Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Szia!
Egy héttel számoljál,akkor szokták tovább fent hagyni,pl.10 nap,ha a műtét előtt az orr nagyon ferde volt.
/És persze attól is függ,hogy az orvos mikor ér rá leszedni/
Nem,nem deformálja el a nózit,sőt addig van az orr a legnagyobb biztonságban,amíg védi a gipsz,utána már saját magunknak kell rá nagyon vigyázni.
Szerintem inkabb az nem jobha nagyon koran leveszik. Atool biztos ne lesz baja, hogy 9 napig van fent.
Engem csutirtokon reggel mutottek, es kovetkezo heten pentek reggel kerult le a gipsz. Kb 1 hetet szoktak hagyni ra.
Sziasztok!
Mitől függ, hogy a gipsznek meddig kell fent maradnia? Több ismerősömmel beszéltem, valakinek 5nap, valakinek 1hét. Nekem 9napig lesz fent. Szerintetek ez nem deformálhatja nózit? Hogy lehet, hogy valakinek csak 5nap? 🤔😱
Szia!
Nehezebben gyógyul,mint a csontos orrhát,fél évet vegyél alapul,akkor kezd el beindulni az orr rendes vérkeringése,lehet számolni a keménység enyhülésével,majd aztán egyre jobban magunkénak érezzük az orrcsúcsot.Van,akinél elég hozzá egy év,nálam két évet is meghaladta.
De szerencsére az orrcsúccsal nem tapintunk,így a keménység érzése abban akadályozhat bennünket,ha orrot akarunk fújni.Figyelni kell-nálam mindig volt tükör-hogy jól sikerült-e a művelet :-)
A pufiság is fél év után kezd el enyhülni,de ez egy átlag,lehet előbb ill. később.
Sziasztok!
Az orrcsúcs meddig kemény és pufi műtét után? 😊
Persze,ez altatásban megy az orrplasztikával-orrkorrekcióval egyidejűleg.
Szerencsés esetben nem kell évente ismételni,akár két-három alkalom is meghozza az eredményt./bár azért ha belegondolunk,akkor is műtőasztalra kell feküdni./
Szia!
Igen,lehet dagadás,most indul majd el a hol apad,hol dagad játék.Ehhez kell csak igazán türelem.És főleg ott szokott lenni a jellemző,ahonnét a pukli levétel történt,az orvos ott dolgozta meg a legjobban az orrot.
Szövetek között nyirokfolyadék van,ami összegyűlhet egy adott helyen,ahol a leginkább van tere.Ebből aztán kialakulhat ödéma-ami puklinak tűnik.Én sem úsztam meg,öt hetesen az orrhát és orrcsúcs találkozásánál gyűlt össze a nyirokfolyadék,reggel még nem volt látható,de estére pukli alakot öltött.Hat hétig volt látható,aztán egyik napról a másikra eltűnt.
De persze ez nem szabály,hogy mindenkinél egy adott helyen összegyűlik,de előfordul.Viszont ilyenkor még a szövetek között tényleg ott a nyirokfolyadék,kinek több,kinek kevesebb,ami aztán idővel felszívódik.Főleg a csontos orrhátnál lehet észrevenni,ha felszívódott,mert látható,hogy a bőr szépen felsimul az orrhátra.
Szia,
Köszi!
Nekem is pont szerdai napon lesz. Bíztam benne hogy szerda csütörtök környékén lekerül már (mert csütörtökön haza kellett volna utaznom Pestről, na de jó tudni, újratervezem :D)
Szia
Nekem is szerdán volt a műtétem, én is pénteken megyek gipsz levételre. Úgy tudom Dr. Rezek szerdán és csütörtökön műt és péntek konzultációs nap.
Sziasztok,
Rezeknél csak péntekenként van gipszlevétel/műtét utáni konzi, hiába volt a műtét pl. előző hét szerdán?
sziasztok lányok , találtam egy nagyon jó cikket igaz angol de akinek fordít a gépe nincs gond elolvasni .
érdemes megnézni .... én meg keresek egy új dokit úgy döntöttem aztán majd talán jövőre belevágok újra .Lehet addig bele fogok őrülni de így is ha nem megyek el ...szép napot nektek
Nem kellemes a zsírleszívás?
Sajnos nem szívják le az összeset. :-)
Altatásban csinálják remélem.
Az első konzultáción azt mondta a doktorúr, hogy a feltöltés nem jó, meg kell műteni a jó eredményért. Megműtötte, most mégis itt tartunk, hogy legyen zsír.
Köszönöm az ötleteket, olvasgattam a neten mindenfélét, de úgy látom tökéletes megoldás nem létezik.
Az is gáz, hogy az egyik oldal nagyobb mint a másik. Nem szeretném ahhoz igazítani a kisebbet . Szóval van itt pár kérdés..
Keresgélek még, hátha találkozom olyannal akinek így lett korrigálva.
Szia,
Erre gondolni sem szabad :) tökéletes lesz már az első műtét után is. Drukkolok!
Te mar mentel kifele, en meg a sarokban ultem, nem lathattal szerintem.
Szuper, akkor te is szamolhatod a napokat.
Kapsz tervet?
szia!
én csak annyit tudok hogy a zsírral való feltöltés pl szájban és állban elég kevés ideig marad bent,biztos hogy meg kell ismételni a töltést.
A doktor úr a hialuront nem ajánlotta? azt is kell pár havonta (kb 6 hónap és 1év között van a felszívódási ideje, de több ideig tart mint a saját zsír)viszont nem kéne cserébe téged szadizni ahogy kinyerik a zsírt, vagy nem tudom mi ennek a hivatalos neve, de nagyon nem kellemes.
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?