Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei fórum

PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei (beszélgetés)

8361. atyaisten
2015. márc. 5. 14:01
Nagyon szépen köszönöm!Harcra fel nagyon szoritok nektek!
8360. Licus20 (válaszként erre: 8358. - Atyaisten)
2015. márc. 5. 13:57

92/507-500 ez telefonszám Zalaegerszegre, beutaló is kell hozzá, azt tud adni nőgyógyász is.

[link]

itt megtud nézni a kórház honlapját és azon belül az immunológiát. :)

8359. M Pötty (válaszként erre: 8355. - Atyaisten)
2015. márc. 5. 13:56
Most kerestem rá a neten és tényleg van. Ba..us én még nem hallottam róla, pedig a Z.eg-i kórházban voltam szinte az összes vizsgálaton (nőgyógyászat, immunológia, genetika, diabetológia, endokrinológia). Én is szerzek beutalót és elmegyek. Köszi az ötletet! Bár most néztem a neten és nincs fenn a rendelési idő és az sem, hogy kell-e beutaló, de gondolom kell. Én szeptemberre kaptam időpontot, de én sem akarok menni. Iszonyú sok pénz és tényleg csak kisérletezés az egész. Persze van akinek bejön, de nekem így három után már belátom, nem jött be. Ha megtudsz valamit a Z.eg-i rendelésről írd meg légyszi, én is nyomozok majd. Most márciusban kell majd mennem nyaki UH-ra pajzsmirigy miatt, meg vérvételre is TSH-t nézni és 03.31-re van időpontom az endokrinológushoz Z.eg-re, úgyhogy bővel el tudok menni a meddőségi rendelésre is akár. Ott van az összes eredményem a gépben, hátha mondanak valami okosat. Új remények erőt adtak. Köszi.
8358. atyaisten (válaszként erre: 8357. - Licus20)
2015. márc. 5. 13:46
Igazad van !Tudom nekünk csak az első volt de nagyon dühőssek vagyunk mi is!Konkrétan nem tudok koncentrálni semmire!Nagyon padlóra kerül az ember lelkileg!Arról nem is beszélve hogy nem egy olcsó és veszélytelen beavatkozás részünkről!Annyi mindennek ki vagyunk téve és akkor sajnálom majd talán legközelebb!Ennyivel tovább engedik az embert! Zalaegerszegre hol kell időpontot kérni meg tudnád mondani?
8357. Licus20 (válaszként erre: 8356. - Atyaisten)
2015. márc. 5. 13:37
Nem lehet muszáj...ha holnap azt mondják megállt a fejlődésben ha tetszik ha nem én elmegyek és igenis mondjanak valamit ez nem így megy,hogy bocsi nem sikerült ez nem egy fehérneművásárlás volt ami nem lett jó,hanem itt életekről,érzésekről EMBEREKRŐL van szó....
8356. atyaisten (válaszként erre: 8354. - Licus20)
2015. márc. 5. 13:33
Szia!Ellehet menni Tapolcára megérdeklődni hogy hogyan tovább?
8355. atyaisten (válaszként erre: 8351. - M Pötty)
2015. márc. 5. 13:31
Zalaegerszegen van meddőségi ambulancia azt szeretném meg próbálni4Talán csinálnak több féle vizsgálatot!Addig mi sem mennék a másodikra igaz októberre kaptunk időpontot a következő lombikra!Addig utánna szeretnék járni mindennek ami csak szóba jöhet!Menet közben értesitelek róla milyen vizsgálatokat irnak ki!Nem voltunk Tapolcán mert csak annyit mondtak hogy hagyjam abba a kezelést és hogy nagyon sajnáják majd talán legközelebb!De kérjek időpontot mert sokan vannak!Harcolni fogok igen és nagyon szoritok és szurkolok mindannyiotoknak hogy temékeny évünk legyen!
8354. Licus20 (válaszként erre: 8353. - M Pötty)
2015. márc. 5. 13:29
A spermavizsgálat volt kétszer az ősszel Tapolcán illetve most január végén a Profertil szedése után, kérdezté k is tőlem mit adtam a férjemnek,mert javult a spermiumok mennyisége és minősége is. kivizsgálásban tervezem 1. Zalaegerszeg immunológia, 2. inzulinrezisztencia, 3. D vitamin szint mérés csak attól tartok itt Vas megyében ez nem megy és máshova kell menni ahol komolyan is vesznek... most megráztam magam és erős leszek nem tehetem tönkre az életem és bármennyire is szeretnék gyereket nem szólhat minden perc a gyerek utáni sóvárgásról...még orvossal nem beszéltem,mert ugye még holnap a biológust fel kell hívnom,hogy hogyan is fejlődik a mi kis egykénk...ha netán megáll a fejlődésben akkor mindenképpen a Tanár úrral beszélni fogok és nem hagyom lerázni....:)
8353. M Pötty (válaszként erre: 8341. - Licus20)
2015. márc. 5. 13:21
Szia, a profertil szedés előtt és után néztetek spermaképet? Kiváncsi lennék, hogy tényleg hat-e. Elég drága, de ha használ, megéri. Persze csak úgy ellenőrizhető, ha vizsgálat van előtte és utána. Ha Tapolcán voltatok, akkor elvileg a lombik előtt mindig csinálnak spermavizsgálatot. Ha nem adták oda a leletet, akkor ki lehet tőlük kérni utólag is.
8352. M Pötty (válaszként erre: 8346. - Gzizus)
2015. márc. 5. 13:17
Köszi. Csak ortopédus által adott beutalóval ingyenes ezek szerint? Nőgyógyász vagy más szakorvos nem küldhet el? Esetleg endokrinológus? Mondjuk én is hallottam 4000 NE-ről, hogy annyit ajánlanak. Végül is most szereztem be 90 szemest, mától én is szedek 4-et naponta (mondjuk 2 reggel 2 este - úgy jó?) Most úgyis három hónap nagy vitaminerősítő időszakban vagyunk, mindenfélét szedünk mindketten a párommal együtt hátha javul az esély. Reméljük bejön. ::))
8351. M Pötty (válaszként erre: 8345. - Atyaisten)
2015. márc. 5. 13:13
Végre! Hova mentek és milyen vizsgálatokra? Van valami jó ötleted, hogy mit lehetne még megnézetni?? Amúgy voltál Tapolcán? Beszéltél a dokival? Vagy ilyenkor nem kell menni? Örülök, hogy erős vagy és harcolsz. Nem is kell beletörődni és feladni, minden lehetséges. Segítsük, erősítsük egymást!
8350. Ineb (válaszként erre: 8348. - Atyaisten)
2015. márc. 5. 13:11
Szia! Köszönöm, mert kapnék rá időpontot, de ma hívtam őket, és azt mondták, hogy nem fogadják el, lehet, hogy félreértették a kérdésem.
8349. Licus20
2015. márc. 5. 13:08
Természetesen én sem szidom őket,csak a megoldást keresem. D vitamint szedek 1000 NE-t naponta meg van a magzatvédő vitaminban is. De most elmegyek mindenféle kivizsgálásra,ha nem sikerül és utána harcolok tovább csak addig felesleg tartom azt,hogy újabb 100 ezreket dobáljak ki az ablakon a vagy-vagyra....
8348. atyaisten (válaszként erre: 8347. - Ineb)
2015. márc. 5. 12:32
Szia!Igen nekem csináltak és elfogatták amit vittem eredményt!
8347. Ineb
2015. márc. 5. 12:27
Sziasztok! Szeretnék érdeklődni, hogy volt valakinek UH-os átjárhatósági vizsgálata és elfogadták neki? Köszi. Sok sikert és kitartást mindenkinek! Én itt olvastam korábbi hozzászólásokban, hogy van egy könyv, amit ajánlanak: Lombikban fogant álmok, a héten rendeltem meg és kezdtem el olvasni, hátha valaki még nem hallott róla :).
8346. gzizus (válaszként erre: 8344. - M Pötty)
2015. márc. 5. 12:23
Megkértem az ortopédus szakorvosunkat, hogy adjon labor beutalót, így ingyenes volt. Én "kigugliztam" a netről, találtam cikkeket, az alapján beállítottam magamnak napi 4000 NE egységet, aztán beszéltem a dokinkkal is, aki tudja, hogy lombikra is készülök, hogy egyetért-e, azt mondta jól csináltam, januárban kezdtem el ezt a dózist szedni, azt mondta áprilisig szedjem, ha akkor jó lesz a laborom vissza mehetek 2000 NE egységre. Ez a doki egyébként is nagyon hisz a D vitaminban!
8345. atyaisten
2015. márc. 5. 12:11
Sziasztok!Igazatok van nem szabad feladni!Mi is megyünk tovább további vizsgálatokra egy másik intézménybe hogy találják meg mi az oka a próblémánknak!Elvileg mindketten egészségesek vagyunk a párommal minden rendben van nekem van petevezeték zárodásom alacsony AMH:0,1.Valamit biztosan lehet javitani az értékeken!Be jelentkeztem Aviva tornára jővőhéten kezdem rendeltem inofolicot a Dvitamint már eddig is szedtem 2000 C vitamint is szedek!De nem fogok bele törödni ebbe az állapotomba!Igen is SIKeRÜLNI FOG!!
8344. M Pötty (válaszként erre: 8342. - Gzizus)
2015. márc. 5. 11:43
Szia gzizus, a D vitamin szintet hol méretted és ha fizetős volt mennyibe került? Mennyi D vitamint szedsz? Orvos mondta meg, hogy mennyit szedj, vagy magadtól? Én is szedek, de 1000 mg-ot naponta és nem mérettem meg, de kiváncsi lennék, hogy milyen a szintem és hogy elég-e az 1000 mg vagy többet kéne. Többféle vélekedés van erről.
8343. M Pötty (válaszként erre: 8341. - Licus20)
2015. márc. 5. 11:41
Nagyon helyes hozzáállás, és még a 4 sejtesből is lehet valami! Szó szerint MINDENNEK utána kell nézni, mert minden doki csak a saját dolgával törődik, pedig összességében kéne nézni a dolgokat. Ezt mondjuk elvileg a meddőségiben kéne megtenni, de ott meg csak az "embriólétrehozásra" koncentrálnak sajnos. Azt már a szerencsére bízzák, hogy lesz-e belőle baba vagy sem. Nem szidom őket, mert a saját munkájukat lelkiismeretesen végzik, csak sajnos az előzményekre és az utóéletre nem jut idő, energia. Szóval harcra fel, győzni kell!
8342. gzizus (válaszként erre: 8337. - Licus20)
2015. márc. 5. 11:38

Szia jajj nagyon sajnálom, pedig anyira szurkoltam nektek :( én ugyanígy jártam, én sem értettem miért.

Azóta kiderült, hogy alacsony a D vitamin szintem, állítólag az is állhat mögötte arra szedek D vitamint, illetve elkezdtem az inofolicot inni magamtól, mert azt olvastam, hogy az javíthatja a petesejtek minőségét.

Nekem a Török doki akkor azt mondta, hogy nincs baj, csak probálkozzam tovább.

Márciusban megkérdezem tőle az embrio glue-t, hátha már csak az hiányzik a csodához.

8341. Licus20
2015. márc. 5. 10:42
Köszönöm lányok aranyosak vagytok! Most ha az egy kis 4 sejtesünk nem indul be, akkor elmegyek egy inzulin rezisztencia vizsgálatra meg immunológiára és kiderítem az okot...a férjem spermaképe nem túl fényes,de most szedte a Profertilt amitől elvileg jobb lett, én is a petesejtekre gyanakszom,de nem hagyom magam,kiderítem az okot és akkor is anya leszek ha törik ha szakad! :)
8340. ancsika10
2015. márc. 5. 10:34
Sziasztok!Sajnálom hogy nem sikerült eljutnotok a beültetésig:(Mi nálunk legutóbb 15 petesejtet tudtak leszívni és 12 megtermékenyíteni,de mire eljutott a 3.napig kettő maradt meg. én már akkor nagyon kiborultam és kérdeztem a dokit hogy miért hullik ki ilyen sok de érdemleges választ nem kaptam csak annyit hogy valószínű rosszak voltak a petesejt minőségei.Kérdeztem a biológus Attilát is de ő is azt mondta nem tudják miért van ez.Én az utolsó lombik elött elkezdtem inni a Gőgös doki javaslatára az Inofolicot napi 2* mellé femibiont és cinket meg E vitamint.Nem tudom hogy ezeknek köszönhető e de mind a két picuri megmaradt:)
8339. M Pötty (válaszként erre: 8337. - Licus20)
2015. márc. 5. 09:47
Nagyon sajnálom, hogy így történt. Nekem három beültetés volt eddig sikertelen. Csak annyit mondtak, hogy valószínűleg nem voltak megfelelőek a petesejtek, persze a spermára semmit sem mondtak, pedig az is benne lehet a pakliban. Most az utolsónál egy szó sem esett a spermaképről, most jutott eszembe, hogy leletet sem adtak. Most kikértem tőlük e-mailben, várom, hogy megküldjék. Kiváncsi leszek rá. A korábbi nem volt épp reménytelen, de azért bőven ráférne a tunning, persze erről akkor sem szóltak egy szót sem. Szóval nem tudják megmondani miért nem sikerül. Azért sok mindenben igaza van Czeizelnek, a pénz az isten sajnos, anélkül csak kisérletezés megy, aztán vagy bejön vagy nem. Csak közben meg az idő megy sajnos a többi lelki teherről nem is beszélve. Szerintem nézz utána alaposan minden adatnak és hogy mivel lehet javítani a dolgokon és minél előbb kezdjétek el szedni amit kell. Szerencsére már nagyon sok információ van. Kívánom, hogy mielőbb sikerüljön!
8338. atyaisten (válaszként erre: 8337. - Licus20)
2015. márc. 5. 09:36
Szia!Nagyon nagyon sajnálom!Nem is tudom mit lehet ilyenkor mondani!!Én sem tértem még magamhoz!Mondanak ilyenkor valamit hogy miért nem sikerült?
8337. Licus20
2015. márc. 5. 09:13
Sziasztok! Hívtam ma Tapolcát,nem lesz ma beültetés,mert a 2 kis sejtből 1 sejt maradt,aki 4 sejtes mindössze szóval nagyon picike...most marha pipa vagyok...a múltkor is ugyanígy jártunk...csak akkor 1 kitartott az 5.napig elvileg én egészséges vagyok és minden eredményem oké...a férjem spermaképe nem túl fényes...véleményetekre vagyok kíváncsi...
8336. gzizus (válaszként erre: 8325. - Vero78)
2015. márc. 5. 08:20

Szerintem nekem azért rövid programom volt, mert alaphelyzetben mégcsak nem is látszódnak tüszők a petefészkemben, így valószinüleg nincs is milyen működést leállítani. Februárban is azért tolódott el a lombik márciusra, mert az adminisztrációsok a hosszú protokol szerint hívtak be. A kezelésből én szinte a napi szúráson kívül semmit sem éreztem.

Egy próbálkozásom volt eddig (és remélem a mostani lesz az utolsó ;) ) abból 8 petesejtet tudtak leszívni, 5 termékenyült meg, abból 3 maradt meg, de az ötödik napra már ők sem.

Na de majd most megmutatjuk! :)

8335. csj84
2015. márc. 4. 20:03

Minden tiszteletem Ceizel Endréé,biztos,hogy óriási név,és sok mindent köszönhetünk neki.Kívánom,hogy gyógyuljon meg mihamarabb,és még minden jót.

Viszont nálam teljesen elvesztette a hitelét,miután az ősszel arról lehetett olvasni,hogy tartott egy sajtótájékoztatót,ahol a saját magzatvédő multivitaminját reklámozta.Innentől rettenetsen pénzszagú az egész.

8334. Belián (válaszként erre: 8321. - Derniki)
2015. márc. 4. 19:57
Érdekes amit Czeizel állít, hogy mintegy 50%-kal növeli a fejlődési rendellenességek előfordulását a lombik. Ezt már korábban is hallottam tőle, és furcsálltam. Mert Icsi nélküli lombiknál is a legerősebb győz, Icsivel is a legjobb morfológiájú, mozgású stb.ivarsejtekből választanak, és a p.sejtek megtermékenyítése után is van egy természetes szelekció, a legjobbak maradnak fenn a rostán az osztódások után, ill. ágyazódnak be, ...születnek meg. És természetes úton is sajnos előfordulnak genetikai problémák. Szerintem jogos volt a figyelmeztetés. Persze ha lennének fölös százezreim, én is elvégeztetném a pgd-t, így marad a többszöri próbálkozás, bízom benne, hogy így is sikerrel járunk, mindannyian. :-)
8333. Ineb (válaszként erre: 8318. - Csj84)
2015. márc. 4. 19:42
Szia! Ma kicsit jobban utána olvasgattam, hogy a hycosy, annyira nem vészes, mint a hsg. Lehet inkább azt választanám laparoscopia helyett. A hycosyt is elfogadják Tapolcán? Mert a hsg-re mondták, hogy elfogadják. Volt valaki hycosy vizsgálaton? Ha igen, hol végeztette?
8332. Kicsiadrika (válaszként erre: 8331. - Kingucika84)
2015. márc. 4. 19:33
Értem! Amugy a crinonera is rá van írva,hogy terhesen ne használják,de egy darabig ugyis kell még használnunk.És birod a Gravidát?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook