Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Én teljesen őszinte leszek veled:D
A műtét előtt 60-63 kg voltam, azóta nem sikerült ezt a súlyt elérnem. A legkisebb súlyom 65 kg volt, most 70-72 vagyok megint. Ez az egyik legnagyobb bajom, bár vannak más bajaim is. A műtét óta ingadozik a vérnyomásom a fogaim nem mentek tönkre, de már nem szépek, valahogy a végük átlátszó lett vagy mi és sokkal gyakrabban kell fogkőteleníteni. Ja, és állandóan karikásak a szemeim, és a hajam minősége is sokat romlott.
Ami jobb lett: nem vagyok már annyira fáradékony, a pulzusom normalizálódott, bár engem nem zavart a magas pulzus, vékonyabb lett a nyakam:D
Nekem is voltak nagy göbök és több is volt, és a pm-em lenőtt a mellkasomba is, ami kívülről nem volt túl feltűnő, de azért látszott.
Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy rátok találtam!!!
Nekem négy göböm van, a legnagyobb három cm, néhány vizsgálaton túl vagyok és műtét előtt állok. Nagyon félek a műtéttől, a szövettani eredménytől, meg még nem is tudom mitől. Próbáltam visszaolvasgatni és mintha enyhült volna egy kicsit a félelmem.
Véreredmények jók, kivéve az Atpo-t, 460. Kimfogják venni az egész pajzsmirigyem, mivel szépen fejlődnek a göbjeim, nőnek és még szaporodhatnak is.
Aki túl van a műtéten, érzett valamilyen változást, esetleg jobban érezte magát? Köszönöm válaszaitokat!
Igen ...ismeres a mondást,s egy másik változatát is.
50 felett egészséges ember nincs,csak kivizsgálatlan.
Én ezeken az x-eken már túl vagyok. :))))
Izotópos vizsgálat éhgyomorral történik vagy lehet előtte csipegetni valamit?
Igen, érthető.
De ne aggódj!
Tudod!? Azt szokták mondani, hogy ha az ember felkel 40 felett és nem fáj semmije, akkor halott....
Tehát, nyugi!
Ha a pm. értékeid jók, nincs semmi tüneted, akkor minden rendben van.:D
Azért írtam le pont, hogy most se tegyed:D
Ezzel egyébként lehet még az orvos sem kezd semmit. Amikor első alkalommal nézték nekem, meg sem említették, hogy ez probléma lenne, pedig, mint írtam, nekem mind 600 felett volt. Annyira nem érdekelte őket, hogy még a figyelmemet sem hívták fel.
Tehát ne izgulj!
Sziasztok!
Anti TPO eredményem 34,asszisztenske mondta ,hogy 30 -ig normál.Emelkedett szint utalhat gyulladásra.
Az izotóp és nyaki,nyelési vizsgálat még hátra van.
Nektek kitartást és teljes gyógyulást kívánok.
Köszönöm a válaszokat, így már tisztább a kép :)
Nem tudtam, hogy időleges a tsh alacsonyan tartása. De mindenki legyen jól :)
Nem vagy egyedül! Mi is ugyan ebben a cipőben járunk.
Nekem a fogaim már nem olyan szépek, mint voltak, festeni kell a hajamat, mert őszülök, a súlyomat nagyon kontroll alatt kell tartanom, stb.
Csak egy érdeklődő kérdés, habár minél többet olvasok pm- ről annál nagyobb akáosz a fejemben. Nagyon összetett dolog ez a pm.
Szóval ha a tsh- t nagyon alacsonyan tartják (ezt tudom, h így szokták) akkor nem okoz olyan gondot, mintha túlműködne a pm? Mert végülis ilyenkor egy mesterséges túlműködést produkáálnak, vagy nem?
Mármint egy kis túlműködést szeretnének összehozni, mert ez nem kedvez a rossz sejteknek.
A legjobb, ha a TSH egy kicsit alacsonyabb az alsó referenciától, az FT4 pedig kicsit magasabb a felsőreferenciától.
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?