Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Csajoook, hogy vegre vm jot is mondjak a nyavajgason kivul... kidugult mindketto, es erzem az oblito illatat ahogy teregetek! Es egyaltalan eljutottam arra a szintre h barmjt is csinaljak a fekvesen kivul.neha erzem azt a rossz fura szagot is, amit paran irtatok korabban.
Ogy mar egesz elvisslheto a fulnyilalasom is.:)
Szia! Na akkod a vegen g en is beszerzem ezt az orrszivo csodat. Azt erzem h nagyon jo lenne.
En ma leszek negy napos, remelem a ful fajas akkor ezzel lassan el is mulik. Te lassan 5 honapos leszel ugye?
Valadek sajna nekem nem jon, neha ha fulpiszkaloval belemaszom az orromba, akkor azzal vmennyit ki tudok huzni, de az szinte semmi.tusszsntesnsl is csak belul rotyog, ki nem jut, pedig mega nagyokat tudok hapcizni. Bocsi h ilyen ocsmanysagokat irok, de nehez normalisabban megfogalmazni.. :)
Mara mar jobb 2 fokkal, mkst mar csak nyelesnel nyilall, az orvos is azt irta h jobb lenne antibiotikum nelkul kihuzni..
Hetfoig mar megprobalom igy, ha nagyon nem megy, akkor elkezdek antibiotikumot szedni, de most tenyleg jobbnak erzem kicsit, remelem innen mar csak javulni fogok. Ma mar a hoemelkedesem se durva, legalabbis eddig.
Koszi a nyugtatgatast. :)
Picicica jó pihenést a nyárra,pici fiadnak pedig szerencsés mandulaműtétet!
A gyerekek könnyen átvészelik-az én kicsimnél is minden rendben és könnyen ment.
Három dolog van,amivel elbocsátanak a klinikáról:
1.nem lehet láz/hőemelkedés előfordulhat/
2.nem fájhat az orr/nem tartozik ide a húzódó,zsibbadó,feszítő,időnként belenyilalló érzés/
3.nem mozdulhat el a gipsz
Ami kifolyik-az a vizes-a savós váladék,nekem is jött.Tüsszentéskor meg a sűrű trutyi.
Egyet használjál:Sterimar vagy Coldastop.Inkább az utóbbit./nálam még nem lehetett orrszívó-porszívót használni,én naponta 5-6-szor tisztogattam az orromat és éjjel is legalább 3-szor,folyamatosan tele volt az orrom a váladékkal/
Orrszívó-porszívó:nem dugod bele az orrodba,csak az orrjárathoz tartod és nem a porszívó erejével szív.De tudom,hogy JT ellenzi a használatát-pedig így a felázott trutyitól meg lehet szabadulni-viszont ő operált és az ő utasításait kell betartani.
Nem fog rámenni a füledre,ettől ne féljél.
Olyan előfordulhat,hogy esetleg tompábban hallasz.Ennek az az oka,hogy a fülkürt az orrból nyílik és elég szűk a járat.Ha valaki hajlamosabb rá vagy eleve kicsit szűkebb a fülkürtje,akkor az orrplasztika utáni orrnyálkahártya duzzadás elég ahhoz,hogy a fülkürt ne működjön rendesen-de csak átmenetileg.
Ezt csak azért írtam le,mert ilyenre már volt példa,de nem kell megijedni,ez is lehet az orrplasztika velejárója /ritkán/.
Lázad nincs ugye? Ha nagyon nem vagy jól,és az a gyanúd, hogy ez nincs összefüggésben a műtéttel akkor irány a háziorvos.(persze azért hátha jelentkezik a sebészdokid.)
Én lassan elbúcsúzom lányok,köszönöm az eddigi segítségeteket.Kezdődik a nyári szünet a csimotáimnál(és még egy mandula műtét is befigyel a kisfiamnak).Jó gyógyulást akik túl vannak rajta,jó tervezést aki még tervezgetik.Sziasztok!D.:-)
Nekem sok ismerosom mondja h neki nagyon fajt egy hetig, ezert nem is ertettem h itt meg sokan mondjarok h nem faj. Nekem mar mindegyis h mitol van, csak mulna el, de egyelore csak rosszabbul vagyok, ugyh mar irtam az orvosomnak h mi legyen. Pesti vagyok, o meg pecsen van meg szekszardon, nem szivesen utaznek most vissza, de ha muszaj lesz akkkr persze megyek.
Igyekszem turelmesebbnek lenni, de erzem h kicsit idegbajos vagyok mar h egyre rosszabb.
Hogy valamj jot is irjak, ma lementem a kozertbe es 4en is mondtak h jobbulast. Csak ugy.😂 ugy meglepett, m szekszardon is pl eszmeletlen aranxos volt mindenki, de itthon pesten nem ehhez szoktam, plane nem vad idegenektol.🤗
Konkretan remegtem, egy lepedo volt csak rajtam. Akkor mondta vk h majd meg adnak egx takarot, de aztan elalvasig nem kaptam, utana nem tudom..
Mar a dulem is nyilall, es megy fel a hom is, nem vagyok a toppon. Most rairtam a dokimra h mi legyen, mert szerintem ez igy tuti nem ok. Eddig se voltam tul jol, de a fulnyilalassal ez aztan tetozott, piszkosul szar.
Xiloxot rolok, meg mar wick triakrint is. Hiaba pesuzkolok, akkor is csak annyit erzek h recseg benne a valadek, de ki nem jon semmi. Nagyon ritkan ilyen vizes ize... a sterimart mar valtogatom a coldastoppal, de igy sincs valtozas egyelore.
Rakerdezek majd az orrszivo porszivora is, h ilysn esetben sem indokolt e, m felek h igy bent pang a cucc es az megy ra esetleg a fulemre..de egyelore ugy faj az orrom is h nem rusom elkepzelni h porszivor dugjak bele.. ma velelenul megboktem a gipszet, haaaat finoman fogakmazva sem esett jol.
Vicces h igy szenvedek m ranezesre meg kutya bajom, lilulas azota se lett egy szem se.
Szia,igen volt,nekem is és még sokan másoknak.
Az orvos a vizsgálat után tudja megállapítani,hogy teljesen ki lehet-e egyenesíteni vagy minimális ferdeség marad-e benne.
Nekem kívülről nem látszódott a ferdeség,csak az orr felnyitása után.
Sziasztok :)
Én jövőre tervezem az orrplasztikát azonban érdeklődni szeretnék h van e olyan köztetek akinek orrsövényferdülés műtét is volt egyben a plasztikával ugyanis nekem elhúz az orrom bal oldalra és nem tudom h mennyire lehet 'kiegyenesíteni'az orrom szemből :)
Az én orrom már bizonyította,hogy az évek múlásával is olyan maradt,amilyennek KT megcsinálta.Ezért ebből a szempontból jól vagyok :-)
De a napra még mindig nagyon érzékeny,hiába kenem le,akkor is piros lesz,talán a vékony bőr miatt.
Úgyhogy kenjétek,ezzel sose spóroljatok.
Biztos,hogy nem fáztál meg a műtőben,a műtét alatt rendesen letakarnak,nem kockáztatnak senkinél sem és semmilyen műtéténél sem ilyet.
Azért tüsszögsz,mert az orrodban lévő cucc és a varratok ingerlik az orrodat.De ez nem baj,nyissad ki a szádat,ez a fontos.Nekem minden tüsszentés nagyon jól esett,mert akkor egy jó adag trutyi távozott.
Felső fogsornál,felső ajaknál mi is éreztük,amit te.Nem is bántam volna,ha olyan marad a felső ajkam,mintha fel lenne töltve :-)
Orr leszakadás érzés:ezt sokáig éreztem,főleg,amikor próbáltam félig ülő helyzetből lefelé menni.Nem véletlenül aludtam hat hétig félig ülve.Aztán az oldalamra feküdtem és párnát raktam a fejem alá,úgy már jó volt,nem éreztem,hogy le akar szakadni az orrom.De aztán mégis csak megmutatta,hogy ő a főnök,8 hónapig nem tudtam futni,úgy éreztem,hogy leszakad az orrom.Aztán egyik napról a másikra elmúlott ez az érzés.Akkorra gondolom már olyan jó lett az orr vérellátása,hogy mindenhová jutott :-)
Jól tetted,hogy újra ragasztottad a gipszet,fontos,hogy nem szabad elmozdulnia.Én is ráerősítettem plusz ragasztócsíkkal.
Sterimar nekem semmit nem ért,viszont a Coldastop olajos készítmény nagyon jól.Feloldja a trutyit,így könnyebb tisztítani.Természetes növényi anyagokból áll,annyiszor használod,amennyiszer szükséges.
Cataflamot használjad,gyulladás- és fájdalomcsökkentő,valamit a duzzadtságot is enyhíti.
Kitartás,nem olyan vészes dolog ez,valamit valamiért,igaz?Ezt a műtétet önként vállaljuk,a kis kellemetlenséget meg tűrni kell hősiesen.
De majd mikor meglátod az eredményt azt mondod,hogy tényleg semmiség volt minden,amit át kellett élni...már el is felejtetted :-)
Csak algopirint irtak fel, nekem az jobban hatott mint a diclofenac, pedig azt mondjak h az htobbi az erosebb..
A hazautra meg kaptam xilaxot, az is ilyan eros, h most szereztem patikus baratnomtol es rairta h napi max 2-3, tobbet ne szedjek. Cataflamkt egyet vettem be m talaltam vhol jtthon egy kallodo darabot szerencsere, de a xilax talan erosebb, vagy legalabbis gyorsabban felszivodik.ez ilyen granulatum mint a flector.
Annyira nem szedek soha gyogyszert, hogy fura h most akkor vagyok nyugodt, ha van itthon, de probalom huzni mindig a bevetelt. Nem akarok hoskodni, de azert huzom amig lehet.
Aaaaa hat nekem meg most is eleg hogyismondjam kva szar. Megfaztam a mutoben, tegnap 64 tusszentesig szamoltam..mad kinomban haha
Nem engedik az orrszivoporszivot, en meg felek h mi lesz ha beng reked a trutyi. A sterimarral se jon ki valadek, max ilyen vizes atlatszos, neha veres vm.
Tegnap neha meg a fulem is nyilallt.
Sok ismerosomnek van mutve, es a legtobb azt mondja h egy hetig gyogyszeren eltek, en nem is ertem masnak ez hogy nem faj. En jol birom a fajdalmat, de meg igy is nagyon rinyalok.
Lila egyaltalan nem voltam, ami erdekes m irto gyengek es merevek, torekenyek az erfalaim, mara besargultam, a duzzanat meg meg lejjebb csuszott. Mkst az allamnal jar, olyan ming amikor szteroidot szed az ember lanya.
Faj meg a felso fogsoromnal elol a szajpadlasom is, meg a felso ajak is be van dagadva kozepen. Ez mondjuk vicces, mintha fel lenne toltve, meg a neveto rancom is eltunt a duzzanat miatt..😂
Ma rsggelre meg az egsz orrom olyan mintha le akarna szakadni.. lehet nem tett neki jot h tegnap ujra ragasztittam a gipszet. De muszaj volt m ahogy dagadt be a fejem, az egyik oldalt elengedte a ragaszto es elhuzta a gipsz az orromat a masik iranyba..😞
En inkabb szerettem volna dagadt lila fejet, mjnt ezt a fajdalmat, de hat ez nem kivansagmusor..
Amj latszik belole, az legalabb tetszik, csak meg annyira kivagyok ettol a megfazastol is h eddig kb le is tojtam h hogy nez ki..
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?