Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan lehet megakadályozni palacsinta sütésekor, hogy mindenhol az a nagyon durván büdös égett olaj legyen? fórum
Hogyan lehet megakadályozni palacsinta sütésekor, hogy mindenhol az a nagyon durván büdös égett olaj legyen? (tudásbázis)
Pedig a családi házakban, mint nálunk is, külön helyiség a konyha. De még a pesti családi házunkban is külön helység volt. Legfeljebb az újabb építésű főleg városi épületekben kezd divatba jönni az egyterűség, ami szerintem nem csak divatból, hanem helyhiányból is fakad, ugyanis megspórolják az elválasztó falak területét. Nekem speciel nem tetszik ez az erőltetett egyterűség.
De akkora hőfok nem kell, hogy konkrétan megégjen az olaj, nem? Mert akkor már a palacsinta is égett lesz. Én is közepesnél nagyobb lángon szoktam sütni, de nem a maximumon. Kb. fél perc alatt sül meg így egy oldala a palacsintának, és soha nincs égett olajszag tőle.
Ez mind szépen hangzik és én is tefal bevonatos palacsintasütőt használok. De a palacsintasütéshez kell a közepes vagy nagyobb hőfok, igaz én kerámialapos tűzhelyet használok. Megoldás: palacsintasütéskor a konyhaajtót becsukni, ablakot kinyitni vagy páraelszívót használni sütés közben, mint nálunk is van.
Korszerűbb serpenyő, tefalból van egész olcsón (4-5 ezer ft) direkt palacsintasütő serpenyő, lehet nem is kell alá olaj. Amúgy én is a tésztába teszek egy kicsit, mert én úgy szeretem, ha a palacsinta kicsit olajos. 😅 Meg nem kell mindent disznópörkölő lángon sütni, szólj anyukádnak, hogy ha már füstöl, vegye lejjebb alatta a lángot...
Én is olajat használok, de nincs olajszag tőle. A serpenyőt csak vékonyan kikenem, és kizárólag olyan olajat használok, ami még nem volt használva. Egy kevéskét öntök az üvegből egy pohár aljába, és a kenőtollal onnét viszem fel a serpenyő alját kikenni.
Hogyan lehet megakadályozni, mikor anyám palacsintát süt, hogy mindenhol az a nagyon durván büdös égett olaj legyen? Nálam is az lesz. Ezért utálom a palacsintát gyerekkorom óta, plusz szerintem egészségügyi kockázata is van a nagyon büdös égett olajnak.
Nagyon régi, aluminium serpenyői vannak. Meg gázon főzünk, túl melegíti, vagy nem tudom...