Pánikbetegség - Tapasztalatok. Kinek mi segített? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Pánikbetegség
Szia Norbinci!
Priviben írtam neked részletesebben a Bach-virágterápiáról!
A kineziológiáról annyit mondanék, hogy több ága elérhető M.-on, nem mindegyik ugyanarra való, így a hatása is eltérő. Tudom, hogy vannak olyan kineziológusok, akik nagyon drágán dolgoznak, de sokan vannak olyanok, akik megfizethetők. Maga a módszer nagyon hatékony tud lenni(saját tapasztalat), de persze nem mindenkinek válik be, ők valószínüleg más módszert könnyebben el tudnak fogadni. Hát Istenem, ez nem baj, nem vagyunk egyformák! A lényeg az, hogy mindenki megtalálja a hozzá leginkább közel álló terápiát! És persze a terapeuta személye sem mellékes.
Mindenféle lelki problémára, így a pánikbetegségre, depresszióra is nagyon hatékony alternatív gyógymód pl.a Bach-virágterápia, kineziológia, homeopátia, reiki.
Ne ülj tétlenül, járj utána, informálódj! Van megoldás!
Ez mindenkinek szól!
Sajnos én is pánikbeteg vagyok.....soha nem beszélek róla ,mert mindenki azt mondja "Légy már erős!!Ez nem betegség!Rázd meg magad..."
Szerencsémre a családom maximálisan mellettem van,egyedül ez nagyon nehéz lenne.
sziasztok,
Van-, és tünet- és gyógyszermentes évekkel ezelőtt volt is részem bőven ebben a "klassz" dologban.
megpróbálom én is leírni a saját bőrömön tapasztaltakat,hátha segít valakinek.
vemo,nekem a rexetin volt az első és leghatékonyabb /!/egyeten zavaró mellékhatása volt,de azt majd akkor mondom meg,ha kb.két hét múlva már sokkal jobban érzed magad./nyugi semmi életveszélyes/.Találtam egy nagyon penge pszichiáter drnőt aki homeopátiás szerekkel gyógyít,most tartok a 2.hétnél ,ha beválik továbbítom az elérhetőségét mindenkinek akit érdekel.
Sziasztok!
Voltam orvosnál és rivotrilt szedtem,de mellé kaptam rexetin-t.Egy szem reggel és iszonyatosan tompít,nem vagyok éhes és fáradékonnyá tesz.Valaki megmondaná ez meddig fog tartani?Ki merek menni az utcára,emberek között sem félek,csak a buszon ,meg egyedül az utcán,olyankor azt érzem elájulok.Ez sem mindig jön elő,de néha igen.Szerintetek hat a gyógyszer majd?Szedett már valaki ilyet?
Szia!
Két éve szenvedek ebben.Komoly kapcsolatom van,holnap megyek dokihoz a leszokás érdekében,mert szeretnénk gyermeket,majd egy év múlva,de már ettől is félek,hogy csalódást okozom.A párod,hogy viselte a problémádat,az enyém mindent megtesz értem,de félek a leszokástól.Még merek utcán közlekedni és most épp vizsgázom,de megijesztenek a hozzászólások.Aktívan sportolok,minden rendben kivéve ez az átok,mely csücsül a vállamon.....
Szia Kriszti!
Remélem nem csak úgy magadtól hagytad abba a gyógyszer szedését!
Megvan annak a rendje, hogy hogyan lehet abbahagyni anélkül, hogy újra beteg legyél. Én kb.2 hónap alattt hagytam el a gyógyszereket.Először az adagot kellett csökkenteni, utána egy-egy beszedési időpontot hagytam ki, aztán csak naponta-két-háromnaponta szedtem.Pontos koreográfiája volt, amit az orvosom írt elő.Én hál istennek azóta is jól vagyok, de sok olyat hallottam aki abbahagyta magától és visszaesett.
Sziasztok!
Most találtam meg ezt a forumot.
Fél éve vagyok pánikbeteg, 3 hónapig szedtem gyógyszert, 4 napja hagytam abba, mert a párommal babát tervezünk. Az első 3 nap nagyon rossz volt, állandóan szédültem, szívdobogás érzésem volt (ez még mindíg megvan) de már elviselhetöbb. Megpróbálok gyógyszer nélkűl boldogulni. Ha valakinek sikerült gyógyszer nélkül boldogúlnia szivesen várom a tapasztalatait.
A mai napom katasztrófa! alig érzek erőt magamban. Gyomorégésre ébredtem. Kávét nem ittam.
A melóban szédelgek. Végül ittam egy fél kávét egy kis süritett tejjel. Ez rendbe dobott.
Kicsit ideges vagyok, mert 4-re megyek állásinterjúra ( persze tesztre lehet számítani )
NEm tudom hogy lessz megoldva a gyerek. Legkésöbb fél hatig el kell hozni, de milyen lehet egy elsősnek az elsőben, második héten utolsónak maradni!
Mások hogy csinálják, hogy ebéd után haza tudják vinni, de fél ötkor mindenképp?
Szerda:
kávé 1 kk cukorral :-(
Natur joghurt, 1 kopasz barack
tízórai: üres zsemle
ebéd: pulyka pöri
uzsonna: 1 szelet torta :-(
vacsi: 1 zsemle, 1 szelet sonkával
A tegnapi nap fogyasztása:
reggel: egy fekete feketén Brrrrrrrrrr. (inkább lemondok róla)
tízórai: 1 üres zsemle
ebéd: 1 üres zsemle
uzsonna: pulykapörkölt tésztával
vacsi:banán ( nem elégített ki ) csokitorta!!! Jujuj ezt nem szabadna, de apu hozta a szülinapora, és szó szerint rosszul lettem annyira kívántam!!!
Végre van időm egy kicsi írni.
Tegnap kezdtem el szednio a bogyókat :-)
Nagyon kiváncsi leszek rá. A tea az nagyon finom, enyhén mentolos, és hidegen a legjobb. Tegnap már majdnem többet ittam a megengedetnél.
A grapefruitmag kivonat fogyasztása számomra a legnehezebb, mert ebédkor nem kell bogyót enni ( mert arra nem telik :-( ) igy a cseppek kimaradtak. NA majd erre is figyelek
Részleteket egy kicsit késöbb
Az első két hónap lessz a leghosszabb, mert ott be kellene tartani mindent, azt mondta az orvos, hogy ő már annak örül, ha ennek a diétának a 60%-át be tudom tartani. Egyébként 6 hónap a minimum, akkor a javulás olyan 80-85%-os lehet. ennyit tudok most.
Ami még durva, amit mellé kell szedni táplálékkiegészítőt, alaphangon 40000 ft-ba kerül.
Az még kérdéses nagyon hogyan tudnánk ezt kigazdálkodni (lehet hogy sehogy)
Ráadásul a lányomnak is kellene ezeket a termékeket fogyasztania
upsz...ez nem semmi lista...de remélhetőleg segít.
erről a candidáról már hallottam én is,hogy milyen dolgokat okzhat...
ez elég durva lista
meddig kell ezeket elhagyni, hogy megszabadulj a gombától?
A következő táplálkozási tanácsot kaptam, amit nagyon kért az orvos, hogy tartsak be:
Tehát amit el kell kerülni:
1, Finomitott cukor, édességek, csokoládé, nutella, lekvárok, méz, sütemények, kakaó, beföttek, kekszek, nápolyik, kész gyümölcsjoghurtok, túró rudi, fagyi, üditők, szörpök....stb
2, Élesztővel készült termékek 8 kenyér, péksütemény csak piritva fogyasztható)
3, Erjedt, illetve erjedéssel készülő élelmiszerek, savanyú káposzta (csak főzve),csalamádé, kovászos uborka,szeszes italok
4, Ecet,ill. ecetes tartalmú termékek: ketchup, mustár,majonéz,különböző készmártások és öntetek. 5, ecet helyett frissen kifacsart citromlé használható)
6, Tej (csak házitej, vagy kecsketej), tejszín, kefír. (Natúr joghurt fogyasztása ajánlott. Ízesíteni lehet fokhagymával, petrezselyemmel...)
7, Szőlő, g.dinnye, ananász, és aszalt gyümölcsök.
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Otthonszülők - ki segített, milyen tapasztalataitok voltak?
- Kinek miben segített az agykontroll?
- Nagyon erős hypochondria és pánikbetegség. Kérlek titeket beszélgessünk!
- Akik pánikbetegségből gyógyultak le tudnák írni, hogy mi segített nekik?
- Van olyan anyuka köztetek akinek óvodás gyermeke pánikbeteg?