Rákóczi Hadnagya c.könyv olvasmány naplója - ezt keresem!!! Megvan nektek? (tudásbázis)
RÁKÓCZI HADNAGYA
1953, színes, 114 perc, Bán Frigyes
Bornemissza Jánost bátorsága és hazaszeretete vezérli, és a legszebb réthai lány, Bíró Anna iránt érzett szerelme. Hamar előre jut a ranglétrán, portyázó kurucból hamarosan Vak Bottyán strázsamestere lesz, a labanc generális, gróf Starhemberg elfogása után pedig Rákóczi hadnagya. János szülőfaluját elárulják, és labanc kézre jut. Annát börtönbe vetik, Suhajda, az áruló hajdú úgy gondolja, most megszerezheti magának a lányt. Rákóczi serege megindul a rabok kiszabadítására. Kurucok és labancok a vág mentén ütköznek meg egymással. A győzelmi ünnepet és a szerelmesek lakodalmát egy füst alatt ülik meg a hazafiak.
STÁBLISTA
Rendező: Bán Frigyes
Forgatókönyv: Barabás Tibor
Operatőr: Badal János
Vágó: Zákonyi Sándor
Zene: Farkas Ferenc
Gyártó: Magyar Filmgyártó Nemzeti Vállalat
Szereplők: Bitskey Tibor, Vass Éva, Gyárfás Endre, Zenthe Ferenc, Pethes Ferenc, Raksányi Gellért, Deák Sándor, Mádi Szabó Gábor, Tímár József, Sármássy Miklós, Szabó Sándor, Egri István
Szerintem szegény a címből azt gondolta, hogy könnyű lesz. Itthon kerestem a könyvesboltban, de eddig nem találtam.
A könyvesboltban érdeklődj és rendeld meg, ha létezik. Nézni néztem ugyan, de nem kérdeztem. Ezt még pótolni fogom.
Szia!
Tannéni vagyok, de még nem hallottam, hogy ez lenne a kötelező. Emiatt nem is tudom, hogy lenne valami szövegfeldolgozás hozzá.
Interneten kerested már?
A Kötelező olvasmányok sorozatban nincs meg a könyvesboltotokban? Mert ha létezik, nekik "be kell" szerezni. De azért, ha megyek könyvesboltba, megnézhetem.
További ajánlott fórumok:
- Második osztályos lányomnak a Kincskereső kisködmön a kötelező olvasmány. Reális ez?
- Szerintetek mi értelme a kötelező olvasmányoknak?
- Mik a kedvenc olvasmányaid?Lehet regény, mese, novella-ahogy gondolod.
- Első osztályban kötelező olvasmány?!+olvasó napló írás
- Az Alkonyat könyvek lányoknak való olvasmány?
- A 9. osztályban mik a kötelező olvasmányok?