Receptek (beszélgetős fórum)
A húsgombócokat forróvízbe teszem, a paprikákat is beledobom a vízbe, a paprikát nem szereti a családom, de az ízét igen.
Amikor megfőttek a gombócok, akkor kiszedem a vízből.
Van amikor rántom, van amikor nem, én mindig Aranyfácán paradicsomsűrítményt használok, nekem ez a kedvencem.
Ezt vagy a rántásra teszem, vagy simán és a lével, amiben főtt a gombóc és paprika hígítom fel a sűrítményt annyira, amennyire szeretem a sűrűségét, majd beleteszem a gombócokat is. Gyakran saját befőzésű paradicsomlevet is teszek bele. Így még rottyan egyet és kész is. Általában annyira édesítem, ahogy a család szereti.
Egyébként Horváth Ilona szakácskönyvében egy az egyben menzás kaják vannak!
Nekem anyukám szakács volt és sok-sok éven át egy olyan étteremben főzött, ahol a sulink menzája volt. Én azért imádom a menzakaját, mert anyukám is nagyon hasonlóan készítette az ételeket. Persze, otthon azért kicsit variálta, de sokszor kértük, hogy pont olyat főzzön otthon is, mint a suliba:DDD
S-buget sűrített paradicsomszószt és öntök hozzá egy kis vizet is.
Ez a legjobb.
Tehát, 2 dobozzal beleteszek a lábosba, megsózom, borsozom, beleteszem a gombócokat (én mindig teszek bele 2 db olyat is, amit paprikába töltöttem), és kb. 30 percig főzöm, majd berántom.
Gombóc: nem tudok arányokat írni, mert ránézésre csinálom;)
kb. 70 dkg darálthús, 20 dkg rizs és fűszerek (só, bors, pirospaprika, vegeta).
Ezzel a paradicsomszósszal piros lesz rendesen;)
Ja, anyukám volt, hogy üveges lecsóból csinálta és az is fincsi volt nagyon.
Én azért nem teszek cukrot a paradicsomszószba, mert kiderült, hogy fiam azért nem ette meg, mert édes, így én és a férjem akkor cukrozzuk, amikor esszük.
Felteszem a vizet paradicsomlével( fél literes dobozos) meg konzerv paradicsommal, amiben vannak hámozottak is a lében. Fűszerezem, amit fejből nem tudok, szóval azt mindig jól meglesem előtte a Goggle Jóbarátomnál, és kb fél óra múlva összeturmixolom, és ebbe a muttyba főzöm a gombócokat. Édesítőszerrel sose cukorral. Dijéta":D
Aztán mikor megfőttek a játékosok, paprikás rántást csinálok.
Lyoo' szokott lenni... :)
Akkor én már élnék is a lehetőséggel.
Ki hogyan készíti el a paradicsomos húsgombócot?
Ezerféle paradicsommal próbáltam (üveges, konzerves, házi) egyik sem jó. Túl színtelen, a cukrozâs ellenére savanyú marad. Én olyan menzâsat szeretnék enni. Közepesen sűrű állaggal, isteni îzes, fűszeres gombóccal, édesen.
Várom! Köszi! :)
Szép estét, és jó szurkolást!
Annyira boldog vagyok, hogy rátaláltam erre a nagyon hasznos és praktikus tippeket tartalmazó fórumra!
Végre valaki, aki vette a bátorságot, és megnyitotta!
Ezer hála és köszönet!
PS.: Kár, hogy képeket nem lehet beilleszteni.
Mivel nincs fóruma a recepteknek (én nem találtam), így nyitok egyet. Itt könnyebb is rá kérdezni dolgokra, ha nem egyértelmű a recept, mint privátban.
Ha esetleg mégis van fórum, akkor elnézést!