Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Szia!
Nekem tíz napja volt ERA tesztem, magyar klinikán, és Spanyolországba küldték ki. Épp a mai napon hívtak és szerencsére receptív lett a levett és kiküldött minta.
Lányok, tudja valaki, hogy az Era tesztet hova küldik Brnoból? Valaki mintha egyszer azt írta volna, hogy Spanyolországba.
A nőgyógyászom azt mondja, hogy ő szívesen leveszi a mintát és elküldi a megfelelő helyre, hogy ne kelljen emiatt utaznom.
Köszi szépen, ha van infótok!
Sziasztok! Olvasótok vagyok már egy ideje, és nagyon sok hasznos infóval gazdagodtam általatok, amit köszönök!
Van egy három éves csodálatos kisfiam, aki Brnoban, a Reprofitban fogant 10 év várakozás után, és most jött el az ideje, hogy kistesóért menjünk, de most Pozsonyba, az Iscare-be. Decapeptyl injekcióval kezdünk. Van esetleg olyan, akinek van feleslegesen, és átvehetem olcsóbban Budapesten? Előre is köszönöm!
Szia Évi!
Én is most készülök,nekem annyit mondtak,hogy kb. 3-4 hét,de lehet több is!
Ági
Hello Lányok!
Akinek volt ERA-tesztje, ott a következő ciklusban megcsinálták a beültetést? Meg lett addigra az eredmény?
Köszi, Évi
Kedves Lányok!
Leépítéssel kapcsolatban szerettem volna kérdezni, hogy volt-e esetleg köztetek olyan, akinek szintén későbbre halasztották a leépítést (nekem a vérzések és a hematóma miatt). Eredetileg a Reprofitnál már a 8-dik hét után kezdődött volna a leépítés (egy hét felek, és második hétre teljesen elhagyni). Nekem végül a fenti problémák miatt azt mondták, várjunk 11+0-ig, ami holnapután lesz. Főleg az Utrogestan leépítése érdekelne, mert a nőgyógyászom szerint akár még 14. hétig vagy tovább is kellene használni, de megmondom őszintén, már szívesen elhagynám, mert szerintem a rosszullétekbe nagyban belejátszik ez a nagy mennyiség (szokásos 2*400mg).. :/
Előre is köszönök minden leépítéses tapasztalatot!
Kedves Kismamák, Anyukák!
Csütörtöktől a LIDL-ben biopamut baba-, kismamaruhák lesznek akciósan.
Puszi
Monner!
Nálunk màr megtörtént a leszivás, mar nalatok is nem?
Köszönöm szépen, de nem megoldható sajnos. Ma kellett volna, csak a patika elfelejtette megrendelni...
Nem tudom, miért ragaszkodnak , hogy csakis blokkolós FET legyen. Azt hittem, lebeszéltem őket,de mégsem. Ez már a 3. Lesz május óta:(
Sziasztok!
Leszivas utan, milyen tuneteitek voltak? Mennyi ideig fajdogalt az alhas, ha volt ilyen?
Én összesen kétszer váltottam ki. Egyszer TB-s lombik hoz írták fel Győrben, mentem kiáltani gyógyszertárba, ahol mondták, hogy 35 e Ft, viszont a saját nőgyógyászom kiírhatja az endometriózis bno kódjára, úgy csak 300 Ft.
Utána fizetős lombikra készültünk, akkor szintén a saját nőgyógyászom írta fel, a kedvezőbb áron,viszont ezt kiáltottam, de nem használtam fel.
Messze laksz Szombathelytől? Mert nagyon szívesen odaadom.
Kedves Lányok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni hiszteroszkópiával (office) kapcsolatban. Az RG-től azt az infót kaptam, hogy ennek a vizsgálatnak az a "mellékhatása", hogy hasonlóképpen felsérti a méhnyálkahártyát (nyilván kisebb mértékben), mint a méhkarcolás, és így segítheti a beágyazódást. Most szeptemberben tudnám ezt itthon megoldani. Tervek szerint októberben lenne FET, de ebbe az immunológus még beleszólhat, lehet, hogy novemberre kell halasztani. A kérdésem az lenne, hogy a szeptemberi hiszteroszkópiának lehet még jó hatása novemberben is, vagy csak akkor érvényesül, ha a beültetés előtti hónapban végzik el?
Én OEP-OEP-hez telefonáltam ma ezügyben.
Nőgyógyász írhatja ki, N809. (+ egy szám) diagnózis kóddal. De kell szakorvosi javaslat, aminek a száma rá kell kerüljön. Ha Mo-on, államiban lombikozol ez megoldható ( van egyéb nyoma is a kezelésednek a nyilvántartásodban) ha külföldön vagy magánban, akkor államiban le kell papírozni. Vki írta, itt, hogy 6000Ft körül a 35e helyett.
Én letettem róla...
Szia Zafi,
En kerdeztem a nogyogyaszom, azt mondta nem tudja kiirni.Jo fej a tied:))!
Szia!
12. héttől kell fokozatosan leépíteni, úgy ahogy a felépítés is volt, hetente 1.5 csökkentve az adagot.