikor hétvégente otthon van akkor segít,mosogat,fát hoz,betüzel,amúgy meg sokat dolgozik...mit vársz még?
Kérd meg édesanyádat,barátnődet hogy segítsen.Szerinted más hogyan oldja meg? És akinek külföldön dolgozik a férje??? Lehet van benne némi lustaság mint a férfiak nagy többségében,de én nem látom olyan tragikusnak-.
Nagyon tetszik, amikor ilyen fórumokban szakértőket ajánlgatnak. Mikor arra nincs ideje szegénynek, hogy levegőt vegyen a három gyerek mellett, még biztos nekiáll a városban szakértőt kajtatni, ami manapság feltételezésnek is vicc. Igen, a tévében nagyon okos nénik leülnek eladósodott családokat kioktatni, hogyan kellene élni, aztán titokban megsegíteni őket, utána meg büszkén mutogatni, hogy lám, lám, a szakértők! Komolyan gondolja itt bárki is, hogy a mai magyar valóság is ez? Hol nem röhögnék körbe a szerencsétlent, ha beállítana, hogy nem bírok a három gyerekemmel?
Sajnálom én is, hogy egyedül veszkődik. Mondjuk, régebben is felnőtt több gyerek is a családokban autó nélkül.Egy többgyerekes anyuka hasonló helyzetben azt találta ki, hogy vett egy ikerbabakocsit is. Ha beteg az ovis gyerek, de nem tudja kire hagyni a picit, akkor ebben a kocsiban tolja őket fel az orvoshoz, ahova időpontra megy, és kiszámíthatóbb a várakozás is. Biztos van még pár ilyen gyakorlati ötlet, ami beválhat.
Olvasd már el..6 éves kislány viszi a 4 évest biciklin.Szerinted ez így oké?
Amikor te gyerek voltál,nem volt ekkora autóforgalom,és nem volt annyi betonozott járda sem,hogy a kicsi mondjuk leessen,és betörjön a feje.
Vidd magaddal a fogorvoshoz.Más anyukák is viszik a kicsi gyerekeiket bárhová,mármint azok,akiknek nincs kire hagyniuk.
Szerinted hogy boldogulnak azok az anyukák,akiknek a férje külföldön dolgozik?Képzeld csak el ezt pár percre,..ahhoz képest a tiéd hazajön,és ha otthon van,segít..Nézd,3 gyerek az nagy munka,senki nem mondta,h könnyű lesz 3 gyerekkel az élet.
További ajánlott fórumok:
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást nyáron mikor kapjuk? Hallott már valaki róla mikor hordja a postás?
- Császármetszéses szülés után, mire számíthatok?
- Menstruált valaki rendszeresen terhessége alatt?
- Utolsó kilók leadása helyes étkezéssel és rendszeres sporttal
- Te hogyan változtatnád meg a segélyezés rendszerét Magyarországon?