Osteoporosis (csontritkulás) (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Osteoporosis (csontritkulás)
2015 novemberben voltam utóljára mérésen, akkor gerincnél -3 volt. Az L3-as -3.7. Csípőnél -2,6. Összességében 3-as fokozatba sorolták. A 3,2 T-score az egyáltalán csontritkulásnak számít, vagy csak lehagytad a mínusz jelet ? Igen én kombinált táplálék kiegészítőt szedek, K2 kalcium és D3 is van benne. Hogy javult e még nem tudom, esetleg ősszel megnézetem. A csípőhöz írtak összehasonlítást az ORFI-ban, mindig odajártam DEXA-ra. 2010: -2.8,
2012: -2.4, és 2015:-2.6 szóval az 5 év alatt nem sokat változott. Van egy ismerősöm aki folyamatosan szedi a biszfoszfonátot, neki jobb az eredménye, de nála is előfordult romlás amellett, hogy rengeteget mozog. Én eddig ülőmunkát folytattam, nagyon kevés mozgással, ezen most változtatok.
Szóval az a 3,2 mínusz vagy plusz ? :)
Semmi más mellékhatásra nem emlékszem, mint a hajhullásra ami akkor kezdődött. De később arra a következtetésre jutottam, hogy még sem a Protelos okozta. A mellékhatásoknál nem is írják. Egyébként csak 1 dobozzal szedtem be összesen.
Igen, én is e logika mentén gondoltam a csontritkulásra.
Sajnos nincs olcsóbban.
Örülök hogy nővérednek ilyen hatásos volt. Ettől én is jobban bízom benne. valószínű én is 2-t szedek majd.
Csontritkulásra azért gondoltam hatékonynak, mert normalizálja azt a felborult állapotot, aminek következtében a csontritkulás is fennáll.
Nem találok olcsóbban mint a biopiacnál és az ahol te mutattad, de a biopiacnál mást is tudok venni olcsóbban mint másutt, pl. a Grape Vital cseppet. Nagyon megszerettem ezt is. :)
Szendi üzleteiben nem tudok olcsón, erre nem ad promóciós kódot sehol.
Azért azt hozzáteszem, hogy szó szerint egyik doki sem írja le azt, hogy a barátcserje a csontritkulás ellenszere lenne. Inkább azt írják, hogy a csontritkulás egyik tünete annak, hogy felborult az egyensúly a két hormon között, és ebben segíthet a barátcserje, vagy a jam gyökér. De az összefüggés....
Ez egy nagyon közérthető, világos írás egy jógaoktatótól, mintegy kiegészítve a két doki cikkét:
A Prof. azt írja a cikkében, hogy napi 2-4 kapszula.Kettőt fogok szedni.De közben elolvasok néhány tapasztalatot, hátha megtudok valamit a használatáról .Itt a hoxán is van fóruma, persze döntően a terhesség kapcsán.
A nővérem kettőt szedett, és lerítkították a pajzsmirigy ellenőrzését évi egyre, pedig úgy volt, hogy el kell távolítani.Azóta nem panaszkodik hőhullámról és a pajzsmirigye is megvan. Neki elég volt a kettő.
Nincs tapasztalatom, bár nekem nincs olyan nyavalyám, ami alapján mérni lehetne a hatást, vagy a változást, mint pl. egy hőhullámnál.
A doki azt mondja, kb.három hónap után kezd el dolgozni ez a növényi hatóanyag.
Annyit még megtudtam, hogy adaptogén növény.
Igen, a szállítási ktg.-t ki kell védeni.
Meg kéne nézni a Szendi "boltoknál" mi a helyzet.
Benézek oda is.
Igen, az a legolcsóbb. Én csak neten tudok rendelni, nálunk a bio bolt mindent drágán ad. A biopiacon is annyiért lehet venni lentebb mutattam, mint ahogy te találtad, és nem fizetek szállítást mert mást is veszek.
Most akkor potyára szedem be a 2 doboz Maca kivonatot.
Az egyik hely, ahol vásárolni szoktam, három boltjuk van:
multi-vitamin.hu
A Kosztolányin a bokros gombát veszem a csontra, a Varga Teot.
De nagyon jó a Blahánál is az a biobolt, ott vettem a GAL-féle k-komplexet.
Nem egyetlen helyre járok.
Véletlen elküldtem a linket.
Az extraktumot érdemes venni.Végignéztem az árakat az árgépen? jelenleg a 2.640.a legolcsóbb.Azért küldtem el a lenti linket, hogy lásd, kúraszerűen kell használni.Az is egy kicsit könnyít a kiadásokon.
Még ilyet is találtam:
Ez drágább, de elég napi egyet szedni. Teljesen tanácstalan vagyok, mit válasszak.
Ebből az üzletből szoktam vásárolni, így könnyen összeszedem azt az értéket, ami után már nem kell szállítást fizetni. :)
A progeszteron hiány tünetei felsorolásából nekem 7 tünet megvan.
Majd írd már meg légyszi hol veszed és mennyiért. Nagyon kicsiből élek, és próbálnám a legolcsóbb helyen venni. :)
Köszönöm, elolvastam.
Hú, akkor most el kellene kezdeni szedni a barátcserje kapszulát. Azt olvastam, minden étrend kiegészítőre kevesebb adagolást írnak, mint ami hatásos lenne. mennyit kellene szedni a barátcserjéből? Elég lehet a 2x1 ahogy írja?
A 160 cm-hez 74 kg vagyok. Tudom hogy nagyon sok, fájnak a lábaim is, és rosszul érzem magam a bőrömben. Több zöld turmixot fogok inni, és kevesebb kenyeret fogok enni.
Olyan jó hogy itt vagy Brigi! :)
Az első doki is növényt ajánl a progeszteron fokozására, a Prof.pedig meg is nevezi.
Fogok venni.
Én egy rövidebb ideig szedtem a Protelost, mivel a biszfoszfonátot nem bírtam - állandó lábgörcsöket okozott. Azt nem tudom eldönteni, hogy a Protelostól vagy mástól, de elkezdett hullani a hajam, így azt abbahagytam. Azóta kiderült, hogy nem attól, mert utána is előfordult. Akkor a reumatológus egy félévnyi adag Aclasta infúziót ajánlott, de a mellékhatásai miatt azt sem fogadtam el. Olvastam, hogy valaki utána egy hétig rosszul volt magas lázzal. Maradt a saját kezelés. A Béres csonterő jó volt, bár csak K1 van benne. A K2 vitamin szedése kalciummal kicsit rontotta helyzeten, az előző vizsgalat eredményéről - osteopeniából -bár csak kis eltéréssel, de visszaestem a porózi szintjére. D3 Fresenius-t szedek folyamatosan. Tovitáról bár nagyon hirdetik, nem találtam meggyőző tapasztalatokat.
Csontmarker vizsgálatra mindenképpen kérj beutalót. Igaz, hogy ezek nekem mindig jók voltak :O
Nem hasonlítanám össze a biszfoszfonáttal, inkább azt mondanám, hogy az egyik rosszabb, mint a másik.
Mert az odáig rendben van, hogy a protelos támogatja a csontépítést, viszont a csontlebontást ez is gátolja, nem lassítja. Az elöregedett, berepedezett csont törékeny, normál csontanyagcserénél ez lebontódik, nagyon helyesen.
De túl a szív- és érrendszeri megbetegedésen, a gyakori mellékhatások között szerepel a csont, izom, izületi fájdalom...
És ami még riasztó számomra, az az, hogy az egyik összetevő az ASZPARTÁM.
Stroncium benne van az ívóvízben és a növényi magvakban. De nézd meg a BioTechUsánál, hátha kapható.
A következő csak azért érdekes, mert elméletben mi is elindultunk a (fito) ösztrogének irányába:
Ugyanis azt írja egy doki ( a lenti link), hogy a menopauza okozta csontritkulásnál az ösztrogén dominál a progeszteronnal szemben, felborul az egyensúly, ezért nem az ösztrogénre kell koncentrálni, hanem a progeszteronra. Prof. Balázs Csaba endokrinológus pedig a barátcserjét közvetett módon, progeszteron fokozónak tartja.
Itt a doki írása arról, hogy miért hibás dolog az ösztrogénre koncentrálni:
Akkoriban a nővérem autoimmun pajzamirigy gyulladásása kerestem megoldást, és meglepett, hogy ez egyben a menopausára is megoldás lehet.
A Prof. egy rövid cikke a növényről: