Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Ez a lappal legyintes azert durvan hangzik :D De nemsoka megtudom :)
Jelentkezem ha megvolt a mutet, mindenkinek gyors gyogyulast kivanok! :)
Szívesen :-)
Hat hetesen forr össze az orr,de stabilabbra három hónap is kell./De ha telibe talál egy bőrlabda,kárt tehet az orrban még ilyenkor is./
Lekerül a gipsz,attól fogva saját magadra leszel utalva,neked kell vigyázni az orrodra és lehetőleg minél tovább.
Ha beütöd nagyon fájdalmas tud lenni,aki meg megcsavarja,az az életével játszik :-)
Oldalt már tudsz feküdni akár gipszlevétel után is,de valami párnát rakni kell az orrod alá,nehogy ráfeküdjél és eltoljad egyik-másik irányba.Három hónap után lehet hason feküdni,de azért a fejedet akkor is fordítsad el.
Minél tovább tudsz rá vigyázni,annál jobb.És mivel még egy lappal való meglegyintés is óriási fájdalmat tud okozni,ezért kialakul az emberben,hogy óvatos legyen.Éjjel alváskor is volt egy kéztartásom az orrom előtt,ha a gyerkőc átrohan közénk,akkor az orromat nehogy telibe találja :-)
Koszi, probalgatom majd, aztan meglatjuk mennyit bir :)
Van meg kerdesem, mar kevesebb mint ket het van hatra, es megy a para :D
Mik a tapasztalatok, mikortol nem kell vigyazni az orra? Ertem ezalatt, hogy mikor nem baj, ha teljesen rafekszem ejjel, vagy beutom, vagy megcsavarja valaki, ilyesmi? :)
Szia!
Nekem műtét után jött meg közvetlenül! :D mekkora szerencse csomag vagyok néha.. Lényegében nem gond, Dr Rezek így is megműt. A cserélés nehézkesebb illetve az, hogy a kukához guggolnom kellett.
Szia!
Küldtem,aztán ha még lenne kérdésed,csak írjál :-)
Szia!
Bőrápolás:
Én Nivea arclemosó gélt használtam.
Sok embernek az Ilcsi fekete szappan és kénes krém vált be.Ezeket kozmetikustól lehet megvásárolni.
Van,aki a manna szappan ében arctisztító szappanját használta.Viszont mivel zsírosodás közben hámlik a bőr,ezért shea vajjal is kente.
bha2%
Pattanásos bőrűeknek szokták ajánlani, mert tényleg megszünteti és a pórusokat is összehúzza. De fokozza a kollagén termelést is és egységesebbé teszi a bőrképet.Ebben Ceccsillag a jártas.
Itt a link:
skinsmart.hu/arcapolas/kemiai-hamlasztok/skin-perfect.. :)
Micellás arclemosó,utána Skinoren krém,utóbbit bőrgyógyász írja fel,de háziorvos is felírja.
Gyógyszertárban kapható:Eucerin krém
Mindent felsoroltam,ami eddig a fórumon elhangzott :-)
Ui.:Van,akinek a naplójában még volt új dolog,ha jön,biztos csatolja,hogy ő még mit ajánl.
Sziasztok! Én május 8-án megyek R.Ö.-höz műtétre és már nagyon izgulok. :)
Nincs esetleg valakinél összefoglalva, hogy mit mikor szabad a műtét után csinálni (emelni, szemüveget hordani, stb.), mert ilyen anyagot nem kaptam és itt annyi hsz van, hogy mire végigböngészem, az hetek. :) Előre is nagyon köszi, ha segít valaki!
Szia!
Ez teljesen orvos fuggo, mindenkepp szolj az orvosodnak, mert van olyan aki kikoti hogy mensi alatt nem mut meg!
Szia Lorika. Nekem ugyanigy tortent, de ugy gondolom ez nem a figyelmen mulik. Szerintem mi fel sem tudjuk igazan fogni milyen munka ez.
Hidd el sok eswtben szuksrg van korrekcios mutetre. Ugyhogy fel a fejjel es drukkolok hogy minden remekul alakuljon :)
Szia!
Az orrcsúcsnál jelentősebb változás hat hónap elteltével várható,amikor beindul az orr rendes vérkeringése.
Az érzéketlenséget és keménység érzetét szépen lassan felváltja a természetesség érzése.Van,akinél kevesebb idő is elég,nálam két évbe is beletelt,mire kezdtem a magaménak érezni.De ez ugye nem gond,hiszen szerencsére nem tapintásra használjuk az orrunkat :-)
A duzzadtság is szépen kezd majd alábbhagyni,persze az orr saját maga ütemében.
Sziasztok!
Köszönöm, hogy nagyon sokan beengedtetek a naplótokba! :) Nagyon szép orrokat láttam. Sajnos nekem nem múlt el a pukli és emiatt olyan mintha egy horpadás lenne az orromon. Az orvos is megnézte és látta milyen kiálló és a fény is megtörik rajta. Ahogy szép lassan elkezdett a duzzadás lemenni, úgy csontosodott az orrom is. Azt mondta, hogy megcsinálja nekem újra költség mentesen. Már nagyon várom, mert nem szeretem a mostani orromat :( remélem sikerül másodjára.
Volt itt olyan akinek másodjára sikerült? Csak jobban odafigyel már másodjára :/
Sziasztok!
Szeretnem megkerdezni, hogy volt akinek valtozott valamit 5 honap utan az orra?
A mutet tokeletes lett, de magat az orrcsucsot meg mindig duzzadtnak latom, es az alja erzeketlen.
Szandra ha úgy érzed,hogy az oldaladon aludni sokkal kényelmesebb,mint félig ülve ill. hanyatt és el is fordulsz,akkor aludjál úgy.Arra figyeljél,hogy az orrodra nehogy ráfeküdjél,rakjál mindenképpen egy kis párnát a fejed alá.
Hason három hónap után szabad,ha tovább akarnál fordulni :-)
Én egyébként hat hétig aludtam félig ülve,de nem is tudtam volna az oldalamon,mert úgy éreztem,hogy leszakad az orrom.Hat hét után aztán jött az oldalt alvás és három hónap utána a megszokott és kényelmes hason alvás.
Sziasztok!
3hetes lesz a nózim, már nem igazán szeretek háton aludni. Ti meddig aludtatok megemelt pozícióba és háton? Az emelt helyzet még nem is zavarna, de sokszor oldalra fordulok a nyakpárnára.
Szia Ditta!
Elvileg négy hét után lehet szemüveget hordani,ha nem hagy nyomot.
Ha viszont valaki azt veszi észre,hogy benyomódás marad az orrnyergen,akkor még nem szabad,mert ez a nyom ott is maradhat örökre.
Volt,aki arra a helyre,ahol nyomta az orrot a szemüveg egy pici kozmetikai vattát rakott,és úgy már nem nyomta az orrnyerget,így nyoma sem maradt.
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?