Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
Köszi,akkor még várok vele,nem sűrgős.
Ti a különlegesebb orchikat honnan szerzitek be?
Csak lesek,kinek milyen van!:)))
Hááát, én semmit nem csinálok vele, csak úgy elvan, a kicsi az ablakpárkányon, gondolom most a hidegebb hatására kezdte el noveszteni ezt a száracskát, meg itt a konyhában éjjelre általában el szokjuk zárni a radiátort, igy van elég nagy hoingadozás. A nagy meg az asztalon van, mióta megvettem, az is tele van még mindig virágokkal meg szárakkal! :)
Próbáld meg ablakba tenni! A szekrény teteje nem neki való hely! :)
sürgősen meséld el nekem mit csinálsz a Kingianummal. Enyém egy hatalmas tő, legalább 10 bulba van benne, de nem hajlandó virágozni.
Mérgembe felvágtam a szekrény tetejére, büntetésben van.
Ha négy kicsi, és még elférnek a cserépben, akkor én hagynám oket.
Az enyémek se akarnak virágozni, a gyokerei az egyiknek nagyon szépek (a másikat nem tudom, mert az nem átlátszó cserépben van), hajtja is sorra az új bulbákat, múltkor kiemeltem a cserepébol, mert már az új hajtás nagyon nyomódott a cserép széléhez, szórtam az aljába kérget, szerintem tavaszra szétszedem. Tettem róla képet a naplómba.
Meg a nyíló Burragearáról is, már csak 2 bimbó van rajta, a tobbi már kinyílott! :) Olyan szép, és illatos is, messzirol érezni!
Sziasztok!
Gyönyörűek az orchideáim, mindegyik virágzik. Gyönyörűségesek. Úgy tűnik mindig tartják ezt a december eleji időszakot. :)
Azért köszi,majd megpróbálom kitapasztalni!:)
Négy pici hajtásról lenne szó,szét lehet majd őket szedni kétfelé?
Hátha úgy több esély lenne az életbenmaradásra...
Eszti én meg azt hittem, hogy Cattleyából profi vagy. Szerintem nem Te voltál a hibás, hogy kinyuvadtak.
Nálam most két dendrónál is a legfelső levelük száradt le, nem értem miért? Lehet, hogy megfáztak a szellőztetésnél?
általános szabály, hogy télen csak életmentő okból ültetünk. gyökérfejlődés megindulása előtt célszerű, mert nagyon sérülékenyek a gyökerek. jól szellőző közeg kell, mert könnyen berohadnak.
amúgy baromira nem tőlem kéne cattleya ügyben tanácsot kérni-kapni-elfogadni, mert épp idén nyúvasztottam ki legalább 4-et, amik eddig jól elvoltak. igazából nem is tudom mi volt a baj. ugyanúgy nem lehet megkülönböztetni, hogy túlöntözöd, vagy kiszáradt, mert elkezd vizet nem felvenni a gyökér vagy ezért vagy azért és szárad össze a növény.
Sziasztok!
Én is Cattleyáról szeretnék érdeklődni,hogy mibe érdemes átültetni,és ilyenkor lehet-e ültetgetni?
A mikulàs hozott nekem egy hófehér lepkét :)
Viszont csinàltam egy butasàgot. Egyengetni szerettem volna az egyik viràgszàl útjàt amit el is törtem. De azonnal össze is illesztettem mert nem tört el teljesen és most nöl tovàbb és van rajta bimbo is. Màzlim volt :)
Nekem egy Cattleyám van, nincs nagyon tapasztalatom.
Nálam három új bulbát indított, ahol látok a közepében már pici valamiket.
Úgy olvastam magas páratartalom kell neki, majd jön Eszti ő talán tud segíteni.
Sziasztok!
Nemrégen vásároltam egy cattleyat. Sajnos sikerült megfáznia, két nappal később ledobtam az összes virágot és bimbót. :( Viszont ha jól láttam és jól is feltételezem láttok két tasakot rajta. Mit csináljak, hogy ne rontsam el? :D Köszi a segítséget előre is. :)