Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Utalta már valakinek az Otp magánnyugdíjpénztár a reálhozam feletti részt? fórum

Utalta már valakinek az Otp magánnyugdíjpénztár a reálhozam feletti részt? (beszélgetős fórum)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
398. vakri
2011. aug. 23. 18:36
Mi az a reálhozam feletti rész? Én a reálhozamot ma kaptam meg, V betűs vagyok.
2011. aug. 19. 11:47
Én T-betűs vagyok de se számlára se utalványra nem kaptam még semmit.
396. tücsimücsi (válaszként erre: 393. - Zsoka012)
2011. aug. 19. 09:17
Én 10.-én és M. betűs vagyok
395. dolgozolaany (válaszként erre: 394. - Ágota35)
2011. aug. 19. 09:11

Innen:

[link]

2011. aug. 19. 00:53
Nem tudjátok hol lehet megkérdezni, hogy megtörtént -e a reálhozam kifizetése az adott címre? Rossz volt a megadott állandó cím! :(
2011. aug. 18. 11:07
Kapot mostanában valaki számlára vagy utalványon vissza,ha igen milyen betű?
392. agica81
2011. aug. 18. 08:49

Most néztem meg a régi otp-s értesítőimet.2008-as évemet -150.000 Ft-tal zárta az OTP.Köszönjük Emese :-D

Ezért nincs egy fillér reálhozamom se.....

2011. aug. 16. 11:09
Az jutott még eszembe, ha megkeresnek bármilyen pénzügyi ajánlattal és különböző érvekkel keresnek meg telefonon, vagy bankfiókban erre fogok hivatkozni, hogy a nyugdíjpénztárnál is elég sok ígéretet kaptunk most meg Én fussak a saját pénzem után, ami ki tudja hol van. Semmi ajánlatnak nem szabad ezek után bedőlni, mert addig jók voltunk, amíg rábeszéltek a belépésre ill. átlépésre, de most, hogy problémánk van mindenki sunyi módon lapít.
390. 7720da54ac (válaszként erre: 378. - Stokimagdi)
2011. aug. 15. 21:20

Magánnyugdíjpéntárakkal kapcsolatban negatív tapasztalatom van.

Kezdjük az elején: 1998-tól a Horn-kormány vezette be. Minden 18 és 35 év közötti munkavállalónak Magánnyugdíjpénztárat kellett választania, a 45 év feletti munkavállalóknak ugyanez szabadon választható volt. A Magánnyugdíjpénztárak fő funkciója az állami nyugdíj részbeni kiegészítése lett volna. A tagdíj aránya mindenki számára egységes, a bruttó bérünk 8%-a, de az elért hozam pénztáranként és befektetési portfóliónként eltérő. A megfelelő pénztár kiválasztása fontos kérdés volt, tekintettel arra, hogy jövőbeni állami nyugdíjunk egy negyedéről van szó.


Ekkor indult meg a harc az ügyfelek megszerzésére. Minden eszközt bevetettek a pénztárak ügynökei és az ügyintézők a bankokban, hogy hozzájuk lépjünk be. Például, ha hozzájuk lépünk be vásárlási utalványt kapunk stb.


Azok számára, akik már Magánnyugdíjpénztár tagok, de nincsenek megelégedve a pénztáruk által elért eredményekkel, a törvény lehetőséget biztosított más pénztárba való átlépésre. Nem telt el sok idő és már azt vettük észre, hogy megpróbáltak rábeszélni minket, hogy lépjünk át másik pénztárba, mert amiben vagyunk éppen annál sokkal jobbat ajánlanak.


Nagyon sok visszaélés történt, az ügynökök részéről, valamint számos, magát pénzügyi tanácsadónak nevező egyén „játszott előszeretettel az Ügyfelek jövőjével” a magas jutalék reményében, ezért a PSZÁF szigorította az átlépés követelményeit és kötelezővé tette a közvetítők számára az átlépéssel kapcsolatos kockázatok ismertetését. Átlépésnél egyáltalán nem volt mindegy, hogy az elhagyni kívánt Magánnyugdíjpénztár esetében a pénzünk milyen portfólió szerint milyen várható időtávra volt befektetve, illetve ennek a függvényében kellett megválasztani az új portfóliót is. A válság idején ugyanis a legtöbb pénztár rengeteget veszített a hozamából.


