Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Volt már több műtétem is:( elkezdtem időrendi sorrendben leírni mi, hogy volt, de olyan hosszúra sikerült a mióma műtét, hogy inkább annak új naplót nyitottam :) Csináltam egy érdaganat naplót is, ami pár évvel később volt mint a mióma. Szusszanok egyet és azt is leírom. Az orrműtét után kb. Frankenstein menyasszonya lehetnék annyit műtöttek :(
Kopogj nyugodtan!
Értem.Lehet,hogy kissé gyulladt a varrat,nagyon jó rá a Betadine,fültisztító segítségével könnyen belehet vele kenni a varratnál.
Kicsit valószínűleg nedvedzik,de mivel nem fáj a varratnál ezért ha nem kenitek be,úgy is jó.Szóval nem kell,főleg,ha nincs otthon Betadine.
Szia!
Jellemzően műtét előtt az izgalomtól magasabb lesz a vérnyomás,mint nyugodt állapotban,de nekem így is csak 130/90 volt.
A 150 "kissé" magas,főleg,ha erre még rájön a stresszhelyzettől pluszban.
De bízni kell abban,hogy nem fog rájönni,én olyan nyugodtnak éreztem magamat,de úgy látszik,hogy azért az agy másként gondolja.Meg is lepődtem,hogy mindig is alacsony vérnyomással küszködtem-küszködök,hogy lett ebből 130.
Ha előtte kérsz egy nyugtatót-mert lehet kérni-akkor nem lesz magas!
Szóval erre ne stresszeljél rá,hogy emiatt nem lesz műtét.
Még szerencse,hogy így alakult-mert lehetett volna rosszabb is :-(
Köszönöm a dicséretet az orrom nevében,örül neki nagyon <3
Dobtam fel egy képet,most hogyan is fest :-)
Sziasztok!
Van vérnyomás mérés műtét előtt/ alatt?
Nekem stresszhelyzetben magas a vérnyomásom. Pl. véradás előtt 180/120 környékén van (úgy, hogy nem is érzem, hogy izgulnék). Ilyenkor mindig elmondom, hogy alapból normális a vérnyomásom, csak "fehér köpeny szindrómám van". Beírnak egy még elfogadható értéket, és mehet a véradás.
Viszont... egy hónap múlva műtét, és a napokban nagyon fájt a szemem, és a fejem. Mérem a vérnyomásom, és 150/95 környékén van, legjobb esetben is 130/85.
Mi 140/90-től küldjük orvoshoz az emberkéket...
Csak most magammal kapcsolatban vagyok meglőve. Biztos vagyok benne, hogy a műtét közeledtével magasabb a véronymásom, és már rá is stresszelek magára a mérésre.
Emiatt nem szeretnék elkezdeni így fiatalon gyógyszert szedni, csak nem tudom, hogy mennyire kizáró ok ez a műtétnél.
Szia!
Először is nagyon sajnálom a balesetedet, én Dr Rezek Ödönt ajánlom, fül-orr gégész és plasztikai sebész, kizárólag orrokat és füleket műt. Engem Ő műtött, remek orvos, emberileg is nagyon kedves, figyelmes, illetve szereti a kihívásokat. Itt a csoportban is volt olyan páciense, akinek baleset után fül-porcokból építette újra az orrát, szuper lett az eredmény! Csatolom az elérhetőséget: 06 20 944 8248
Szia!
Hú de rossz olvasni.A homlokcsontoddal mi lett?
A szemhéjadon a nyiroködémára mit mondtak?
Mindenki azt javasolja,akivel elégedett.
Mindkét orvos nagyon jó,én Kárászos vagyok,maximálisan elégedett a munkájával úgy,hogy az enyém már egy jól "bejáratott" orr. :-)
Képeim között láthatod,hogy miből mit hozott ki.
Sziasztok!
Rezek Ödönt vagy Kárász Tamást javasoljátok inkább?
Telefonszámot is szeretnék kérni hozzájuk :)
Szia Luca!
Ahogy Tamás is írta,az orrod jelezni fog.Ha nagyon húzódik,zsibbad,"leesik az orrom" érzés jön,vagy akár csak nagyon bedagad,akkor még várni kell.
Egy ideig az orr a főnök,akárhogy is nézzük :-)
Tamás már öt hónap?Hú,milyen gyorsan megy az idő.
Nagyon rendes kis orrocskád van,ha megengedte,hogy 50 km-t elvigyed futni :-)
Szia B_lucaa!
Mindenkinél más, illetve attól is függ, mit sportolsz. Engem Kárász műtött, de már 9 naposan áttáncoltam egy fél éjszakát (bár itt még rajta volt a gipsz utáni tapasz, ami fogta kicsit).
2 hetesen jógáztam, de azt nem nagyon engedte az orrom, kicsit bedagadt tőle. 5 hetesen kezdtem újra futni, semmi gond nem volt. 2,5 hónaposan koncert, durván végigpogózva, most pénteken meg már ultráztam, 50km-t futottam. Az orrom meg sem érezte.
(igaz már lassan 5 hónapos leszek) Viszont van ellen példa is- Keki 8 hónaposan tudott csak elkezdeni futni. Úgyhogy ez ilyen. Érezni fogod, hogy mit enged az orrod.
Sziasztok!
Ti a műtét után mennyi idővel kezdtetek el sportolni? Szerintetek mennyi időt muszáj kihagyni? (RÖ 3 hetet mondott de mindenhol mást hallok/látok...)
Sziasztok! Nem rég kezdett el foglalkoztatni a gondoltat orr témában. Csinaltam naplót érdekelne tapasztaltabbak véleménye hogy az én orrommal lenne e értelme belevagni egy ilyen műtétbe. Rezek a kiszemelt orvos mert róla sok jót olvastam viszont képet keveset láttam. Ha vann itt Rezekes lányok szivesen olvasnám a naplojukat.
Köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?