Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Orrplasztika tapasztalatok fórum

Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)

25799. keki70 (válaszként erre: 25796. - Sz-Alexandra)
2019. ápr. 15. 13:07

Szia!

Egy héttel számoljál,akkor szokták tovább fent hagyni,pl.10 nap,ha a műtét előtt az orr nagyon ferde volt.

/És persze attól is függ,hogy az orvos mikor ér rá leszedni/

Nem,nem deformálja el a nózit,sőt addig van az orr a legnagyobb biztonságban,amíg védi a gipsz,utána már saját magunknak kell rá nagyon vigyázni.

25798. rekab (válaszként erre: 25796. - Sz-Alexandra)
2019. ápr. 15. 09:56

Szerintem inkabb az nem jobha nagyon koran leveszik. Atool biztos ne lesz baja, hogy 9 napig van fent.

Engem csutirtokon reggel mutottek, es kovetkezo heten pentek reggel kerult le a gipsz. Kb 1 hetet szoktak hagyni ra.

25797. Gaboo81 (válaszként erre: 25792. - Metélőhagyma)
2019. ápr. 15. 08:31
Ha valaki át tud siklani felette és nem érdekli nem gond ha elolvassa. Én tudom magamról, hogy ha tudom mik fordulhatnak elő, akkor attól elkezdek rettegni, sokat gondolok rá, addig amíg be nem vonzom..... Szóval még az is jó hogy csak felületesen futottam át, de azt sem kellett volna.
2019. ápr. 15. 08:26

Sziasztok!

Mitől függ, hogy a gipsznek meddig kell fent maradnia? Több ismerősömmel beszéltem, valakinek 5nap, valakinek 1hét. Nekem 9napig lesz fent. Szerintetek ez nem deformálhatja nózit? Hogy lehet, hogy valakinek csak 5nap? 🤔😱

25795. Tittiritattara (válaszként erre: 25787. - Keki70)
2019. ápr. 15. 06:50
Koszonom Keki. Ugy tunik igen, most kezd el dolgozni. Hullam meg megvan a szep egyenesre beallitott orromon. pont a pukli helyen. orrcsucs ereszkedoben. az osszkep kezd mast mutatni, mint ahogy a doki "osszerakta". igyekszem higgadt es turelmes maradni.
2019. ápr. 15. 02:32
+ frisitettem a naplomat, akit érdekel nézze meg 🙂
2019. ápr. 15. 01:44
Tipp: aki meg műtét előtt áll, és nem vett nyakparnat, a jyskben a wellpur memória habos levan akciozva 2500 Ft-ra:) nagyon kényelmes.
25792. metélőhagyma (válaszként erre: 25780. - Gaboo81)
2019. ápr. 14. 22:00
Kíváncsi lettem volna a linkre, de nem fogom Megnézni! Köszi, hogy jeleztél :D szerintem műtét elott nem lennék túl nyugodt.
25791. keki70 (válaszként erre: 25790. - Dina7)
2019. ápr. 14. 19:20

Szia!

Nehezebben gyógyul,mint a csontos orrhát,fél évet vegyél alapul,akkor kezd el beindulni az orr rendes vérkeringése,lehet számolni a keménység enyhülésével,majd aztán egyre jobban magunkénak érezzük az orrcsúcsot.Van,akinél elég hozzá egy év,nálam két évet is meghaladta.

De szerencsére az orrcsúccsal nem tapintunk,így a keménység érzése abban akadályozhat bennünket,ha orrot akarunk fújni.Figyelni kell-nálam mindig volt tükör-hogy jól sikerült-e a művelet :-)

A pufiság is fél év után kezd el enyhülni,de ez egy átlag,lehet előbb ill. később.

25790. Dina7
2019. ápr. 14. 19:12

Sziasztok!

Az orrcsúcs meddig kemény és pufi műtét után? 😊

25789. Gaboo81 (válaszként erre: 25782. - Sz-Alexandra)
2019. ápr. 14. 16:46
Igazad van, már az első mondat után be kellett volna zárnom. Jó gyógyulást kívánok és szép nózit!!! Vigyázz rá nagyon!
25788. keki70 (válaszként erre: 25777. - Brill111)
2019. ápr. 14. 16:05

Persze,ez altatásban megy az orrplasztikával-orrkorrekcióval egyidejűleg.

Szerencsés esetben nem kell évente ismételni,akár két-három alkalom is meghozza az eredményt./bár azért ha belegondolunk,akkor is műtőasztalra kell feküdni./

[link]

25787. keki70 (válaszként erre: 25786. - Tittiritattara)
2019. ápr. 14. 15:51

Szia!

Igen,lehet dagadás,most indul majd el a hol apad,hol dagad játék.Ehhez kell csak igazán türelem.És főleg ott szokott lenni a jellemző,ahonnét a pukli levétel történt,az orvos ott dolgozta meg a legjobban az orrot.

Szövetek között nyirokfolyadék van,ami összegyűlhet egy adott helyen,ahol a leginkább van tere.Ebből aztán kialakulhat ödéma-ami puklinak tűnik.Én sem úsztam meg,öt hetesen az orrhát és orrcsúcs találkozásánál gyűlt össze a nyirokfolyadék,reggel még nem volt látható,de estére pukli alakot öltött.Hat hétig volt látható,aztán egyik napról a másikra eltűnt.

De persze ez nem szabály,hogy mindenkinél egy adott helyen összegyűlik,de előfordul.Viszont ilyenkor még a szövetek között tényleg ott a nyirokfolyadék,kinek több,kinek kevesebb,ami aztán idővel felszívódik.Főleg a csontos orrhátnál lehet észrevenni,ha felszívódott,mert látható,hogy a bőr szépen felsimul az orrhátra.

2019. ápr. 14. 14:22
sziasztok :-) mara, (5. gipszmentes nap) az egyenes orrhatamon mintha egy kis hullam lenne. a volt pukli helyen. nehezen eszreveheto, paromnak magyaraznom kellett mit nezzen :-). ennyire gyorsan elindult a folyamat? ezt most meg csak dagadas lenne? mert dagadas nalam tenyleg alig lathato. felszivodo nyirokfolyadek vagy enyhe csontosodas inkabb? ...mert masabbnak latom az osszkepet. bocsi, h ilyeneket kerdezek, de nyugtalanit, h ilyen hamar/ilyen eszreveheto lett szamomra a valtozas. koszi a megerteseteket es turelmeteket.
25785. Lilla1313 (válaszként erre: 25784. - M_E)
2019. ápr. 14. 13:17
Sziasztok, nekem is szerdan lesz es elvileg a kovi het kedden szedi lesz. szerintem ha meg nem beszeltetek rola, kerdezz ra mikor pontosan :)
25784. M_E (válaszként erre: 25783. - Sz-Alexandra)
2019. ápr. 14. 12:56

Szia,

Köszi!

Nekem is pont szerdai napon lesz. Bíztam benne hogy szerda csütörtök környékén lekerül már (mert csütörtökön haza kellett volna utaznom Pestről, na de jó tudni, újratervezem :D)

25783. Sz-Alexandra (válaszként erre: 25781. - M_E)
2019. ápr. 14. 12:46

Szia

Nekem is szerdán volt a műtétem, én is pénteken megyek gipsz levételre. Úgy tudom Dr. Rezek szerdán és csütörtökön műt és péntek konzultációs nap.

25782. Sz-Alexandra (válaszként erre: 25780. - Gaboo81)
2019. ápr. 14. 12:43
Éppen itthon gyógyulgatok megnyitottam a linket elkezdtem olvasni és gyorsan be is zártam. 😁 Nem akartam magam ilyenekkel sokkolni, sajnos mindig történhet komplikáció, de ez minden műtétre igaz. Viszont szerintem nagyon fontos, hogy jól bánjunk az új nózival és tartsuk be a javaslatokat, ne terheljük. Én mindenkinek szép nózit kívánok és akik műtét elött állnak tényleg ne idegesítsétek magatokat negatív cikkekkel. :)
25781. M_E
2019. ápr. 14. 12:38

Sziasztok,

Rezeknél csak péntekenként van gipszlevétel/műtét utáni konzi, hiába volt a műtét pl. előző hét szerdán?

25780. Gaboo81 (válaszként erre: 25779. - Orrocska)
2019. ápr. 14. 12:10
Huh csak végigfutottam, nagyon durva ez az oldal. Elrettentésnek nagyon jó! Ezektől mindenki fél szerintem, már ha tudomása van róla, hogy ezek közül bármelyik bekövetkezhet. Ha tudjuk, akkor sajnos mint ahogy az emberi természetből fakad rettegünk tőle, jaj csak az ne történjen csak polly ne legyen, vagy ez, vagy az ne történjen.... sokan vannak úgy, ha tudomásuk van róla bevonzzák, mert annyit mondogatják maguknak, hogy nehogy velük történjen meg. Szerintem műtét előtt persze utána kell járni legfőképp az orvosnak!! Ez a legfontosabb. De nem nézegethetjük azt milyen hibák történhetnek. Vagy nem is feltétlenül orvosi hiba, hanem csak a mi bőrünk/csontunk nem épp úgy gyógyul, ahogy kellene neki. 🙁 az a baj ha ezekről tudunk nem vagyunk előrébb. Ugyanúgy nem tudjuk megjósolni velünk mi fog történni. Egy műtét előtt álló ember csak szeretne megszabadulni a feje közepén éktelenkedő borzalomtól! Nem segíti az ügyet, ha a hibákat keresgéljük vagy nézegetjük előre. Még a sziklaszilárd embert is elbizonytalaníthatja ☹ nyilván nem is ezért linkelted, de aki műtét előtt áll vagy épp gyógyul szerintem ne olvassa el. Én is megpróbálom elfelejteni ha sikerül.
25779. orrocska
2019. ápr. 14. 11:18

sziasztok lányok , találtam egy nagyon jó cikket igaz angol de akinek fordít a gépe nincs gond elolvasni .

[link]

érdemes megnézni .... én meg keresek egy új dokit úgy döntöttem aztán majd talán jövőre belevágok újra .Lehet addig bele fogok őrülni de így is ha nem megyek el ...szép napot nektek

25778. nosejob1997 (válaszként erre: 25777. - Brill111)
2019. ápr. 14. 11:08
És akkor majd 4-5 havonta mindig elaltatnak?:/ Kivitelezhetetlen szerintem, de persze azért érdemes megpróbálni
25777. brill111 (válaszként erre: 25770. - Nosejob1997)
2019. ápr. 14. 08:29

Nem kellemes a zsírleszívás?

Sajnos nem szívják le az összeset. :-)

Altatásban csinálják remélem.

25776. brill111
2019. ápr. 14. 08:27

Az első konzultáción azt mondta a doktorúr, hogy a feltöltés nem jó, meg kell műteni a jó eredményért. Megműtötte, most mégis itt tartunk, hogy legyen zsír.

Köszönöm az ötleteket, olvasgattam a neten mindenfélét, de úgy látom tökéletes megoldás nem létezik.

Az is gáz, hogy az egyik oldal nagyobb mint a másik. Nem szeretném ahhoz igazítani a kisebbet . Szóval van itt pár kérdés..

Keresgélek még, hátha találkozom olyannal akinek így lett korrigálva.

25775. M_E (válaszként erre: 25773. - Metélőhagyma)
2019. ápr. 13. 21:38

Szia,

Erre gondolni sem szabad :) tökéletes lesz már az első műtét után is. Drukkolok!

25774. Gaboo81 (válaszként erre: 25773. - Metélőhagyma)
2019. ápr. 13. 21:34
Izgalmas lesz ez a június 😉 egy nap különbség lesz a műtétünk között. Kíváncsi vagyok jelentkezik e valaki itt a fórumon akit aznap műtenek.
25773. metélőhagyma (válaszként erre: 25772. - Rekab)
2019. ápr. 13. 20:33
Én nem kértem tervet, egyezik 200%ig RÖnel az elképzelésünk. Inkább attól félek, hogy nem úszom meg egy műtéttel, de inkább ezeket nem vonzom be :D
25772. rekab (válaszként erre: 25771. - Metélőhagyma)
2019. ápr. 13. 19:15

Te mar mentel kifele, en meg a sarokban ultem, nem lathattal szerintem.

Szuper, akkor te is szamolhatod a napokat.

Kapsz tervet?

25771. metélőhagyma (válaszként erre: 25761. - Rekab)
2019. ápr. 13. 18:54
Lehet, hogy láttál! Mindenesetre én nem tudom, hogy felismertelek-e, borzalmas az arcmemoriam :/ nekem Juni 13 a műtét! Nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnék rá 🤣
25770. nosejob1997 (válaszként erre: 25763. - Brill111)
2019. ápr. 13. 18:51

szia!

én csak annyit tudok hogy a zsírral való feltöltés pl szájban és állban elég kevés ideig marad bent,biztos hogy meg kell ismételni a töltést.

A doktor úr a hialuront nem ajánlotta? azt is kell pár havonta (kb 6 hónap és 1év között van a felszívódási ideje, de több ideig tart mint a saját zsír)viszont nem kéne cserébe téged szadizni ahogy kinyerik a zsírt, vagy nem tudom mi ennek a hivatalos neve, de nagyon nem kellemes.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook