Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Orrplasztika tapasztalatok fórum

Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)

25979. M_E (válaszként erre: 25978. - Papillon1234)
2019. máj. 7. 12:47
Köszönöm! Nekem holnap lesz a műtét és pont mára fáztam meg. :/ Beszélek akkor Erikával és bízom benne hogy holnapra javul a helyzet.
25978. papillon1234 (válaszként erre: 25977. - M_E)
2019. máj. 7. 10:25
Szia! Nekem van :) Én a műtét előtt 3 nappal még mindig meg voltam fázva, ezért felhívtam a doki asszisztensét, hogy most mi legyen, mondták, hogy menjek be, a doki megvizsgált, hogy van e vírus a torokban, nyálkahártyák duzzadtak e, stb. Mivel a torkom nem fájt, csak taknyos voltam és már kifele jöttem a betegségből, abban maradtunk, hogy meglátjuk a műtét napján hogy vagyok és akkor dől el. A doki nagyon korrekt volt, azt mondta benne van a pakliban, hogy elmarad a műtét, ők ezzel számolnak, ne stresszeljek ezen, van ez így. Végül jól alakult a dolog, a műtét reggelén már sokkal jobban voltam, így nem kellett halasztani a műtétet :) Azért persze nagyon rajta voltam, hogy minél hamarabb meggyógyuljak, rengeteg C vitamint szedtem, több liter tea, ehcinacea csepp, stb, kinek mi a biztos tippje megfázásra. Szóval szerintem ha ilyen van, mindenképp beszélj az orvosoddal, ők tudják eldönteni, műthető vagy e vagy sem.
25977. M_E
2019. máj. 7. 09:41

Sziasztok!

A tapasztalatok alapján már kis megfázás esetén is elhalasztják a műtétet? :/

Esetleg valakinek tapasztalat?

Előre is köszönöm!

2019. máj. 6. 21:14
Sziasztok!Szoláriumozni mikortól lehet szerintettek? Szerdán leszek 7 hetes nagyon szeretem a nózim nem szeretnék idő előtt ártani neki...😉😃
25975. Lansza10 (válaszként erre: 25958. - Keki70)
2019. máj. 6. 18:43
Ok 🤗
25974. metélőhagyma (válaszként erre: 25972. - 470771)
2019. máj. 6. 18:02
Köszönöm szépen a segítségedet :)
25973. 470771 (válaszként erre: 25970. - Sz-Alexandra)
2019. máj. 6. 16:30
Szia, nagyjából 6 hetet mondanak :)
25972. 470771 (válaszként erre: 25971. - Metélőhagyma)
2019. máj. 6. 16:28
Szia, én már az SZTK laborba tudtam meg, hogy nem támogatja a tb, a házi orvos simán odaadta a beutalót és bejelölte a vércsoport vizsgálatot is, viszont a laborba mondták, hogy csak pénzért csinálják meg, azt hiszem 4-5000 Ft között volt. Levették a vért, utána el kellett mennem az SZTK-n belül a pénztárba befizetni, majd a bizonylattal vissza a laborba, délutánra vagy másnapra megvoltak a leletek.
2019. máj. 6. 14:47

Sziasztok! Ismét egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Amit tudok, szeretnék nem maganrendelesen elintezni, viszont a vércsoport vizsgálatot nem támogatja a tb. Esetleg valakinek tapasztalat?

Köszönöm, hogy ilyen segítőkészek vagytok!

2019. máj. 6. 10:42

Sziasztok!

Szaunázni mikortól ajánlott?

Úgy emlékszem a doktor úr 4hetet említett és utána “mindent” szabad, egyedül a háton, emelt alvásra mondta, hogy 5-6hétig csináljam így!:) A szaunára konkrétan nem kérdeztem így rá.

25969. bswdoll (válaszként erre: 25959. - Keki70)
2019. máj. 6. 08:32
köszi szépen! :)
2019. máj. 5. 19:21

Sziasztok!

Ti éreztetek műtét után mellkasi fájdalmat? Levegővételnél nem fáj, de a műtét után ahogy éppen az ujjbegyemmel csak hozzáértem, nyilalt, és még most sem múlt el az érzés teljesen (pár napja műtöttek). Csak kívülről fáj, és fogalmam sincs, mitől.

Köszi a tapasztalatokat :)

25967. keki70 (válaszként erre: 25966. - Kutyamutya2)
2019. máj. 5. 16:19
Értem.Volt már ilyen másnál is.Van,akinek azt mondták,hogy ott is marad,csak még húzódik össze és olyan is volt,akinek teljesen felszívódott.Majd ha mész kontrollra úgyis megmutatod és akkor meglesz a válasz :-)
25966. kutyamutya2 (válaszként erre: 25964. - Keki70)
2019. máj. 5. 16:00
Nem, nem az orrkagyló :)... rögtön az elején van, ha orrfújás után picit beljebb nyúlok a zsepivel, már beleütközik a kezem, talán pár mm-vel van csak beljebb, mint az orrom széle,
25965. keki70 (válaszként erre: 25960. - Tittiritattara)
2019. máj. 5. 15:20

Ha egyáltalán nem "fáj",csak egy kis nyomást érzel több óra hajolgatás után,akkor az csak jó.A nyomás azért van,mert az orrban pang ilyenkor a vér és az feszíti.Ez duzzadással is jár.És mivel sokat mozogsz nem csoda,hogy munka végére már jobban jelez az orrod.

Nem ártasz vele,csak éppen kellemetlen,hogy duzzad az orrod.Alapból is duzzad ilyenkor még,de aktív mozgás során még inkább.

Pukli:emberfüggő,van,akinél pár héten belül rendeződik,de előfordul,hogy hónapok kellenek.Ott duzzad az orr leginkább,ahonnét a puklit eltávolították,valószínűleg ez viseli meg leginkább az orrot,szóval még türelem,nagyon az elején vagy.

25964. keki70 (válaszként erre: 25961. - Kutyamutya2)
2019. máj. 5. 15:14
Kukucskáljál bele az orrodba,szerintem az orrkagylókat látod.Ha egy kicsit is nagyobb vagy duzzadtabb,olyan,mintha lenne ott még egy "járat".Ilyen mindenkinek van,csak nem szoktuk nézegetni :-)
25963. Andy79
2019. máj. 5. 11:34
Sziasztok! Tapasztalatokra lennék kiváncsi Dr. Csuha Lajos és Dr. Doleviczényi Zoltánnal kapcsolatban. Orrplasztikát szeretnék, 2002-ben már volt egy elrontott műtétem sajnos. Köszönöm előre is!
25962. kutyamutya2 (válaszként erre: 25953. - Rebeka33)
2019. máj. 5. 08:13
Szia, a szalonképesség miatt nem érdemes aggódni, második hét végére alapvetően szalonképes leszel, ha duzzadtabb is lesz az orrod, nem lesz feltűnő. Az orrsövényferdülés miatti gátolt orrlégzés más téma, nekem is ez volt a fő motivációm, na ezt a célt úgy tűnik nem sikerült elérni. :(... sőt, egyelőre rosszabb a helyzet.
25961. kutyamutya2 (válaszként erre: 25956. - Keki70)
2019. máj. 5. 07:59
KÖszi. De lehet, hogy rosszul fejeztem ki magam, olyan, mintha még egy réteg lenne belül az orromban. Ez az ami idegesít, hogy micsoda.
2019. máj. 4. 19:34

Furcsa kerdes: baj az ha munka kozben tobb orara elfelejtkezem az orromrol? hajolgatas, gyors mozgasra gondolok...? egyeltalan nem faj. munkaido felere van term. nyomas es erzem picit, de aztan ujra semmi. orakig. majd munka vegeztevel erzem ujra, nyomast, fajast... duzzadas egesz nap van.

csak azert kerdezem, mert igy hogy nem erzem az orrom, nem is vigyazok ra annyira... igy nem arthatok neki, hogy tulzottan terhelem? puklinak szerintetek mennyi idon belul kellene elvileg eltunnie? koszi :-)

25959. keki70 (válaszként erre: 25949. - Bswdoll)
2019. máj. 4. 12:24

Ha még közben bármi eszedbe jut-kérdés,csak írjál!

Sok szerencsét a műtéthez és szép orrot kívánok!🍀

25958. keki70 (válaszként erre: 25952. - Lansza10)
2019. máj. 4. 12:21
Lansza ezt hozzáírom a listához :-)
25957. keki70 (válaszként erre: 25953. - Rebeka33)
2019. máj. 4. 12:07

Szia Rebeka!

Üdv. a fórumon! :-)

Kárász Tamásos vagyok,képem van fent,hogy miből mit hozott ki.

Nekem is volt orrsövényferdülésem,a műtét óta már az orromon át lélegzem-ahogy lekerült a gipsz-és bizony sokáig én is úgy voltam,mint te,hogy legtöbbször szájon át kellett.

Összetett műtétem volt,röviden összefoglalom:a csontot két helyen törte-most már vágja-puklit eltávolította,a szűk orrlyukakat kikerekítette,orrcsúcsot megemelte,az egész orrot kisebbre vette/csontos orrhát,porcos orrcsúcs/ és az orrsövény egyenesítése.

Gyorsan gyógyultam,gipszlevétel után teljesen szalonképes voltam és ami számomra nagyon fontos volt,hogy tampont nem használ,csak draint,ami nagyon könnyen eltávolítható.

Nyugodt szívvel ajánlom neked Kárász doktort,maximálisan elégedett vagyok a munkájával.

Mindenképpen fül-orr-gégész+plasztikai sebészt válasszál és ha több ilyen orvos is szerepel a tarsolyodban,akkor ne sajnáld az időt egy-egy konzira,főleg,hogy írtad,a pénz nem akadály.

Egy jó tanács:látványtervhez ragaszkodjál!

Sok szerencsét az orvosválasztáshoz!

25956. keki70 (válaszként erre: 25950. - Kutyamutya2)
2019. máj. 4. 11:55

Szia!

Igen,normális,de ez inkább érintésre szokott előfordulni,viszont nem vagyunk egyformák,akár lehet csak simán is ilyen érzeted.

Hat hét után a beszáradt cuccnak rendeződnie kell,ennyi idő elég szokott lenni arra,hogy az orrnyálkahártya begyógyuljon a seb alatt és így az leváljon.Emellett persze az orrnyálkahártya még hetekig duzzadhat,de a seb már nem lesz útban.

Varrat:először olyan,mintha kidomborodna egy csík az orrban a varrat mentén,de ez hétről-hétre laposodik,a végén már nem is érzékelhető,tehát nem marad meg örökre.

25955. Ramcsi94
2019. máj. 4. 11:09
Ha valaki meg rajtam kivul jon mutetre Rezekhez augusztus 15-en, irjon nekem!:D
25954. Sz-Alexandra (válaszként erre: 25953. - Rebeka33)
2019. máj. 4. 10:12

Kedves Rebeka!

Engem ugyan másik orvos műtött, nincs az általad felsoroltak között. Ha kopogsz én nagyon szívesen beengedlek a naplómba. Engem Dr Rezek Ödön műtött, fül-orr-gégész és plasztikai sebész tehát számára az orr funkcionális működése az első, de természetesen esztétikailag is csodákat művel! Maximálisan elégedett vagyok és én 10naposan már egésznap mászkáltam, amit teljesen jól bírt az orrom, semmilyen fájdalommal nem járt. :)

25953. Rebeka33
2019. máj. 4. 09:42

Sziasztok, segìtségeteket szeretném kérni. :) Orrsövényferdülésem van, és nehezen kapok levegőt. Évekig voltam “orrcseppfüggő” (éjszakàra), de ezt mostanra elhagytam. Az orrom nem kifejezetten csùnya, viszont trauma is érte (kosàrlabda) - noha nem törött el, de picit ferde és puklis.

De az én alapproblémàm a légzés; sokat sportolok és pl. futàs-bicikli-stb. közben szinte csak szàjon veszek levegőt.

Egy éve döntöttem el, hogy megműttetem, és ha màr műtét, akkor esztétikai igazìtàssal történjen.

Tanàcsokat szeretnék kérni, illetve naplò-beengedéseket, melyik szakemberhez forduljak. :)

Kàràsz Tamàst, Varga Klàràt és Pataki Gergelyt nézegettem...

Sokat dolgozom, vezetői pozìciòban, őszre tervezem a műtétet, és màr most tavasszal szeretném lefixàlni, kinél, mikor, hogy tervezhessem a munkàt.

Mivel tàrgyalni is jàrok, fontos, hogy hamar “szalonképes” legyek (tudom, ez egyénenként vàltozò, de Káràsznál làttam olyan videót, hogy a làny màr gipszlevételkor, ill. 2 hét utàn szuperül nézett ki).

Tehàt, ami fontos:

- jò szakember, aki fül-orr gégész is

- szép eredmény

- modern technika (lehető leggyorsabb gyògyulàs!)

Ha ez a hàrom megvan, akkor az anyagiak csak negyedrangù pont; inkàbb költök többet, csak jò legyen! :)

Amùgy (ezt leszámìtva) makkegészséges, káros szenvedélyektől mentes és “jòbőrű” vagyok (sebeim, sérüléseim eddig mindig gyorsan gyògyultak).

Előre is köszönök minden segìtsèget! 🙂

25952. Lansza10 (válaszként erre: 25942. - Zsanika0723)
2019. máj. 3. 21:24
Szia, nekem a gyógyszertári Bórvíz használt. A gipszlevétel után nekem is jöttek ki a pattanások. Kozmetikai korongot átitattam vele, s kenegettem. Fertőtlenít, nyugtatja a bőrt, s kb. 1 hét alatt szépen eltűntek a pattanások és újabbak sem jöttek elő.
25951. M_E (válaszként erre: 25943. - PradaAngel)
2019. máj. 3. 13:00

Szia,

Én is pont május 8-án megyek :)

2019. máj. 3. 11:43
Sziasztok, pár kérdés a régiekhez: 1. normális ha az orrcsont hat hét után is nagyon érzékeny? 2. orrlégzéskor másnak is van egy fura érzése? mintha lenne valami idegentest, vagy beszáradt cucc, vagy valami hasonló? Tudom, hogy a járatban van a heg, vagy az odavarrt akármi, de ennek az érzékelése már megmarad örökre?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook