Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
Véletlen nem locsoltad túl?
Milyen a közege? A Miltóniának levegős, jól szellőző, vizáteresztő közeg kell. Világos
hely, eléggé fényigényes.
syasztok. segítsetek létszi. pár napja kaptam az orchideámat, nagyon gyönyörű volt, sok virággal és bimbóval. de a legkisebb bimbók kezdenek fonnyadni, és a felső gyökérzet egy része, ami kint van a földből teljesen puha, és szürke. mi lehet a baj? de a nagyobb bimbókból pár már kezd nyílni, csak a kicsikkel van gond.
a pondorodest nem tudom, ez a harmonika oka
Én nem veszek észre rajta semmi változást, igaz csak az, hogy lehajlik már lassan az összes levele.
Szia!
A Miltóniának van pihenési időszaka. Hozott új hajtást? Nekem, nost két uj hajtást hoz. Ebből lesznek az új virágok.
A kettő bordóm édesanyámé volt. Tőle kaptam meg, mert ő majdnem eltette láb alól. Szóval decemberben került mind a kettő hozzánk anyától, az egyik hamarosan kinyílik, a másik viszont stagnál. Nem pusztul, de nem is iparkodik a fejlődéssel. Igaz ez még kicsi.
A másik kettő mentett az fehér, csak egy hónapja vannak nálunk. Ők még kérdésesek.
Én is ugyan úgy gondozom, mint a lepkéket.
Nem tudom lehet-e még valami pluszt tenni?
Szióka!
Nekem csak egy miltoniám van, decemberben vettem elvirágzottan, de nem megy semmire, csak úgy van, világos zöldek a levelei, most már több levél is lehajlik, olyan mintha száradna el, pedig úgyanúgy öntözöm, mint a lepkéket. Azért fél év alatt be kellett volna már indulnia. Mit csináljak vele?
Akkor a pöndörödés is ettöl lehet?
Köszke. Örülök. Legalább így tudom, hogy nincs semmi baja.
Emily tudnál képet feltenni? Van egy ismerős, aki
jobban ért az orchihoz és megnézné.
Szijjasztok!! Orchidea virágaim albumába tettem fel egy újabb fotót!!
a harmonika-levél nem a túlöntözés jele. hanem az egyszerre kapott nagyobb vízadagra reagál így a növény. ezek a fajták az egyenletes vízellátást szeretik, nem a heti 1x öntözést, ha a közeg kiszárad-vizes, az okoz ilyet. ez tulajdonképpen csak esztétikai hiba, én nem szoktam vele foglalkozni.
Hali. Nekem is van 4 miltóniám. Ebből kettő északi kettő pedig déli ablakban van. A kettő déli fekvésű bolond módjára fejlődik. Az egyik még nagyon gyerek a másik viszont hamarosan ki fog nyílni. Majd hozok róla képet. Nekem nem pöndörödik hanem a levele. Az enyémen némelyik levél olyan, mint a harmónika. Szóval nem pöndörödik, hanem mint egy legyező....Azt mondák nekem, hogy túlöntözés jele. Ebben viszont nem hiszek, ugyanis ettől függetlenül nagyon szépen fejlődnek.A másik kettő ami keleti ablakban van annak semmi baja a leveleinek. Igaz nem is egyformák a levelek. Az amelyik harmónikázik az erősebb zöld és rövidebbek a levelek. Ez a kettő bordó.A másik kettő amelyiknek a levelén nincs semmi azok világosabb zöldek, jóval hosszabbak és fehér színűek.
A gondozást illetően és hetente egyszer locsolom ugyan úgy, mint a lepkéket. Havonta kapnak tápot. Spriccelés meg akkor amikor eszembe jut....Azt hiszem ennyi!!!!
Még valami: a déli ablak morbidnak tűnhet, viszont 2 éve építkeztünk és az eresz részt hosszabbra hagytuk. Olyan amerikai stílusú. No. A lényeg, hogy a hosszabb eresz védelmet nyújt a tűző nap ellen, ugyanis szép kis árnyékot vet a virágaimra. Így nincsenek tűző napnak kitéve. Ez gondolom nem egy utolsó szempont.
Megint jó hosszúra sikeredett. Bocsi, de igyekszem behozni a lemaradásomat.Jó éjt mindenkinek.
És ezen kívül is öntözöd? Vagy csak spricceled? Hol tartod? Mennyire éri fény?
lányok!! hogyan lehet vidit betenni az adatlapomba?? előre is köszönöm
Szia, az enyém is így van és nem tudom mitöl. Azt mondták itt, hogy próbáljam meg spricclni öt naponta, mert vkinek attól helyrejött. Spriccelem is szüntelenül, de még mindig semmi eredmény.
Remélem segít még nekünk vki vmi ötlettel. :)
Az utolsó bejegyzés felett vannak.
Ja Bocsika. Ott valahol találsz számokat . 1 2 3 4 5 ... A számra katt és megy a köv oldalra.
kincseim!! bocsika, most láttam,hogy a muffint ma sütötted!! :). és a naplódban hogyan kell a következő oldalra menni?? mert én csak 1 oldalt találtam, nem tudom, hogyan tovább!!! SEGÍTSÉÉÉGGG!!!
Kincseim!! A muffint én is szeretem!! Mikor sütöl megint?? Amúgy meg nem tudtam, hogy a ti naplótokat, hol kell keresni, ezért nem találtam!!!
Az enyém is egy felé hajlik. Szerintem mennek a fény felé. Én ezt figyeltem meg. Elfordítottam és akkor irányt váltott az ablak felé. Kis édes:O))
152-156. bejegyzés,és a 179-180.-ik:O)
Este 8-9 körül leszek. Puszika
Hát pedig vannak benne:O))
Sziasztok! Miltonia orchim levelei bepöndörödtek, és van, amelyik középen törik ketté. Április óta van nálam, kb. 2 hétre rá, hogy kaptam kezdett el pöndörödni és ledobta az összes virágját... Szerintetek mi lehet a baja?
A naplómban Orchidea Virágaim 13. bejegyzés címszó alatt van az a kép, amire gondoltam. A naplódban nem talátam virágos képeket, vagy csak vak vagyok???? :o
nekem is csak alvórügyből hozott virágszárat!! látnod kellett volna, milyen boldog voltam, mikor megláttam!!!! ráadásul 2 szár van, csak azt nem értem, hogy miért egy oldalra hajlik mind a kettő. tehát nem jobb és bal oldalra, hanem csak bal oldalra. teszek is fel képet, hogy esetleg érthetőbb legyen!! szióóóó
Kriszta hali!! Igyekezz haza, hogy tudjunk beszélni. pusziii
Hali mindenkinek. Még vendégségben vagyunk, de gondoltam félrevonulok egy két percre és írok nektek. Az én virágzó lepkéim március óta virágoznak. Már virágzó állapotban kaptam, igaz volt még bimbójuk is. Most folyamatosan nevelnek új bimbót. Az egyik leejtett egy darab virágot, a legalsót.De azóta nem dobott el többet. Ennek egy hónapja. A többieken nem látok változást egyenlőre. A dendrobiumom elvirágoztatta a legelső szárat viszont van rajta egy másik ami virágzik és egy amin most 9 bimbó fejlődött. Ugyan ezen van még egy szár amin 2-3 bimbó készülődik. Illetve van 3 gyereknövény rajta. Ilyet még soha nem láttam. Összesen 4 száron virágzik és 3 gyereket is nevel. Lehet a férjemnek lesz igaza, hogy szegényke ha mindenkivel végez végelgyengülésben elpusztult.Egyenlőre nem mertem kirakni őket a szabadba. Csak egy hete hallottam ezt az infót és nagyon féltem őket. De van több fajtám amiből több van és majd azokon kísérletezem egy kicsit.Na pusza mindenkinek
Összevissza vannak a képek bele kell lapozni. 1-2-ik oldalon megtalálod:O))
További ajánlott fórumok: