Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Osteoporosis (csontritkulás) fórum

Osteoporosis (csontritkulás) (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Osteoporosis (csontritkulás)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2052. szöszi3
máj. 31. 16:51
2051. 55Judit (válaszként erre: 2048. - Liliom10)
máj. 27. 16:26

Hova lettél? Nincs tán baj?

Most hogy máktejet kortyolgatok, jutott eszembe hogy kérdezted a szűrést is.

Edényre teszek egy szűrőt, arra egy nagy méretű férfi zsebkendőt. Azt a nagyon régi fajtát, amiben még nincs műanyag. A fél liternyi tejem ebbe pont belefér. A zsebkendőt összefogom, nyomkodom, csavarom. Nem baj ha szaftos marad a pép, úgyis megesszük.

A főzött tejeket én nem tudom leszűrni így, hirtelen eltömítik a zsebkendőt. Ezért a készülékben csak olyan tejet készítek ami selymes, nem kell szűrni. De mostanában hanyagolom, csak krémleveseket készítek benne.

2050. 55Judit (válaszként erre: 2048. - Liliom10)
máj. 25. 20:50

nagyobb mennyiséget megpiríthatsz egyszerre, pirítva sokáig eláll a mag. Csak a darált romlik hamar. Egyébként van hogy nálam is áll a hűtőben a darált 4 napig is, csak olvastam hogy mielőbb el kell fogyasztani, 2 napnál tovább ne nagyon tároljuk. De én kávédarálón darálok, általában 40 gr-ot és ez 2 naponta nem gond.

Az a kis pálmaolaj amit apránként most megeszel, biztos nem fog megártani. Nem napi szinten eszed nagy kanállal. Én is eljátszottam már a gondolattal sokszor hogy veszek mogyoróvajat, de túl kalóriadús, és hamar meg is enném, amellett hogy a fekete magokat és a diót kötelezően megeszem. Így is sok, és alig tudom visszafogni magam annyira finom a csonterősítő étrend.😉

2049. liliom10 (válaszként erre: 2047. - 55Judit)
máj. 25. 20:38
Ezt a nasi datolyát nem magam miatt készítettem, csak kettőt ettem én. Finom ! 😊 A vendégeknek is ízlett.🙂
2048. liliom10 (válaszként erre: 2046. - 55Judit)
máj. 25. 20:36

Igen, mindennek gyorsan utána lehet nézni a neten. Most már az AI-val még gyorsabban.

A darált mákot, szezámmagot hűtőben tartom, de tovább, mint Te.Kb.5-6 napig. Nincs kedvem 2 naponta pirítani, darálni.

Szót fogadok a tanító néninek, nem veszek többet mákot darálva ! 🙂

A mogyoróvajat megnéztem. Ez jó minőségű, nincsenek állományjavítók, egyéb káros összetevők benne. Sajnos egy kis pálmaolaj van. Nem veszek már pálmaolajos termékeket, ez kivétel. Még sosem vettem mogyoróvajat, ki akartam próbálni.

Jól van, fogom áztatni a mákot is. 🙂 Hogy egyszerű leszűrni ?

2047. 55Judit (válaszként erre: 2045. - Liliom10)
máj. 25. 12:14

Lemaradt: Királydatolyát a siófoki csarnokban vettem legutóbb, 7.400 ft/kg. Régebben a magzsola.hu-n vettem, de az szárazabb, kisebb szemű, és a szállítási költséggel már nem is olcsóbb mint a siófoki. Az pedig nagy szemű, puha, krémes, mennyei finom.

Hát az a mogyóróvajas datolya!!! Te is tudod halmozni az élvezeteket!🤣

2046. 55Judit (válaszként erre: 2045. - Liliom10)
máj. 25. 11:41

Igen, nem volt internet. Az orvos pedig sajnos ezekről a dolgokról sem beszél. Pont mint arról a nyiroktisztításról sem, amiről most tanultam. Nem ide tartozik. de tény, hogy az internetről szó szerint az életünket is megmenthetjük. Sorolhatnám, mi mindent meggyógyítottam magamon mióta van számítógépem.

A darált mákot, szezámot, stb, darálás után hűtőben kell tárolni, és 1-2 napon belül érdemes elfogyasztani mert az értékes zsírsavak bennük károsodnak. Tehát darált mákot venni rossz ötlet részben ezért, részben mert az enzimgátjó anyagok nincsenek leáztatva. Semmit nem veszünk darálva!

Nekem akkor volt mogyoróvajam amikor én készítettem, de szemcsés maradt, és kellemetlenül tapadt a számban. A bolti biztos dugig van valami állományjavító és ki tudja milyen adalékokkal. Na mindegy, ha szereted, néha meg lehet venni.

De mért nem áztatod a mákot? Csak engedsz egy tálban vizet rá, megkavargatod, átmosod, aztán tiszta vízben had ázzon! Másnap leszűröm, tálcán kiterítem, megy a terasz asztalra. Hidegben beteszem az aszalóba. Nagy, szögletes tálcás aszalóm van.

Csináljad, megéri!

2045. liliom10 (válaszként erre: 2044. - 55Judit)
máj. 25. 11:28

Eddig még nem tudtam rávenni magam, hogy beáztassam a mákot. Képes vagyok darált mákot (is) venni.

A királydatolyát honnan érdemes venni ?

Az életben először van mogyoróvajam. A datolyát fölvágtam az egyik oldalán, bele tettem egy fél tk.mogyoróvajat, és belenyomtam egy mogyorót, mikor összecsuktam.

Mivel sós mogyorót nem tartok itthon, icipicit sót tettem a m.vajra oda, ahová a mogyorót tettem. Egyszerű és finom ! 🙂

A fiad kiskorában még nem volt internet. Most már sokat tanulunk onnan is.

2044. 55Judit (válaszként erre: 2043. - Liliom10)
máj. 25. 11:15

Örülök! Mivel tetszik neked, leírom a mai finomságot is:

Datolyás máktejet készítettem, 2 napi adagot. (Nem mintha nem tudnám benyalni a szűrleménnyel egy szuszra.) A szűrleményt szintén mint az előzőt, kis kefír bele, ebbe nyírfacukor nem lesz mert a királydatolya elég édes.

Egy csomag Pennys mákot beáztatok 1 napra, majd megszárítva egy dobozba teszem. Ha jól kiszárad sokáig eláll, persze nem nálam.😉 Fél literes a turmix keheny, ebbe 40 gr. mákot és 2 szem királydatolyát teszek.

Fiam most nyalogatja mert e pillanatban átengedtem a holnapi adagomat neki, és azt kérdezte. Mondd csak édesanyám, én miért nem ilyenen nőttem fel???😀

2043. liliom10 (válaszként erre: 2041. - 55Judit)
máj. 24. 19:39
Ki fogom próbálni ! 🙂
2042. 55Judit (válaszként erre: 2041. - 55Judit)
máj. 24. 15:20
Most jutott eszembe, ebből fagyit is fogok készíteni!
2041. 55Judit
máj. 24. 14:31
A ma délutáni nasim: Nyírfacukorral őrölt fekete szezám, elkevertem kevés görögjoghurttal hogy ne legyen száraz. Nagyon finom, most nyalogatom.😉
2040. 55Judit (válaszként erre: 2039. - 55Judit)
máj. 17. 14:29
Vannak egyszerű vesegyakorlatok is, mint pl. a vese dörzsölése, és a vese meridián kopogtatása.
2039. 55Judit (válaszként erre: 2038. - Liliom10)
máj. 17. 14:25

Én a vese meridián teát/kapszulát nem használom, már így is sokallom amit beszedek, megeszek, megiszok.

Amit én szedek: Ugyanaz a D3&K2 mint a tied, de télen szedem mellé a gyógyszertári 3.000-eset is. Kalcium komplex, Kollagén ugyanonnan, és bár más egyéb miatt szedem a Rezveratrolt, de a tünetek, állapotok esetére való ajánlásnál említik a csontritkulást is. Kiegészítésnek mellé ajánlják a Kvercetint is, de azt nem szedem. A zsurlót viszont igen, napi 2 mokkással ha el nem felejtem. Ha jól emlékszem ez van a vese teában is. Na meg fogyasztom ezeket a fekete élelmiszereket. Nem naponta, de igyekszem.

2038. liliom10 (válaszként erre: 2035. - 55Judit)
máj. 17. 13:51
Nem gondoltam, hogy Vese meridián teát és/ vagy kapszulát kell szedni csontritkulás esetén ! Megint tanultam Tőled valamit.😊 Szedem naponta a D3-vitamint K2-vel, és a Y..a cég Kalcium komplexét is! Nem engedtem, hogy biszfoszfonátot adjanak !
2037. 55Judit (válaszként erre: 2036. - Liliom10)
máj. 17. 13:26

Érdemes, jól teszed.

Pl. még nem ismertem AI-t amikor barátkozni kezdtem a csikunggal. Később kiderült, a HKO is előtérbe helyezi ezt a mozgásformát az akupresszúra mellett. Mert a csikung oldja a feszültséget ami köztudottam ezernyi betegség melegágya, és javítja az energiaáramlást. Ami mint tudjuk ahol elakadások vannak, ott megjelenik a betegség. Nem mindenható a módszer, de ha egyetemen is tanítják, nem lehet nagy butaság. Aki pedig már gyakorolt annyit hogy a hatását is érzi, annak egy áldás.😉

2036. liliom10 (válaszként erre: 2034. - 55Judit)
máj. 17. 13:12
Néha megkérdezem az AI-t én is. Az emésztésemmel nincs baj, van más. A HKO-val kapcsolatban még nem kérdeztem, de ezután fogom. 🙂
2035. 55Judit (válaszként erre: 2034. - 55Judit)
máj. 17. 10:28

Egy példa: Megkérdeztem mi okozza a csontritkulást a HKO szerint? Érdemes elolvasni, mert ez az amiről a nyugati orvoslás mélyen hallgat. Helyette nyomja a fő ásványianyagtól mentes kalcumot és egy minimális D3 vitamint, természetesen K2 nélkül. Amikor elérte hogy eredményesen lepusztulj, végre adhatja a biszfoszfonátot amennyiben hagyod.

Kérdésemre a válasz: [link]

Olvasása közben felmerülő kérdésekre, lehet további kérdéseket feltenni, akár azzal a kéréssel is hogy kínai orvosoktól keressen. Én sokszor találok bármilyen témában több információt az AI által átnézett oldalakon is.

2034. 55Judit (válaszként erre: 2033. - Liliom10)
máj. 17. 08:23

Google AI! 😉😀

Beírtam a tüneteimet és megkérdeztem hogy a HKO szerint ezek mire utalnak. Így tudtam meg azt is, hogy pl. a közel 25 éve tartó hőhullámaim, az éjszakai hőségek, izzadások nem a klímax miatt vannak. Egy vagyont költöttem a hormonháztartásom rendezésére miközben nem is azzal volt a baj hanem a Jang túlsúly, Jin hiány miatt.

Próbáld ki te is ha van eü gondod, mondjuk emésztéssel, valamilyen szerveddel kapcsolatban.

2033. liliom10 (válaszként erre: 2032. - 55Judit)
máj. 17. 08:11
Sok hasznosat írsz ! 🥰 Most is ! Honnan tudod, hogy Yin hiányod van ?
2032. 55Judit (válaszként erre: 2031. - Liliom10)
máj. 17. 07:51

Egyem a drága szívedet, én is úgy olvasgatom össze. De nagyon-nagyon örülök ha találsz számodra hasznosat abban amit írok.💖😀

Szem előtt tartom hogy a vese legaktívabb 17-19 óra között, ezért ilyenkor fontos a folyadék és azoknak az anyagoknak a bevitele amik építik az energiáját. Ezek a fekete élelmiszerek. Fekete bab, rizs, szezám, mák, chia, quinoa, lencse.

Pl. a mai reggelim köleskása (lép, gyomor, vese is, bár ez fehér ) őrölt fekete szezámmal (vese).

Ázik a fekete bab amit majd főzök, estére abból turmixolok a fekete szezámhoz, ami 2 napi ital lesz vacsorának.

Ezentúl a szezámot nem pirítom csak áztatom, mert az én emésztőrendszerem Yin hiányos és a pirítás nekem nem előnyös.😉 Lehet hogy ez sűrűbb lesz, és majd kanalazható, nem iható.

Most szárad a 24 órát áztatott mákom is.

2031. liliom10 (válaszként erre: 2029. - 55Judit)
máj. 16. 16:01
Köszönöm ! 💖 Kimásolom ezeket ! Tényleg könyvet írhatnál ! Rögtön megvenném ! 🥰
2030. 55Judit (válaszként erre: 2029. - 55Judit)
máj. 16. 08:10

Még ezt írja a végén:

"Ne szűrd le! Miután a gép végzett, a sűrű, sötét, krémes italt szűretlenül öntsd ki. A gép a szezámot és a főtt szemeket is selymesre dolgozza, így minden értékes rost és olaj benne marad, ami keni a beleket."

2029. 55Judit
máj. 16. 08:01

Liliom drága az alábbi főleg neked szól, mert tudom te készítesz növényi tejeket.

HKO ajánlása szerint a legerősebb időskori Jing-Építő Tej (Smile géphez, ami 1.2 l-es.)

Hozzávalók (összesen kb. 13 dkg száraz alapanyag):

- 5 dkg Fekete quinoa (Vese-Jing erősítés, csontok védelme) – főzés előtt szűrőben, folyó víz alatt nagyon alaposan mosd át!

- 5 dkg Azuki bab vagy Fehér gyöngybab (előbbi Jing és Vér táplálása, vagy utóbbi a Tüdő tisztítása. Erre is kértem.) – Kötelezően 12-24 órát áztatva, az áztatóvizet kiöntve!

- 3 dkg Fekete szezám mag (A legerősebb időskori fiatalító és bélkenő mag)

Fűszerek a könnyű emésztésért: Fél teáskanál egész kömény + 2-3 szem kardamom belső magja. Én nem használok kardamomot, nem szeretem.

A fekete mag, fekete hüvelyes és fekete gabona a veséken keresztül a csontokat erősíti.

2028. 55Judit (válaszként erre: 2027. - Liliom10)
máj. 14. 18:21

Köszönöm, én tudom de jó hogy leírtad, hátha mások is olvassák.

Most egy csomót beszélgettem AI-val az egészségi állapotomról a HKO meglátásában, és kaptam növényi tejhez is ajánlást a megoldandó feladatokhoz. Már áztatom is be a hozzávalókat.😘

2027. liliom10 (válaszként erre: 2026. - 55Judit)
máj. 14. 16:38
Jó, hogy írtad, én pedig hangsúlyozom, hogy csak BIOnapraforgót szabad enni, mert a többit a rákkeltő glifozáttal permetezik ! Úgy tudom, nálunk még nincs betiltva 😞😡, pedig egyre több országban igen.
2026. 55Judit
máj. 14. 15:19

Most azt találtam, hogy a HKO szerint számomra előnyös a napraforgó fogyasztása. Ezentúl lehet, nem pirítom a magokat, mert az én Yin hiányomnak nem előnyös. Áztatok. Holnap BIO napraforgó magból és fekete szezámból készítek tejet, a sűrejét pedig csak elnyalakodom egy kis mézzel vagy juharsziruppal. 1 tk.-nyi nem árthat meg.😉

Van géped, készítsél te is ilyen finomságokat!🌼

Estére beáztatom a magokat.

2025. 55Judit (válaszként erre: 2024. - 55Judit)
máj. 14. 13:03
Kimértem kanállal az egész szemű magot. nekem egy nagyon púpos ek. a 15 gr. De azt olvastam, maximum ennyit érdemes enni. Tehát nem baj ha kevesebb kicsit. Én 30 gr-ot mérek ki, azt darálom. A felét eszem meg, másik fele megy a hűtőbe. Ott kell tartani és 1-2 napon belül el kell fogyasztani az őrölt magot.
2024. 55Judit (válaszként erre: 2023. - Liliom10)
máj. 14. 12:59
Elég nagy különbségek jöhetnek ki kanállal. Van egy pici digitális mérlegem, azon mérem. Érdemes venni, jól ki lehet használni. Én napi többször is használom.
2023. liliom10 (válaszként erre: 2022. - 55Judit)
máj. 14. 12:41

Köszi! 💖 Úgy fogom enni, ahogy Te ! Hogy méred ki a 15 g-ot ? Pl. ez egy lapos evőkanálnyi ?

Most olvastam, hogy a fekete szezámmag 60 %-kal több kalciumot tartalmaz, mint a hántolt (fehér)!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook