Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok! Közel 1.5 éves műtött Karasz Doktor, Nyitott orrműtétem( másodlagos). Mai napig megduzzad reggelente de pár óra alatt leapad. A problémám az, hogy a doktor úr konzultáción túl nagy önbizalommal hitetgetett, hogy nyugodjak meg mert nem ez lesz az első műtétje, azt hittem én vagyok túl * preciz* és sokat akarok, de nem. Akkor megbeszéltem vele, hogy az orrcimpáimat is helyre teszi. Ez sikerült is, de csak az egyik oldalt :0 A másik oldalt elfelejtette volna ? :D A jobb orrcimpám jó pár méterrel feljebb van mint a bal, szoval nem értem, hogy nem vette észre?! Varratszedés óta nem voltam nála, hogy ezt m elmondjad neki. És amugy egy jó fél centis mélyedés is van az orrom oldalán aporc és a csont között. Aláírom, nagyon nagy változáson esett át a Rhinom, de ennyi pénzért és ilyen lekezelő bánásmód után többet vártam. Nem mondanám,
hogy én vagyok ennyire kötekedős de érzem, hogy jogos a panaszom. Ezek ellenére az élet nagyon fasza, nem depizek ilyen apróságokon mert felesleges :) Gondoltam megosztom veletek ezen gondolataimat. Tanulság: Ha egy kicsit is megfontoltabb lettem volna, Rezekhez is kértem volna egy konz. Időpontot!!! ( az a 15-20 ezer már nem osztott vagy szorzott volna a konzultácioert főleg ha ingyenes nála is) Dobok majd fel képet, meglátjátok miért nem volt türelmem orvosokhoz szaladgálni és miert akartam tulesni rajta minél hamarabb. üdv. : FecA
Sziasztok, nem írtam már régóta, pedig túl vagyok 2 látványterves konzultáción, és megszületett a döntésem is.
Voltam Kárász doktornál is, Varga Klára doktornőnél is. Mindketten ugyanazt mondták, nem lehet az ideális állapotot, ami az arcomhoz (lapos homlok, vékony száj, kicsi fej, keskeny arc) leginkább illene elérni a túlméretezett orromból. Mindketten hasonlót terveztek, amit biztosan meg lehet csinálni, ha attól még 1-2 milliméterrel kissebbet, annak csak örülhetek. Ha az érzelmeimre hallgatnék, akkor a doktornő mellett döntenék, mert összehasonlíthatatlan a modoruk, a hozzáállásuk. De mivel nem bratyizni megyek, hanem átszabatni az orrom, ezért KT mellett döntöttem, aki nem hagyományosan vésővel és kalapáccsal dolgozik, és így kisebb a bevérzés, és a kockázat. Szóval, azt tudom mindenkinek javasolni, aki dilemmázik, hogy legalább 2 orvoshoz menjen el, és szakmaiság alapján mérlegeljen. Nekem október 26-án lesz a nagy nap, amire min. 20 éve várok! :)
Egy kicsit szenvedni kell a szépségért,csak úgy nem adják... :-)
A videók nagyon jók,érdemes is őket megnézni.
Szia!
Most néztem meg a képeidet, nagyon szép lett az orrod!
Sziasztok!
Jelenleg mennyibe kerül az orrplasztika Kárász Tamásnál?
Dehogy lesz szenvedés,a műtét alatt alszol,ébredés után nem fáj az orr,nem is fájhat.Persze húzódhat,zsibbadhat,de ezt ne úgy képzeljed,hogy fájdalom,csak úgy érzed,hogy van orrod.
A mellműtét után van fájdalom,az orrplasztikát simán ki lehet bírni a velejárókkal.
Persze a gyógyulási folyamat éppúgy jelen van,mint a mellnél.
Százszor is végig csinálnám az eredményért,semmi rossz élményem nincsen,egyedül a tampontól féltem,de megnyugtatott KT,hogy draint használ és tényleg egy mp alatt kicsúszott,ahogy megfogta.Semmi fájdalommal nem járt,ahogy KT mondta,úgy volt :-)
Egyébként ezt a monitoros dolgot ElvenSpirit írta egyszer,ő hívta fel rá a figyelmet <3
Sportolás:4-6 hét után lehet próbálkozni,először könnyebbel,szóval nem súlyok emelésével.Én futottam,de sajnos akkor nem bírta az orrom,húzódott,zsibbadt,olyan érzés volt,mintha le akarna esni.Külön tartottam az orromat,amíg jártak a lábaim,vicces volt :-)
Aztán abbahagytam és a 8.hónap volt a választóvonal,akkor gondolta úgy az orrom,hogy most már vihetem futni.Szóval nálam jól elhúzódott,de persze ez teljesen egyénfüggő.
Nemi élet:annyit kell szemelőtt tartani,hogy hat hét,mire az orr rendesen összeforr.
Autóvezetés:gipszlevétel után.
Nem kell ezért elkeseredni,ja,és elég a körzetinek annyit mondani,hogy orrsövényplasztikád volt.Az hogy magánklinikán,miért lenne baj?
Biztos,hogy megtudsz vele beszélni egy hét táppénzt,vagy ha még gipszlevétel után is szeretnél egy hetet,azt is.Bár te tudod,hogy milyen a háziorvosod.Az enyém nagyon rendes,belőle indultam ki :-)
Rendben, majd odafigyelek a monitorra. Sportolni, pl. futógépen futni, illetve nemi életet élni :))) mennyi idő után tudtatok?
Mellműtétem volt eddig, gondolom nem lesz annyi baj az orrműtéttel, mint azzal volt. Jah és autót vezetni? Bár én mellműtét után hazavezettem másnap reggel. :D
Szívesen.
Köszönöm a dícséretet az orrom nevében <3
2008-as modell az én orrom.Előtte félévig kutattam orvos után,alapos voltam,éjszakákba nyúlva kerestem,hogy kire bízzam az orromat.Szerintem az egész netet átolvastam,mindent,ami az orrplasztikával foglalkozik és szinte minden plasztikai sebésszel kapcsolatba léptem.Ezért volt csak a féléves kutatás,a bíztosra akartam menni.
De maga a beavatkozást már 18-20 évesen eldöntöttem,viszont ki kellett várnom az idejét.Egyrészt,mert pénz is kellett hozzá,ami akkor még nekem nem volt,másrészt akkor még nem volt net és biztosan helyben csináltatom,eszembe nem jut,hogy ez nem ilyen egyszerű.
Szóval kivártam,amire lett pénzem,talán ennek így is kellett lennie és arra KT is már csinálta a szebbnél szebb orrokat.
Igen,elég a két hét,egy dologra kell figyelned:a monitor pontosan szemmagasságba essen,ne kelljen a fejedet sem emelni,sem lógatni.Így a legjobb az orrnak.
Szia!
Nem,nem jár a táppénz,viszont ha a háziorvosod jó fej,táppénzre vesz.Ez tényleg orvosfüggő.
Köszönöm a részletes beszámolót. :) Szép lett az orrod, feltűnő a változás! :)
Havonta egyszer pár napra ellátogatom Budapestre, nem lesz gond a konzultációval. :)
Olvastam, hogy itt sokáig tervezgetitek, én a héten találtam ki, hogy szeretnék szebb orrot, jövő héten megyek konzultációra.
A munkám szellemi, csak a számítógép előtt ülök és utazom. Ahhoz, hogy emberin nézzek ki a műtét után elég kb. 2 hét, igaz? :)
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?