Véleményem szerint az teljes információnyújtás nem valósult meg, mert csak a magasabb hozamok ígéretével érveltek. Az ügyfél számára hasznos információkat elfelejtették, vagy tudatosan nem közölték, vagy egyszerűen nem értettek hozzá, csak a belépés, átlépés utáni jutalékig volt fontos az ügyfél.


Gyakorlatban olyat is tapasztaltam, hogy a munkahelyen azzal indítottak, hogy van-e Magánnyugdíjpénztára ha nincs abba kötelezték a dolgozót belépni, amivel a munkahely kapcsolatban állt, mert a cégvezető, vagy hr-es kolléga is kapott jutalékot, ha az adott pénztárhoz lépteti be a dolgozókat. Nagy cég nagy haszon. Erre senkit sem kötelezhettek volna, mivel szabadon választható volt. Ha már tagja volt valamelyiknek átléptették hasonló szövegekkel. Azt viszont nem közölték, hogy az átlépésnek kockázatai és költségei is vannak.

2009. január 1.-től minden pénztárnál egységesen lehetővé vált a belépő számára az ún. befektetési portfólió kiválasztása, azaz mindenki maga dönti el, hogy a pénztár hogyan fektesse be a pénzét. Az egyén a kockázatvállalási hajlandósága és a nyugdíjig hátralévő éveinek száma szerint az alábbi portfóliók közül választhatott:


Portfólió Kockázat Részvény Arány A nyugdíjig hátralévő idő

Klasszikus Alacsony 0% kevesebb mint 5 év

Kiegyensúlyozott Közepes 15 - 20% 5 - 15 év

Növekedési Magas 35 - 50% több mint 15 évA különböző átléptetésnek, és a szakmai hozzá nem értésnek most meg van a gyümölcse. A pénzügyi vezetők pénze tovább gyarapodott az ügyfelek kárára, Nem kellett volna ennyire szabad kezet adni, hogy a nyugdíjunkat hogyan fektessék be. Az ügyintéző ajánlott valamit, mi bíztunk benne, mivel gondoltuk Ő a pénzügyi szakember, csak ért hozzá. Most meg sokan nem tudják hová lett az a sok pénz, amit a szakemberek eltőzsdéztek. Arra hivatkozik néhány pénztár, hogy 2008-ban a tőzsde nagyot zuhant ezért elbukták a pénzt, de ha folyamatosan érkeztek be a havi befizetések és a tőzsde 2009-től folyamatosan emelkedett, akkor oké, hogy 2008-ban nem volt nyereség, de később viszont az emelkedések miatt a hozamnak is nőnie kellett volna. És maximum csak az 50 %-át rakhatták részvénybe a többit alacsonyabb kockázatúba, akkor nem kellene az ellenkezőjét állítani. Valami hihetőbb történetet nem tudnának ki találni.

Sokan kérdezik, hogy ki a felelős a pénztárban összegyűlt pénz nem megfelelő befektetéseiért. Ügyintéző, ügynök, munkahely, ahol kötelezték az adott pénztárba való belépést ill. átlépést, vagy maga a pénztár, ahol nem megfelelő szakemberek kezelték a pénzünket.

Szerintem ebből mindenki tanult, hogy csak azt szabad elhinni, amiről saját magunk meg vagyunk győződve. Ha most megkérdeznénk azt az ügyintézőt, vagy ügynököt, hogy miért ajánlotta az átlépést a jutalékért, vagy csak jót akart az ügyfélnek vajon mit mondana?

389. dolgozolaany (válaszként erre: 386. - Stokimagdi)
2011. aug. 15. 19:06
Akkor mindenképp kell velük beszélned, mail-ezned, mert a tagdíjkiegészítést vissza kell kapnod. Na, már csak a "sima" reálhozamod van hátra, szóval kitartás az ügyintézéshez! :D
388. dolgozolaany (válaszként erre: 387. - Füleske)
2011. aug. 15. 19:05
Otp-s a folyószámlád is, ugye? :D Legalább már tudod, meddig kell várnod! De így pár száz forinttal kevesebb lesz, mert a postai levonás többe kerül.
2011. aug. 15. 18:22

Volt egy kis problémám nekem is,nem jól töltöttem ki a számlaszámomat,ezáltal visszament a nyugdíjpénztárhoz a pénzem,most felhívtam őket és ilyenkor automatikusan a címemre küldik a pénzt.

