Receptek (beszélgetés)
Kockára vágott krumplit megfőzöm sós vízben, amennyi épp ellepi. Ha puha, kr. nyomóval összetöröm, de nem öntöm le a főzővizet, hanem abba bele. Annyi lisztet teszek hozzá, amitől kemény tészta lesz. Elég nehéz keverni, de kitartónak kell lenni. Lehet még sózni közben kicsit. 2-3 hagymát zsírban dinsztelek, pirospaprikával megszórom, és kb. 10 percig főzöm kevés vizet alá öntve, míg besűrűsödik. Ebbe a pörkölt szaftba mártogatott kanállal gombócokat szaggatok egy jénaiba, a megmaradt szafttal meglocsolom a tetejét és 180 fokon sütöm 20-25 percet. Mikor kész, a tányérba tett adagokat bőven meglocsolom tejföllel.
Mi nagyon szegények lehettünk, mert csak hagymás zsírra szaggatva.
De szóval az gyerekkoromban történt, 14-éves koromtól már nem éltem otthon.
Volt amikor a tenyerembe huhúkolt meleg levegővel kellett jóllaknom.
sosem csináltam.meg nem is hallottam,hogy kéne csinálni.
Még sosem csináltam, hogy kell?
Ti hogy készítitek a gánicát? (Lisztes krumplit)
Kanalanként tepsibe szaggatva, pörkölt alappal meglocsolva és úgy átsütve, majd ha kész, tejföllel meglocsolva?
Vagy máshogy?
a kocsmában főznek nem is rosszat.hát föl iratkozom.
azóta nem vagyok képes hozzányúlni az élő halhoz,mióta a zöldséges azt mondta agyoncsapta.de talán még akkor is mozgott,mikor paníroztam.szegény lányomnak kellett,mert mondom,én hozzá nem nyúlok.
Én is megpucolom, ha valaki már agyoncsapta :-)
A törpeharcsákat is szokták úgy pucolni, mi sajnáltuk őket. Agyoncsaptuk és utána egy pillanatra forró vízbe mártva más nagyon könnyű megpucolni. És legalább nem szenvednek.
Én csak a fiúk kedvéért fogom meg egyszerhasználatos gumikesztyűben, orron csipesz :D Halászlét csak akkor főzök, ha itthon van valaki és hajlandó megkóstolni a fűszerezést.
mi csak általánosban szedtünk paradicsomot.a legjobb az volt,mikor dobálóztunk vele-
nekem is mindegy,csak hal legyen.meg is pucolom,csak valaki csapja agyon.pedig szegény csíkhalaknak randa haláluk volt.a nagyanyám besózta őket,úgy dörzsölték le egymást.
Gyerekkoromban anyu sokszor sütött keszeget, mert felénk az volt. Meg törpeharcsát.
Nagyon szeretem mindkettőt.
Úgy készült, én is úgy szeretem.
Próbáltam. Szar lett. Így, hogy nem kavarok rá, pergős. Minden darabja különvâlik. Kedvencem egyébként. Nemrég óta tudok tarhonyât főzni. Sose sikerült, sokáig nem próbálkoztam vele. De nem adtam fel! És milysn jól tettem! Gyakran csinálok. Nyámi! :)
Nekem kerámialapos van. Félidőben lekapcsolom, mert nagyon felmelegszik és sokáig lehet még rajta főzni. Ha rajtahagynâm melegen rommá égne.
3 hétig szedtem a curva barackot, már ránézni se tudtam 2 nap után. A csúcs az volt, hogy vacsorára 3-nak adtak barackot🤮
Én konyhabrigádos voltam. Második nap valami hülye gyomorrontást kaptam, hánytam, hőemelkedésem volt, pár napra kivettek a munkából :DD Őszibarackot szedett a tábor, talán 3 db-ot tudtam enni a küldetés vége felé.
A cukrot ált.a zöldfélékbe szokták tenni,hogy elvegye az erős izét és az étel harmónikusabb legyen.
A jobbik végét fogtam meg a dolgoknak😀
Jó neked! Én kukoricát címereztem, nem barackot csorgattam 😀
Meg a barack, ahogy csorog 😉
Én nem fogok tudni segíteni.
Mi eszünk pontyot rántva és halászlének, hekket sütve (paprikásliszt), keszeget szintén sütve, tonhalat rántva. A lazacot nagyon nem szeretem. Ja, pisztráng rántva.
A grillezett, párolt, főtt halat nem esszük meg, csak a gyerek:D
Én a tojásos lecsót tejföllel eszem
Mert te csak simán lefagyasztod. Ezek a fagyasztott halak úgy vannak megcsinálva, hogy a sejtjeikbe belerakják a vizet valahogy. Több legyen a súlya. Youtube-on volt fenn egy videó, amin a csirkékbe fecskendővel nyomkodták a bőr alá a vizes cuccot fagyasztás előtt.
Azért kérdeztem, hogy a hekk törzsön kívűl melyik nem málik szét atomjaira😀
Csak úgy tódulnak most az emlékek, hogy leírtad: építőtábor😉
a lecsóba szoktam tenni egy picikét.
További ajánlott fórumok: