Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Igen, a jód felvételt is vizsgálják ezzel és azt, hogy merre terjed.
Én úgy tudom, hogy ez a legfontosabb vizsgálat a pm. esetében, mert ez ad legbiztosabb eredményeket.
Csak egy példa: voltam hasi ultrahangon, ahol megállapították, hogy a májam inhomogén szerkezetű, nagyobb a kelleténél, tele van cisztákkal, az epém szintén, a vesémen van egy daganat, illetve a vesém is tele van cisztákkal. elküldtek CT-re, ahol szinte semit nem támasztottak alá, egyedül a vesém lévő daganat van meg. A májam nem nagyobb, csak lejjebb hordom a szerveimet másokhoz képest. A vesémen a daganat, valószínűleg születésem óta meg van és nem rosszindulatú. És igazuk volt, mert 4 évesen is voltam a vesémmel kórházba, ahol már meg volt ez a daganat.
Ha jól emlékszem azt mondták, hogy az izotópos viusgálat során lesz látható, hogy a pajzsmirigyem mennyire dolgozza fel gyorsan az izotópot. Nekem pikk- pakk megvolt, brutálisan túlműködött a pajzsmirigyem. DE nem biztos, hogy jól emlékszem :)
Most megyek hétfőn először Letrox után endoshoz,hétfőn meglesz a véreredményem is.Mennyinek kell lennie a tsh-nak ami ilyenkor normálisnak mondható?A rák miatt ugye most alacsonyan tarják,csak nem tudom mi a jó érték.Valaki esetleg?
Es vajon mit csinalnak, ha az antiTg-m magas? Nekem a Hashimoto miatt magas amugy is, es evek is kellhetnek, hogy rendezodjon. Akkor addig nem mondhatnak tumormentesnek es nem vallalhatok babat se?
Nekem azt mondták hogy 2 alatt tökéletes, nállam egy év alatt 2x nézték, mindkétszer 0.04 volt.
Azon kivul, hogy hideg vagy meleg gobod van mit lehet meg latni az izotopos vizsgalaton? Csak mert a doki nekem egyertelmuen megmondta, hogy hideg gob uh alapjan.
Az izotópos vizsgálat nem azért kell, mert az orvos nem elég ügyes:D
Akinek volt izotopos kezelese. Egy vagy ket kor utan de sikerult elerni, hogy a tumormarker tyreoglobulin 0 legyen? Es ha nem 0, akkor mi lesz? Ujabb izotop kell???
Abszolút igazad van! :) ...de én ennek ellenére beleborzongtam....
Akkor nem maradtál ki a "jóból".... :S
Nekem izotopos vizsgalat mutet elott teljesen kimaradt. Az en dokim uh alapjan megmondta, hogy hideg gob.
De aztan kaptam fincsi izotopos kezelest viszont, ami 400x nagyobb dozis kb mint a vizsgalati adag... ^^
Úgy tudom nem is napi 8 óra a munkaidejük.
Nem rossz...sajnos ők is kockáztatják az egészségüket.Úgy tudom komoly eü. vizsgálataik vannak évente.
Ezt nem lehet mással helyettesíteni? Mármint a mi esetünkben. Én is tartok tőle.
Ezen az izotópos vizsgálaton valszeg miadannyian átesünk valamikor. Én is elgondolkodtam, hogy az ott dolgozók milyen óvatosan bánnak ezzel az izotóppal, nekem meg a vérembe nyomják... de aztán arra jutottam, hogy mi egész életünk során csak néhányszor találkozunk vele, ők meg végülis napi 8 órában... ők nagyobb veszélynek vannak kitéve mint mi. Rossz gondolat? :)
Én még előtte állok. Július 7-én megyek izotópos vizsgálatra.
Állítólag veszélytelen.....azt olvastam.
Sziasztok! 7végén nem voltunk itthon...igyekszem majd visszaolvasni de mobilról nagyon béna a netezés... Én múlt héten voltam izotópos vizsgàlaton...az egyik göböm hideg, visszahívtak 2 hét múlva egy újabb izotóposra. Igazàn nem értettem h.mit fognak akkor nézni... Nektek is így volt? Amikor beadtàk a cuccost vénàsan azért ehy kicsit beparàztam...a fecskendőt ólom perselyben fogta meg az àpolónő....nekem meg a vérembe lőtte. Brrrrr. Rossz volt belegondolni...
Holnap UH.Nagyon izgulok,remélem nem lesz semmi különös.
Holnap megyek haza. Mar szerdatol bent vagyok.
Aha, penteken kaptsm. Uncsi, de semmi kulonos nem volt. A teljes test scan sem volt meg, csak nyaki. Illetve meg nyaki uh meg vervetelek.
Osszesen vagy alkalmankent?
Mar megkaptam az izotopot. 3.7 GBq, durva.
Ti mennyit kaptatok anno?
Gratulálok és jó egészséget kívánok az egész családnak! Sok örömötök legyen a kis csöppségben.
Szviola!Megkaptam az üzid!!!Itt is nagyon sok boldogságot és egészséget kívánok nektek!!!!!
Gratulálok! Jó egészséget a babának és a mamának 😊
További ajánlott fórumok: