Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Valóban az, hogy ki mekkora problémaként éli meg az eredeti orrát, teljesen szubjektív. Nekem pl konkrétan senki sem mondta, tehát nem "bántottak" emiatt, én mégis 5 éven keresztül minden nap azon gondolkodtam, hogy meg kell műteni, mert mennyire csúnya.
Ahhoz, hogy utána depressziós az ember, és nem tudja elfogadni új önmagát, meg csak annyit fűznék hozzá, hogy ezt is mindenki máshogy éli meg. Én nem bántam meg egy kicsit sem, és nem éreztem azt sem, hogy teljesen más ember lennék, és elveszítettem volna valamit. Úgyhogy nagyon szívesen segítenék, és adnék tanácsokat ezzel kapcsolatban, ha valóban lett volna ilyen :)
Talán aki így érez, nem volt 100%-ig biztos abban, hogy meg szeretne változni, hogy valóban a műtét a megoldás...
Én megértem, hogy van aki megbánja hogy megcsináltatja. Én is így éreztem a fülplasztikám után. „Te jó ég mit tettem”- gondoltam magamban. Mára elfogadtam és a külsőm megváltozása megváltoztatta az életemet is. Nem lettem tőle lélegzetelállítóan helyes pasi, csak közvetve köszönhetem ennek, hogy buknak rám a csajok:))))) (Csak vicc). Az tény előtte 57kg-os visszahúzódó srác voltam nagy orral és elálló fülekkel. Megcsináltattam mindkettőt, amitől még nem lettem a nők bálványa de megnőtt az önbizalmam. Elkezdtem konditerembe járni előtte még emberek közé se szívesen mentem nemhogy edzeni. Megváltozott a hajviseletem mert nem kellett rejtegetni a füleimet, megváltozott az öltözködésem is. Kocka hasam lett mellizommal és a karom is vastagabb lett. :)))) Dolgoztam érte. Nem szedtem semmit. Én lettem a társaság középpontja, aki nagyon sokat dumál bárhol bármikor, bárkivel. Tehát ott a tükör előtt amikor azt mondtam „mit tettem” az a rossz korszakom volt, ma kiegyensúlyozott vagyok és boldogabb mint valaha. Én nem másoknak akartam megfelelni (nem csak másoknak), hanem magamnak is. Előtte engem a családom is cseszegetett a fülem miatt, most meg nem szeretnek velem menni sehova mert én leszek a társaság közepe. Egyébként én nem bánom hogy nem születtem kicsi helyes orral és fejhez simuló fülekkel, mert akkor nem lenne ilyen a természetem, meg lehet nem tanultam volna és nem lenne most 2 diplomám.:))))
De nem tagadom volt időszak amikor nagyon megbántam, a műtétet de most életem legjobb döntése volt.
Sok mindenben igazad van, (bár a p*-kat, f*-kat kihagyhattad volna :). Én sem bántásból mondom.)
Két észrevételem van.
Az, hogy kinek az orra nagyon csúnya, és kinek nem, az eléggé szubjektív. Van aki, az apró hibát az orrán hatalmas tragédiának éli meg. Sőt lehet, hogy legtöbben ilyenek vagyunk. Ha küldözgetünk egymásnak képeket a régi orrunkról, általában mindenki azzal kezdi a véleményezést, hogy a régi sem volt vészes, és komolyan is gondolják!
Nekem inkább az volt furcsa, hogy az arcom karaktere egyáltalán nem változott meg.Sőt legtöbben észre sem veszik, pedig nem kevés változtatás történt! Én, bárki kérdezi, elmondom, hogy volt néhány rossz napom, hetem a műtét után, amikor nem is az orrommal voltam elégedetlen, hanem hogy ettől sem lettem egy szépségkirálynő.:)))))
A másik dolog, hogy akinek súlyos önértékelési problémája van, az egy plasztikai műtéttől legritkább esetben áll helyre. Sajnos.
Te meg egy kicsit mintha haragban lennél most a világgal.:)
Szia
Igazad van itt nem esik szó ilyenekről, de szerintem ha jó dokihoz mész az felhívja rá a figyelmed. Az enyém mondta az énkép változást és nehézségeit is. Elmondta Ő 50 év felett már nem nagyon vállalja el, mert akkor már nagyon rögzül az énkép és nehezen vagy egyáltalán nem tudja elfogadni az új külsőt.
Nekem a porcos rész volt eléggé széles, vastag, de a csonton is kellett korrigálni. Ugyan nem ugyanaz a problémánk, de láttam egy munkáját ami ferde orrot javított, és szerintem azt is nagyon szépen megcsinálta. Én mindenképpen ajánlom, szerintem nagyon jó szakember, de valóban kicsit drága, gondolom függ attól, h mennyire kell hozzányúlni, de én 4 körül számítanék rá. Bár szerintem érdemes elmenni egy konzultációra, és akkor biztos lehetsz a részletekben. ja, és nekem a Klinikán csinálta.
remélem segítettem :)
Szia!
Megkérdezhetem, hogy neked mi volt a probléma az orroddal? Magánban csináltattad, vagy a Klinikákon? Esetleg árat kérdezhetek? Tudod nekem más doki utáni korrekcióra lenne szükségem, most nagyon ferde, nagyon jó orvosra lenne szükségem.
Szia csokicsaj,
Engem néhány hete műtött meg, és már a gipsz levételekor nagyon elégedett voltam, és csak egyre szebb lesz :)
Ő szerintem olyan orvos, aki ránéz az orrodra, és már látja is, hogy mit lehet belőle kihozni. Tudom, hogy fucsa, hogy csak néhány percet beszéltetek, de saját tapasztalataim szerint elég. Ha így utólag választhatnék, megint hozzá mennék!
Köszönöm lányok a képeket!(senico, eszterspy)
És a beszámolókat is, jó tudni, hogy ilyen jó kis csapat jött itt össze...aztán majd írok még senico neked:)
Senico kedves!:) Nekem ez az NLcafé túl nagy elveszek a sok ember között!
Mesélj kérlekj mi van veled, hogy szuperál az új orrmány?:) ha tudsz kérlek küldj képeket mert kiváncsi vagyok nagyon hogy mutatsz...látom elégedett vagy vele, nagyon örülök neki, mostmár az enyém is egyre jobb már csak picit fáj az orrcsúcsom!
Puszii
Szia!
Engem hétfőn műtött Rezek doki. A műtét előtt 2x voltam nála konzin, egyik alkalommal én is vártam rá jó sokat. Én kb. 10 percet voltam bent, de valszeg azért mert már a 2. műtétem volt és így több beszélnivaló akadt.Én is azt hittem többet leszek bent, de ez legyen a legkevesebb, ha tényleg jól dolgozik. Az eredményt még nem tudom, majd csak jövő héten látom meg milyen is lett, de nagyon reménykedem. Az előző dokim jó sok időt szánt rám alaposan átbeszéltük a problémákat, kívánságokat aztán a végén mégsem azt kaptam amit vártam, sőt nagyon nem. Sztem a legjobb ha az ember több dokihoz is elmegy műtét előtt és utána próbál választani. Én azért is döntöttem Rezek doki mellett, mert a 2. műtétnél már csak olyanhoz mertem menni akit tényleg sokan a legjobbnak tartanak.
Szia!
Köszi a tanácsot,az a gond,h nekem az orrsövényműtét égető,mert megfulladok,viszont kétszer nem csinálom végig inkább kibírom,feltéve,h nem megy az egyik a másik kárára.Most káosz a fejem végre elhatározom magam és annyi kérdés felmerül.
bonyi kérdés.
Rezek állítólag tuti,de 6-700 ezer sok.
Sziasztok!
jajj de rég jártam erre:) annyira évezem az új orrom viselését, hogy már nem is fórumozok :P de ez csúnya dolog hiszen nekem is sokan segítettek dönteni anno!
Rezek: én jót is rosszat is hallottam róla, végül én nem mellette döntöttem, de ő valóban olyan aki egy füst alatt helyrerakja az orrsövényedet és a plasztikát is! Nem tudom ez milyen lehet mert az én sövényem rendbe volt, de édesanyám már megcsináltatta és azt mondta h eléggé fáj! Így önmagába szerintem elég egy orrplasztika mert nem is a fájdalomról inkább a hetekig tartó kellemetlenségtől van szó, és ha utána az még fáj is :(:( De tényleg nem tudom mert nekem nem így volt, és ha visszaolvasol sokan a fórumon simán azt mondják hogy megy egyszerre a kettő!
Szemerey Balázst nem ismerem,és munkáját se láttam, így róla nem tudok véleményt mondani!
Sziasztok én is új vagyok és mostmár teljesen tanácstalan orrműtéttel kapcsolatban.
Nekem orrsövényferdülésem is van és azt is olvastam,h nem jó egyszerre műteni.Ja és kivel?
Ajánlották Dr Szemerey Balázst vele beszéltem is de érdekelne vkit műtött-e és milyen?
Nekem egyszerre csinálta meg Rezek.
Igaz ő mind a kettőben toppon van.
Én nem bántam meg, sőt...
De kétszerre hozzányúlni..
Szia!
Én, mikor visszamentem kb. 2-3 hónap múlva, hogy nem tetszik, azt mondta a doki, hogy fél áron újra megcsinája, ha akarom! Hát nem akartam!
Sziasztok
Az lenne a kérdésem nekem kb. 1éve volt orrműtétem, és nem vagyok elégedett az eredménnyel, szerintetek ha visszamegyek és közlőm még mindig ferde, és kampós (tényleg az), akkor olcsóbban megcsinálják vagy újra ki kell „pengetni” érte 500 ezer forintot:((((( Van valakinek ilyen tapasztalata. Válaszotokat előre is köszi.
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?