Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Osteoporosis (csontritkulás) fórum

Osteoporosis (csontritkulás) (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Osteoporosis (csontritkulás)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
1845. xangie (válaszként erre: 1810. - Jucus54)
júl. 14. 14:08

Én nem vagyok érintett, de Anyukám igen. Ne várd meg az első csigolya összeroppanást!

Sajnos aki érintett ebben a betegségben, addig nem érzi... Pokoli fájdalommal és mozgáskorlátozottsággal jár. Az ajánlott hatóanyag csodát tesz, örülj neki, hogy az értékeid miatt már felírható. Anyukámnak semmi mellékhatása nincs. Nem tudod megakadályozni, hogy tovább romoljanak az értékeid, ez már az a szint. Bármilyen hihetetlen, ez egy rohadt betegség és a gyógyszer elutasítása (erre a hatóanyagra gondolok) a betegség romlásával jár.

1844. szöszi3 (válaszként erre: 1843. - 41fff2401b)
jún. 27. 13:50
Köszönöm szépen a tanácsokat!
1843. 41fff2401b (válaszként erre: 1832. - Szöszi3)
jún. 24. 09:05

Szia! A lumbális gerincrész gyengesége napi tíz perc célzott tornával szépen megerősíthető. A youtube-on Béres Alexandránál ingyenesen találod ezeket, hátizom illetve mélyizom torna néven.

Ezek a bajok legtöbbször a gyenge izomzat miatt alakulnak ki, ami súlyos okozója és súlyosbítója a csontritkulásnak is, nem csak az isiásznak, sérveknek, porckorongbajoknak stb.

A jó hír, hogy napról napra tehetsz ellene és pár hónap alatt rengeteget javíthatsz az állapotodon. Javasolt után a jóga is, valamint a súlyzós edzések. Ez alatt az egy-két kilós kézisúlyzóval, célzottan végzett gyakorlatok értendők. Napi fél óra is rengeteget használ, a lényeg, hogy ikatasd be minden nap! Mellé sok-sok tempós séta, éppen csak annyira, hogy picit megemelkedjen a pulzus és picit lihegj.

Fél év múlva magadra sem fogsz ismerni.

jún. 24. 09:01

Remélem, olvastátok a cikekket, melyek tudományos lapokban jelentek meg és a legújabb kutatásokat tartalmazzák a témában! A jó hír az, hogy életmóddal visszafordítható, sőt, sokaknál gyógyítható is a csontritkulás. Igen, azon is múlik, mit esztek, de a legfontosabb az erősítő típusú testedzés. Az elmélete az dióhéjban, hogy minél nagyobb az izomzat, annál jobban feszíti a csontokat, hiszen az izmok a csontokra tapadnak. Így a test kénytelen sűríteni a csontot az állandó feszítés miatt.

Természetesen nem a krónikusan szélsőséges esetekre gondolok. Olvassatok utána, rengeteg magyar nyelvű lap is személézte ezeket az elmúlt hetekben.

A rossz hír, hogy a házimunka nem számít erősítő edzésnek.

1841. 55Judit (válaszként erre: 1839. - Liliom10)
jún. 24. 08:47

Mindig variálok.

Tudod, készítem a növényi tejeket. Remélem már te is!

A reggeli növényi tejembe teszek chia magot, gyorsan összeturmixolom és úgy jóllakok mint a duda. Ha olyan tejet készítek aminek van szűrleménye ahoz teszek egy kis kókuszolajat hogy formába tudjon dermedni, ha mák vagy szezám akkor pici mézet is. Ez megy a hűtőbe szívecsés bonbonformába nyomkodva és rájárok.

1840. szöszi3 (válaszként erre: 1839. - Liliom10)
jún. 12. 09:08
Köszönöm szépen a segítséget 😘
1839. liliom10 (válaszként erre: 1838. - Szöszi3)
jún. 12. 07:00

Nekem vannak könyveim is a témáról, hallgatok videókat is, itt a neten olvasgatok is.Elkezdtem kiírni egy füzetbe a fontos infókat, hogy ne kelljen mindig keresgélni itt-ott. Pl.Ca- tartalmú élelmiszerek, mellé írva, melyikben mennyi van.

Vegyél mákot, szezámmagot ! Majd leírjuk, - gondolom, Judit is, mi hogyan használjuk.

1838. szöszi3 (válaszként erre: 1836. - Liliom10)
jún. 12. 06:36
A táplálkozásomon még nem változtattam de utána nézek annak is hogy mit lehet és mit kell mellőzni.
1837. szöszi3 (válaszként erre: 1835. - Liliom10)
jún. 12. 06:30
Köszönöm szépen a segítséget utána fogok nézni ❤️
1836. liliom10 (válaszként erre: 1834. - Szöszi3)
jún. 11. 23:15
A táplálkozásodról nem írtál. Az is fontos !
1835. liliom10 (válaszként erre: 1834. - Szöszi3)
jún. 11. 23:04

Majd írok " 55Judit"- nak, hogy jöjjön ide kicsit a fórumra, mert tőle már tanultam ezt-azt !

A youtube-on vannak videói Bokor Katalinnak. Hallgasd őt is ! Az ő nevét már több évtizede ismerem, mert régen megvettem a " Táplálékod legyen gyógyítód !" c.könyvét, el is olvastam. Nagyon tanulságos a sorsa, és hogy idős létére nem szed gyógyszereket! Róla is olvass ! Tőle tudom, hogy muszáj szedni a K2- vitamint ! Ő nagyon megjárta régen, amiért nem szedte.

1834. szöszi3 (válaszként erre: 1833. - Liliom10)
jún. 11. 22:36
Köszönöm szépen a válaszodat a k2 vitamint nem az orvos írta fel nem is mondott semmit a k2 vitaminról csak a d-vitamint írta. Utána néztem én is kutakodtam és mindenhol azt olvastam hogy a D vitamin a k2 nélkül nem tud beépülni a csontokba rendesen. A kelet kincse bioboltba voltam és ott mondta a kis hölgy hogy szedjem a k2 vitamint is még ajánlotta a marhakólagént. Ellátott tanácsokkal a k2 vitamint szedem hétfőtől péntekig két nap szünet és így szedhetem folyamatosan. Utána nézek Szendi Gábor írásainak. Mégegyszer köszönöm a válaszodat minden jót kívánok neked. 🙂
1833. liliom10 (válaszként erre: 1832. - Szöszi3)
jún. 11. 21:20

Nekem is írt fel a reumatológus heti 30000 NE D3- vitamint. Ezt kevésnek tartom, én napi 8000 NE- t szedek. Igaz, megmérettem a laborvizsgálatkor a D- vitaminszint emelt, ami kicsit lejjebb volt az ajánlott legalacsonyabb értéknél, mert csak 75 fölött jó. Neked is ajánlom, hogy méresd meg ! Nálunk ez 6000 Ft- ba került 2 éve. Nekem nem írtak fel K2- vitamint, ezt magamtól szedem. Azt mondta a reumatológus, hogy továbbképzésen azt mondták, nem kell szedni. Akkor ő ne szedje ! Mondtam neki, hogy kell, mert különben a kalcium lerakódik az erekben is, és jön az érelmeszesedés a következményeivel együtt.

Olvasgasd Szendi Gábor írásait, hírleveleit, rengeteg információt találsz mindenről !

Én olyan kollagént szedek, amiben halkollagén is van ( Kollagén l + ll.)

1832. szöszi3
jún. 11. 16:36
Sziasztok! Új vagyok itt . Tavaly derült ki hogy nekem is csontritkulásom van!A doktor nő írt fel nekem Ossica gyógyszert havi 1db... semmi információt nem adott róla csak azt mondta hát a fogorvosok nem szeretik ezt a gyógyszert! Mikor elolvastam mi ez egyáltalán 3-rom hétig gondolkodtam beszedjem-e.Heti 30000 D3-vitamint és ennyi! Egy csontritkulásos csoportba beléptem a Facebookon ott nagyon sokan elutasították ezt a gyógyszert a biszfoszfonát miatt!Sok jó dolgot olvastam ott mit lehetne tenni hogy javuljon a csontritkulás.Itt is ugyan azok a tanácsok vannak! 9-darabot szedtem be Ossicát Áprilisban az utolsót mer úgy döntöttem nem veszek be többet a doktornőnek még nem mondtam meg!Azért döntöttem így mert sajnos a fogkoronám leesett ami a rágófogamon volt alatta tömött fog a tömést sajnos megettem :) elkezdett fájni a fog elmentem a körzeti fogászhoz elmondtam mit szedek ő egyből elutasított és elküldött a szájsebészetre ott nagyon sokan voltak 3-rom óra várakozás után otthagytam! Elmentem privát ott felvilágosítottak mit okoz a gyógyszer na akkor döntöttem el hogy többet nem veszek be! Irt fel antibiutikumot 3-rom nap után kihúzta a fogam lekezelte bevarrta és még 4X kellet visszamennem ellenőrzésre hogy minden rendben legyen! Azóta csak szedem a heti 30000D3 vitamint K2 vitamint meg Vettem marhakollagént! Tornázom gyalogolok meg lépcsőzőm a 4. emeleten lakom napi 10X megyek le -fel! A tornára figyelnem kell mert a lumbáris gerincrészemnél gond van! Kedves tagok ez a történetem ... minden tanácsot elfogadok ha szántok rám egy kis időt! Köszönöm ha elolvasod!
1831. liliom10 (válaszként erre: 1830. - Hanna60)
jan. 29. 19:58

Semmi bajod nem lesz 2 szemtől !Ne rettegj, mert a stressz többet árt !

Voltál laborbizsgálaton ? Én igen, és csináltattam D- vitaminszint mérést. Kiderült, hogy alacsonyabb nálam, mint kellene. Azóta megemeltem a D- vitamin adagomat ( természetesen K2- vitaminnal szedem !). Én is citrokalciumot szedek, 100 mg-os tablettát napi 1 db-ot.

Olvasgasd Szendi Gábort, ő erröl is és sok mindenről ír, a csontritkulásról is, a biszfoszfonátokról is, és ezer más dologról !

1830. Hanna60 (válaszként erre: 1829. - 7454c77428)
jan. 29. 19:30
Én attól rettegek, ettől a két szemtől lesz-e valami bajom. (mellékhatások) Az orvoshoz már nem merek visszamenni, nem szeretném ha meg próbálna meggyőzni. Inkább valamilyen alternatív módszert szeretnék. A D vitamint szedem, kalciumból milyet érdemes? Nekem valami citrokalciumot írtak ki. Olvastam a Varga-gombáról, tud róla valaki valamit írni? Köszönöm, ha válaszol valaki!
1829. 7454c77428 (válaszként erre: 1828. - Hanna60)
jan. 29. 16:59
én is jártam két évig az sztk-ba.az eredményeim nem javultak.aztán elromlott a gép,a város túlsó végén van fizetős oké,utoljára találkoztunk.de a magán telefonszáma ki volt írva az ajtóra.
1828. Hanna60
jan. 28. 21:45
Sziasztok! Most találtam erre az oldalra. Nemrég állapították meg, hogy súlyos csontritkulásom van. Optirizint írtak ki. Bevettem kettőt, jó beteg lévén, aztán el kezdtem olvasni...Nem szeretném szedni.
1827. 55Judit
2024. dec. 13. 16:52
A cikória is erősíti a csontokat. Én a cikória kávét nagyon szeretem. Rájöttem hogy a növényi tejekkel is finom. Ma máktejet készítettem, nagyon ízlett instant cikóriával.
1826. 55Judit
2024. dec. 11. 16:41
Nahát! Most olvasgatom a kiegészítőim jellemzőit, mert mindről egy egész oldalnyi infó van. Az egyiknél azt írja, csontritkulás esetén is. :) Ez a Rezveratrol & Pterosztilbén flavonoid komplex. Alapból nem a csontokra vettem.
1825. 55Judit (válaszként erre: 1824. - Myra)
2024. dec. 11. 15:44

Engem is érdekelni szokott más témában is hogy kinek mi válik be, sőt mielőtt kipróbálnék valamit, felkutatok sok véleményt is a termékről. De ez is lehet csalóka, mert egyikünk érzi a hatását másikunk nem, annak függvényében hogy milyen a szervezetünk. Pl. hiába szeded a D3 vitamint nyakló nélkül mert azt mondom hogy nekem segít több téren is, ha nincs a te szervezetedben a hasznosulásához elég magnézium és K2 vitamin, a te szervezeted nem fogja hasznosítani.

Itt is az van hogy én leírtam régen is hogy miket alkalmaztam akkor mikor sokat javult a csontsűrűségem, mégsincs arra garancia hogy a másnál is úgy hasznosulnak a készítmények mint nálam.

Az orvos azt hiszi hogy a csontritkulásban szenvedőnek elég egy minimális D vitamin és egy rakás kalcium amit nem is lenne szabad adni senkinek aztán jóvan. nem javulsz? Ejnye! Akkor szedjed a biszfoszfonátot! Erre megy ki a játék, nem mondja meg mit tehetnél, a cél az, hogy mennél többen szedjék a gyógyszart.

A csontozatunk 80%-a kollagén! orvos soha nem mond olyat hogy azt pótold. kell mellé egy csomó ásványianyag is de természetes formában mert ha megfelelő arányban vannak egymással, akkor tudják egymás beépülését támogatni!

Erre nem csak kapszulák vannak, hanem csodálatos magvak is. Elsősorban dió, mák, szezámmag de a többi olajos mag is hasznos! E mellé I-es típusú kollagén és sok mozgás. Mozgás nélkül bármit beszedhetsz, ki fogod pisilni! Semmi nem épül be. Elleben a csont a mozgásszegény életmód miatt bomlik lefelé!

Az én szobámban trambulin van ott, ahol mások a járókeretet tartják meg az ágy magasítót hogy könnyebb legyen le-fel közlekezdni az ágyról, ahelyett hogy erősítenék magukat.

1824. Myra (válaszként erre: 1820. - 55Judit)
2024. dec. 11. 15:24
Köszönöm. Igazából az érdekel ki milyen megoldást választ és hogy válik be neki? Én most Freedom - ot iszom és ásványi anyag tablettát szedek. A barátnőm vérből nézette meg, de nem tudom az mennyire pontos? Mert a DEXA ugye pontosan megmondták melyik csigolyánál van probléma. Kollagén nekem is kellene. Azelőtt levesben ettem, de mióta IBS em van hol bírom hol meg hasi panaszokat okoz. Vissza olvastam.
1823. 55Judit (válaszként erre: 1822. - 55Judit)
2024. dec. 11. 14:35
Ja, és ma már úgy ittam, hogy tettem bele instant cikória kávét is. Nyírfacukorral ízesítem. A cikória kávé erősíti az agyat és a csontokat.
1822. 55Judit
2024. dec. 11. 14:32

Újabban naponta felváltva iszom a mák - és dió tejet. Eszem néha a szezám magot is, és abból is készül szezámtej. Szóval ezekben a magvakban a kalcium és foszfor arány megfelelő ahhoz, hogy a kalcium nagy mennyiségben be tudjon belőlük épülni a csontokba.

Receptet nem írok, van többféle a neten, youtube csatornán.

1821. 55Judit (válaszként erre: 1817. - Jucus54)
2024. dec. 11. 11:01
Köszönöm.
1820. 55Judit (válaszként erre: 1816. - Myra)
2024. dec. 11. 10:54

Myra drága! Nagyon merész dolog beteg emberektől egészségre vonatkozó tanácsot kérni!

Hogy miket szedünk és még mit csinálunk, legjobb lenne ha 1-2 oldalt visszaolvasnál, mert én leírtam már sokszor hogy én mikkel próbálkozok, ha új ötletem támad azt is ide írom mindig. Talán jó lehet ez kiinduló pontnak vagy azok kapcsán tovább tájékozódni, de én senkinek konkrétan nem mondom meg hogy ezt csináld vagy azt, hisz még magamat se sikerült kihúzni a gödörből.

Viszont ha azt mondom vegyél marhakollagén peptidet vagy mezeizsurló port egyél, azzal nem árthatok, másra is fogyasztják. Csak mindenről tájékozódjál bővebben.

1819. 55Judit (válaszként erre: 1818. - Jucus54)
2024. dec. 11. 10:47
Ahogy gondolod. Nekem megfelel a szálas amit én darálok. Sokkal olcsóbb.
1818. Jucus54 (válaszként erre: 1814. - 55Judit)
2024. dec. 11. 10:33
Ezt találtam: [link]
1817. Jucus54 (válaszként erre: 1815. - 55Judit)
2024. dec. 11. 10:27
1 óra másfél óráig tart, és tagoknak 3500 Ft. Nem csak csináljuk, hanem, mivel iskola, tanuljuk a miérteket is, melyik gyakorlat mire hat, hogyan, melyik meridiánnal dolgozik, és PONTOSAN kell tartani a távolságokat, szögeket a gyakorlatok során, stb.
1816. Myra
2024. dec. 11. 10:23
Nekem 1 csigolyánàl van kezdődő csontritkulás. Én is vajúdok mivel kezeljem?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook