Preimplantációs Genetikai Diagnosztika (PGD) (beszélgetés)
Igen ez pont jó:-)
Te is neked is lesz hamar babád:-))
Meglett az AFP eredményem 17 hetes 2 napokban vették le
Alfa - fetoprotein (AFP) terhes 21, 60 IU/ml
MOM érték 0, 92
MOM korrigált 0, 89 0.70-2, 50 között normális
Súly 65 kg.
Kor 31
Köszönjük jól vagyunk félek és várom a végét....
Annyira izgulok értetek és úgy drukkolok remélem hamar babásodtok:-)))
Még ne add fel lehet korai a teszt és a pecsételés lehet a beágyazódástól......
Nagyon drukkolok:-))
Meg volt az AFP június 12. Genetikai 20 hetes Uh.addigra lesz meg az AFP is.
Voltam dokinál még mindig sajnos nagyon a méhszájon van a placenta plusz valami benovés vagy mi van két oldalra is be nyúlik a placenta elülső és oldal is vagy hogy van majd googleba utána nézek.....
Olívia jol van mocorgot,szívecskéje is dobog és még intett is nekünk:-))))
Úgy szeretem:-))))
Olyan jó,hogy itt van remélem ti is hamar babásodtok!!
Most jottem meg a dokitol
megvarja a genetikai es a gyerekneurologusi szakvelemenyt, es tovabbkuld minket az NHS altal finanszirozott lombikra.
3 alkalmat all az allam igy, es a pdg-t is.
Davider!
Lehet par kerdesem privatban?
nekunk Zoe halala utan szoltak, h intezzuk el NHSen keresztul, ha van ismeros
Ebben vagyunk most.
Amugy horror... :(
Koszonjuk :(
sajnos nem tudhattuk... sot. Ez fel sem merul senkiben szerintem. Pedig 1:35 a hordozosag eselye atlagban. :S
Itt Angliaban a lombik 5-8ezer font ! Ha van gyereked elvileg csak fizetosen mehetsz. Nincs beultetes, semmi ingyen. Viszont gyermektelen paroknak van lehetoseg allamilag finanszirozott lombikot kerni. Mivel Detti egeszseges, igy mi ebbol kiesnenk.
Hatalmas mazli, hogy a ferjem fonoke az itteni korhaz igazgatoja, es segit elintezni, hogy bekeruljunk.
Bár ez az 5napos embrióból beszél de az utolsó mondat nekem lényeges es ha így van sokkal nagyobb sz esély mint eddig gondoltam......
Új eljárás javítja a lombikmódszer sikerét
A embriók szűrésére kidolgozott új technika alkalmazása jelentősen növeli a lombikbébi (IVF) módszer eredményességét - idézte brit kutatók megállapítását hétfőn a BBC hírportálja.
A kutatók szerint akár kétszeresére-háromszorosára is emelkedhet az IVF-módszer jelenlegi eredményessége. A teszt segítségével már az anya méhébe való beültetés előtt azonosíthatják az embriókban azokat a kromoszóma-rendellenességeket, amelyek a korai vetélések leggyakoribb okai. Az új technika klinikai próbái a manchesteri CARE termékenységi klinikán zajlanak. Három, a harmincas évei végén lévő brit nő szülése várható december végére, akiknél elsőként alkalmazták az új technikát.
A korai terhességek elvesztésének 70 százalékáért a kromoszómákban lévő abnormális eltérések felelnek. Az IVF-eljárás során megtermékenyített petesejtek öt nap elteltével az úgynevezett blasztocita állapotba jutnak. Az embrió ezen a napon, ebben az állapotban szokott beágyazódni a méhbe, és az IVF-eljárás során is ekkor ültetik vissza.
Az új módszernél a blasztocita külső sejtjeiből - amelyekből később a placenta alakul ki - vesznek mintát, és ezekben a sejtekben ellenőrzik a kromoszómák épségét. Csak azokat az embriókat ültetik be, amelyeknél nem tapasztaltak rendellenességet. A technika újdonsága, hogy a blasztocita belső sejtjeit - amelyekből a magzat alakul ki - nem érinti a mintavétel.
Az IVF eredményességi aránya jelentősen függ az anyai életkortól. Mint Simon Fishel, a CARE igazgatója a BBC-nek elmondta, ha egy 40 év körüli nőnek most 10 százalék az esélye a teherbe esésre, akkor az új módszer alkalmazásával 30 százalékra is emelkedhet. Egy 30 körüli nőnél, akinek esélye korábban 30-40 százalék volt a terhességre, az arány akár 80 százalékra is növekedhet.
Ez a PGD.....mi az az ingyenes kezelés???
Sajnálom a babátok at részvétem.....
További ajánlott fórumok:
- Álnegatív kombinált teszt eredmény mennyire gyakori, tehát hogy negatív kockázat mellett mégis genetikai rendellenessége van a babának?
- SMA - egy gyógyíthatatlan genetikai betegség
- Alternatív terápiák és diagnosztikai módszerek fizikai, kémiai, biológiai alapjai
- Ahol a betegnek kell diagnosztizálni magát!
- Volt már köztetek olyan, akinek "későn" diagnosztizálták a terhességet?
- PGD (preimplantációs genetikai diagnosztika)