Parlagfű gyomnövény vagy gyógynövény? (beszélgetés)
Nem tudom hogy tudtad-e, talán első hallásra meglepő, de a tudományos kutatások nagy része téved.
Valóban megvan tehát a tudományos alapja annak, hogy az allergiát az allergén szervezetbe juttatásával gyógyítják, nem mindegy azonban a módszer. A kezelés során ugyanis a pollent tisztítva, megfelelő koncentrációban, az adagot folyamatosan növelve adagoljuk a betegnek, orvosi ellenőrzés mellett.
ikkünk nyomán többen felhívták a figyelmet arra, hogy a parlagfüvet szárított formában nem kevés pénzért már árulják is ,De mi értelme kifizetni vagyonokat valamiért, aminek van ellenőrzött, orvosi készítmény megfelelője is? – tette fel a kérdést."
Csörgő Sándorné Bata Zsuzsanna, a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikájának allergológus professzora
A nevét nem tudom sajna ,de egy prof csak nem mond hülyeségeket.
Főzve teának,salátaként nyersen.
Teljesen, ezért állok ki mellette.Különösen a fiam,aki sokat szenvedett előtte.Úgyhogy nekünk beszélhet bárki bármit.Mi mahunknak hiszünk legjobban.
És ti hogyan használjátok?Főzet,vagy eszitek?
És teljesen tünetmentesek lettetek tőle?:))
Mi,akik évek óta használjuk,eddig is bizonyítottnak fogadtuk el.Azért mégis köszönet,hogy megerősítetted bennünk.
Érzem egyre többen leszünk,akiknek fontos Isten patikája:-)
Az ....meg off is :)))
Amúgy utána olvastam a témának,és olybá tűnik bizonyítottan gyógynövény ,különben nem használnák fel a gyógyszerészek az allergia enyhítésére,vagy gyógyítására laboratórium körülmények között előállított készítményekben.
Nincs ezzel probléma, a természet megoldja.
Ha most hirtelen az összes allergiás eltűnne a föld színéről, akkor is maradnánk elegen.
Ha a fele ember hirtelen elpusztulna, akkor lennénk annyian mint 1965-ben.
Csak az én hozzátartozóim ne legyenek köztük! :)
Egyre több pl. az allergiás, beteg ember.
Olyan emberek is élnek súlyos betegen az orvosi "technikának" köszönhetôen, akik a természet törvénye szerint már rég nem.
Magyarul alig működik a természetes kiválogatódás.
Egyszerű a megoldás: parlagfűirtásra vállalkozás... "gyökeres megoldás" címén... :) - :D
Gyengül??
Hétmilliárdan vagyunk.
Az kizárt.
Már 438 éves vagyok:-)
Utánanéztem.
Az élet lényege, hogy élőlények versengenek egymással az élőhelyért. Egyes fajok kiszorítják a másikakat, miközben fokozatosan, átalakulnak. Fajok kihalnak, fajok létrejönnek. Mindig az erősebb, életképesebb győz.
Milyen igaz...különben nem teremtette volna Isten íly csodálatos és változatossá gyönyörű világunk.
Áldott legyen érte.
Sajnos egyre kevesebb:-((
Szerencsére vannak élőlények,amiket már némely törvény is véd.
Igen jóleső érzéssel tölt el ez a tudat,hogy vannak olyan állat,rovar,és növény fajok ,amik képesek ellenállni az embernek.
:))
Irtani is lehet lokálisan, ill. globálisan.
A parlagfű egyelőre nem tartozik a veszélyeztetett fajok közé, és erre nincs is esély, még a legintenzívebb irtás mellett sem.
Szerintem is.
Bárminek,bárkinek a kiirtása idővel nagyon visszaüthet.
A múltból számtalan példát vehetünk,mikor későn jöttek rá,micsoda kár érte az emberiséget ilyen cselekedetek miatt.!!
További ajánlott fórumok:
- Parlagfű-gyógynövény vagy gyomnövény?
- Gyógyszer vagy gyógynövény?
- Fáradságra milyen gyógynövényt vagy enyhe gyógyszert ajánlotok? Ti milyet szedtek?
- Milyen gyógynövényt, vagy gyógynövényes készítményt ajánlanál náthára és köhögésre?
- Szeretnék hízni egy pár kg-ot!Tudnátok ajánlani valamilyen vitamint vagy gyógynövény készítményt, amivel eredményt is elérhetnék?
- Milyen gyógynövényes és/vagy homeopátiás szereket ismertek fülfájásra, fülzúgásra?