Teli lett ma az orrom Büdipesttel. Szinte mindenhol emberi... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nálunk, a 12. kerületben állítólag átlag felett jó. Lehet benne igazság, mert a víztisztító szűrőit ritkábban kell cserélni, mint néhány rokonomnál, ismerősömnél más kerületekben.
A hajdúszoboszlói víztől kezelhetetlenül lágy lesz a hajam, utálok ott hajat mosni.
Akkor ritkán jársz a Nyugati térnél a felüljáró alatt. Hetente néhányszor járok arra, nagylevegő, és a túloldalon veszek újra. Tényleg hihetetlen, hogy ezzel nem lehet mit csinálni. A múltkor, ha egy hölgy nem figyelmeztet, egy lefosott ülésre ültem volna le a körúti villamoson.
Arról meg szó se essék, hogy néznek ki a mosdók a plázákban, benzinkutaknál.
Pesten, elegendő klór van a vízben, minden kerületben, bár néhány kerületben még nem ittam (17. 20. 23.), de nem hiszem, hogy másmilyen lenne, mint a környező kerületekben.
Ásványvizet, csak akkor iszok, ha nincs pesti vizem;)
Persze, nem sok helyen voltam még, de ahol igen, ott nem iszok vizet. Soknak a színével van gondom, pont amiről írtál. Szinte mindenhol sárgás színű a víz, ahol eddig voltam. És valószínű, hogy valami ilyesmi miatt lesz sebes a szám, ha mégis iszok Pesten kívül vizet.
Külföldön se jártam sok helyen, de ott is így járok. Azt gondolom, hogy a klór mennyisége számít, de lehet, hogy tévedek;)
"A vidéki vízben sokkal kevesebb klór van, mint a pestiben."
Az összes vidék vizét ismered? 😂
Bocs nem kötekedés, de ez nagyon vicces.
Nálunk tökéletes víz volt egészen addig amíg fel nem újították jó pályázati pénzből, vastag ceruzával a rendszert. Azóta okádék és nem a klór a gond, büdös, sárga/szürke, darabos.
Anyum a szomszédos faluban él, mégis patika a víz, se vasasodás, se vízkő, se szag, se klór, semmi. Tuti hogy jobb mint sok ásványvíz.
Mi a városban a vízszűrőt nem győzzük tisztítani, tölteni 😕
A "pesti" vizet nem ismerem, de kétlem hogy konstans minden részen a minőség.
Mivel nem Magyarországon élsz, így nem tudhatod, hogy milyen különbségek vannak víz és víz között.
A vidéki vízben sokkal kevesebb klór van, mint a pestiben.
Nekem, jobban ízlik a pesti víz a sok klórral. Ez van.
A vidéki nénikém, a kerületek vizei között is különbséget tud tenni. A 18. kerületi vizet simán megitta, a kőbányai víz is ízlik neki, de a xv. kerületi szerinte már túl klóros;)
Tehát, nem csak én pesti nem szeretem a vidéki vizet, hanem a vidékiek szerint a pesti víz a rossz.;)
45 éve laktunk ott, egy évig bírtuk. Zuglóban laktunk én Budán dolgoztam. Már akkor "fertőnek" hívtam, az aluljárók miatt. Most évente 1-2 nap és elég.
Pestre születni kell, szerintem.
Családból 4 gyerek ott tanult, 3 visszajött Debrecenbe.
Nekem nem a bűzzel volt bajom, hanem a sok rosszarcú, rossz viselkedésű emberrel.
Otthon kellett volna maradni, ott már megszoktad a nagy és kisüzemi állattartás, állati fehérje feldolgozó illatait.
A Belvárosban a legtisztább a levegő, tisztitja a Buda felől fújó légáramlás. A Városliget is igen kellemes hely, a budai zöldbe meg negyedóra kérdése eljutni
Hálás vagyok amiért így vélekedsz felőlem.
Egy családban élő emberek sem mindig értenek egyet egymással, természetes hogy egy fórumon is előfordul ez. A lényeg hogy kultúráltan beszélgessünk egymást tiszteletben tartva vélemény külömbségek mellett is. Benned ez megvan és a jó szándék, és mindig okos dolgokat írsz bármilyen témában. A kötekedő, másokat lenéző, kioktató okoskodókat szeretném olyanokra lecserélni mint te vagy. Tényleg szólok majd Hoxának hogy intézkedjen.😉😀
Ma gyalog mentem ki a Városligetbe, és elkönyvelhetem, Budapest csodaszép. Imádom a házak homlokzatát nézni.
A Városliget is nagyon kellemes.
Ma egy nem tetszett, hogy volt ingyenes kutyatalálkozó, sátrakkal. Ezt elkerítették. Ingyenes volt, de regisztrációval lehetett csak belépni, ahhoz meg sokat kellett volna sorba állni. Kihagytuk, addig is sétáltunk. Tacsi találkozó is volt, szerintem 1000-es létszámmal.
Kutyagumi sehol. :)
34345 lépést tettünk meg. Kutya evett, ivott és kidőlt. :D
Azért, hogy az eredeti felvetéshez is hozzászóljak: rossz helyen jártál.
Én is érzékeny vagyok a szagokra.
"Az egészség szerencse és nem több." - igen, kell hozzá szerencse is. A példaként felhozott sajnálatos halálesetek is ezt bizonyítják. De így kijelenteni, mint amit idéztem tőled - szerintem nem helytálló. Igenis tenni kell érte.
Judittal lehet egyetérteni és nem egyetérteni. Az vitathatatlan, hogy nagyon sok jó, hasznos hozzászólást olvastam tőle. Olyat is, amivel nem értettem egyet. Ettől függetlenül olyan embernek tartom így ismeretlenül is, akiben semmi rosszindulat nincs. Olvastam nem egy olyan hozzászólást, ami bántó lehetett (volna) számára. Ügyesen kezelte mindegyiket.
Most ezt lehet úgy venni, hogy úgymond kiállok Judit mellett. Nem azért, mert szüksége van rá. Egyszerűen egy gesztus felé.
Volt olyan időszak, amikor "rám szállt" egy fórumozó. Képes volt előrángatni egy alvó nickjét is, hogy beszólogasson nekem, tök alaptalanul. Egyetlen ember volt, aki "kiállt" mellettem. Jóleső érzés volt.
De persze mindannyian másként gondolkozunk, másként élünk át, és értékelünk dolgokat.
Veled nem szeretek beszélgetni.
Túlságosan magas lóról beszélsz emberekről.
És most nem Juditról van szó.
Az a kib@szott fennsőbrendűség ami süt a hozzászólásaidból ,az hovatovább bicskanyitogató.
Emlékszem,amikor nem oltattam be magam ,akkor is az a fránya "én mindent tudok "stílus odab@szott.
Az egészség szerencse és nem több.
A héten a második temetésre megyek, a holnapi 49 évet élt, a tegnapi 50-et. Fittek, egészségesen élők voltak, aztán tessék.
Egy volt kollégám még küzd, de az elmondások szerint a jövő hetet már nem éli meg, ő 52. Szintén a teljesen normális élet.
Mind káros szenvedélyektől mentes nő, számomra félelmetes.
És qrvára dühít az a hozzáállás, hogy mindenki megdolgozik a betegségéért. Az Áldozathibáztatás magasiskolája.
Egy embert ismertem, aki megdolgozott a betegségéért, az apám 40 év alkohol és 45 év bagó után lett vastagbélrákos. Parádésan kijött belőle, senki el nem hitte róla hogy beteg, a kemo a haját sem vitte el... aztán elvitte az öreget más.
Nem ismerem a bántalmazott gyermekkort.
Nem ismerem a hiányt (pénz ,szeretet)
Nem ismerem ,hogy fillérekből kell felnevelni egy gyereket.
Nem ismerem a nélkülözést.
Én a f@sz jó oldalán álltam,és engedhessék már meg nekem,hogy elismerem egy fórumrársam küzdelmeit.
Eddig azt mondtad, hogy 40 éves korod után voltál beteg.
Ha 22 évesen szültél, akkor a gyereked már nem volt olyan kicsi.
De mindegy is.
Bizony-bizony! Én vagyok az aki tudja, milyen megküzdeni komoly betegségekkel, műtétekkel kis gyerek mellett.
Neked pedig ismételten bele kellett állni valakibe.
"Aki békében van önmagával, másokat is békén hagy." (Lord Shaftesbury)
Ok, nem könnyű egyedül felnevelni egy gyereket, de sok százezren megtették-megteszik ezt. Sokat több gyereket is.
Kis gyerek mellett küzdenek meg betegségekkel, nem egy felnőtt gyerek mellett.
Nem tudom miért kellene Judit élete példa legyen sokaknak.
Sokkal többen élnek egészségesen, mint hiszed.
Csak nekik ez természetes és nem erről beszélnek lépten-nyomon.
Nagyon sok ember még sokkal nehezebb sorsot élt meg, hidd el, csak nem sírnak, bem osztják meg, magukban tartják, csak azok tudják, akik környezetében élnek.
Nem lebecsülve Judit cselekedetét.
További ajánlott fórumok:
- Ha anyósod egyetlen kicsi fia a férjed és mindenhol megpróbál keresztbetenni neked mit csinálnál?
- Csak hogy megnézze az orvos a fogam, 1 hónapot kellett várni, kb. 2 perc volt. Ez mindenhol így megy?
- Egyre jobban szőrösödöm, mindenhol, SEGÍTSÉG!!!
- Elkeserít a látvány, hogy mindenhol telefonjukat nyomkodó...
- Hogyan lehet megakadályozni palacsinta sütésekor, hogy mindenhol az a nagyon durván büdös égett olaj legyen?
- Az éjjel arra ébredtem, hogy mindenhol viszketek