Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Van-e olyan közöttetek,kit Rezek Ödön műtött mostanában?
"Előtte-utána"fotókat szívesen megnéznék.
Erősen gondolkozom egy orr műtéten,de egyelőre információkat gyűjtök.
Szia!
Vigyázz nagyon te is a szép kis orrodra-jó volt olvasni a soraidat.
"riogattam a kölyköket" :-)
Puszi <3
Sziasztok, szép estét mindenkinek!
Engem Rezek Ödön Doktor Úr műtött tavaly októberben és csak a legnagyobb tisztelettel és elismeréssel tudok Róla és a munkájáról nyilatkozni. Továbbá angyali asszisztense van, aki mindenben segített.
Azt érdemes tudni, hogy a gipszet általában két hétig hagyja fenn az orron a Doktor Úr, de én kifejezetten örültem ennek, főként az éjszakák miatt. ( sokat forgolódom és párna nélkül alszom)
Én csak biztatni tudok mindenkit,hogy vágjon bele a műtétbe, mert megéri. Minden nap, amikor a tükörbe nézek, örülök az új orromnak. Jo döntést hoztam és jó orvost választottam hozzá. Csak a saját nevemben tudok nyilatkozni, de nekem semmi elviselhetetlen kellemetlenséggel nem járt a műtét és a lábadozási időszak. 4 nappal a műtét után már a játszótéren voltam a testvérem gyerekeivel és riogattam a kölyköket a lila fejemmel. 6 hétre rá pedig már sportoltam. Persze azért a türelem nem árt, idő kell a teljes gyógyuláshoz. Kekinek igaza van, én is kb. 8 hónap után éreztem, hogy az orrom a régi, csak fele akkora.
Köszönet ennek a fórumnak is ( legfőképpen Keki70-nek), hogy tartja a lelket a műtét elött állókban és utána is segít....
Mindenkinek sok boldogságot kívánok az új orrához, vigyázzatok Rájuk nagyon... :)
Szia!
Nem kell beutaló,mert ezt magánban intézed.Olyan,mintha egy maszek orvoshoz elmennél pl.ultrahangot csináltatni.
Csak magadat kell vinni :-)
Még jó,hogy kijött a füledből a víz,nekem rendszerint benne marad és mehetek kimosatni.
Nézessed meg a füledet,hátha a fülzsír a probléma oka.Amikor víz kerül a fülbe,a fülzsírt oldhatja vagy megmozgathatja.
Én még mellékhatásként ilyenről nem olvastam-hallottam,mint amit leírsz.Ettől még persze nem kizárt.
Ezt tényleg fül-orr-gégésznek kell látnia.
Valakinél előfordult esetleg olyan, hogy érzékenyebb lett a füle? Most nyaralás alkalmával, (hozzáteszem sose volt fül problémám) ha pici víz érte a fülem belsejét, nagy szenvedések árán tudtam csak "kiugrándozni" belőle a vizet. Anno sose volt ilyen gond, h nem jött ki pl. a víz a fülemből.Többször sípol vagy cseng meg néha olyan "hülyén" hallok vele, pl. mikor hegyekbe megyünk és bedugul. Lehet ilyen mellékhatás? Vagy ez még a gyógyulási folyamat?
Most hogy bele ment a víz és kb. fél óráig benne volt, szó szerint még az állkapcsom is lezsibbadt annyira fájt a bal felem. :/ Ez normális?
Puszii!
De jó, ez megnyugtató, köszönöm!
Természetesen szándékomban áll az orvost is megkérdezni, csak az még odébb van. :)
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! :)
Még egy kérdés felmerült bennem: Nekem nagyon rossz a sebgyógyulásom, a levett anyajegyem is keloidos lett, a császár hegem sem a legszebb, ha pedig az arcomat nyomkodom (már nem teszem) akkor mindig rögtön sebes lesz, és lassan gyógyul.
Ez belső sebekre is érvényes vajon? Úgy értem kell emiatt tartanom az orrom miatt? Belül vajon nem tud túlburjánzva gyógyulni a seb?
Szió! :)
Véleményem szerint, ha november - december tájékán csináltatod az orrod, jól fogsz járni vele, főleg a gipszes időszakodban. Visszagondolva ha ebbe a 40° kellett volna a gipszel szenvednem, sokkal kellemetlenebb lett volna mint márciusba. :) Ha csak nem esel bele valami csúnya megfázásba, szerintem a lehető legjobb választás ez a téli időszak! :) Addig meg tolhatod magadba a vitaminokat ;) Elmész előtte 1x 2x kozmetikushoz és minden rendben is lesz! ;)
Nekem az orrom 4 hónapos múlt és (ahogy az előttem szólók is írták) szinte már emlék az egész. Hiper szuper gyorsan regenerálódik, tényleg. Bár az én orrom - eddig sose volt- un. migrénes lett, tehát ha jön a rossz idő feszül dagad jelez egyből, hamarabb mint a fejem. Remélem ez csak az első évben lesz így, ha nem akkor valamit valamiért alapon megbarátkozom vele :)
Na de lényeg a lényegben, kitartást addig!! ;) ;)
Szívesen :-)
Én egész évben allergiával küzdök,a legjobb időszakom a tél,ezért is választottam a telet a műtétre.
A műtétet az allergiás nátha nem befolyásolja,csak a megfázásos.
Nem lesz belőle baj,ha műtét után visszatér az allergiád.Féléves orr már nagyon stramm,lehet nyugodtan fújni is,kárt nem teszel benne.
20 évesen igen jobb lett volna nekem is,de akkor nem találok rá KT-ra,gyerekcipőben járt az orrplasztika,még most is nagyon kevesen tudnak szép orrot csinálni.
Kedves Keki, igen, nekem válaszoltál ott, én pedig itt szeretném megköszönni!
Arról mit gondoltok, hogy allergiásan mikor érdemes? Sajnos én nagyon az vagyok, minden ami a szokásos, tüsszögés, kaparó érzés, orrdugulás...stb. Október végéig simán kitart sajnos, de ha utána műtenek mondjuk november-december körül, és nyár elején visszatér az allergia, nem lesz baja tőle a fél éves új orrnak?
Egyébként gyűlölöm az orromat, nagyon régóta már, csak sajnos nem vagyok már 20 éves, akkor kellett volna pedig
Szívesen :-)
Rutascorbin,de arra figyeljél,hogy már a műtét előtt két nappal kezdjed el szedni.Ahogy írtam ezelőtt is.
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?