Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
gondolom, hogy igen. a végére a stimuktol nekem is eléggé felborult. Mikor karácsony elott megjott, akkor kellett elkezdenem fogamzasgatlot szedni. január elején találtak donort, es meghatározták meddig szedjem, mert ugye ha abbahagyod, megjon a megvonasos vérzés. es hogy irányithassák a dolgokat, az abbahagyás elott X nappal kellett beadatni a depot injekciót. Aztán ha megjott, fel kellett epiteni az ösztrogént estrofemmel, 10. nap körül UH, ahol latszott, hogy nincs érlelődő tüsző (az bekavarna) es hogy megfeleloen épül a nyálkahártya az estrofemtől. Amikor a donort leszívják, el kell kezdeni a progipótlást, hiszen elvileg neked akkor lenne normál ciklusban peteérés, amitol megindul a progi. Szóval kb így van ez mesterségesen megoldva.
Nekem azt ajánlották,hogy a donorvasztásnál-nyilván,ahol van lehetőség rá-max.28 ,és olyan,akinek már van gyereke.
Visszakaptuk a befizetett összeg 40 százalékát
Ha valakinek nincs normál ciklusa illetve össze-vissza ,akkor is így?
pl depot injekcióval. lenullázza a hormonokat mint a klimax. és akkor mindent kivulrol kell bevinni meghatározott mennyiségben.
Bocs ha hülyét kérdezek, de mivel van blokkolva valakinek a ciklusa? Az ösztrogén tablettával,vagy mire gondolsz?
Sziasztok, Szia Sziporka82.
Én se vagyok nagyon boldog, a 32 éves donortól 5 petesejtet szívtak le, a tegnapi napon kettő került lefagyasztásra.
És ilyenkor mi van kapsz egy új donor mert ugyebár két jó embriót ígérnek, éppen ezért én nem is szólhatók semmit.
Franciakulcs! Akkor maradhatott volna a szerdai időpont...de nem mertünk kockáztatni
Sziasztok! Szlovákia-csoportinfó;negatív teszttel és a klinika által kiadott igazolással továbbra is lehet közlekedni amennyiben 24-órán belül el hadjuk az országot !
Köszi :)
Semelyik határon nem kértek semmit. Még személyit sem, nemhogy tesztet. :)
Igen, én náluk fogom csináltatni csütörtökön és 12 euro lesz. A koordinátor azt írta, hogy ha a beültetés előtt kb. fél órával ott vagyunk, és leveszik a vért, akkor 1-re már megvan az eredmény, amit az értékelésükkel együtt elküldenek.
A ReProfitban kb 15 eur volt a progi szint mérés a beültetés napján. Néhány óra múlva hívtak is az eredménnyel. Ha szükséges, így aznap már lehet a progit pótolni.
A progeszteron pótlás megkezdése előtt azért szoktak progiszintet nézetni (akinek nincs blokkolva a ciklusa), mert ha 1 ng/ml feletti, akkor a saját hormonok bezavarhatnak.
És aki ma volt Brnoban, amellett, hogy sok szerencsét és szívből jövő drukkot, meg tudná mondani, hogy kifelé volt e 'határ', ahol kérték a pcr-tesztet? 🍀
Köszönöm hogy ezt leírtad , én is kint fogok akkor nézetni a beültetéskor!mindenkinek sok sikert!🍀🍀🍀
Értem, persze, neked mindenképp ott kellett csináltatnod, de végül én is a klinikán fogom. Mennyire volt drága? Nekem a koordinátor azt írta, hogy 12 euró. A Synlabnál a progeszteron 2700 Ft. Még drágább is, mint kint.:)
Eredmény holnapra lesz?
Nagyon szurkolok neked!!!❤
Sajnos nem tudom, de nem hinném, hogy akkor érdemes lenne, inkább majd amikor megkezded a progeszteron pótlást. Tudom, hogy itt a lányok szoktak nézetni közvetlenül beültetés előtt, de azért írtam a klinikának, kíváncsi voltam, mit válaszolnak. Azt írta a koordinátor, hogy ők ugyan nem kérik, de vagy a beültetés előtti napon csináltassak még itthon, vagy a beültetés napján náluk.
Mivel a Synlab honlapján azt írták, hogy 1-3 munkanap az eredmény, szóval nem biztos, hogy a másnapi beültetésre meglenne, ezért úgy döntöttem, hogy inkább a klinikán csináltatom, azt mondták, ott aznap kora délutánra meglesz az eredmény, és már a javaslatukkal együtt küldik meg a leletet.
Egyébként érdekes, mert a magyar lombikos orvosomtól is megkérdeztem a 12. napi UH-on, hogy nézessem-e bármikor a progeszteront, azt mondta, nem kell, de ma még reggel rá is írtam, hogy tuti nem kell-e a beültetéskor és utána nézetni. Szerinte továbbra sem kell. Sőt, tőle és a klinikától azt is megkérdeztem, hogy egyes mozgásfajták (guggolás, hajolás, járművön utazás stb.) jelenthetnek-e kockázatot, mert eltérő véleményeket olvasok. A magyar orvosom szerint mindent csinálhatok, a kintiek szerint 3-5 napig nem javasoltak a fentiek. Szóval ebben is van eltérés, jelen esetben inkább a klinikára hallgatok. Aztán persze lehet, hogy ezen semmi nem múlik, és ha a fejem tetejére állnék, akkor is megtapadna az embrió, ha jó, de azért érdekes, hogy el tudnak térni az álláspontok.
Hát tegnap nem nagyon tudtam hol, lévén vasárnap volt, szóval maradt jó drágán a klinika, eredmény is csak holnap lesz. Szóval most agyalok, hogy toljak-e pluszban, de attól félek, ha beágyzódás előtt túltolom, akkor meg az a baj..
Progiszintet érdemes nézetni mondjuk a 11-12 napon mikor ultrahangra megyek még a progeszteron pótlás előtt?
Én kértem amúgy hogy a beülti napján is nézzenek nekem.
Még nem, holnap lesz hivatalos eredmény. Aztán este küldöm nekik, pár kérdéssel mellékelve
A klinikát kérdezted,hogy mi lehet az oka?
Bagocsi azt mondta igen, volt microhipes válogatás, picsi is
Igen, de 8-cal indult és egy sem maradt, nem tudom miért... 25 éves volt a donor.
Tehát ha jól értem volt beültetésed ami nem sikerült és nem maradt fagyasztott embrió sem. Nekünk is 3 került csak fagyasztásra, sajnos benne van főleg úgy hogy 5-6 napig viszik őket.
Az első petesejtdonoros lombik nem sikerült és a megmaradt embriók sem fejlődtek úgy, hogy le tudják őket fagyasztani 😟
További ajánlott fórumok: