Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
Sziasztok Drágaságaim, Éva, Vali, Kati!!!!!
Nagyon örülök, hogy itt vagytok. Azt hiszem garantálhatom, hogy ez itt jó hely. Imádnivalóak a lányok. Segítőkészek. Ez itt egy barátias légkör, nem pedig olyan......Puszi mindannyiótoknak!!!
Nagyon szépek a virágaid!
Szerintem ettől az időtöl bolondultak meg az orchik
Sziasztok!
Nem régen csatlakoztam és szeretnék közétek tartozni.Imádom az orchideákat és minden virágot.
Majd teszek fel képeket az orchideáimról.
én ilyen lukasat még nem láttam. megsérült volna, mikor fejlődött, esetleg leesett, vagy átültetted? biztos nem rágja valami? mondjuk csiga, vagy hernyó?
napégéssel semmit, ha csak kicsi, akkor megmarad a levél, durva, akkor meg úgyis leszárad
Üdv Vali!!
Én is imádom az orhideákat. Nekem csak 3 van:O) A naplómban van pár kép. De nem csak virágos napló,azért ha van kedved fuss át rajta:O))
Én is így vagyok. Nálam is megbolondultak a virágok.
Egyik megmentettem most virágzott el az egyik száron, a másikon pedig épp kinyílt, bár csak 3 virág van rajta. A másik mentett virágon 7 új virág van és még mindig jönnek a bimbók.
Az egyik ajándékba kapott, amit már egyszer halálra ítéltem, mert szállítás közben megfázott, most egyszerre hoz levelet és fejleszt alvórügyböl virágokat. :)
És lehet, hogy a másik halálra ítélt is megmarad, mert virágzik tovább, pedig alig van gyökere.
Apropó, mit tudok vele csinálni, ha elvirágzott, és megmarad, hogy gyökeret eresszen? Van vmi tippetek?
Szia Valika. Néztem a képeidet. A bimbós biztosan szép lesz ha kinyílik. A gyereknövény meg nagyon cuki. Vannak ám köztünk szakértők, majd biztosan segítenek,hogy mikor kell elvenni az"anyukájától".
Csajok segítsetek!!!
Sziasztok!
Elültettem a "gyerek" orchideát, de még meghagytam a szártövön. Már van rajta egy 10 cm-es virághajtás is. Remélem meg fog maradni. Majd teszek fel képet, ha kinyílt.
Kellemes időtöltést ebben a nagy melegben.
bocsiiiiiiiiii :-)
szóval olyan, mint a paradicsomnál: van determinált növekedésű, ami egy darabig nő, aztán kész, tovább nem és van a folytonnövő.
ezért gondoltam, hogy biztos az orchinál is van ilyen, amelyik folytonnő, meg olyan, ami max 5-6 bimbó és szevasz :-)