Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Még csak levelezünk velük, ugye én most klinikát keresek beültetéshez. Írtam a Gyn-Fiv- nek is egy hete de nem válaszoltak. Az az igazság hogy itt a forumról mindenki majdnem minden klinikát végigjárt és nincs sajnos egy sem akire azt lehet mondani hogy nem futószalag. Az Iscare kb. Reprofit szlovák kiadása szerintem annyi különbséggel hogy a szabályok miatt az életkor más és egy picit közelebb van. Ugye nekünk még kell a szállítást is intézni. Illetve én most friss köröket futok endokrinologus, nőgyógyász, immunológus, stb. hogy ne kelljen csak a kintiekre hagyatkozni.
közben voltam ir izsgalaton, 5,1 9,2 9,1 lett a 3pontos eredménye,szóval azon dolgozni kell majd. Gondolom dietetikus és endokrinológus kell. Tudtok esetleg jó dokit ajánlani?
Napok,hetek,max 1 hónap. A sor elején vagyunk,mert már kikuldtuk a paramétereket pár hete.
Én is ebben gondolkodom, bár pont most anára jutottam el odaáig,hogy jó lesz az nekem vérből is.Nem tudom....Iscare 200 euro.
Mennyi idő kb.amíg donort ajánlanak?
Most volt személyes konzultációnk,megvizsgálták engem,párom mintát adott,megírtuk a szerződést,kaptunk recepteket. Várjuk, hogy meglegyen a donor.
Sziasztok! Még mindíg keresek olyanokat, akik a cseh brnoi Repromedában voltak lombikon. Bármilyen infóért hálás lennék!
Nekem most van pocakban az első. :) Azt sajnos nem tudom, hogy az évek múlásával az NK tud-e változni.
Megkérdezhetem hogy neked már van gyereked? Ezt annak is érdemes megcsináltatni akinek már van?
Méhen belül emelkedett volt az NK, amire kaptam lipidet.
Előtte vérből sosem volt eltérés, pedig az összes próbálkozás előtt megnézettem.
Az első 4 FET-nél el sem indult semmi, szerintem esélye sem volt az embrióknak a megtapadásra. Sok-sok vizsgálaton megyünk keresztül, de szerintem hasznos megnézni, hogy mi zajlik a méhen belül.
Van, akinek olyan méhen belüli gyulladása van, aminek semmiféle nyoma nincs "külsőleg", nem is okoz semmiféle gondot normál esetben, mégis megakadályozza a beágyazódást. Ezen sima antibiotikum kúra segít.
Szia! Nálad a méhen belüli NK vizsgálaton kiderült valamilyen eltérés? Én most gondolkodom ebben.
Te az eltérésre mit kaptál? Nagyon jó, hogy kitartottál, és hogy nem adtad fel és így sikerült.😘
Akkor már bejelentkeztetek az Iscare-ba? Mikor tervezitek folytatni? Így első ránézésre van valami, amiben ők mások, vagy ugyanaz mint a Reprofit, csak az életkori határok tágabbak?
Ebben biztosan van valami, nagyon okos gondolat. Az is megerősíti ezt számomra, hogy ugye ők (Reprofit) külön nem ajánlanak progeszteron szint mérést beültetéskor, de amikor rákérdeztem, akkor nagyon készségesen írta a koordinátor, hogy persze, lehet, és ők még a beültetés napján megküldik az eredményt a javaslatukkal, ha valami nem jó. Miért nem lehet ezt kvázi alapcsomagként kezelni és rögtön felajánlani ezt a lehetőséget? Akkor mindenki el tudná dönteni, él-e vele. És lehet, hogy tényleg nem ez számít, mert a megtapadás egy olyan misztikus dolog, amit nem lehet befolyásolni, de azért hátha lendítene valamit a sikerarányon. Persze valahol ez nekik tényleg nem érdekük, bár amilyen számban mennek oda hozzájuk a világ minden tájáról, szerintem így is lenne elég páciensük.
Lányok, én a méhen belüli NK ellenőrzésre esküszöm, nekem ezután lett sikeres az ötödik FET. Tudom, hogy Magyarországon nem csinálják (legalábbis eddig senki nem írta, hogy talált erre lehetőséget), de érdeklődjetek a klinikákon, ahol az ERA-t megcsinálják, majd elküldik a mintát elemzésre Spanyolországba. Hátha megcsinálják a méhen belüli NK-t, aminek ugyanaz a menete.
Szorítok mindenkinek!
Nagyon ügyesek voltatok, azért csináltattatok előtte tesztet, gondolom. Nálatok mi is volt most pontosan?
Köszönöm, nagyon kedves vagy, hogy nem felejtetted el. :) Igen, holnap utazunk, holnapután beültetés. Mindenképpen jelentkezem majd, azért is, mert mi vonattal megyünk, hogy átadjak minden infót a vonatos sorstársaknak. :) Az biztos, hogy a csodában való hit óriási segítség, én most ezzel próbálom a Medrol miatt hektikus vércukorszintemet is kordában tartani. :) Nagyon sok sikert kívánok én is neked, és persze mindenkinek. 😘
És nem ők tömik magukat agyon hormonokkal és egyéb gyógyszerekkel minden alkalommal. Persze azt értem, hogy fiatal korban és természetes úton próbálkozva sem mindig jön rögtön össze a baba, nyilván erre mondta a magyarországi orvosom, hogy átlagban minden harmadik beültetés sikeres, de jó hogy nem hallottam ezt az előadást, vagy legalábbis ezt a mondatot, mert nagyon felhúztam volna magam....
Még egy saját megjegyzés lányok ehhez a sikertelenség, rutin, szalagszerű dologhoz.
Addig kérdezz, faggatózz, kételkedj, bombázd kérdésekkel az intézményedet, orvosodat külföldön míg új vagy és nem került sor a kezelésre, nagyobb összegek kifizetésére. Míg érzik az üzlet lehetőségét de nem kaptak még meg mindent ennek a létrejöttéhez. De ezt csak az elején lehet, egyszer utána megy a szokásos rutin, sajnáljuk, stb., akkor már benne vagy a mókuskerekükbe.
Én azt hiszem, van egy állapot, amikor már csak a csoda vagy a csodában való hit segíthet.
Mancs holnap megy beültire, kívánok egy jó adagot szerencséből, hitből! Jó utat és maradj mindig ilyen pozitív!
Semmilyen plusz vizsgálatot nem javasoltak, de nagyon sajnálták. A második nem sikerültnél is. (Reprogenesis).
Bagócsi dr egy tavalyi előadásában azt mondta, hogy ha 4x ! nem sikerül, akkor kell elkezdeni nézelődni, hogy mi lehet a baj, és akkor is először az embriót kell vizsgáltatni.
Hát...szerintem ez eléggé üzleti hozzáállás.Nem ők bőgnek a negatív teszt eredmények felett. :-(
Jelentem, megjárták pozsonyt autóval, kifelé senki a határon, visszafelé egy emberke. Kérdése az volt,hogy hova megyünk. Mondtuk haza és ennyi.
Attól tartok máshol sem (lesz) jobb a hozzáállás. Technikailag ma már ezek a klinikák jól felszereltek, a dolgozóik az elvárt "kedvességet" produkálják de ez nekik olyan rutin munka, mint bàrmilyen munkahely ahol az emberek jönnek és mennek. Akik jönnek bevételt jelentenek, akik mennek vagy megkapták vagy nem amiér jöttek.
Kint sem személyre szabott semmi. Marad itthon olyan dokikra költeni a pènzt akik szakmailag legalább jók és remélve, hogy kiderítenek nekünk 1-2 problémát, segítenek kezelni azt és mi laikusak jól tudunk dönteni amikor eljön a mi idők. Nem könnyű az biztos.
Sajnos minden szavaddal egyetértek. A Reprogenesisben ugyanez volt a tapasztalatom...
Nekem Brno nem ajánlott semmit. Most így olvasva benneteket és visszagondolva a saját esetemre és tapaszalatomra. Nekem normál cuklusban jobb volt a nyalkahártyam mint epített ciklusban. 10 napi épített ciklusnál 8mm utána 12 és beülti napján, 20 napon 8 mm. Progi szint is 2x4 utróltól beülti előtt 2 nappal 27 után is csak 40,6 volt 14 napi vvtnel. Így a pgs tesztelt Bagócsi szetint tökèletes embrio meg sem tapadt. Nagy csalódás volt. Nem igazan kértek adatokat, vizsgalatokat csak a minimalist, ha én magamtól csináltam es küldtem adatokat csak tudomasul vették. Kerdeseimre a valasz legtöbbször nem kell volt. Jó tanulság szamomra! Elköltöttünk kb 18e Eur 2 konoros es egy sajat nativ probalkozasra eredmeny 0. Csak az zartha bennem a reményt hogy van 3 jo es 2 mozaikos embrionk fagyasztva. Klinikat váltunk, egyfelől mert nincs màs választas. Most itthon körökrt futok friss vizsgalatokat vegzek, de az biztos bem fogok csak a kintiekre hallgatni es elfogadni amit mondanak. Nekem ugytünik ott is a pörgés, a kezeles darabszam, bevétel a fontos. A siker ha van jó ga nincs így jartak, sajnos. Jön a következő. Az hogy minden klappoljon csak nekünk, neked fontos! Nagyon nehéz ez a terep lányok...Nem is huszi el az akinek elsőre minden bejön, sikerül hogy milyen szerencsés.
Azt szeretném kérdezni, akiknek elsőre nem sikerült, milyen plusz vizsgálatokat javasoltak?
Sztem tökéletem mert múltkor valaki azt írta hogy beültetéskor 20-50nmol/l körül de 60 alatt a tökéletes!
Nagyon szorítok!
No nem fejlődtek tovább a kis moruláink, szoval 1 eszkimónk van. Tegnap le is fagyasztották.
Ma jött meg a tegnapi, beültinapi progi, 58.22nmol/l
Vélemény?
Biztos fogok, de egyenlőre próbálom elhessegetni a gondolatokat :D
Fogsz majd tesztelni valamikor ,vagy megvárod a vérvételt?
További ajánlott fórumok: