Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
A pajzsmirigy daganat a legjobban gyógyítható a ráktípusok közül. De ritka az, hogy egy göb, vagy ciszta, rosszindulatúvá váljon. Inkább örökletesen kell számítani pajzsmirigy rákra. De ott általában alapból nézetni szokták.
Anidebi ne aggódj! A biopszia kibírható, és közben le is szívják a cisztát. Utána pedig nem fog visszatelítődni!!!! Erre gondolj :)
Akinek volt már műtétje... tudna a műtét előtt állóknak pár hasznos tanácsot adni? Mi az, amit vittetek magatokkal, és hasznos volt. Mi az, amit vinnétek még? Mit csinálnátok másképpen?
Illetve a kényes téma... mennyi pénzt adtatok az orvosnak? Életemben nem műtöttek még, ezért fogalmam sincs, mi a szokás.
Hálásan köszönöm a válaszotokat!
Szép estét.
Még az is lehet, hogy nem is pajzsmirigy probléma, lehet akár bedurrant nyirokcsomó is, ami teljesen normális. :) Ha véletlenül pajzsmirigy, akkor is simán lehet, hogy jóindulatú és még csak műteni se kell majd ha nem nagy.
Amikor kivették a csövet esküszöm alig éreztem, csak cuppant egyet. :) Nem volt semmi extra, nem fájt az tuti.
A biopszia az nem kellemes, de nem kell semmi erős, szúró fájdalomra számítani. Inkább kellemetlen érzésnek mondanám.
Nem mondom, hogy ne parázz, mert ilyenkor nem lehet nem parázni. De próbáld elfoglalni addig is magad más dolgokkal, hogy kevesebbet kattogjan az agyad ezen az egészen.
Szia!
Én is 25 éves vagyok, április 10-én műtöttek, június 5-én kaptam az izotópot. Papilláris daganatom volt.
Szerencsére se a műtét, se az izotóp kezelés nem volt olyan vészes. Szintén első műtétem volt életemben. Lehetnek sajnos szövődményei, érdemes olyan sebészhez menni, aki járatos a pajzsmirigy műtétekben. Én szerencsére megúsztam szövődmény nélkül, és még fájni is alig fájt a műtét után, inkább nagyon nyomott, meg volt dagadva, meg 4 napig lógott belőle egy cső, ami kellemetlen érzés volt.
De mindent összevetve lelkileg sokkal jobban megviselt, mint testileg.
Sziasztok!
Van itt valaki, akit a Bajcsy Kórházban műtöttek?
Köszönöm!
Nekem azt nem is javasolták. Azt gondoltam, hogy azért, mert nem akarják terhelni a szervezetemet.
Én a műtétet humánusabbnak tekintem, hiszen csak vágnak és kivesznek és nem pedig betesznek valamit, aminek a hosszútávú hatását nem biztos, hogy tudják. Persze, ha kell, akkor kell!
Izotóp kezelés.
Én szerettem volna a műtétet elkerülni...
Nálam is véletlenül derült ki, mert anyukámnál alulműködött, műtét is volt aztán egyszer megnéztél nálam is.
"Műtétet nem nagyon akartam, így jött a kezelésre a tesztanyag."
Milyen kezelés? Milyen tesztanyag?
Azt hiszem autoimmun vagy. Az autoimmunoknál van az, hogy hol túl, hol alul, hol jól működik.
Én 10 évig csináltam ezt, aztán jött a műtét.
És nézték már kislányod pajzsmirigyét?
Sajnos a hajlam örökölhető. Én a fiamnak nézetem évente.....
Sziasztok!
Régebben már írtam ide a fórumra, de lehet, hogy senki sem emlékszik már rám. Pajzsmirigy túlműködésem van, kb egy éve elég rossz eredményeim voltak és jó néhány hónapig nem tudtam dokihoz menni. A lényeg, hogy tavaly szeptemberben az új dokim azt mondta, hogy szedjek x szem propycilt naponta, aztán jött egy jobb eredmény, szedjek kevesebbet, aztán rossz eredmény. Jó akkor meg kellene próbálnunk vagy a műtétet vagy az izotopos kezelést. Már 10 éve küzdök ezzel a hol szedek gyógyszert, hol nem dologgal. Műtétet nem nagyon akartam, így jött a kezelésre a tesztanyag. Nem engedtek teljes kezelésre, mert 27 % lett az eredmény. Ez január elején volt, azóta nem szedek gyógyszert. 2 hete voltam újabb vérvételen, megint jó eredmény. A súlyom eléggé megnövekedett, de ez már csak a járulékos "jó", aminek nem örülök, de ha ez a súlygyarapodás ellen tudok tenni...
Nem akarok én elégedetlenkedni, de érdekelne, hogy volt e valakinek hasonló tapasztalata, ha igen tudja, hogy mitől lett jobb?
Na igen...Leírtad a kulcsszót. Autoimmun.
Én is autoimmun túlműködő vagyok. 10 év alatt sokszor túlműködtem, volt, hogy alul és legtöbbször normálisan. Ez a lényege az autoimmun eredetű betegségeknek. Volt, hogy látszott a nyakamon a nagyobb pm. de volt, hogy nem, és a végén jött a műtét, amikor már rendszeres tüneteket okozott. 2000-ben derült ki, hogy mi a bajom teljesen véletlenül. Panaszom nem volt, így csak kontrollra hívtak vissza 1 év múlva és ugye 1 év múlva sem volt különösebb bajom. Ha ebben az 1 évben galajteát iszok, akkor én is mondhatnám, hogy ezért voltam jól, de pl. 9 év múlva már komoly gondjaim voltak, ekkor már nem hinném, hogy segített volna a tea, hiszen köztudott, hogy a gyógyteáknak sokkal több idő kell, hogy kifejtsék hatásukat, ha épp elegendő a betegség kezelésére....
Szerintem ne zarjatok ki a galaj teat. Nekem van ismerosom, aki a galaj teatol es a paleoloit taplalkozastol jott helyre. Tulmukodese es gobje volt. Egy ev utan semmilyen gyogyszert nem szed, visszahuzodtak a gobok es a mukodese is helyre allt. Autoimmun eredetu pm. betegsege volt. Tehat vannak csodak, mindent ki kell probalni, en is probaltam...
Engem sajnos mindenkepp meg kell muteni, mivel valami elvaltozast talaltak az egyik gobben, igy nem kockaztatok, csak remenykedni merek. Csutortokon fekszek be a korhazba, remelhetoleg hetvegere tul leszek a muteten és akkor irok nektek. Addig is mindenkinek gyogyulast kivanok, es ne bantsatok egymast!
Az ultrahang nem kezelés, de mindegy is. A te tested, azt csinálsz amit akarsz, de ne hirdesd!
Majd mindenki eldönti, hogy mit akar csinálni. Többen inkább orvossal konzultálnak remélhetőleg.
Van akinek van annyi esze (már elnézést), hogy vigyáz az egészségére, ugyan is a kezeletlen pm. betegség nem csak abból áll, hogy van egy göb a nyakamban, hanem kihat az egész szervezetre. A teljes hormonháztartás működését befolyásolja, ez pedig a többi belső szerv működését, azaz ha nem kezelik megfelelően a pm. betegséget, akkor lehetnek komoly betegségeink. Veseműködési rendellenesség, petefészek problémák, epe és máj gondok, cukor betegség, stb.
Érted? Ezek hamar kialakulnak, így nincs idő arra, hogy kísérletezgessünk, hogy használ e a gyógytea. Egyébként a füves ember sem azt mondja, hogy tagadd meg a kezelést és idd a galajteát, hanem azt, hogy kiegészítő kezelésnek jó.
Sziasztok,
Nekem van olyan ismerősöm, akit helyi érzéstelenítéssel műtöttek meg pmmel nagyon régen, most közel 80 éves.
A másik, a sebész dolog, aki engem műtött sima sebész, de tök jól dolgozott nállam, viszont akivel pesten ismerkedtem meg szintén daganatos cucc miatt ugyan az műtötte, de neki sajna sérült a mellékpmje. Kb ugyan akkor műtött minket pár nap különbséggel. Utólag se mennék máshoz, hogy már tudom ezt.
Mitől támadás ez?
Én még nem találkoztam olyan pm. beteggel, aki a galajteától meggyógyult volna. Ezért lennék kíváncsi a leletekre:D
Ha becsatolod a galajtea előtti orvosi leleted és az utánit, ahol már eltűnt, illetve az orvosi szakvéleményt arról is, hogy milyen betegséged van, akkor talán elhiszem.
Lehet, hogy a működésben segít, de a göbök nem hiszem, hogy eltűnnének.
Mennyi ideig ittad a teát? Miért nem engedted a biopsziát? Nem aggódtál, hogy esetleg rák?
Nam autoimmun alulműködő vagy és esetleg elsorvadt a pm-ed és vele együtt a göböd?
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?