Nekem Sz betűs vagyok és OTP mny Otp számlára 18.-án utalják el a postának és a posta majd hozza:)))ez már megnyugtató válasz volt részükről számomra:)

386. stokimagdi (válaszként erre: 381. - Dolgozolaany)
2011. aug. 15. 17:55

AAAAAAAAAAAaazt hiszem elkaszáltam a nyilatkozatot is.

Lazán áthúztam a tagdijkiegészitést, lehet el se küldtem, hogy az nekem nincs.

Tegnap eszméltem rá, hogy a volt munkahelyemből eredően ( cafeteria ) ha csak minimális pár ft is, de valamennyi van, és emellé vontak a fizumból is.

Igy nem csak kétszeres átlépő vagyok hanem el is b....tam. Lehet várhatok karácsonyig???

2011. aug. 15. 12:29
ja ez a reálhozam volt, a feletti részt nem tudom mert az nem volt neki
384. 91d4989ab9 (válaszként erre: 382. - Zsoka012)
2011. aug. 15. 12:28
nem ábcbe megy szerintem mert van ismim aki otp és w betűs és megkapta
2011. aug. 15. 12:23
Sziasztok.Ma meg jött a postán Sz.-betűs.(otp)
2011. aug. 15. 11:15
Sziasztok.tudja valaki hogy meiljk betűnél tart a reálhozam kifizetése a számlára?
381. dolgozolaany (válaszként erre: 378. - Stokimagdi)
2011. aug. 14. 10:02

Háááát, én az előző manyuptól semmit sem kaptam!!! Nyugdíjfolyósítótól annyit, h. x Forintot átutaltak az Otp-hez (kettős pénztártagságom volt, mert véletlenül nem szüntette meg a korábbi manyup a tagságomat a nyilatkozatom ellenére). Szóval, a tőkét látom rajta, de reálhozamról + hozamról szó sincs. Ezért várom az elszámolást és utána mehetek sztem mindkét pénztárhoz..

Van rá esélyetek, h. kapjatok, nem olyan kicsi a befizetésetek!!

2011. aug. 13. 18:51
No és még valami, még elszámolást sem kaptunk, de az egy dolog, sokan nem kaptak még, de hogy a nagyfiamnak 1 napos diákszövetkezeti munka miatt, ( automatikusan beléptették, de már nem annál a diák központnál van, és nem vontak tőle sehol azóta sem )azt a kemény százvalahány ft-os tőkéjéről az elszámolás megérkezett és csodák csodája nem kap semmit, nahát,......! Tiszta vicc ! Vajon ezt mi a fenének küldték?
379. stokimagdi (válaszként erre: 375. - Dolgozolaany)
2011. aug. 13. 18:48

Úgy legyen, köszi.

A Jóisten beszéljen belőled, nagyon kellene. :D

378. stokimagdi (válaszként erre: 374. - Dolgozolaany)
2011. aug. 13. 18:47

Érthetetlen ez az egész, ugy ahogy van.

Amikor átlépsz egyik pénztárból a másikba, akkor viszel magaddal mindent nem?

Még elszámolást is küldenek, mennyi a tőke, stb stb, és mi az amit magaddal viszel.

Akkor most miért nem közöltek megfelelő adatokat ahhoz a pénztárhoz amelyiknek fizetni kellene?

Akkora itt a csalás, meg a suskus, hogy az hihetetlen.

377. dolgozolaany (válaszként erre: 376. - Füleske)
2011. aug. 13. 11:07

Pont az ilyen elírásokról volt szó a tévében (is), h. megnehezítik ill. eltolják a kifizetések időtartalmát!

Vagy írsz nekik mail-t, v. felhívod őket v. bemész és elintézed egy új nyilatkozat kitöltésével és utána lesz pénzed. Minél hamarabb, annál hamarabb utalják ki. :D

2011. aug. 12. 22:41

Sziasztok,várom, vártam a pénzemet én is, err ma előveszem a nyilatkozatot amit elküldtem nekik postán árpilisban és a számlaszámom nem jó, mert kevesebbet irtam rá mint amennyi valójában.

Nem tudom, szerintetek ilyenkor mit lehet tenni?Vagy elutalják ilyenkor postai úton a lakcímre?VagyMAki tudjon adjon nekem tanácsot, mert most tanácstalan vagyok. Előre is köszönöm.

375. dolgozolaany (válaszként erre: 371. - Stokimagdi)
2011. aug. 11. 22:51
A vége lemaradt!!! Drukkolok Nektek, hogy Ti is benne legyetek az újraszámoltak között!
374. dolgozolaany (válaszként erre: 371. - Stokimagdi)
2011. aug. 11. 22:50

Én is átlépő vagyok (voltam), de hétfőn 8-án már megkaptam a reálhozamot, amit keveslek. Elszámoló papír megérkeztéig nem tudok mit csinálni.

Ami fura: Önkéntes Otps-s manyupom 2007 óta van és a 2010. év végi elszámolás szerint 470 ezer volt a tőke + 70 ezer a hozam.


Hogy a bánatba lehet akkor az, hogy 2003 óta folyamatosan dolgozom és 950 ezres tőkére 170 ezres hozamot + 22 ezres reálhozamat hozott nekem össze az OTP manyup (ebben van 2 év K&K Aranykor manyup is)!?! Ezért fogom megszüntetni inkább az önkéntest és nem átlépni másik önkéntes manyupba. Nem bízok egyikben sem már!

2011. aug. 11. 19:37

Az újraszámítás a közlemény szerint azon átlépő tagoknál szükséges, akik korábban többször magánnyugdíjpénztárat váltottak, és az átadó pénztáraktól - a kifizetés kezdő időpontjáig - nem érkezett meg a reálhozam kiszámítására vonatkozó adatszolgáltatás. Közöttük sok olyan tag is van, akiknél olyan alacsony összegről van szó, amely nem képezte adatszolgáltatás tárgyát, így az átadó pénztár sem hibázott - mutat rá a közlemény. A hatályos jogszabályok az említett esetekre nem tartalmaztak rendelkezéseket, és egyéb "útmutató" sem állt rendelkezésre a számítások elvégzéséhez, ezért a kassza a meglévő információk alapján tudta a tagi kifizetéseket kikalkulálni. Az újraszámítás és az e miatti időbeli csúszás csak az említett tagokat érinti, a többi, mintegy 730 ezer visszalépő pénztártagnak járó kifizetéseket az OTP Magánnyugdíjpénztár az előzetesen jelzetteknek, és a jogszabályi előírásoknak megfelelően teljesíti - áll a közleményben.


A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) négy magánnyugdíjpénztárat - Allianz, Budapest, ING, OTP - csütörtökön közzétett határozataiban arra kötelezett, hogy 15 napon belül számítsák újra a tagi kifizetéseket azoknál, akik korábban más pénztárakból léptek át, onnan nyugdíjcélú megtakarítást vittek át, ám az átadó pénztárak a hozamgarantált tőke feletti összeg (reálhozam) számításához annak idején nulla forint tagdíjról, tagdíj-kiegészítésről szolgáltattak információt. A kifizetések újraszámolása mintegy 1500 volt pénztártagot érint.

2011. aug. 11. 18:51
Igen, kedden megkaptam:-)
371. stokimagdi (válaszként erre: 369. - Dolgozolaany)
2011. aug. 11. 18:47

De, valószinüleg igen ugyanis átlépő vagyk, a férjemmel együtt, és a honlapjukon mindkettőnknek 0 szerepel.

A kezdetektől, 97-98-tól tagok vagyunk.

370. boygay (válaszként erre: 366. - Füleske)
2011. aug. 11. 16:46

Mindenkinek nem utalt még az OTP

Folyamatosan van minden nap a készpénzes kifizetés

369. dolgozolaany (válaszként erre: 367. - Stokimagdi)
2011. aug. 11. 16:16
Nem lehet, h. azért nem kaptál eddig, mert beletartozol az újraszámítósak körébe???
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook