Reg-enor TAPASZTALATOK megosztása (nem vitakör!) (beszélgetés)
Szia, nem igaz, hogy tiltja egy életre ezeket, amiket felsorolsz, csak azt mondja, hogy az alapokat nagyjából tartsd be, nekem személyes ismerősöm is van, aki 20 kilót lefogyott, majd tartotta az étrendet - nagyjából - és egy év alatt egy dekát sem hízott, persze mindenki maga dönti el, hogy a nagy nehezen leküzdött kilókat mennyi idő alatt akarja visszaszerezni.
Az alapok: ne étolajat használj, hanem zsírt, azért ez nem betarthatatlan, cukor helyett is lehet mást enni, nyers tejet tényleg nem ajánlj, de sajtot, joghurtot, tejfölt mértékkel engedélyez, szóval azért ő is ember, tudja, hogy í szigorú kúrát úgysem lehet egy életen át betartani, de ha teljesen visszatérsz a kúra előtti étrendre, akkor sajnos vissza fognak jönni a kilók, nincsenek csodák..
Sziasztok!èn regenoros rèpatortàt szoktam csinàlni..istenimeg tejberizst meg madàrtejet desszertkènt...persze mèrtèkkel
Akkor örülök, hogy nem vagyok egyedül, aki kicsit furcsán néz ezekre a hosszútávú életvezetési tanácsokra.
Én úgy gondolom, hogy amit a korlátozások közül hosszú távon tovább szeretnék vinni, az a finomított cukor bevitelének a nagyon erős kordában tartása. Meg az 1-2 évente megismételt 2 hónapos ismétlő-kúra (ami szintén az egyik videóban hangzik el) is belefér nekem.
De ezt leszámítva szeretnék teljes életet élni. Fiatal vagyok még szalonnán élő remetének. :)
Szia! Én sokat gondolkodtam már ezen. Úgy gondolom, hogy 80-20%-ban betartom az étkezést a kúra után is. (Most sem lenne bajom, hogyha akár csak hétvégenként egyszer ehetnék valami sütit vagy ihatnék egy kis bort...) A zsírral főzés nálunk nem újdonság (a szüleim vidékről származnak) de én már pont az a generáció vagyok, aki imádja az olíva olajat, olíva bogyót. Ezek nélkül - és a mediterrán ételek nélkül - én sem tudom elképzelni az életemet. Szerintem nem is érdemes! Nem szabad azért túlzásokba esni, rengeteg jó hatása van az olívának, vagy például egy jóféle pohár bornak. Sőt, nekem a sör hozta rendbe a hajamat meg a körmömet anno. Szóval szerintem a kúra végeztével inkább magadra, a saját szükségleteidre figyelj! Ahogy Julia Child mondta: a legkönnyebben elérhető luxus a finom étel ;) Szép hétvégét!
Egy hős vagy! :D kitartás ;) :)
Tegnap este az étcsoki kísértést legyőzve, úgy, de úgy megittam volna egy pohárka vörösbort - nem vagyok iszákos :), csak a finom borokat, és módjával :) - erre a férjem mondta, hogy be van hűtve egy üveg Burgundi - ááá - azonnal a zöldséges dobozba rejtettem a répák alá, hogy ne is lássam amikor kinyitom a hűtőt. A gonosz "zordonbá" gazemberje :) mikor tudta, hogy nem szabad - bosszúból ma nem kap a kacsahúslevesemből :D ...
Jó Reg-enort Jgaabor :) Még nem jutottam addig, hogy elgondolkodjak mi lesz regenor után, hogy hagyom abba - egy kicsit egyetértek veled :) Szerintem a 6-8-10 hónap kúra alatt annyira hozzászokunk a zsírral főzéshez, hogy már nem fog annyira vonzani az olajos csak időnként - alkalmanként. Meg tudom érteni Szigfridet - ha elkezdi hangoztatni a zsír hasznosságát, szétszedi a média, és a gyógyszergyártó ipar. Nem ismerem őt személyesen, de szerintem aki '08-óta szépen csendben "kúrálja" az embereket, az inkább gyógyítani szeretne, és nem a világot megváltani - mert az olyan lenne, mintha széllel szemben pisilne - ideje sem maradna az emberekre...Csak egy mellékes dolog - annak idején évekkel ezelőtt - talán van az 15 év is - befőztem zöldségeket (tök,zöldbab,uborka,karfiol) aztán azt kezdtem észrevenni, hogy sorozatban dobhatom ki a munkámat, mert megromlottak (csak hagyományosan tettem el só-ecet-morzsa szalicíl) majd rájöttem, hogy a só nem az ami, és a patikában vettem hozzá - innentől kezdve nem kellett kidobnom a befőttjeimet. Aztán jött a só mizéria, robbant a médiában is a só mibenléte, erre betiltották a patikában való árusítását, mondván, káros az egészségre (mert patika tisztaságú sótól súlyos betegek lehetünk állítják). Semmi ilyesmit nem tapasztaltam - ellenben a bolti sóval főzve dolgokat, azt tapasztaltam, hogy nincs íze, íztelen az étel, ugyanakkor annyi sót pakolhat bele az ember, hogy az már borzasztó. Érdemes utána olvasni, hogy miért is kell a szervezetnek a tiszta só, és valójában mi is van a kereskedelmi sóban. Ez csak 1 dolog a sok közül, és mennyi minden van, amivel megetetnek, vagy megpróbálnak megetetni minket... Biztos, hogy az sem normális ahogy én gondolom, mert nem igazán veszek kész ételeket, konzervet, stb. Azzal is sokat ártottam magamnak, hogy termelői tejet, vajat, tejfölt használtam - volt olyan nyári nap, amikor egész nap csak hideg natúr tejet ittam. Nem csodálom, hogy az élőflórás eredeti tehén tejtől a candida megugrott nálam, miközben ügyeltem arra is, hogy ne egyek szinte semmit zsírosan - nem a tejtől híztam mint hittem.... Szerintem gondold át a dolgot, magadért teszed, hogy jobban érezd magad, javíts az életminőségeden. Előnyöd, hogy már tudod, tapasztaltad a zsír hasznosságát - csak át kell gondolni, 100-150 éve volt olyan, hogy kókusz zsír ? Régen is, nem csupán füstöléssel tartósították a húsokat, hanem "zsíros bödönben" - lesütötték a húst, és zsírba tették, hogy ne érje a levegő...Szerintem majd módjával, és eleinte odafigyeléssel kell lenni a kúra végén az étkezésre - a fórum elején is írták egy páran,hogy abbahagyták, de a zsír-vonalat betartják, és a tiltott dolgokkal csak módjával bánnak. Ha pár napig "bűnöztek", utána egy kicsit szigorítottak maguknak az étkezésen regenorosan... Egy kicsit most elgondolkodtam azon a részén is a fogyókúrának, hogy pszichológiailag, hogy hat... Már eleve a nekigyürkőzés - elkezdjem, ne kezdjem - félelem az újabb sikertelenségtől, ez talán mind csak álca - a valódi félelem önmagunkkal szemben van talán. Mit fog megváltoztatni a fogyás a személyiségemben ? Magabiztosság, egészséges önbizalom, aktivitás...Védekezésként ellenállunk, gyenge pontot keresünk a kúrában, ellentmondásokat, hogy mit miért, minek, és egyáltalán...Bocs, a filozofálgatásért - a máj elzsírosodása pszichoszomatikusan : nem akarok lázadni, nem haragszom, nem állok ellent semminek, történjen velem bármi - candia, mint élősködő jelentése: az egyén tudat alatt érzi, hogy kihasználják, elszívják életerejét, szó szerint élősködnek rajta - a máj közvetlen energia kapcsolatban van a fejjel - fejfájás jelentése : nem akarok gondolkodni, a fejfájással mentesülök a felelősség alól... Érdemes szerintem ezeken is elgondolkodni, és máris másodlagos lesz a fizikai valósága a kúrának, könnyebb lehet egy kicsit betartani az irányelvét. És, igen - én tervezem, hogy be fogom tartani a kúra végén is a diétát :) Köszi, hogy ezt felvetetted, mert erre eddig még nem gondoltam így :) Szép Napot Neked, Nektek Lányok :)
Sziasztok!
A kúra végéről, abbahagyásáról, illetve annak módjáról van valakinek tapasztalata? Azt láttam most Szigfrid egyik videójában, hogy 4 dolgot a kúra után is (életfogytig!) be kell tartani: tejtermékek korlátozottan (ok), de: csak zsírral főzés, olajok-növényi zsírok teljes elfelejtése, napi min. 2x20g állati zsír bevitele.
Komolyan kérdem: van aki ezt akár csak tervezi betartani? Mogyoró, dió, avokádó, nyilvános helyen készült frissensült evése, mediterrán nyaralás úgy en-bloc megy a kukába amíg élünk?
Odáig nem jut el Szigfrid, hogy ki merje mondani, hogy az olivaolaj káros, vagy egészségtelen, azt mondja helyette, hogy úgyse tudjuk, mit adnak el, SZERINTE az manapság úgyis inkább napraforgóolaj, amit olívaolajként adnak.
Wááááá - jobb lett volna ha ma ezt nem látom meg...
Én másfél hete voltam úgy a suliban, hogy mindent meg akarok enni! :) meséltem is itthon... de buszkeseggel tölt el, hogy kitartok az elhatarozasom mellett.
Szia Drága Szuszy :) Nekem is visszajött jó pár deka, de szerintem ez inkább víz lesz az ízületekben - ha gondolod, próbáld ki, hogy 2-3 napig 2-3x2dl csalán teát iszol - nekem ez újra beindítja, és lecseréli a "pangó" vizet a szervezetemben. Viszont nézd meg a tükörben jobban az arcod :) 6 hét után már minden bizonnyal látszik nálad is, hogy üdébb - nekem mindenki azt mondja, hogy hogy pihentem, mikor nekem általában mindig látszik a fáradság az arcomon, szemeimen... Tegnap óta majd meg döglök egy kockányi, egy morzsányi étcsokiért - ilyen akkor volt, amikor terhes lettem a gyerekekkel, biztos a hormonok miatt mert nem vagyok édesszájú - de mint egy Kvarglipi, ma lógott a szemem a hétvégi bevásárláskor a pénztári csokiarzenálnál - naaagy volt a kísértés - na, nem annyira mint Agica - de dúúúrva lehet időnként, minden Elismerésem Neked Ágica a kitartásodért. Azzal szereltem le magam, hogy valójában nem is én kívánom a csokit, hanem a "bitorló" candida - kapálódzik az éhezésben :) Próbálok mindig erre gondolni... A fórum elején is írták, hogy a fiúknak könnyebben megy, gyorsabban regenerálódnak - ez biztosan a hormon különbözőség miatt lehet... ők viszont biztosan a sööör miatt szenvedhetnek sokat :D ...
Szia gtoth :) fehér lisztből keszited a palacsintát? És az a másik süti, amit írtál, hogy készül? Köszi :)
Sziasztok! Van olyan, aki a reg enor kúra mellett sportol? Hatásosabb úgy?
Segítségül: [link]
A saját palacsinta tészta receptem: 4 egész tojás, folyékony édesítővel 2* körbelocsolom a tál alját (ízlés szerint), 1 teáskanál só, egy púpozott evőkanál kacsazsír, 1-2 dl rizstej, 500-600 gr liszt, víz. A család azt mondja sokkal finomabb, mint a korábbi palacsinta tészták. Tölteléknek darált eritrit+fahéj. Most megpróbálkozom a recept könyvben található répa/citrom lekvárral.
Szia, sziasztok!
Igen, én is pont így vagyok, általában 1-2 kg le, aztán 1 vissza. Szerintem teljesen normális. Ez egy tisztítókúra, és lassú folyamat. A zsírsejtek viszont szemmel láthatóan kisebbednek. Én nem vagyok elégedetlen, sőt! 45 éves leszek három gyerek. Terhességekkel jócskán híztam, szépen visszafogytam, de az utóbbi 7-8 évben bármit is csináltam -torna, futás, diéta, sajna ülőmunkát végzek- jojózva amit leadtam, vissza is jött, még több is. Most 68 kg-val /+10 kg/ elkezdtem a regenor kúrát, párom szintén csatlakozott 1 hét múlva, annyira tetszett neki az elv, a működés. Ő férfi létére jobban halad, pedig többet eszik.:) Ami lényeges, hogy itt nem éhezem, nincs allergia rohamom, nem fáj a térdem, és nem jönnek vissza, max 1 kg-ok, aztán újra lejjebb megy. Próbálj több zsírt enni, és kevesebb szénhidrátot. Nagyon számít, mert egy ismerősöm nem eszik kenyeret, tésztát, rizst, és ő dupla annyit fogyott mint én...;) Számít az étkezés, a mozgás. Napi 30 perc mozgást ha beiktatsz szépen fogsz haladni. És ez az eredmény is nagyon szép, gratulálok. Én február 02-a óta csinálom. Sosem bűnözök, de csinálhatnám jobban is. Látom sokan írjátok, hogy elegetek van a zsírból, ezt és azt kívántok őrült módon...Ez is normális, de elmúlik. És a változás megéri ezt a kitartást,lemondást...Mi ha kívánunk egy kis édességet, sütök palacsintát, mákos répás sütit:)Még szeretnék 4-5 kg-ot fogyni de szépen, fokozatosan, és tudom, hogy ehhez tenni kell. A célom július vége. Sok sikert, kitartást kívánok Mindenkinek!
Nem említettem még, hogy hol dolgozom... egy iskolai büfét csinálok, ahol frissen sütöm a péksüteményeket, kakaós csiga, pogácsa, szerelmes levél, pizza, pizzás csiga, rétes, muffin . Hogy én min megyek keresztül nap, mint nap... Micsoda akaraterő kell hozzá, hogy az itt frissen, illatosan kikerülő süteményeket ne faljam fel. Hát mit mondjak, jó kis erőpróba, de kitartok! :)
Kedves Giulietta, kitartást kívánok neked, és mindenkinek aki ilyen problémákkal küzd. Ne keseredj el, remélem hamar átlépsz ezen az állapoton. Én 15.-én fogom kezdeni a reg enort, lehet, hogy a zsírbevitellel én is meg fogok küzdeni.
még mindig nem fogytam sőt a 4.2 kilóból 1.2 visszajött szomorú.
Nahát! Mi is pont aznap kezdtük anyukámmal :)
Sziasztok! Mivel mindig megosztom veletek az örömeimet meg az eredményeimet, ezért úgy gondolom, akkor vagyok korrekt, ha a nehezebb időszakokba is beavatlak titeket. Borzalmas hetem van regenor téren...egyszerűen elegem van a pirítósból, a zsír szagától is rosszul vagyok. Csak olyat ennék-innék, amit nem lehet...Legszívesebben pizzát ennék meg nutellát brownie-s fagyival aztán egy hatalmas adag sajtos nachos-t és innék egy csomó rozé fröccsöt :( :( :( ez van. Igen, ettem kuglófot és marha jó volt. Remélem, hamar elmúlik ez a depressziós hangulat! Holnap elmegyek az update boltba, hátha vmi jó termék megdobja a kedvemet. Komolyan, nem értem...eddig soha, semennyit nem "bűnöztem", még az ujjamat se nyaltam le a süti után amit adtam a húgaimnak. Most meg...inkább nem is eszem, annyira nincs kedvem a regenoros kajákhoz :( :( :( de fel a fejjel, az élet szép, a diplomafilmem fele már leforgott :)
Menj orvoshoz!!!! Attól, hogy regenorozol még lehetsz beteg ami ettől független.
Sziasztok! Nagyon el vagyok keseredve, mert most töltöttem be a 3.hónapot és csak 4-5 kg fogytam. Centiben vékonyodtam, de súlyban igen keveset 😞 Màs is járt igy?
Szia.nem.nem iszok paradicsom levet.nem tudom mi lehet ez.most vettem a patikába gyomorégésre gyogyszert most bevettem 1szemet elmúlt.de ma még nem ittamregenort és csak teljeskiőrlésű háztartási kekszet ettem.lehet megpróbálok 5ml inni és majd növelni ha nem fog fájni a gyomrom.
Szia,a Natu-Lax nagyon jó ,lefekvés előtt 1 szem.
Szia Sziszka - nem Te vagy véletlenül, aki issza a paradicsomlevet ?? Mert attól tényleg nagyon éghet egy idő után a gyomrod - a hidegrázás nem hinném, hogy a regenortól lenne ...
Sziasztok.7hete csinálom.betartottam mindent.első 3hétbe lement 5kg majd lassan lement még 3 kg.cm-be 4cm mentek le.eddig semmi bajom nem volt.pörögtem nem fájt semmim minden oké volt kivéve hogy csokihiányom volt.de szerda este elkezdet rázni a hideg és iszonyatos módon fájni..égni.. kezdet a gyomrom és ki vagyok száradva folyamatosan iszom a vizet de nem múlik.nem tudom ha esetleg valaki tudna tanácsot adni hogy mit csináltam rosszul az jó lenne :) zsírral főztem az ételeket.ettem kolbászt,szalonnát es pirítóst.nem értem mitől lehet ez.ma már csütörtökön nem ittam meg a regenort mert nemtudom mitől lehet ez a gyomorégés..talán sav. Paradicsomtól vagy valami mástól?:/ ha tudtok segítsetek mert szeretném folytatni a regenort.
Sziasztok!9 hete csinàlom -3 kg..sajnos szorulàsom van erre kèrnèk segìtsèget milyen termèket hasznàljak!lehet hogy ez is befolyàsolja a fogyàst?
Én már többször neki futottam,több-kevesebb sikerrel,de szerintem ez a legjobb.Most nem tudom mennyit fogytam mert nem állok mérlegre,és nem eszem szénhidrátot,de nekem már az is jól esik ha mások észreveszik,hogy fogytam.3hónapja csinálom,összegezve jobb a közérzetem,sokkol könnyebben mozgok,nincs refluxom, szél nem jön tőlem....és még sorolhatnám,nekem már igy is megéri.télen mindig hízok és tavasszal elkezdem a kúrát.
Érdeklődök: van-e közünk olyan valaki. aki a egyszer már hatásosan végigcsinált egy Reg-Enor kúrát és másodszor is nekifutott. Amire kiváncsi vagyok, azok a tapasztalatok. hogyan alakult másodszorra a kúra?
További ajánlott fórumok: