Otthonszülők - ki segített, milyen tapasztalataitok voltak? (beszélgetés)
de meglestem az adatlapját és elméletileg volt, ha jól láttam :-)
De remélem, hogy a párja az a nagy hírrel :-)
Szia Alexa!
Na, mi a helyzet veletek?
Réka hogyan döntött a tegnapi születéssel kapcsolatban?
hahó!
Milyen az arcod? Mosódik már össze? Na, ezt jól megkérdeztem. :)
A dokim mindig az arcomat nézte. Amikor változott, szólt is, hogy szülünk?
Szóval ez is egy jel.
Hogy vagy? Látom, még voltál erre, tehát Réka rendületlenül kihúzza holnapig. :))
lassan csak kinövi a helyet:))én elvileg korábban szültem ,hiába számoltuk ki hogy nekem akkor kell,dokik szerint csak 38hét volt,pedig párom május 11nek számolta s szülést:)mi csak jobban tudjuk!....szóval 12hajnalban kibujt a lúrkónk:)
a nagyobbikat meg nagy méretü babának látták ,elküldtek többször vércukorra emiatt,hogy nem normálisan nagy a baba de rendben volt mindíg... ő 39 hétre született,mindkettő 3450grammal....szóval korán született és nagy baba sem volt egyik sem....van amit mi biztisabban tudunk/érzünk:)
Szóval Réka biztosan jól érzi magát odabent:)
Pénteken majdnem leszerelte a fejemet, hogy milyen felelőtlen is vagyok, de sem az nst, sem a flowmetria eredményébe nem tudott belekötni. Bár azt elmondta, hogy a baba 3 hete nem nőtt semmit - csak tudnám, honnan tudja, hiszen sose ír be semmit a kiskönyvbe, tehát nincs viszonyítási alap - de a legtöbben azt mondják, ilyenkor már nem nőnek igazán, inkább híznak a picik. Azt meg érzem, mert nehezebb szinte napról-napra a pocakom. Mindenesetre hiába rémisztget azzal, hogy éhen fog halni a gyerek, teljesen jól átjárható lepénynél, amikor a baba is aktív odabent, nem igazán hinném, hogy éhen akarna halni... Mindegy. Aztán kiderült, hogy hétfőtől szabin van, vagyis valószínűleg azért csinálta az egész hülyeséget, hogy még előtte megindíthassa a szülést. De nem volt rá indoka, bárhogy keresgélt...
Igaz, átirányított egy másik dokihoz, akihez járnom kell, be is írta a kskönyvembe, hogy fokozott ellenőrzés szükséges - tudod, eredmények nincsenek beírva, csak a fokozott ellenőrzés! - de azért így könnyebb lesz. Na meg Rékának is ki kell már bújnia hamarosan.:-)
Nos lassan mozdulnia kell Rékának,akkor is ha 15.e a dátum:))
Dokid békén hagy?Mármint az orvos akihez jársz/jártál....
Helló csajok, kihalt a fórum? Nemáááááá! Hiányoztok! Kivel mi újság? Dodicáék nyaralnak, de hol vagytok ti többiek?
Mi még mindig rendben vagyunk, bár a páromat tegnap 3-szor is rajtakaptam, hogy merően engem bámul. Kérdeztem, miért, azt mondta, csak úgy, de végül kinyögte, hogy meg van változva az egész formám, más a mozgásom is, szerinte nagyon közel vagyunk a szüléshez... Hát, legyen igaza...
A tegnapi napot jól bírtuk Rékával együtt, bár hihetetlenül elfáradtunk mindketten. Este fájogattam is, de aztán elaludtam 7 körül és fél 10-kor ébredtem. Kicsit vacsiztunk, aztán alvás tovább. A párom újabb kérést is intézett a lányához, mondván, hogy a 13-a neki szerencsétlen szám, a 14 viszont a szerencseszáma, hát ha egy mód van rá, még ma éjjelig bírja ki odabent, aztán 14-én már ne várasson minket tovább...:-)) Kíváncsi leszek, az apjára jobban hallgat-e, mint rám.:-))
Most nem fájok, de mondtam is Rékámnak, ha eddig odabent maradt, még ma estig bírja ki. Ugyanis apukája benevezett a népi ételek főzőversenyére halászlé kategóriában, na nem a nyerésért, mert egy kicsit korrupt a dolog itt, előre megvan, ki viszi el az italhűtőt, hanem a "feeling" leginkább, hogy a Szigeten az árnyas fák alatt a folyóparton rengeteg bogrács, mindenütt főznek, baráti társaságok vannak együtt, aztán jót esznek... Mi is hívtunk néhány barátot meg anyuékat is, biztos jó lesz. Mondtam Rékának, hogy engedje meg az apjának még ezt. Utána jöhet. :-)
Amúgy nem tudom, igazam van-e, de lehet, hogy tegnap éjjel elment a nyákdugó. Azért nem vagyok biztos benne, mert nem kapcsoltam villanyt, csak kimentem pisilni, s mielőtt felálltam, éreztem valami pici dolgot kicsusszanni, halkan csobbant is a wc-ben, de annyira álmos voltam, hogy nem kapcsoltam villanyt, csak visszatámolyogtam az ágyba és aludtam tovább. Lehet, hogy nem az volt, de valahogy arra gondolok. Pici kis puha valami... De mindegy. Tegnap egyik ismerősöm, Zsuzsika néni is csak rám nézett este és annyit mondott, szerinte két napon belül szülök, mert picit meg van dagadva a szám környéke, a lányai is pont így néztek ki közvetlenül szülés előtt. Hát, nagyot nem tévedhet, ugyanis ha a Réka időpontja valóban a 15-e lenne is, akkor sincs már csak 3 napunk hátra... Szóval gondolom, a kis manónak most már jelentkeznie kell lassan. Azért rendes tőle, hogy még az éjjel nem kavart be. Ma éjel már szabad neki!:-))
Igen, ez nekem is feltűtnt. Ha egy orvostól tizede akkora törődést kapsz, mint Ágiéktól, ahhoz kményen meg kell fizetned. Magánrendeléseken alkalmanként otthagyhatsz több ezer Forintot, a szülésért meg eleve 50-100ezer között szoktak fizetni, persze orvosfüggő. Itt nálunk abban a kórháznak nevezett rettenetben is kb 60ezret illik adni egy szülésért...
Ezért a pénzért mi a párommal végigjártunk egy 6napos tanfolyamot, ahol beszéltünk a várandósság és szülés minden mozzanatáról, olyan mélységig, hogy senkiben ne maradjon kérdés, védőnő, gyerekorvos, pszichológus és szoptatási tanácsadó is foglalkozott velünk, megismerhettük az Ágival dolgozó dúlákat, bábainasokat, volt intimtorna-foglalkozás... Szerintem ez önmagában sokszorosát érte a befizetett pénznek. És ehhez jön az, hogy amikor telefonálok, hogy a baba meg szeretne születni, azonnal kocsiba ülnek és jönnek. Az, akit én akarok, hogy jöjjön. Mert választhatok, kit szeretnék, kit nem, ebből nem csinálnak ügyet. Lejönnek, ha kell, akár napokig itt vannak, s közben semmi se számít csak a szülő nő és a kisbaba. Masszíroznak, borogatnak, szeretnek. Szerintem mindez megfizethetetlen. Ha szembeállítom azzal, hogy a kórházban (tegnap voltam nst-n, közvetlen a tapasztalat) az egész műszakban egyetlen szülésznő volt, aki rakosgatta az nst-t a bejövő kismamáknak, ha közben olykor ránézett a vajúdóra is, még jó, hogy nem volt nagyüzem... Az agyonig túlfizetett orvos meg addig van a szülőszobán, amíg vezényel, hogy akkor most tessék nyomni... Aztán varr egy jót, és várja a borítékot.
Szerinted lehet összehasonlítani a kettőt? Ég és föld.
Tudjatok hany szulestortenetben olvastam, hogy az anya halat ad a dokinak, mert mindenaron beinditotta a szulest, es meg szo szerint ki is nyomta belole a gyereket? Mert ugye nekik ez a legegyszerubb. Arra lennek kivancsi, hogy a kesobbiekben is a maguk kenyelmet fogjak a gyerek erdekei ele helyezni? Pl. most nem jatszhatsz a gyurmaval, puzzle-al, mert nincs kedvem osszeszedni utanad, vagy nem probalhatod magad onteni a tejet, mert melle folyik es torolhetem...
Sajnos ismerek ilyet, es az illeto csaszarral szult, mert felt hogy a 4.3kilos babajat nehez lesz kitolnia. Tudom, nincs tul jo kedvem ma, ez van:)
Azért én megírom neked, ha esemény van, aztán ha hazajöttök, azonnal látni is fogod! :-)) A jó idő pedig garantált, megrendeltem nektek!:-))
Kellemes nyaralást és remélem, mire visszajöttök, valóban szép Réka-fotókat mutogathatok!
Sziasztok!!
Azt nem értem , miért divat mostanában az hogy akkor jöjjön a doki mikor a doktorbácsi akarja!!
Jól tetted Alexa , hogy nem hagyod magad!! A természet rendje az , hogy amikor készen áll a pici baba a születésre , akkor megindul kifelé!! Miért jó az ha siettetik. Akkor szenvednek sokat szegények az anyukájukkal együtt! Tovább tart a vajúdás, a kitolási szakasz , nem sír fel időbe, sokkal ingerlékenyebbek vagy aluszékomnnyabbak a babák!!!
Így sem leányálom nekik mire azon a szűk csatornán keresztül préselik magukat!!
Jó megint más ha valamilyen ok miatt muszáj nekik megszületni!!
Vagy a császározás ha elkerülhetetlen!!!
De amúgy!!!!
Jajj, úgy izgulok én is!
De tudom, le fogok maradni a nagy hírről. :((
Holnap de. ugyanis elindulunk egy hétre nyaralni Dobogómajorra. Jellemző, hideg időt jósolnak. :(
Na mindegy, 19-én majd megkuksizom az első fényképeket róla! :)))
Sok sikert, kitartást! Ügyesek lesztek!
Sziasztok!
Alexa, hol vagy? Csak nem? ;)
Hát hallod!!!
Ahhoz képest , hogy előre hozták az időpontodat , jól kihűzza Rékus!!
:)
Holnap várunk mit mond a doki!!
Köszi, Hoxa!:-) Remélem, valóban visszajön a jó kis beszélgetős hangulat!:-)
Hogy s mint, lányok? Én maradtam ma is egyben, de ha így folytatjuk, örökre várandós maradok, azt hiszem. Délután kinn voltunk a paciknál, csináltam mindent, még a traktorra is felmásztam, leadogattam jó pár bála szalmát, almoztam, etettem, itattam, de Réka babát semmi se hatja meg ezügyben. Este aztán rablóhúst sütöttünk nyárson, jól bevacsoráztunk, most értünk haza, épp csak elláttam az állatokat meg lezuhanyoztam. Holnap reggel fél 8-ra kell mennem dokihoz, nst és hasonló nyalánkságok...BRRR! Réka ki nem állhatja, de hiába mondom neki, hogy csak úgy kerülheti el, hogy megszületik!
Na puszi mindenkinek, holnap majd jövök! Jó éjt!
Ó, most figyeltem csak fel arra, hogy kismama vagy!! Gratulálok!
Benji baba hogy fogadta a hírt?