Parlagfű gyomnövény vagy gyógynövény? (beszélgetés)
Miről beszéltél?
Hogy hülyeség küzdeni az ellen ami nekünk gondot okoz?
Az ember és minden élőlény küzd a saját túléléséért, akár egy másik élőlénnyel szemben is, legyen az vírus, oroszlán, vagy akár a parlagfű.
Az élőlények egymás elleni küzdelme természetes része a világ működésének.
Szerintem az.
Azok az emberek ,nagy valószínűség szerint más növényekre is allergiások ,és a problémájuk korán sincs megoldva .
Szóval baromság.Mert az allergiák oka a túlszennyezett környezet,hogy a városokban nem szoknak hozzá az emberek a természethez.
Szóval kezelni lehet,de az allergia egyre több ember problémája lesz évről évre,és ezt nem egy "bűnbak " kikiáltásával,és irtásával lehet megoldani.
Ez meg hogy jött le neked,okoska?
Teljesen másról beszéltem.
Amúgy jöhet a link a hivatalos tudományos vizsgálatokról ,hogy "nem gyógynövény",ha már így kijelented.
Magyarországon nem is csinálhatja más, csak orvos. De ez nem jelent problémát a homeopátia szempontjából mert közöttük is vannak fekete bárányok.
Viszont üzletben homeopátiás szerek tucatjait lehet kapni vény nélkül is, ahhoz orvos sem kell.
Biztos vagyok benne hogy nincs alapja, ennek bárki utánajárhat. A homeopátiát mindenhol a világon áltudományként tartják számon.
Igen.
A csalán hangyasavat, acetilkolint, szerotonint és hisztamint tartalmaz. Vizelethajtó, vértisztító, gyulladáscsökkentő.
A csalán az egyik legjobb vértisztító. Méregtelenítő.
Reumatikusságok ellen is nagyon hasznos.:-)
Gyermekkorom legjobban utált növénye-csípése miatt.Most meg alig várom az első tavaszi hajtását.
Ki tudja, mire jó?
Megnézem a gyógynövény-lexikonban.
Nincs, aki kaszáljon, nincs birka, aki legeljen :)
"Bezzeg" pl. Erdélyben van mindkettô :)
A megoldás a természetes kiválasztódás szabadjára engedése lehet. Be kell zárni a kórházakat, és betiltani mindenfajta gyógyítással foglalkozó tevékenységet.
De csak ha nem az én gyerekemről van szó. :)
A küzdelem a parlagfű ellen nem baromság. Nyugat-Európában gyakorlatilag megszűnt ez a fajta allergia a módszeres írtásnak köszönhetően.
Ez jó dolog, mert sok ember életét keserítette meg.
Jó hogy Te okosabb vagy mindenkinél, még a szakembvereknél is!
A kérdés az volt hogy gyógynövény-e? Nem gyógynövény.
Összehasonlításul itt van pl. egy valódi gyógynövény, melynek a hatóanyagai és hatásmechanizmusa le van írva:
A gyógynövények használata az egészség jobbátételét hozza magával,márcsak a kemikáliák elketülése végett is.
Igaz,a gyógyszerlobbi kissé kevesebbet zsebel be.A teák , balzsamok,krémek,stbkészitése is macerásabb.mint egy tabletta lenyelése.de aki igazán figyel az egészségére,az nem sajnálja az időt,fáradalmat már az ismeret megszerzésére sem.
Jómagam is igy voltam életem első két évtizedében.Szerencsére azóta sokat megtudtam "Isten patikájá"-ból.
Aki érzékeny a tejre nem üti agyon a tehenet:
aki a tojásra, nem vágja le a tyúkot... :)
Ezt nem vonom kétségbe:))
...ja és kimaradt egy csak ,az ezelőtti válaszomból ,most vettem észre.:))
Szóval "Túl szennyezett a környezetünk ahhoz,hogy csak lelki betegségként nézzük az allergiát,a rákot ,és egyéb betegségeket."
Sajnos még evvel sem biztos ,hogy meg lenne oldva a probléma.
Túl szennyezett a környezetünk ahhoz,hogy lelki betegségként nézzük az allergiát,a rákot ,és egyéb betegségeket.
Ezzel csakk egyet tudok érteni.
Pl.az egyik legalattomosabb kórra a pitypang a legjobb.
A csalán is a természet remekműve.
Mekkora esélyt làtsz a kiváltó ok megszüntetésére? :D
A zömöt csak tovàbb frusztrálnà, ha fel lenne szólítva, tegyen rendet magában.
További ajánlott fórumok:
- Parlagfű-gyógynövény vagy gyomnövény?
- Gyógyszer vagy gyógynövény?
- Fáradságra milyen gyógynövényt vagy enyhe gyógyszert ajánlotok? Ti milyet szedtek?
- Milyen gyógynövényt, vagy gyógynövényes készítményt ajánlanál náthára és köhögésre?
- Szeretnék hízni egy pár kg-ot!Tudnátok ajánlani valamilyen vitamint vagy gyógynövény készítményt, amivel eredményt is elérhetnék?
- Milyen gyógynövényes és/vagy homeopátiás szereket ismertek fülfájásra, fülzúgásra?