Óvodai problémák - tanácsot kérnék (beszélgetés)
Én nemtom te mit érthetsz fegyelmezés alatt, de azt ne mondd senkinek, hogy normális, ha azzal fenyegetőzik az óvónő nap mint nap, hogy elviszi a kukiját a cica, vagy hogy leragasztja a száját..Én még rendőrségre is mennék, ha egyszer le meri ragasztani a fiam száját bárki is!!!!!!
EZ NEM NORMÁLIS! Az óvónő menjen pszichológushoz, vazzzeeee...Vagy váltson munkahelyet, mert ilyen nőszemély nemhogy óvónőnek, de anyának sem való!
Nem értem miért okoz problémát elvinni egy gyereket pszichológushoz.Még akkor sem árt,ha látszólag minden rendben van.Pláne ha a te kisfiad kissé figyelemzavaros,miért ágálsz ellene?
24-25 gyereket fegyelmezni nagyon nehéz.Én voltam párszor nyílt napon.Azt mondtam,hogy imádom a gyerekeket,de ezt nem bírnám elviselni több órán keresztül.Úgyhogy először végig kell csinálni egy napot a gyerekekkel és utána lehet panaszra menni az óvódavezetőhöz.
Szia!
5 éves a kislányom, hasonló nehézségek miatt a 3. oviba jár. Én a helyedben váltanék, nem kell benne maradni abban ami ennyire nem jó. Tönkreteszik a gyerek lelkét. Nálunk a második ovi egy fokkal job volt, de végül a nagyon sűrű óvónőváltások szétziláltak mindent. Ahová most jár, szeretetteljes, békés hangulatú kicsi óvoda, szeretik, ő is szeret járni. (Hozzáteszem az én lányom is hyperaktív, mellé kimagasló értelmi képességekkel, ha nincs lekötve az agya, akkor nehezen kezelhető... érdekes, itt első pillanattól érzik, hogy hogyan kell bánni vele, és szinte hitetlenkednek amikor azt mesélem, hogy az előző két helyen milyen problémáink voltak....) Érdemes keresni és ha egy szimpatikus helyet találsz, akkor ne félj váltani, a gyerekek a jóhoz könnyen alkalmazkodnak!
Ezek a fenyegetésekkel teljesen el lehet bizonytalanítani a gyerekeket, hosszú távra is nyomot hagynak, én nem hagynám/hagytam hogy így bánjanak a gyerekemmel...
Nálunk pl. a várandós óvónéni elhitette a lányommal hogy azért nem jön többet dolgozni mert ő rossz volt... remélem egyszer visszakapja :(
Az alvás nálunk is nehéz, heti 2-3 alkalommal alszik, a többi napon ha látják hogy enm tud elaludni, kiülhet az asztalhoz és játszhat olyasmit amivel nem zavarja a többieket... de volt már olyan is, hogy több gyerek is volt aki nem aludt és a többi csoportban is, aztán amikor nem tudtak csendben lenni az egyik óvónéni levitte őket a tornaterembe... labdáztak, ugráltak, mire uzsonnaidő volt már egyik sem zizeget... ennyi
Persze Anyukám is meséli, hogy amikor én nem aludtam, és az óvónő ki volt ezen akadva, Ő megkérdezte, nem lehetne-e összegyűjteni a csoportokból azokat akik nem alszanak, és csinálni velük valamit? Az óvónő teljesen felháborodott, hogy akkor mi lesz az ő pihenőidejével... Manapság talán nem erről van szó, de sok helyen inkább adminisztrálnak vagy beszélgetnek, így nem viselik el ha valaki nem alszik :( Olvastam én már itt olyat is, hogy mozdulatlanul kell feküdni a gyerekeknek alvásidőben - hát ezt meg azzal csináltatnám aki kitalálta... :(
Azonnal az óvodavezetővel beszélned kell!
EZ NEM NORMÁLIS, AMIT OTT MŰVELNEK! Megfélemlítik folyamatosan a gyerekeket, ez kihatással lesz egész életükre...
Össze kell fognod néhány szülővel, mert tuti más sem tűri ezt el!
Szia. Végigolvastam és szerintem minden óvodában megvannak a sajátos módszerek a csöndre, az odafigyelésre és még a pisilésre való odafigyelésre is.
Én úgy gobndolom, hogy ha a fiadat pszichológushoz javasolták, hogy vidd, akkor sajos el kell fogadd, hogy ez van, és a többi 25 gyerek vagy annyi amennyi a csoportban nem ihatja meg a levét annak, hogy esetleg a tiéd nem alszik és zavarja őket.
Nálunk is volt egy ilyen kisfiú, középső csoportos volt mire az anyja felérte ésszel, hogy nem az óvoda a gonosz hanem a többi gyerek érdeke ha... Elvitték pszichológushoz kiderült ami kiderült, nyilvána szülőnek az a legrosszabb ha az ő gyerekével van a baja, de a többi szülőnem meg az élete könnyebebdik meg ha a gyereke nem a "rosszat" hanem a jót látja az oviban, csoporttársai nem visszafele hanem előre fejleszik egymást, és nem utolsó sorban alszanak délben.
Nem te vagy vele ott egész nap, máskép vislekedik egy gyerek tothon s máshol egy olyan közösségben ahova rendszeresen nélküled jár, mert az ovi ilyen. Nem tudod menniyre zavarja a többieket ez, de én pl tudom, hogy a gyerekem kialvatlan volt mert xy sose aludt délben és zavarta őket.
Sajna ez van, el kel fogadni, ők vannak vele egész nap, el kéne fogadd mait mondnak, és vagy pszichológus vagy sajátos spec ovi.
Nem, egyáltalán nem minden óvoda ilyen, szép is lenne.:(
A többi szülőnek mi a véleménye az óvónők rossz hozzáállásáról?
Hú...megdöbbenve olvastam a soraid, és megerősítettek abban, hogy nekünk szuper ovink van.
Ez nagyon durva...leragasztom a szád, meg elviszi a cica a kukid???
Ilyet még életemben nem hallottam. És ez óvónő?? Pedagógus???
Én nem tűrném, és nem hinném, hogy a Te fiadban van a probléma. A mi ovink integrált, azaz sérült gyerek is jár, ilyet még se hallottam. A cspoprtunk is 23 fős, ez nem csoportlétszámtól függ.
Én először beszélnék a többi szülővel, és közösen megkeresni a vezetőt, de mivel valószinüleg óvónő részéről megtorlás lenne, túl sokat nem érnél el vele.
Én megpróbálnék ovit váltani, persze gyerekkel megbeszélve, hogy ne higgye, miatta, Ő a rossz. De azt hiszem ez nagyon rosszul hat lelkileg a gyerekekre, a kisfiadra is. Hosszú távon lehetnek komolyabb lelki sérülések. Önbizalom rombolás, és még sorolhatnám.
Szerintem sürgősen lépj!!!!! Mert a gyerek rámehet
Egyáltalán nem normális. Fenyegetéssel nem lehet nevelni és még fegyelmezni sem. Szép lenne ha ez menne az ovikban. Én voltam több óvodában gyakorlaton és az első oviból ezért is kellett elmennem mert ez a hozzáállás részükről nem tetszett. Kerestem másik gyakszi helyet és ott egész más volt a hozzáállás. És Én is fellélegeztem, hogy attól mert egy óvónő idősebb még nem kell feltétlenül befásultnak és szigorúnak lennie. Én mindenképp egy kisebb létszámú csoportot ajánlanék, mert ott biztos, hogy több idő jut az egyéni fehlesztésre, több idő és figyelem jut 1 gyerekre.
Sajnos tényleg nem egyszerű 30 gyereket felügyelni, foglalkozást tartani és társai, de nem lehetetlen.
Muszéj fegyelmet tartani, mert a feükre nőnek a gyerekek.
A stíls vitatható és nem értek egyet minddel, de azt viszont már hallottam, hogy ilyen gyerekeknél (akiknek nyűg az alvás) sok helyen nem kell aludniuk, csöndben, nem zavarva a többieket járszanak a sarokban.
További ajánlott fórumok:
- 5.hetes terhesen, + teszt és közben megjött... Tanácsot kérnék!!!
- Szigethalom óvodai problémák...
- Tanácsot kérnék fiús anyukáktól
- Óvodai problémák- Kinek mi a véleménye erről?
- Óvodai dajkák! Mi okozza a munkátokban a legnagyobb nehézségeket? Milyen problémákkal szembesültök nap mint nap?
- Magatartászavaros gyermek integrálása óvodai csoportban. Tanácsot, segítséget kérnék, hozzáértő szakembertől.