Receptek (beszélgetés)
Ahogy mondod. És azt is csak olyan óvatosan mozgattuk benne, mintha egy rakás friss tojást között húzgáltuk volna a fakanalat, hogy össze ne törjenek.
Szerintem ezért maradt olyan sűrű a linkben készült piskóta. :))
Tudjatok róla:
Most értem haza a coop.-ból, a felét sem vettem meg annak, amit akartam. Mert hogy 299.- Ft/kg!!! az egyben csirke, olyan kilós formájúak, nem a sárgított, hanem a fehér fajta. Rögtön "gyere a kosárba", így a lisztet, tejet, stb. meg sem vettem. Az úgyis lesz máskor is nekik. :))
Ha valakinek van elérhető közelségben ilyen üzlet, és úgy gondolja, szaladjon, míg el nem fogy.
Aztán majd megbeszéljük, ki, milyen recept alapján készítette el. :)
Mert szerintem összetörte a habot.
Feltűnt, hogy ő a felvert habba keverte bele a felvert tojást cukorral, liszttel, ez miatt össze esett a hab.
Én úgy tanultam, hogy amikor a tojást, cukrot, lisztet összekavartam, abba kavarom bele óvatosan a keményre vert habot, hogy minél kevésbé törjem össze!
Nem bizony!
És még ki tudja mekkora meglepet
Mondjuk én csak azt nem értem, miért kell bele az olaj+tej????
Ahogy keresgéltem "Svájci piskóta tekercs," vagy "Svájci piskóta rolád", akármi néven, sok helyen találtam, hogy liszt nélkül készül... azt még el is tudom fogadni. De tej+olaj??? Érdekes a számomra.
Hát ez az...
Szerintem ennyi olajjal a kész piskótatészta azonnal paffá válik.
3,58-nál megállítottam, ott írja:
Tej 50 gr + növényi olaj 50 gr
Tejet ír de olajnak tűnik.
3x néztem meg, de fogalmam sincs.
Mit csinált a kész piskótatésztával? Tejet tett bele, olajat? Olyan gyorsan elkapják a képet.
Ha az életvitelüket nézem, akkor könnyen meglehet, hogy megvan a nyitja.
Mamáék egész életüket a jószágoknak, kertnek szentelték, mint őstermelők. Bőven volt mindig nehéz fizikai munka.
Nagynêni könyvelő, viszonylag kevés stresszel, rugalmas időbeosztással. Nem mindegy.
Érdekes ez amúgy. Mama (párom mamája) igazi 70-es mamika. Otthonka, kendő, megannyi betegség...
Ugyanennyi idős a nagynênje. Fitt, dolgozó, autót vezető, csinos, modern asszony. Róla első látásra kb 60-at mondtam. Nem hittem el, amikor kiderült, hogy egyidősek. 😳
Én ezt a hagymás szalonna gőzben megpárolódott rizses krumplit így együtt kívánom, így a maga egyszerűségében :)
De köszi az ötleteiteket!
Ismerem, csak kicsit másképp:
Paprika, paradicsom is jár bele (a hagyma mellett). Továbbá (a felkockázott szalonna helyett) a bevagdalt szalonnaszeletek a tetején sülnek ropogósra. Továbbá a rizst előre, külön megfőzöm, úgy simítom rá a krumpliszeletekre. Továbbá a legvégén ráloccsantok 1-2 sóval elkevert nyers tojást a tetejére, és azzal sütöm "kész"-re.
Nemcsak finom, nagyon mutatós is.