Problémás arcbőr (beszélgetés)
Szia Danica!
Én is két ilyen gyógyszeres kúrát csináltam annó végig.
A gyógyszer neve: Roacutan, és lényegében "tömény" A-vitamin. Bőrgyógyász írhatja fel, havonta kell járni ellenőrzésre - mindig ekkor írja fel a következő havi adagot. Testsúlytól függ a kúra hossza (és a gyógyszer mennyiség), nekem kb. 6 hónapig kellett szednem, mindkét alkalommal.
Elég erős gyógyszer, ajánlott télen szedni (napot, szolit kerülni kell a kúra alatt) de komolyan mondom csodákra képes!!:) lényegében a faggyúmirigy termelést csökkenti le. Amíg szedtem gyönyörű volt a bőröm, a hajam szinte egyáltalán nem zsírosodott! - sajnos a kúrák után azért visszaáll a faggyútermelés, de a bőrömet szépen rendbetette, nekem is csak néha jön ki 1-1 pattanás..
Mindenképpen próbálja ki a fiad, szerintem meg lesztek elégedve az eredménnyel!:)
Ja, még volt egy "cikis" mellékhatása (nálam legalábbis): a legkisebb zavaromban is állandóan elpirultam amíg szedtem.. (ezt nem tudom, hogy miért volt, nem is kérdeztem rá a bőrgyogyinál...) - akkoriban kb. 5-6 fiú kollégám volt és ők ezen rendkívül jól elszórakoztak..;))
találtam egy fórumot is a neten a témában:
Nekem sajnos, ekcémás a bőröm, de csakis az arcomon jön ki! Van egyfajta kenőcs, amelyet használva enyhülnek a tünetek, de ha nem kencézem folyamatosan, sajnos újra visszajönnek a piros foltok!
Nincs erre valami alternatív gyógymód? Tanácstalan vagyok! :(
igen, ezek mind jó ötletek, de két kozmetikai kezelés között otthon is lehet eredményesen kezelni sztem.
pl. mitesszeres, zsíros bőrre pakolások, hetente egyszer-kétszer.
az Avonnak van egy algás pakolása, isteni, de ha nem akartok áldozni rá, kevés víz, élesztő, pér csepp citrom összekeverve - ez is hatásos.
amúgy meg a pattanásos bőrnek is kell szerintem a hidratálás, a napi arcmosás után. vmi könnyű hidratáló krém. én a tonikokkal nem vagyok jó barátságban, nekem mindegyik rettentően szárította a bőröm.
Nekem a kozmetikusom tartja rendben az arcomat.
Magamnak nem szeretem kimonyomkodni sem a patikat,sem a miteszereket,mert sosem tudom rendesen kinyomni.
3 havonta mindenképpen ajánlott elmenni,ha problémásabb a bőr akkor szerintem minimum 6 hetente.Vannak mindenféle jó kenceficék,szárítólöttyök,arcradírok,tonikok,a kozmetikus segít abban,hogy az arcbőrünknek megfelelőt használjuk.