Parlagfű gyomnövény vagy gyógynövény? (beszélgetés)
Ezt be kell nyelnünk sajna.Ezt hozza a "az országok közötti kereskedelem"....magokat,bogarakat,rovarokat,más országokból.Ez van.
Ettől függetlenül ,én azt gondolom,az immunrendszer gyengüléséhez,és ennek következményekénk kialakuló allergiás reakciókért nem maga a kiváltó ok a felelős.
Ja és a "kutyaharapást szőrivel" nem hülyeség.:))Sőt
Ittál már másnaposság ellen egy jó sört?:)))))))))))
És a küzdelem a parlagfű ellen nem orbitális baromság?:)))
Mintha az allergiáról az az anyag,növény tehetne ami kiváltja.
Mit számít gyógy,vagy gyomnövény -e?
Egyszerűen helye van a természetes élővilágban ,és slussz passz.
Aki kihúz egyet is mert valakik annyira sík hülyék hogy azt hiszik,egy allerkén kiirtása megold minden problémát,az dettó olyan hülye ,mint azok akik kitalálták.
A gyomnövény az,ami ott nő,ahol nem akarjuk,ezért kigyomláljuk.Tehát minden gyógynövény ,gyomnövény is ,ha a veszélyezteti a haszonnövényeink fejlődését ,vagy termését.Mindenki kigyomlálja a kertjében ,a cickafarkat ,a pitypangot ..és sorolhatnám,amik amúgy értékes gyógynövények,de senki nem áll neki csak hepből kiírtani csak úgy .
Amúgy meg csupán mezei füvek,növények.
Nem. Ha így lenne akkor ez már közismert, és tudományosan igazolt tény lenne, hiszen régóta tart a küzdelem a parlagfű ellen.
A "kutyaharapást szőrivel" mondás már az alkohol esetében is hülyeség.
Nem engem kérdeztél, de van véleményem:)
Miután nem mérgező, megtehetik, hogy fogyasszák. Nincs ezzel semmi baj, biztos akad benne némi vitamin, akármi; azt még sehol nem láttam, hogy valójában miket tartalmaz (illóolajok, alkaloidok, cseranyagok, szaponinok, stb.), hogy attól gyógynövény lehetne. Az, hogy van-e valódi gyógyhatása arról igazi tudományos cikket nem láttam, számomra a főtermészetgyógyász úr nem hiteles szakértő.
Hogy miért "használ"? Mert vitaminok, ásványi anyagok, rostok stb. vannak benne, és eszik az ember vele friss zöldséget. Nem véletlenül kampányolnak az egészségmegelőzés keretében azzal, hogy egyél naponta háromszor zöldséget-gyümölcsöt. Ezen túl azért is használhat, mert az elme nagy erővel bír. A hit hatalmasabb, mint a tudás vagy a fizikai erő (tudod, hegyeket mozgat...)
Összességében az én véleményem az az, hogy a haszna az átlagos zöldségfogyasztással egyenrangú a testi hatásait tekintve, az egyéb gyógyító hatása pedig a placebo-hatással magyarázható.
Lámlám:-)
És megis mennyien panaszkodnak a munkanélküliségre..
Talán nem az?
Akkor a kézben van a hiba.:-) Tapasztalat:-) ,A fütyiről nem is beszélve:-) :-)
40 évvel ezelott a kutya sem foglalkozott ezzel a no:vénnyel már csak azért sem mert szinte nem is volt. A fo:ldeket mu"velték, az utak mellett, a kaszálókat stb. rendszeresen karbantartották.
Egyébként pedig védi a talajt a kiszáradástól.
A készítmény 20,0mg Thymi aetheroleum (kakukkfűolaj), 20,0mg Pini silvestris aetheroleum (erdeifenyőolaj) és 20,0mg Eucalypti aetheroleum (eukaliptuszolaj) – 1:1:1 arányú keveréke lágyzselatin kapszulában.
Mit tartalmaz még a készítmény? A készítmény segédanyagai kukorica-csíraolaj, glicerin, zselatin, szorbitol és víz.
Az Amrosiát nem találom ezek között.
Az OGYI szám annyit jelent, hogy bejelentették, és az OGYI nyilvántartásba vette.
Semiféle gyógyhatásról nem ír a Wikipédia. Talán ki kellene egészíteni, persze a megfelelő tudományos forrásokra való hivatkozással! :)
A szakemberek közt nincs vita ebben a kérdésben.
A kóklerekkel és sárkányfűárusokkal meg nem kell foglalkozni! :)
Persze,ha neked Mitics indián...
Pont annyira,mint Karl May..:-) :-)
Képzelheted mi is hogy meg voltunk lepődve.
Változnak az idők az emberek és az ismeretek.!
Az a baj az indános sztorikkal is, hogy nem hiszem el.
Szerintem ha jobban utánanéznénk, kiderülne, hogy az indiánok soha nem foglalkoztak a parlagfűvel.
Én még egy Winnetou filben sem láttam, hogy Gojko Mitić parlagfűvel kenegette volna magát.
További ajánlott fórumok:
- Parlagfű-gyógynövény vagy gyomnövény?
- Gyógyszer vagy gyógynövény?
- Fáradságra milyen gyógynövényt vagy enyhe gyógyszert ajánlotok? Ti milyet szedtek?
- Milyen gyógynövényt, vagy gyógynövényes készítményt ajánlanál náthára és köhögésre?
- Szeretnék hízni egy pár kg-ot!Tudnátok ajánlani valamilyen vitamint vagy gyógynövény készítményt, amivel eredményt is elérhetnék?
- Milyen gyógynövényes és/vagy homeopátiás szereket ismertek fülfájásra, fülzúgásra?