Reálhozam kifizetés (beszélgetés)
Így van!
Sajnos az elmúlt 13 évben senki nem magyarázta el az embereknek, hogy miről szól a manyup rendszer, mire kell figyelni, stb. Se a pénztárak, se a jogalkotó. Ez nagyon nagy hiba volt.
Szerintem nem a Honvéddal volt a gond. Inkább az lehetett, (mint minden pénztárnál), hogy a munkáltatód levonta, elutalta, bevallotta. De a bevallás elakadt az apeh-nál.
A Honvéd jól forgatta a pénzt, bár a dilettáns pszáf megbüntette őket a befektetéseik miatt (vettek egy ingatlant eladási céllal, amit a hm vett meg tőlük).
így a végére lett egy szakértőnk etniez személyében...
tipikus magyar közalkalmazott stílusban osztja az észt:)
magyarul: bunkó,majom stílusbAN:)Te kellettél ide hidd el.
Hát az gáz. A tv módosítás szerint novemberig küldik újra a pénzt.
Tehát biztosan ki leszel fizetve, de a pontos dátumra szerintem hetente kérdezz rá. Talán most már elérhetőbbek lesznek a telefonos üszik, a nagyja lezajlott már a kifizetéseknek.
A AEGON nyp. rosszul rögzítette az általam közölt lakcímet. Ma egy hónapja, hogy kiutalta a rossz címre, ahonnan azonnal visszaküldték a pénztárnak. Én kis naív azt hittem, hogy egy egyszerű lakcímváltozást (hangsúlyozom, amit ők csesztek el) javítanak és sürgősen utalják a pénzt a jó címre. Tévedtem.
Azóta is folyamatosan birkózom velük. A pénztár ügyfélszolgálatát nem minősítem, csak néhány idézet:
Még nem született döntés mikor utalhatunk...
...lehet, hogy nem is fizetjük ki...
... már utaljuk az összegeket...
ugyanaz nap, kicsit később:
.. kb. 2-3 hét múlva utalunk...
Legalább egységeset kamuznának,vagy esetleg őszintén vallanák be, eszünk ágában nincs siettetni a kifizetést.
Állítólag, most büntetést kell fizetniük emiatt, csak engem ez nem vigasztal.
Figyelj te marha okos,marha tájékozott vki!
Kösz,ha tényleg segítesz,de a stílusod vmi undorító!!!!!Olvass már tovább,hogy KÉSŐBB mit írtam!!!!MEGKAPTUK A PÉNZT ÉS ANNYIT AMENNYIT ÍRTAK!!!!!
Igen, jól értelmezed.
A reálhozam a hozam azon része, amivel a pénzed többet ér, mint amennyit az inflációval veszített.
A reálhozam képlet lényege egyszerűen az, hogy mondjuk 98 januárban-ban kaptál tíz krumplit 100 forintért. Most meg kell határozni, hogy annak a 100 Forintnak mennyinek kéne lennie, hogy kapjál érte tíz krumplit. Ez az érték legyen 300.
Ha ez a 100 forint termelt 200 forintnyi hozamot, akkor a reálhozamod nulla. Ha 220 forintnyit akkor +20 forint a reálhozam.
A képlet mentén minden befizetésre el kell végezni ezt a számítást, majd összeadni a mínuszokat a plusszokkal. Ezért bonyi a számítás és ezért nem érnek semmit a hvg jellegű kalkulátorok, mert nem veszik figyelembe a jóváírás dátumát.
A különbség adódhat abból, hogy más időpontban került befektetésre a pénzetek, ennek ezernyi oka lehet (hibás bevallás vagy el se utalta a munkáltató a pénzt időben, esetleg az egyik munkáltató mindig elsején fizetett a másik meg 10-én, stb). Ilyen kis apróságok is jelentős eltérést okozhatnak. Ezért nincs értelme egymáshoz hasonlítani a pénzeket.
Ki kell kérni a reálhozam számítási képletet és összehasonlítani és ott látszania kell.
Én akkor kérdeznék ha lehet.
Ezt hogyan kell értelmezni?
'A Stabilitás azt tanácsolta a volt pénztártagoknak, hogy várják meg az elszámolási értesítőt, amelyben szerepel, hogy a megtermelt hozamból mennyi az inflációt kompenzáló rész, amely a tőke összegével együtt az államkasszába került, és mennyi a többletteljesítményből adódó reálhozam.'
Ergo: akkor a hozam x része az inflációt kompenzáló rész..és a hozam többi része? Az lenne a rálhozam? És ha ez nulla? Akkor a több százezres hozam mind az inflációt kompenzálta???Enyhén nevetségesnek érzem ezt az egészet..
És hogy lehet az, hogy akinek 50 ezerrel több a hozama mint nekem, ugyanannál a társaságnál voltunk, nekem több a tőkém, hosszabb ideje voltam tag, és ő kapott vissza 93 ezret én meg nullát..hogy lehet ez?????(ugyanolyan portfólió, növekedési)
Sajnos tipikus magyar betegség, nem hallgatja végig a hírt...
Kb. 1200 embert kellett ÖSSZESEN újraszámolniuk a pénztáraknak, nekik is csak a kiegészítést. Sokan úgy hisztek ebben, mint valami csodában. Semmi más átlépő mizéria a nem volt.
További ajánlott fórumok:
- Évgyűrűk magánnyugdíjpénztárnál lett olyan akinek 0ft-nál több a reálhozam?
- Mikor kezdik visszafizetni a magánnyugdíjpénztári reálhozamot? Ki mit hallott?
- Utalta már valakinek az Otp magánnyugdíjpénztár a reálhozam feletti részt?
- Aegon reálhozam!
- Allianz-os reálhozam károsultak:(
- OTP-től kapott már valaki reálhozamot?