Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Problémás arcbőr fórum

Problémás arcbőr (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6
12. kft
2007. jan. 9. 11:56
nekem nagyn száraz a bőröm.már sok menő cég termékét kipróbáltam,de allergiát kapok tőlük.mit tegyek?
11. Danica
2006. nov. 5. 19:19
Sziasztok Tereza, Cskata! Köszönöm a segítségeteket, valószínű, hogy bőrgyógyász lesz a vége. Egyszer már elmentünk, de antibiotikumot írt fel. Azt pedig nem szívesen adnám pattanások ellen.
10. cskata (válaszként erre: 7. - Danica)
2006. nov. 1. 23:23

Szia Danica!

Én is két ilyen gyógyszeres kúrát csináltam annó végig.

A gyógyszer neve: Roacutan, és lényegében "tömény" A-vitamin. Bőrgyógyász írhatja fel, havonta kell járni ellenőrzésre - mindig ekkor írja fel a következő havi adagot. Testsúlytól függ a kúra hossza (és a gyógyszer mennyiség), nekem kb. 6 hónapig kellett szednem, mindkét alkalommal.

Elég erős gyógyszer, ajánlott télen szedni (napot, szolit kerülni kell a kúra alatt) de komolyan mondom csodákra képes!!:) lényegében a faggyúmirigy termelést csökkenti le. Amíg szedtem gyönyörű volt a bőröm, a hajam szinte egyáltalán nem zsírosodott! - sajnos a kúrák után azért visszaáll a faggyútermelés, de a bőrömet szépen rendbetette, nekem is csak néha jön ki 1-1 pattanás..

Mindenképpen próbálja ki a fiad, szerintem meg lesztek elégedve az eredménnyel!:)

Ja, még volt egy "cikis" mellékhatása (nálam legalábbis): a legkisebb zavaromban is állandóan elpirultam amíg szedtem.. (ezt nem tudom, hogy miért volt, nem is kérdeztem rá a bőrgyogyinál...) - akkoriban kb. 5-6 fiú kollégám volt és ők ezen rendkívül jól elszórakoztak..;))

találtam egy fórumot is a neten a témában:

[link]

9. 7130b15964 (válaszként erre: 7. - Danica)
2006. nov. 1. 23:09
Nála valószínűleg a hormonok is közrejátszanak. A legjobb, ha ráveszed, hogy menjen el bőrgyógyászhoz. Vannak mindenféle alkoholos kencék, amik nagyon hatékonyak tudnak lenni aknéra, de azt csak orvos írhatja fel (az egyik barátnőm és az öcsém is küzdött jó pár évig gyulladásos aknékkal, engem szerencsére elkerült). Tesóm arcbőre nagyon szép lett, meg sem látszik, hogy valaha volt valami gondja vele. Barátnőmé nagyon szét lett nyomkodva, sokszor járt kozmetikushoz kezelésre. Bár, nem tudom, hogy ez mennyire játszott közre.
8. veronitas (válaszként erre: 4. - Vadmalna)
2006. nov. 1. 21:54
én felkeresnék egy természetgyógyászt, vagy esetleg lézereztetném (előtte feltétlen bőrgyógyász)
7. Danica (válaszként erre: 5. - 8da8a563b7)
2006. nov. 1. 21:19
Szia cherry baby! Írd le nekem légyszíves, hogy mi az a roa kúra. A fiam 17 éves, és rettenetes az arca. Használ többféle kencét is, de mindig rosszabb. Bár mondtam Neki, ha cigizik ne várjon jobbat!
2006. okt. 27. 14:45
Nem tudtok ajánlani egy jó fajta alapozót mert elég problémás a bőröm.A t vonalon folyton száraz abőrömhiába kenem.katalin8080
2006. okt. 25. 08:13
nekem patis volt a bőröm. 2003ban elmentem a bőrgyógyászhoz és segítségével végig csináltam a roa kúrát. Nálam 9 hónapig tartott. hálistennek a kúra közbeni laborvizsgálatok eredményei engedték, hogy végig csináljam. Ma márcsak, ha megjön, előtte néhány nappal kijön 2-3 picike pati, ami aztán hamar elmúlik mert laroche(???) pati elleni krémmel bekenem.
2006. okt. 11. 20:25

Nekem sajnos, ekcémás a bőröm, de csakis az arcomon jön ki! Van egyfajta kenőcs, amelyet használva enyhülnek a tünetek, de ha nem kencézem folyamatosan, sajnos újra visszajönnek a piros foltok!

Nincs erre valami alternatív gyógymód? Tanácstalan vagyok! :(

3. veronitas (válaszként erre: 2. - Daroki)
2006. okt. 11. 19:31

igen, ezek mind jó ötletek, de két kozmetikai kezelés között otthon is lehet eredményesen kezelni sztem.

pl. mitesszeres, zsíros bőrre pakolások, hetente egyszer-kétszer.

az Avonnak van egy algás pakolása, isteni, de ha nem akartok áldozni rá, kevés víz, élesztő, pér csepp citrom összekeverve - ez is hatásos.

amúgy meg a pattanásos bőrnek is kell szerintem a hidratálás, a napi arcmosás után. vmi könnyű hidratáló krém. én a tonikokkal nem vagyok jó barátságban, nekem mindegyik rettentően szárította a bőröm.

2006. okt. 11. 19:21

Nekem a kozmetikusom tartja rendben az arcomat.

Magamnak nem szeretem kimonyomkodni sem a patikat,sem a miteszereket,mert sosem tudom rendesen kinyomni.

3 havonta mindenképpen ajánlott elmenni,ha problémásabb a bőr akkor szerintem minimum 6 hetente.Vannak mindenféle jó kenceficék,szárítólöttyök,arcradírok,tonikok,a kozmetikus segít abban,hogy az arcbőrünknek megfelelőt használjuk.

2006. okt. 11. 18:02
Segítsünk egymásnak
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook