Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Osteoporosis (csontritkulás) fórum

Osteoporosis (csontritkulás) (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Osteoporosis (csontritkulás)

❮❮ ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... ❯❯
2017. máj. 14. 13:42
Egyértelműen mínusz, különben a doki nem írná fel a gyógyszert.☺
570. kori54
2017. máj. 14. 11:31

2015 novemberben voltam utóljára mérésen, akkor gerincnél -3 volt. Az L3-as -3.7. Csípőnél -2,6. Összességében 3-as fokozatba sorolták. A 3,2 T-score az egyáltalán csontritkulásnak számít, vagy csak lehagytad a mínusz jelet ? Igen én kombinált táplálék kiegészítőt szedek, K2 kalcium és D3 is van benne. Hogy javult e még nem tudom, esetleg ősszel megnézetem. A csípőhöz írtak összehasonlítást az ORFI-ban, mindig odajártam DEXA-ra. 2010: -2.8,

2012: -2.4, és 2015:-2.6 szóval az 5 év alatt nem sokat változott. Van egy ismerősöm aki folyamatosan szedi a biszfoszfonátot, neki jobb az eredménye, de nála is előfordult romlás amellett, hogy rengeteget mozog. Én eddig ülőmunkát folytattam, nagyon kevés mozgással, ezen most változtatok.

Szóval az a 3,2 mínusz vagy plusz ? :)

2017. máj. 13. 21:02
Köszönöm Kori! Egyébként csak a hajhullás miatt hagytad abba? Olvastam, hogy utána injekciós kezelést akartak adni, amit nem fogadtál el. Megis értelek, hisze az is biszfosfonát. Megkérdezhetem, hogy Neked milyen mértékű volt a csontritkulásod? Nekem most a gerincemben a T-Score 3,2 volt. Ez volt idáig a legrosszabb. A csípőmben most feljavult, ott csak 0,8. Volt. Főleg az L-3-as csigolyám a nagyon gáz. Te most akkor nem szedsz semmit, alternatív módszerekkel segítesz magadon? Eredményes?
568. kori54 (válaszként erre: 567. - B700a6a6d7)
2017. máj. 13. 18:46

Semmi más mellékhatásra nem emlékszem, mint a hajhullásra ami akkor kezdődött. De később arra a következtetésre jutottam, hogy még sem a Protelos okozta. A mellékhatásoknál nem is írják. Egyébként csak 1 dobozzal szedtem be összesen.

[link]

2017. máj. 13. 14:29
Kori légyszíves megírni nekem, hogy az alatt a rövidebb idő alatt, amíg szedted a Protelost milyen mellékhatásokat észleltél magadon? Vagy egyáltalán volt valami? Nem tudom mitől félek jobban, az esetleges későbbi csonttöréstől, vagy a Protelos esetleges mellékhatásaitől. Mindenesetre az én esetem is alátámasztja, hogy az orvosok többsége nem törödőm, érzéketlen. Meg sem kérdezte tőlem, hogy van -e esetleg valami betegségem, szedek -e valamilyen gxógyszert. Én magam mondtam el, hogy Dalnessa 4/5 gyógyszert szedek. Szerencsére mást nem. Csak felírta és mehettem. Egyébként lehet, hogy az is hozzájárult a romlásához, hogy több mint egy évig leálltam a mozgással. Az FB-n megnéztem a csontritkulás -biszfoszfonátok közösséget, de tavaly nyár óta ott nem volt mozgás. Kíváncsi lennék azért arra, hogyha magát az orvosokat érintené a csontritkulás, saját maguk melyik gyógyszert szednék teljes nyugalommal. Vagy esetleg talonban mégis van valamilyen kevésbé káros mellékhatású gyógymód, vagy ők is az alternatív megoldásokhoz folyamodnának. Az egyik ismerősöm aki gyógyszertárban dolgozik, elmondta, hogy pont egy bőtgyógyász orvos szedi már évek óta a Protelost. Ráadásul szívbeteg, még sincs semmi probléma. A hozzáállás és a hit nagyon fontos. Ez igaz, de ettől még a szervezet rombolása is ott van. Előny és kockázat! Dönts el, hogy melyiket választod.
566. c8c263a03a (válaszként erre: 564. - C2a87cc3e2)
2017. máj. 13. 13:20

Igen, én is e logika mentén gondoltam a csontritkulásra.

Sajnos nincs olcsóbban.

565. c2a87cc3e2 (válaszként erre: 563. - C8c263a03a)
2017. máj. 13. 13:10
Köszönöm ezt a cikket is. Ezek szerint férfiaknak is előnyös lenne barátcserje kapszulát szedni.
564. c2a87cc3e2 (válaszként erre: 562. - C8c263a03a)
2017. máj. 13. 13:05

Örülök hogy nővérednek ilyen hatásos volt. Ettől én is jobban bízom benne. valószínű én is 2-t szedek majd.

Csontritkulásra azért gondoltam hatékonynak, mert normalizálja azt a felborult állapotot, aminek következtében a csontritkulás is fennáll.

Nem találok olcsóbban mint a biopiacnál és az ahol te mutattad, de a biopiacnál mást is tudok venni olcsóbban mint másutt, pl. a Grape Vital cseppet. Nagyon megszerettem ezt is. :)

Szendi üzleteiben nem tudok olcsón, erre nem ad promóciós kódot sehol.

2017. máj. 13. 12:39

Azért azt hozzáteszem, hogy szó szerint egyik doki sem írja le azt, hogy a barátcserje a csontritkulás ellenszere lenne. Inkább azt írják, hogy a csontritkulás egyik tünete annak, hogy felborult az egyensúly a két hormon között, és ebben segíthet a barátcserje, vagy a jam gyökér. De az összefüggés....

Ez egy nagyon közérthető, világos írás egy jógaoktatótól, mintegy kiegészítve a két doki cikkét:

[link]

562. c8c263a03a (válaszként erre: 560. - C2a87cc3e2)
2017. máj. 12. 21:29

A Prof. azt írja a cikkében, hogy napi 2-4 kapszula.Kettőt fogok szedni.De közben elolvasok néhány tapasztalatot, hátha megtudok valamit a használatáról .Itt a hoxán is van fóruma, persze döntően a terhesség kapcsán.

A nővérem kettőt szedett, és lerítkították a pajzsmirigy ellenőrzését évi egyre, pedig úgy volt, hogy el kell távolítani.Azóta nem panaszkodik hőhullámról és a pajzsmirigye is megvan. Neki elég volt a kettő.

Nincs tapasztalatom, bár nekem nincs olyan nyavalyám, ami alapján mérni lehetne a hatást, vagy a változást, mint pl. egy hőhullámnál.

A doki azt mondja, kb.három hónap után kezd el dolgozni ez a növényi hatóanyag.

Annyit még megtudtam, hogy adaptogén növény.

Igen, a szállítási ktg.-t ki kell védeni.

Meg kéne nézni a Szendi "boltoknál" mi a helyzet.

Benézek oda is.

2017. máj. 12. 19:31
Brigi mennyit fogsz belőle szedni? Ajánlás szerint?
560. c2a87cc3e2 (válaszként erre: 556. - C8c263a03a)
2017. máj. 12. 19:28

Igen, az a legolcsóbb. Én csak neten tudok rendelni, nálunk a bio bolt mindent drágán ad. A biopiacon is annyiért lehet venni lentebb mutattam, mint ahogy te találtad, és nem fizetek szállítást mert mást is veszek.

Most akkor potyára szedem be a 2 doboz Maca kivonatot.

2017. máj. 12. 18:52

Az egyik hely, ahol vásárolni szoktam, három boltjuk van:

multi-vitamin.hu

A Kosztolányin a bokros gombát veszem a csontra, a Varga Teot.

De nagyon jó a Blahánál is az a biobolt, ott vettem a GAL-féle k-komplexet.

Nem egyetlen helyre járok.

558. kori54
2017. máj. 12. 18:36

[link]

itt vélemények is vannak és akciós.....

557. c8c263a03a (válaszként erre: 553. - C2a87cc3e2)
2017. máj. 12. 18:15
A Zafir egy hónapra 5.140.,drága.
2017. máj. 12. 18:03
Bocs, nem kérdezem, hanem állítom. Tehát megnéztem az árakat, és ez a legolcsóbb.
555. c8c263a03a (válaszként erre: 554. - C8c263a03a)
2017. máj. 12. 18:01

Véletlen elküldtem a linket.

Az extraktumot érdemes venni.Végignéztem az árakat az árgépen? jelenleg a 2.640.a legolcsóbb.Azért küldtem el a lenti linket, hogy lásd, kúraszerűen kell használni.Az is egy kicsit könnyít a kiadásokon.

2017. máj. 12. 17:54
553. c2a87cc3e2 (válaszként erre: 552. - C2a87cc3e2)
2017. máj. 12. 17:40

Még ilyet is találtam:

[link]

Ez drágább, de elég napi egyet szedni. Teljesen tanácstalan vagyok, mit válasszak.

Ebből az üzletből szoktam vásárolni, így könnyen összeszedem azt az értéket, ami után már nem kell szállítást fizetni. :)

2017. máj. 12. 17:27

keresgélek. Két félét találtam, de egyikről sem lehet tudni hogy Norvég, vagy Kínai eredetű.

[link]

[link]

Kérlek hogy nézd már meg te is, és próbáld kiokoskodni melyik lehet a jobb.

551. c2a87cc3e2 (válaszként erre: 548. - C8c263a03a)
2017. máj. 12. 17:22

A progeszteron hiány tünetei felsorolásából nekem 7 tünet megvan.

Majd írd már meg légyszi hol veszed és mennyiért. Nagyon kicsiből élek, és próbálnám a legolcsóbb helyen venni. :)

550. c2a87cc3e2 (válaszként erre: 548. - C8c263a03a)
2017. máj. 12. 17:11

Köszönöm, elolvastam.

Hú, akkor most el kellene kezdeni szedni a barátcserje kapszulát. Azt olvastam, minden étrend kiegészítőre kevesebb adagolást írnak, mint ami hatásos lenne. mennyit kellene szedni a barátcserjéből? Elég lehet a 2x1 ahogy írja?

A 160 cm-hez 74 kg vagyok. Tudom hogy nagyon sok, fájnak a lábaim is, és rosszul érzem magam a bőrömben. Több zöld turmixot fogok inni, és kevesebb kenyeret fogok enni.

Olyan jó hogy itt vagy Brigi! :)

549. c8c263a03a (válaszként erre: 547. - C2a87cc3e2)
2017. máj. 12. 17:07

Az első doki is növényt ajánl a progeszteron fokozására, a Prof.pedig meg is nevezi.

Fogok venni.

548. c8c263a03a (válaszként erre: 547. - C2a87cc3e2)
2017. máj. 12. 16:56

Judit, erre a következtetésre jutottam én is.Hasonlót ír le a Prof.is, mint ez a doki:

[link]

2017. máj. 12. 15:39
Akkor csontritkulásra és hőhullámra is érdemes lenne a barátcserje kapszulát szedni?
546. kori54 (válaszként erre: 544. - B700a6a6d7)
2017. máj. 12. 15:24

Én egy rövidebb ideig szedtem a Protelost, mivel a biszfoszfonátot nem bírtam - állandó lábgörcsöket okozott. Azt nem tudom eldönteni, hogy a Protelostól vagy mástól, de elkezdett hullani a hajam, így azt abbahagytam. Azóta kiderült, hogy nem attól, mert utána is előfordult. Akkor a reumatológus egy félévnyi adag Aclasta infúziót ajánlott, de a mellékhatásai miatt azt sem fogadtam el. Olvastam, hogy valaki utána egy hétig rosszul volt magas lázzal. Maradt a saját kezelés. A Béres csonterő jó volt, bár csak K1 van benne. A K2 vitamin szedése kalciummal kicsit rontotta helyzeten, az előző vizsgalat eredményéről - osteopeniából -bár csak kis eltéréssel, de visszaestem a porózi szintjére. D3 Fresenius-t szedek folyamatosan. Tovitáról bár nagyon hirdetik, nem találtam meggyőző tapasztalatokat.

Csontmarker vizsgálatra mindenképpen kérj beutalót. Igaz, hogy ezek nekem mindig jók voltak :O

2017. máj. 12. 12:04

Nem hasonlítanám össze a biszfoszfonáttal, inkább azt mondanám, hogy az egyik rosszabb, mint a másik.

Mert az odáig rendben van, hogy a protelos támogatja a csontépítést, viszont a csontlebontást ez is gátolja, nem lassítja. Az elöregedett, berepedezett csont törékeny, normál csontanyagcserénél ez lebontódik, nagyon helyesen.

De túl a szív- és érrendszeri megbetegedésen, a gyakori mellékhatások között szerepel a csont, izom, izületi fájdalom...

És ami még riasztó számomra, az az, hogy az egyik összetevő az ASZPARTÁM.

Stroncium benne van az ívóvízben és a növényi magvakban. De nézd meg a BioTechUsánál, hátha kapható.

A következő csak azért érdekes, mert elméletben mi is elindultunk a (fito) ösztrogének irányába:

Ugyanis azt írja egy doki ( a lenti link), hogy a menopauza okozta csontritkulásnál az ösztrogén dominál a progeszteronnal szemben, felborul az egyensúly, ezért nem az ösztrogénre kell koncentrálni, hanem a progeszteronra. Prof. Balázs Csaba endokrinológus pedig a barátcserjét közvetett módon, progeszteron fokozónak tartja.

Itt a doki írása arról, hogy miért hibás dolog az ösztrogénre koncentrálni:

[link]

2017. máj. 11. 19:05
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat, és a segítségeteket. Teljesen tanácstalan vagyok, mert azt me nem szeretném, ha pár év múlva megrepedne, vagy eltörne valamelyik csigolyám. Úgy látszik az alternatív megoldás most nem igazán jött be, legalább is a gerincemben. Tudom, ez egyénre szabott, és az is lehet, hogy nálam nem jelentkezne súlyos mellékhatás. De ami a biszfoszfonát tartalmú gyógyszerekről hallottam, az még borzasztóbb. Na azt biztos nem szedem. Szerintetek esetleg mivel én már szedtem a Dr Best féle Stroncium táplálékkiegészítőket és semmi problémám nem volt vele, talán reménykedhetek, hogy a Protelestól sem lesz. Bár tudom, hogy a kettő nem ugyanaz. A Dr Best egy kapszulájàban 360 mg Stroncium volt, és kettőt kellett bevenni. A Protelosban 2 gramm van. Olvastam a Preotact injekcióról, valaki ismeri? A Toviitál tojáshéjból készült tabletta vagy por használ? Tapasztalatok? Hallottam azt is, hogy a világos sör szilícium tartalma miatt csontépítő. Az egyik sporttársam édesanyjának kitűnő a csontja, rendszeresen ivott egy pohár sört. A DEXA-ban mondták, hogy ennek köszönheti, hogy nincs csontritkulása. Még tologatom a gyógyszert, a doktornő biztos letolna, ha tudná, hogy még el sem kezdtem. Egy másik doktornő, akit megkérdeztem az interneten azt kérdezte, hogy csontmarker vizsgálatot a véremből csináltak -e? Mert ugye vizsgálni kellene a cdontlebontó sejtek szintjét, és ettől függ a kezelés módja. Dehogy volt ilyen! A doktornő a T-Score eredmény után csak felírta a gyógyszert és kész. Még azt sem kérdezte meg, hogy esetleg érrendszeri, vagy szívpriblémám volt-e, vagy van-e? Szóval, előbb utóbb döntenem kell.
2017. máj. 11. 16:42

Akkoriban a nővérem autoimmun pajzamirigy gyulladásása kerestem megoldást, és meglepett, hogy ez egyben a menopausára is megoldás lehet.

A Prof. egy rövid cikke a növényről:

[link]

542. c2a87cc3e2 (válaszként erre: 539. - C8c263a03a)
2017. máj. 11. 16:10
Köszönöm hogy ismertetted velem ezt a lehetőséget is. Még van 1 doboz Maca kivonatom, ha nem hoz komolyabb eredményt 2 havi szedés, kipróbálom a barátcserjét is. Kb. 1 árban vannak, Maca kivonatot találtam 1 helyen olcsóbban is.
❮❮ ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook